Terug naar Nieuw-Zeeland

Verblijf in mooi appartement

Prachtige verlenging vanuit Christchurch op het Banks Peninsula; wandelen en rondreizen per huurauto in mooie landelijke omgeving, door leuke dorpjes, langs een fraaie kustlijn en door oude vulkanische landschappen; verblijf in het mediterrane kustplaatsje Akaroa, dat door Franse kolonisten rond 1850 een vleugje Frankrijk uitademt.

Zwaarte
Comfort
Prijs op aanvraag
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 277330
3 dagen

Nieuw-Zeeland - Banks Peninsula * verblijf

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

Je rijdt van Christchurch via een tunnel onder de kraterrand, naar het Banks Peninsula. In Lytteton, de grootste haven van het Zuidereiland, zijn leuke koffietentjes, Daarna kan je verder over de Summit Road, over de rand van de uitgedoofde en volgelopen krater. Hierna rijd je verder naar Akaroa, een dorpje aan het water met een mediterrane sfeer, dat zijn oorsprong dankt aan Franse kolonisten. Rijafstand ca. 100 km.

Overnachting in

Akaroa

Dag 2

Op de Banks Peninsula kun je een prachtige wandeling maken over de bergkam boven Akaroa. Je volgt oude voetpaden door glooiende heuvels en door oorspronkelijk bos vol vogelgeluiden. Uitzicht op de oceaan en de baai van Akaroa. Eindig de dag in Akaroa, waar de avondzon nog lang op de terrassen schijnt.

Overnachting in

Akaroa.

Dag 3

Een laatste dag op het Banks Peninsula voordat je terug rijdt naar Christchurch of op weg gaat naar een andere bestemming.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht tweemaal in een uitstekend en sfeervol appartement in het plaatsje Akaroa, gelegen aan het water.

Over de maaltijden

In Akaroa is het ontbijt niet inbegrepen. Lunch koop je zelf in en voor het avondeten zijn er genoeg eethuisjes. Akaroa staat bekend als een plek om goed te eten.

Inbegrepen

  • 2 overnachtingen
  • SNP informatiepakket

Niet inbegrepen

  • overige maaltijden
  • autohuur

Over de activiteiten

In Akaroa kun je kayakken, zeilen of dolfijnen kijken. En uiteraard wandelen, langs zee of boven op de oude vulkaanrand met weidse uitzichten.
Op de website van Akaroa (www.akaroa.com) kun je de nodige informatie vinden ter voorbereiding.

Het is mogelijk om Akaroa per lijnbus te bezoeken vanuit Christchurch. Wilt u wat meer vrijheid hebben om buiten Akaroa een en ander te bekijken dan is een huurauto aan te bevelen. SNP kan die uiteraard voor u reserveren.

Praktische informatie

Het zomerseizoen in Nieuw Zeeland loopt van oktober t/m april. De winter is echter niet heel koud en heeft het voordeel dat het erg rustig is.

Paspoort
Voor een verblijf in Nieuw Zeeland hebt u een paspoort nodig, dat nog minstens 3 maanden na uw terugreisdatum geldig is. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal). Een digitale kopie van alle reisdocumenten in uw mailbox of elders in de 'cloud' is handig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een verblijf in Nieuw Zeeland van maximaal 3 maanden hebt u tot 1 oktober 2019 geen visum nodig.

Vanaf 1 oktober 2019 dient u een ETA aan te vragen (Electronic Travel Authority); dit kost ca. NZ$ 10.
Daarnaast wordt er vanaf deze datum een soort toeristenbelasting geheven (International Visitor Conservation and Tourism Levy (IVL) ) van NZ$ 35. Dit geld wordt besteed aan het verbeteren van de infrastructuur voor het toerisme en het beschermen van de natuur. 
ETA en IVL kunnen vanaf 1 juli 2019 online aangevraagd en betaald worden.

Klik hier voor meer info over en aanvraag van ETA en IVL.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt.
Nieuw-Zeeland is in alle opzichten een ‘Westers’ land met een hoge standaard van gezondheid en hygiëne. De medische voorzieningen zijn uitstekend maar niet gratis, dus een reisverzekering is verplicht.

Economy Class Syndrome
In vliegtuigen is de lucht extreem droog. Hierdoor verliest u ongemerkt veel vocht. Het gevolg hiervan is dat uw bloed dikker wordt en makkelijker klontert. Dit, in combinatie met lang stilzitten, kan bloedpropjes in uw aderen tot gevolg hebben. Deze bloedpropjes kunnen als ze op de verkeerde plek terechtkomen beroertes en zelfs de dood veroorzaken. Tijdens lange vluchten moet u hier serieus rekening mee houden en veel water en vruchtensap drinken. Als u dit niet vanzelf wordt aangeboden moet u er bij de bemanning om vragen (NB. het drinken van alcohol en koffie werkt averechts). Als u genoeg drinkt moet u ook regelmatig naar de wc, wat goed is voor de bloedsomloop. Daarnaast geven airlines instructie voor oefeningen die u zittend op uw stoel kunt doen, om uw bloed in beweging te houden.

Voor Nieuw Zeeland zijn geen vaccinaties verplicht.


Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Ondanks het niet al te gastvrije onthaal van Abel Tasman is Nieuw Zeeland tegenwoordig één van de veiligste reisbestemmingen ter wereld. Met name in de grote steden dient u natuurlijk wel goed op uw persoonlijke bezittingen te letten.

Prijsinformatie

01 januari 0001
Prijs op aanvraag

Reserveringskosten

  • reserveringskosten € 20,- per boeking
  • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs