Wandelvakantie langs comfortabele lodges
Uniek aan deze reis
- Bezoek Marlborough Sound met watertaxi
- Korte trektocht langs het water
- Fraaie overnachtingsplekken
Je verblijft in mooi gelegen resorts aan het water.
Je krijgt een lunchpakket mee voor onderweg. In elk resort is er de mogelijkheid om à la carte te ontbijten en te dineren. Meestal kan je kiezen voor een eenvoudige maaltijd in de pub of een uitgebreide maaltijd in het restaurant.
De wandelpaden zijn over het algemeen erg goed onderhouden en goed begaanbaar. Het hoogste punt op deze wandelingen is 400 meter boven zeeniveau. De wandelingen zijn afwisselend langs het water, over de heuvels en door bos. De wandelingen zijn niet moeilijk maar kunnen wel lang zijn. Een goede conditie is dus wenselijk.
U kunt uw auto parkeren in Picton. Deze kleine nederzetting is relatief veilig. Er is een camera bewaakte parking voor ca. 5 NZ$ per dag.
We bieden deze trip aan in het zomerseizoen van Nieuw Zeeland, dat loopt van oktober t/m april.
Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.
Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’
Paspoort
Voor een verblijf in Nieuw-Zeeland heb je een paspoort nodig dat nog minstens 3 maanden na je terugreisdatum geldig is. Wij raden je aan om een kopie van je paspoort mee te nemen op reis en dit, apart van je paspoort, goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal). Een digitale kopie van alle reisdocumenten in je mailbox of elders in de 'cloud' is handig.
Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij o.a. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkom je problemen bij de douane. Meer informatie vind je op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).
Voor een een verblijf van maximaal 3 maanden in Nieuw-Zeeland heb je geen visum nodig. Wel dien je een NZeTA aan te vragen (Electronic Travel Authority); dit kost circa. NZ$ 20.
Daarnaast wordt er een soort toeristenbelasting geheven (International Visitor Conservation and Tourism Levy (IVL) ) van NZ$ 35. Dit geld wordt besteed aan het verbeteren van de infrastructuur voor het toerisme en het beschermen van de natuur.
Beiden kunnen online aangevraagd en betaald worden. Klik hier voor meer info over en aanvraag van NZeTA en IVL.
Dan dien je ook een New Zealand Traveller Declaration in te vullen. Klik hier voor meer info..
Gezond op reis
Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt. Nieuw-Zeeland is in alle opzichten een ‘Westers’ land met een hoge standaard van gezondheid en hygiëne. De medische voorzieningen zijn uitstekend maar niet gratis, dus een reisverzekering is verplicht.
Economy Class Syndrome
In vliegtuigen is de lucht extreem droog. Hierdoor verlies je ongemerkt veel vocht. Het gevolg hiervan is dat je bloed dikker wordt en makkelijker klontert. Dit, in combinatie met lang stilzitten, kan bloedpropjes in j aderen tot gevolg hebben. Deze bloedpropjes kunnen als ze op de verkeerde plek terechtkomen beroertes en zelfs de dood veroorzaken. Tijdens lange vluchten moet je hier serieus rekening mee houden en veel water en vruchtensap drinken. Als je dit niet vanzelf wordt aangeboden moet je er bij de bemanning om vragen (NB. het drinken van alcohol en koffie werkt averechts). Als je genoeg drinkt moet je ook regelmatig naar de wc, wat goed is voor de bloedsomloop. Daarnaast geven airlines instructie voor oefeningen die je zittend op uw stoel kunt doen, om je bloed in beweging te houden.
Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).
Nieuw-Zeeland is één van de veiligste reisbestemmingen ter wereld. Net zoals in alle grote steden dien je natuurlijk wel goed op je persoonlijke bezittingen te letten.
Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur (van 1 oktober tot 18 december is SNP op zaterdag gesloten).
SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 1042 klanten