Terug naar Nieuw-Zeeland

Wandeltocht langs rustieke hutten

Op ‘steenworp’ afstand van Christchurch ligt het Banks schiereiland; verrassend mooi, rustig en rijk aan historie. Maak hier een spectaculaire trekking (30 km in totaal) door een vulkanische landschap omringd door subtropische stranden. Spot zeldzame Hectordolfijnen en Geelogige Pinguins. Struin door dichte bosschages vol vogelgeluiden en klaterende watervallen. Overnachten op de prachtigste locaties, een sfeervolle berghut, een boerderij of 'stone cottage'. Zelf de maaltijden bereiden en de rugzak dragen met een beperkte hoeveelheid voedsel, slaapzak en persoonlijke benodigdheden.
NB. De 30 km leg je af in 3 wandeldagen. Het is ook mogelijk de afstand in 2 wandeldagen af te leggen, maar dan is er uiteraard minder tijd onderweg om te genieten van de omgeving.

Zwaarte
Comfort
Prijs op aanvraag
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 277320
4 dagen

Nieuw-Zeeland - Banks Peninsula * trektocht

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

Je wordt om 17.30 opgehaald in Akaroa, Tijdens de rit krijg je uitleg over de tocht die gaat maken en kan je vragen stellen. Na ca. 20 min rijden loop je nog een klein stukje (ca. 10 min) naar de Onuku Farm. De hooggelegen hut biedt prachtige vergezichten over Akaroa, gelegen in een oude vulkaankrater. De hut beschikt (net als de andere hutten op deze korte trip) over een stuk of 12 bedden, een keuken, wc en douche. Daarnaast is er verlichting en een open haard.

Dag 2

Je klimt over de flanken van de oude vulkaan, afwisselend over grasland met enorme aantallen schapen, dan weer door stukken inheems bos. Hier en daar kom je ruines tegen van reeds lang verlaten 'homesteads'. Je bereikt het hoogste punt op 699 meter. Na 11 km (4-6 uur) bereik je Flea Bay Cottage aan zee. Het 130 jaar oude stenen huisje beschikt over een veranda, elektrisch fornuis, warme douches en houtkachel. Misschien zie je de zeldzame Hectordolfijn of in de avond de Yellow-eyed pinguin op het strand (alleen van oktober tot januari).

Dag 3

Je wandelt langs de spectaculaire steile kliffen van Redcliffe Point met steeds uitzicht over de blauwe oceaan. Na 8 km (3-4 uur) bereik je de Stone Bay Hut met warme douches, badkuip 'onder de sterren', fornuis, houtkachel en een klein winkeltje voor levensmiddelen. Er is geen elektriciteit.

Dag 4

Vanaf zee volg je de Stony Bay Stream landinwaarts, door de groene wildernis van Hinewai Reserve naar een hoogte van bijna 600 meter. Na genoten te hebben van de mooie uitzichten op de pas daal je af naar Akaroa waar het arrangement eindigt. De wandeling is 10 km (4-6 uur lopen), dus vroeg in de middag arriveer je in Akaroa.

Blader door het programma

Reisdetail

Inbegrepen

 • overnachtingen in rustieke hutten
 • gebruik kookfaciliteiten
 • transport van Akaroa naar eerste hut
 • routebeschrijving, locale info en gedetailleerd kaartmateriaal (ontvangt u ter plekke)

Niet inbegrepen

 • maaltijden en consumpties

Praktische informatie

We bieden deze trip aan in het zomerseizoen van Nieuw Zeeland, dat loopt van oktober t/m april.

 • rugzak van ca. 40 liter
 • waterdichte regenjas en -broek
 • wandelschoenen
 • slaapzak (kan je ook ter plekke huren voor NZ$30)
 • voldoende kleingeld (munten en 5- en 10 dollarbiljetten) als u wat in de winkeltjes wilt kopen of bagagevervoer wilt regelen.
 • lichtgewicht eten voor 4 dagen.
 • 1 set wandelkleding (reken zowel op warm als op koud weer)
 • 1 set reservekleding
 • fleecevest
 • zonnebrand, zonnebril, lippenvet, sjaal (tegen verbranden), zonnepet
 • verrekijker en fototoestel
 • muskietenspul (sandflies komen niet veel voor in dit gebied)
 • veldfles
 • hutschoenen (slippers)
 • toiletspullen
 • zak- of hoofdlamp (niet overal elektrisch licht)

Paspoort
Voor een verblijf in Nieuw-Zeeland heb je een paspoort nodig dat nog minstens 3 maanden na je terugreisdatum geldig is. Wij raden je aan om een kopie van je paspoort mee te nemen op reis en dit, apart van je paspoort, goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal). Een digitale kopie van alle reisdocumenten in je mailbox of elders in de 'cloud' is handig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij o.a. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkom je problemen bij de douane. Meer informatie vind je op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een een verblijf van maximaal 3 maanden in Nieuw-Zeeland heb je geen visum nodig. Wel dien je een NZeTA aan te vragen (Electronic Travel Authority); dit kost circa. NZ$ 10.

Daarnaast wordt er een soort toeristenbelasting geheven (International Visitor Conservation and Tourism Levy (IVL) ) van NZ$ 35. Dit geld wordt besteed aan het verbeteren van de infrastructuur voor het toerisme en het beschermen van de natuur. 

Beiden kunnen online aangevraagd en betaald worden. Klik hier voor meer info over en aanvraag van ETA en IVL.

Gezond op reis
Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt. Nieuw-Zeeland is in alle opzichten een ‘Westers’ land met een hoge standaard van gezondheid en hygiëne. De medische voorzieningen zijn uitstekend maar niet gratis, dus een reisverzekering is verplicht.

Economy Class Syndrome
In vliegtuigen is de lucht extreem droog. Hierdoor verlies je ongemerkt veel vocht. Het gevolg hiervan is dat je bloed dikker wordt en makkelijker klontert. Dit, in combinatie met lang stilzitten, kan bloedpropjes in j aderen tot gevolg hebben. Deze bloedpropjes kunnen als ze op de verkeerde plek terechtkomen beroertes en zelfs de dood veroorzaken. Tijdens lange vluchten moet je hier serieus rekening mee houden en veel water en vruchtensap drinken. Als je dit niet vanzelf wordt aangeboden moet je er bij de bemanning om vragen (NB. het drinken van alcohol en koffie werkt averechts). Als je genoeg drinkt moet je ook regelmatig naar de wc, wat goed is voor de bloedsomloop. Daarnaast geven airlines instructie voor oefeningen die je zittend op uw stoel kunt doen, om je bloed in beweging te houden.

Vaccinaties
Voor Nieuw-Zeeland zijn geen vaccinaties verplicht.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Nieuw-Zeeland is één van de veiligste reisbestemmingen ter wereld. Net zoals in alle grote steden dien je natuurlijk wel goed op je persoonlijke bezittingen te letten.

Prijsinformatie

01 januari 0001
Prijs op aanvraag

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs