Oostenrijk - Kaiserwinkl, 8 dagen Langlaufen in het spoor van de keizer

« Terug naar overzicht
Groepsreis - Actief in de sneeuw

Langlaufen vanuit hotel

Net over de grens met Oostenrijk ligt het indrukwekkende gebergte van de Wilder en de Zahmen Kaiser. Het hooggelegen dal van Kaiserwinkl heeft door deze “sneeuwvanger” een sneeuwzeker loipennetwerk van zo’n 130 km. Vanuit het aan de loipe gelegen hotel verkennen we het gebied en gaan we ook een dagje naar het Duitse Reit im Winkl.

Uniek aan deze reis

  • Loipen in Oostenrijk en Duitsland
  • Uitstekende hotel
  • Zeer goed verzorgd loipennet
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Oostenrijk - Kaiserwinkl

Als je in Zuid-Duitsland naar de Oostenrijkse grens bij Kufstein reist doemen de eerste Alpen op. Je kunt dan niet om het Kaisergebergte heen. Met een hoogste top van 2344 m vangt het gebergte zeer veel neerslag en dus in de winter zeer veel sneeuw.
Het dal van het Oostenrijkse Kaiserwinkl ligt aan de noordkant van het Kaisergebergte en met 125 km aan loipen is het een prachtig langlaufgebied. Vlak over de grens liggen dan ook nog de loipen van Reit im Winkl.
Vanuit een comfortabele hotel, gelegen tussen de dorpjes Walchsee en Kössen maken we sportieve dagtochten over de uitstekend verzorgde loipen. Zo nu en dan pakken we de bus om onze actieradius te vergroten.
Een heerlijke wintervakantie voor de sportieve langlaufer die kan genieten van de inspanning in de loipe en het comfort van een goed hotel!

Dag 1

Reis met de dagtrein vanuit Nederland naar het net over de Oostenrijkse grens gelegen Kufstein. Hier staat een bus op ons te wachten om ons naar het hotel in de Kaiserwinkl te brengen.

Overnachting in

Walchsee

Dag 2

Na het ontbijt rijden we met de lijnbus in korte tijd naar Walchsee. Hier huren we de langlaufuitrusting. In Walchsee stappen we op de Seenloipe en de Ödloipe, die ons langs oevers van het meer leiden, met een mooi uitzicht op de Zahmen Kaiser. Via een deel van de Kaizerloipe glijden we terug naar het hotel.
Tochtinformatie: lengte ongeveer 15 km, hoogteverschil ongeveer 100 m.

Overnachting in

Walchsee

Dag 3

Vandaag staat de Ewigkeitswiesloipe op het menu. Na het ontbijt nemen we de bus (15 minuten rijden) we naar het begin van de loipe. Gelegen op de noordelijke oevers van de Weissenbach skiën we door weilanden en bossen naar de dorpjes Ausserkapelle en Erlau. Met de bus ga je weer terug naar het hotel.
Tochtinformatie: lengte ongeveer 12 km, hoogteverschil ongeveer 250 m.

Overnachting in

Walchsee

Dag 4

Met de lijnbus rijden we naar het dorpje Schwendt, mooi gelegen aan het begin van het Kohlenbachtal. De Kohlenbach komt van de hellingen van de Wilden Kaiser en tijdens de tocht over de Griesenauloipe komen de steeds dichterbij deze imposante Alpenreus. Na de tocht nemen we weer de bus terug naar het hotel.
Tochtinformatie: lengte ongeveer 15 km, hoogteverschil ongeveer 325 m.

Overnachting in

Walchsee

Dag 5

Via het natuurgebied Schwemm skiën we aan de noordkant van de Miesberg terug naar het hoofddal van Kaiserwinkl.
Tochtinformatie: lengte ongeveer 20 km, hoogteverschil ongeveer 300 m.

Overnachting in

Walchsee

Dag 6

Na het ontbijt nemen we de bus naar het Duitse Reit im Winkl. In de langlaufparadijs van de Bayerische Alpen liggen meer dan 70 km gespoorde loipen op ons te wachten. Iedereen kan hier op zijn eigen niveau uit de voeten en je kunt naar believen de routes inkorten en verlengen. Aan het einde van de dag nemen we weer de bus terug naar Kaiserwinkl.

Overnachting in

Walchsee

Dag 7

Op de laatste dag staan natuurlijk de Kaiserwinklloipe op het programma. Deze indrukwekkende loipe voert door het dal aan de voet van de Zahmer Kaiser, tussen de dorpjes Walchsee en Kössen.
Tochtinformatie: lengte ongeveer 23 km, hoogteverschil ongeveer 600 m.

Overnachting in

Walchsee

Dag 8

Na het ontbijt worden we naar het treinstation van Kufstein gebracht en stappen op de trein terug naar Nederland.

NB Programma

 

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Hotel Wildauerhof, een mooi viersterrenhotel, ligt vlak bij de Walchsee aan de voet van de Wilden en de Zahmen Kaiser. Het hotel ligt aan een zeer rustige landweg en tegenover het hotel stap je zo op de langlaufloipe. De familie Wildauer leidt sinds 1962 het hotel en zij weten van gastvrijheid is. De kamers zijn in Tiroolse stijl ingericht en hebben standaard een tweepersoonsbed. De matrassen en dekbedden zijn gescheiden. Er zijn geen kamers met gescheiden bedden. Natuurlijk hebben de kamers eigen wc en douche/bad. Het hotel heeft een mooie wellnesafdeling met diverse soorten sauna en een klein zwembad.

Over de maaltijden

De dag begint met een uitgebreid ontbijt. Voor de lunch kun je een lunchpakket bestellen (€ 5,-) of in een plaatselijke supermarkt boodschappen doen. Soms is er ook gelegenheid om warm te lunchen in een gezellige Stube. ’s Avonds is er een uitgebreid viergangen keuzemenu met een heerlijk saladebuffet.

Inbegrepen

• Overnachtingen op basis van halfpension (ontbijt en avondeten)
• Gebruik zwembad en wellness
• Transfers volgens programma
• Toeristenbelasting
• Diensten SNP-reisleider

Niet inbegrepen

• Heen- en terugreis
• Maaltijden tijdens heen- en terugreis
• Lunches
• Huur langlaufmateriaal
• Verzekering en persoonlijke uitgaven

Over de activiteiten

Deze winterreis is ideaal voor mensen die houden van een vakantie waarbij inspanning en het comfortabele genieten hand in hand gaan. De tochten die we maken duren 4 tot 5 uur en gaan door een terrein met hoogteverschillen tussen de 100 en 325 m. De laatste dag is het hoogteverschil maximaal 600 m.. Je conditie moet in orde zijn zodat je ook nog kan genieten van het zwembad en de sauna!
Deze reis is geen langlaufcursus en niet geschikt voor mensen die nog nooit gelanglaufd hebben. Je moet ten minste een week langlaufervaring hebben.

Praktische informatie

Waar ontmoet ik de groep

Maak je geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar reis je op eigen gelegenheid, dan ontmoet je je reisgezelschap bij de eerste accommodatie.

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand van Utrecht naar Kaiserwinkl is ongeveer 910 km, vanaf Brussel 860 km. U heeft geen Oostenrijks Autobahnvignet nodig om in Kaiserwinkl te komen. De auto kan geparkeerd worden bij het hotel.

Treininformatie

Heb je interesse om per trein naar je bestemming te reizen dan raden we je onderstaand schema aan. Treintickets kun je zelf boeken via onder meer de volgende sites:

www.nsinternational.nl of  www.happyrail.com/nl

Wij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is.

Na aankomst word je per minibus naar de eerste accommodatie gebracht.

Treinschema

Heenreis Treinschema   Treinnr.
Arnhem CS - Siegburg/ Bonn              09:07 - 11:08      ICE 105
Siegburg/Bonn- München Hbf                             11:43 - 16:06 ICE 625
München Hbf  - Kufstein  16:43 - 17:58 M 79079

Terugreis Treinschema   Treinnr.
Kufstein    -  München Hbf   11:26 - 12:30      EC 286
München Hbf   - Frankfurt luchthaven Fernbf      12:50 - 16:22 ICE 626
Frankfurt luchthaven Fernbf- Arnhem CS  16:37 - 19:28  ICE 122 

 

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Kaiserwinkl ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. Op dit moment is de trein het meest duurzame vervoersmiddel.
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Euro’s voor persoonlijk uitgaven.

Deze week maken we diverse keren gebruik van de openbare bus.

Voor het langlaufen in gespoorde loipes heb je langlaufski’s nodig met schubben op de afzetzone (ook wel no-wax ski’s genoemd). De juiste lengte van de ski’s is afhankelijk van de voorspanning, je gewicht en je langlaufervaring. De juiste lengte wordt bepaald in de winkel waar je de ski’s koopt of huurt. De tegenwoordig meest gebruikte bindingen en schoenen zijn van Salomon, waarbij een stalen buisje onder de tenen in de binding wordt geklikt. De stokken die je gebruikt voor afzet en evenwicht kunnen het best in hoogte verstelbaar zijn. Ook hier geldt: hoe meer ervaring, hoe langer de stokken kunnen zijn. De langlaufuitrusting kan je ter plaatse huren. De kosten hiervoor zijn €40,- per week.

Paklijst:

• Dagrugzak (25 liter)
• Bergschoenen
• Fleecejack
• Muts
• Sjaal
• Wind- en waterdicht jack
• Zonnehoed of pet
• Zwemkleding
• GELDIG paspoort
• Kopieën van reisdocumenten
• Zonnebrandcrème
• Zonnebril
• Thermosfles
• Lang ondergoed / Thermo-ondergoed
• Skipully
• Handschoenen
• Winddichte en sneeuwafstotende broek
• Skibril (eventueel)
• Lippencrème met UV-filter

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Alle reisleiders hebben een intensief programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. SNP Opleidingen is sinds 1 januari 2012 een door ANVR gecertificeerde opleiding voor reisleiders. Klik hier voor meer informatie.

Voor een verblijf in Oostenrijk hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
De Nederlandse rij- en kentekenbewijzen worden erkend.

Tolvignet
Op Oostenrijkse snelwegen heeft u een tolvignet nodig. U kunt een vignet kopen op tankstations vóór de Oostenrijkse grens. Daarnaast zijn er trajecten waar u (tevens) tol moet betalen, bv de Brennerpass en sommige lange tunnels. Voor campers zwaarder dan 3550 kg is geen vignet meer nodig. In plaats daarvan betaalt u tol door middel van kilometerheffing via een GO-box. Deze box is verkrijgbaar bij de grens. Meer informatie via www.go-maut.at.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
Bij spoedeisende medische problemen kunt u op vertoon van uw paspoort gratis worden behandeld, maar bij de afhandeling komt dan dikwijls wel veel papierwerk kijken. Bel bij een spoedgeval een ambulance (Rettungsdienst) of de plaatselijke doktersdienst.
NB.
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

d422cd84c3_1_.jpg

Oostenrijk - Kaiserwinkl

Langlaufen in het spoor van de keizer

Langlaufen vanuit hotel

Zwaarte
Comfort
Actief in de sneeuw
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 446 klanten