Terug naar Nieuw-Zeeland

Verblijf in bijzondere B&B

Het Coromandel Peninsula is een schiereiland met schitterende kusten en zonnig klimaat op het Noordereiland. In vorige eeuwen was de Coromandel vooral bekend vanwege de enorme Kauri bomen die er gekapt werden. Dit harde hout was zeer gewild om schepen van te bouwen. Daarna kwamen de goudzoekers. Gevolg is dat het oorspronkelijke bos grotendeels is verdwenen en de binnenlanden nu wat minder aantrekkelijk zijn. De kusten daarentegen zijn gespaard gebleven, met aan de oostkant de mooiste stranden, gecentreerd rond Whitianga. Deze plaats ligt aan Mercury Bay, zo genoemd door Captain Cook, die hier met de Endeavour in 1769 binnen kwam zeilen en door de kano's van de locale Maori werd begroet.
U verblijft in een fraaie B&B waarvan de eigenaar amateur astronoom is. Achter het, op een afgelegen, donkere plek, gelegen huis, staat een professionele telescoop en iedere gast krijgt een enthousiaste introductie in de sterrenkunde en mag (bij helder weer) planeten en sterrren kijken.

Zwaarte
Comfort
Prijs op aanvraag
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 277323
3 dagen

Nieuw-Zeeland - Coromandel Peninsula

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1-3

Komende vanuit Auckland rijd je de mooie kustweg via Thames naar Coromandel Town. In Waiomu ligt een leuke café langs de weg en hiervandaan kun je een 2 uur durende wandelingen naar enkele grote Kauri bomen maken. Coromandel Town heeft een aantal historische panden. Via een bochtige weg verder naar uw B&B bij Whitianga. Totaal ca. 200 km. 

Hier zijn mooie kustwandelingen te maken in de omgeving en vanuit Whitianga kun je met een boot naar Cathedral Cove of kajaks huren. Vanuit uw B&B is het 2 km naar zee en 14 km naar Whitianga. Er zijn leuke restaurantjes in de omgeving.

Op de laatste dag rijd je zuidwaarts, met eventueel een uitstapje naar Hot Water Beach, via Tairua en verlaat het Coromandel Peninsula. Het is in totaal ca. 235 km naar Rotorua.

Overnachting in

in de buurt van Whitianga

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

U bent te gast bij een vriendelijk echtpaar, op een afgelegen plek. Gasten kunnen verblijven in het hoofdhuis, waar ze een slaapkamer, een woonkamer en een terras tot hun beschikking hebben. Of in een fraaie cottage in de tuin, met keuken, slaapkamer en badkamer.

In de B&B kamer wordt een heerlijk ontbijt geserveerd, in de cottage verzorgd u zelf uw ontbjt. Op 2 km afstand is een leuk eetcafé. Winkels en meerdere café's en restaurants zijn in Whitianga.

NB. als dit adres onverhoopt geen plek heeft, kunnen we een een kamer reserveren in een vergelijkbare nabijgelegen B&B. Als ook deze geen plek heeft wordt het Whitianga (een prima accommodatie, maar minder sfeervol). Whitianga is een strandplaatsje op 15 min rijden van de beoogde B&B, dus het programma blijft hetzelfde.

Inbegrepen

  • 2 overnachtingen met ontbijt in B&B kamer
    of
  • 2 overnachtingen in cottage zonder ontbijt
  • SNP reisinformatie

Niet inbegrepen

  • heen- en terugreis
  • overige maaltijden
  • excursies

Praktische informatie

Je kan dit arrangement het hele jaar boeken. Het zomerseizoen in Nieuw Zeeland loopt van oktober t/m april. De winter is echter niet heel koud en heeft het voordeel dat het erg rustig is.

Paspoort
Voor een verblijf in Nieuw Zeeland hebt u een paspoort nodig, dat nog minstens 3 maanden na uw terugreisdatum geldig is. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal). Een digitale kopie van alle reisdocumenten in uw mailbox of elders in de 'cloud' is handig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een verblijf in Nieuw Zeeland van maximaal 3 maanden hebt u tot 1 oktober 2019 geen visum nodig.

Vanaf 1 oktober 2019 dient u een ETA aan te vragen (Electronic Travel Authority); dit kost ca. NZ$ 10.
Daarnaast wordt er vanaf deze datum een soort toeristenbelasting geheven (International Visitor Conservation and Tourism Levy (IVL) ) van NZ$ 35. Dit geld wordt besteed aan het verbeteren van de infrastructuur voor het toerisme en het beschermen van de natuur. 
ETA en IVL kunnen vanaf 1 juli 2019 online aangevraagd en betaald worden.

Klik hier voor meer info over en aanvraag van ETA en IVL.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt.
Nieuw-Zeeland is in alle opzichten een ‘Westers’ land met een hoge standaard van gezondheid en hygiëne. De medische voorzieningen zijn uitstekend maar niet gratis, dus een reisverzekering is verplicht.

Economy Class Syndrome
In vliegtuigen is de lucht extreem droog. Hierdoor verliest u ongemerkt veel vocht. Het gevolg hiervan is dat uw bloed dikker wordt en makkelijker klontert. Dit, in combinatie met lang stilzitten, kan bloedpropjes in uw aderen tot gevolg hebben. Deze bloedpropjes kunnen als ze op de verkeerde plek terechtkomen beroertes en zelfs de dood veroorzaken. Tijdens lange vluchten moet u hier serieus rekening mee houden en veel water en vruchtensap drinken. Als u dit niet vanzelf wordt aangeboden moet u er bij de bemanning om vragen (NB. het drinken van alcohol en koffie werkt averechts). Als u genoeg drinkt moet u ook regelmatig naar de wc, wat goed is voor de bloedsomloop. Daarnaast geven airlines instructie voor oefeningen die u zittend op uw stoel kunt doen, om uw bloed in beweging te houden.

Voor Nieuw Zeeland zijn geen vaccinaties verplicht.


Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Ondanks het niet al te gastvrije onthaal van Abel Tasman is Nieuw Zeeland tegenwoordig één van de veiligste reisbestemmingen ter wereld. Met name in de grote steden dient u natuurlijk wel goed op uw persoonlijke bezittingen te letten.

Prijsinformatie

01 januari 0001
Prijs op aanvraag

Reserveringskosten

  • reserveringskosten € 20,- per boeking
  • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs