Kamperen in Nederland

Nederland - Noord-Brabant, 8 of 15 dagen Ontdek de Biesbosch en Loonse & Drunense Duinen

« Terug naar overzicht
Privéreis - Kamperen

Actieve kampeerreis vanuit twee campings

Lekker buiten, wandelen, fietsen of met je gezin de omgeving verkennen terwijl je reist van camping naar camping? Je combineert twee mooi gelegen campings, aan de rand van de Biesbosch en in het Groene Woud nabij Den Bosch. Op beide plekken staat een comfortabele -geheel ingerichte- vijfpersoons familietent voor je klaar en verblijf je 3, 4 of 7 nachten. Comfortabel kamperen met  matrassen, beddengoed, kookgelegenheid en een zitje. Tijd genoeg om enkele van de mooiste natuurgebieden van Noord-Brabant te ontdekken, zoals de Biesbosch, de Loonse en Drunense duinen en bossen en vennen rond Oisterwijk. Brabantse gezelligheid vind je in de stadjes in de omgeving en natuurlijk mag een bezoekje aan Den Bosch niet ontbreken. Met onze tips en suggesties voor wandel-, fiets- en kanoroutes en leuke uitjes en excursies kun je lekker actief bezig zijn.

Uniek aan deze reis

 • Compleet ingerichte tenten op twee campings
 • Kamperen bij de boer en midden in de natuur
 • 2 unieke landschappen en natuurgebieden
 • Gedetailleerde en complete digitale reisdocumentatie
 • GPS-tracks aanwezig
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Dit is een app only reis

Tijdens deze tocht volg je de route via de app SNP Routes op je smartphone of tablet. Bij deze reis ontvang je geen papieren routebeschrijving en kaartmateriaal. Alle reisinformatie vind je voor vertrek in de routeapp en in Mijn SNP. Kijk voor meer informatie op moeiteloos navigeren met de app SNP Routes.


SNP Family Special alle leeftijden

Dag tot dag

Nederland - Noord-Brabant met Geardropper

In het kort ziet je programma er als volgt uit:

8-daags programma met start op vrijdag

 • Dag 1-3: aankomst op eerste camping, 3 overnachtingen, verkennen omgeving westelijk Noord-Brabant
 • Dag 4-8: op eigen gelegenheid naar tweede camping, 4 overnachtingen, verkennen omgeving midden Noord-Brabant

8-daags programma met start op maandag

 • Dag 1-4: aankomst op eerste camping, 4 overnachtingen, verkennen omgeving westelijk Noord-Brabant
 • Dag 5-8: op eigen gelegenheid naar tweede camping, 3 overnachtingen, verkennen omgeving midden Noord-Brabant

15-daagse programma met start op maandag of vrijdag

 • Dag 1-7: aankomst op eerste camping, 7 overnachtingen, verkennen omgeving westelijk Noord-Brabant
 • Dag 8-15: op eigen gelegenheid naar tweede camping, 7 overnachtingen, verkennen omgeving midden Noord-Brabant

Voor meer details, zie dag-tot-dagprogramma.

Dag 1

Aankomst op de Groene Camping in de Polder, nabij Lage Zwaluwe, waar je vanaf 16.00 uur kunt inchecken. Installeer jezelf, kijk even rustig rond, en daarna kan het plannen maken beginnen.

Overnachting in

Lage Zwaluwe - Groene camping in de polder

Dag 2-3 (8-daagse) of 2-7 (15-daagse)

De camping is gelegen in de noordwestelijke hoek van Noord-Brabant. Op korte afstand, met de fiets of auto bereikbaar, vind je een van Nederlands meest unieke natuurgebieden: Nationaal Park de Biesbosch. Ingeklemd tussen de rivieren de Amer (Maas) en Nieuwe Merwede (Waal) ligt hier het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa. Ga mee met een excursie per fluisterboot met de boswachter op zoek naar de bever, huur een kano voor een ontspannen ontdekkingstocht, of maak een van de vele gemarkeerde wandelroutes. Bezoek in ieder geval het Bezoekerscentrum Museumeiland met zijn zeer spectaculaire opzet, op een eiland midden in de Biesbosch.
Vanaf de camping liggen ook fiets- en wandeltochten op de Brabantse Wal binnen bereik. Deze steilrand tot 20 meter hoog vormt de grens van de hoger gelegen zandgronden en lager gelegen kleigronden. Geniet van de Kalmhoutse Heide op de grens met België, De Wouwse Plantage, het prachtige Kasteel Ravenhof en enkele leuke Brabantse dorpjes. Ook is het heerlijk wandelen op Landgoed Pannenhoef nabij Breda of langs het werelderfgoed de Molens van Kinderdijk.
Alle benodigde routes vind je terug in je digitale app dat je van ons krijgt.

Overnachting in

Lage Zwaluwe - Groene camping in de polder

Dag 4 (8-daagse) of 8 (15-daagse)

Je pakt je spullen in en checkt voor 11.00 uur uit. De tent laat je veegschoon achter, de rest van de schoonmaak verzorgt de camping. Het is ongeveer 65 km rijden met de auto naar je volgende camping, Kampeerterrein Morgenrood in Oisterwijk. Deze is gelegen in het hart van Het Groene Woud. Vanaf 15.00 uur kun je inchecken.

Overnachting in

Oisterwijk - Natuurkampeerterrein Morgenrood

Dag 5-8 (8-daagse) of 9-15 (15-daagse)

Het Groene Woud is een beschermd landschap, te midden van de stedendriehoek Eindhoven-Tilburg-Den Bosch. Dé natuurparels van het Groene Woud zijn de Kampina, de Oisterwijkse Vennen en de Loonse en Drunense Duinen. Wandelen door deze bijzondere natuur is ontdekken hoe Brabant er vroeger uit zag. Met uitgestrekte zandduinen alsof je in de Sahara bent, langs verstilde vennetjes met een rijk vogelleven, de oevers volgend van  de meanderende beekjes Beerze, Rozep en Kleine Aa, struinend over gras- en heidevelden met grote grazers. En natuurlijk neerploffen op een leuk terras in het alleraardigste stadje Oisterwijk, want 'Het leven is goed in het Brabantse Land'.
Neem je eigen fiets mee, of huur een fiets in Oisterwijk en verken al trappend het hart van Brabant.Ook zijn er hele fraaie en spannende mountainbike routes te maken door de heuvels van de Loonse en Drunense Duinen. En voor jonge kinderen zal een rit met de familiefietsen van Piet Plezier, zoals het naam doet vermoeden, een hoogtepunt zijn van hun vakantie.
De laatste dag check je uit voor 11.00 uur en reis je terug naar huis.

Overnachting in

Oisterwijk - Natuurkampeerterrein Morgenrood

NB Programma

Je kan op elk van beide campings het arrangement starten, maar bij het beschrijven van het dagprogramma zijn we uitgegaan van start op camping Groen in de Polder in Lage Zwaluwe. De camping vanwaar je start wordt bij boeking bepaald op basis van beschikbaarheid. Indien je bij de 8-daagse reis start op vrijdag verblijf je eerst 3 nachten (lang weekend) op de startcamping en 4 nachten (midweek) op de tweede camping. Indien je bij de 8-daagse reis start op maandag verblijf je eerst 4 nachten (midweek) op de startcamping en 3 nachten (lang weekend) op de tweede camping.
Bij de 15-daagse reis verblijf je op beide campings 7 nachten.

NB. Op de reisovereenkomst die je ontvangt na het boeken van de vakantie staan de campings in de voor jou juiste volgorde.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Tijdens deze rondreis verblijf je op twee fijne campings in een ruime 5-persoonstent, compleet ingericht met matrassen, campingtafel met stoelen, elektriciteit, verlichting, koelbox en kookuitrusting. Voor dit kampeerconcept werkt SNP Natuurreizen samen met 'Geardropper'. Voor meer informatie en complete inventaris open de link Geardropper
De beschrijving van het kampeerterrein vind je in het dagprogramma.

Over de maaltijden

De maaltijden kun je bij je tent zelf bereiden op de complete kookuitrusting die je meekrijgt. Maar als je wilt kun je ook bij elke camping iets eten. Je kunt het dus net zo primitief of makkelijk maken als je wilt. De campings liggen ook altijd nabij dorpjes of stadjes waar restaurantjes te vinden zijn.

Info kindvriendelijkheid

De ruime sportieve, en compleet ingerichte, familietenten die je op de campings aantreft zijn van alle gemakken voorzien. Er zijn twee slaapcabines, dus kinderen kunnen in hun eigen 'kamertje' slapen. Dit pure kamperen, maar toch met enige luxe, is ook heel erg leuk om te doen met je gezin. We zorgen steeds dat je spullen zijn aangepast aan het aantal personen (volwassenen én kinderen).

Inbegrepen

 • opgezette tent met inventaris op twee locaties
 • elektriciteit op de kampeerplek
 • douches/toiletten en wifi op de camping
 • Fiets- en wandelroutes in route-app
 • Digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • beddengoed optioneel bij te boeken
 • maaltijden
 • eventuele entrees, excursies en huur
 • persoonlijke uitgaven
 • overige verzekeringen

Reisinformatie

Je volgt de route met de SNP Route App op je smartphone. Je krijgt dus geen apart kaartmateriaal of routebeschrijving mee. Zorg voor een goed opgeladen smartphone en een powerbank. In de reisinformatie staat hoe de route app te downloaden en te gebruiken. Alle benodigde informatie voor je reis ontvang je ongeveer 3 weken voor vertrek digitaal in Mijn SNP.

Over de activiteiten

Wij gaan er vanuit dat je met eigen auto naar de camping komt. Die heb je ook nodig om van de eerste naar de tweede camping te gaan.
Hoe je vakantie eruit gaat zien bepaal je helemaal zelf. Je kunt er met onze digitale routes een echte wandelvakantie van maken, of dagtochten fietsen, maar onze suggesties brengen je ook naar mogelijke kanotochten, mountainbikeroutes en allerlei leuke excursies en uitstapjes. Het accent, activiteit en de zwaarte bepaal je dus zelf. Alleen de randvoorwaarden, het verblijf op twee campings, staat vast.

Geschikt voor kinderen

Kamperen is natuurlijk uitermate geschikt om met je kinderen te ondernemen. En doordat alle kampeerspullen aanwezig zijn èn de tenten al opgezet zijn, is het ook voor de ouders echt vakantie en kost het je nauwelijks voorbereidingstijd. Kinderen vermaken zich altijd op een camping. De Groene Camping in de polder is gelegen op een biologische boerderij in bedrijf. Kinderen kunnen meehelpen beesten te voeren, er worden kampvuurtjes gemaakt, er liggen bootjes en er is een trampoline. De camping Morgenrood ligt midden in het bos en is erg kindvriendelijk met speeltuin, voetbalveldje, skelters en zwemwater dichtbij.

Extra dagen

Bij deze reis kun je geen extra dagen bijboeken.

Extra's

Aanvullende opties

Beddengoed (dekbedovertrek, kussen en sloop) (vanaf € 14,- per persoon)

Campingbed baby/peuter (inclusief matras, exclusief beddengoed) (vanaf € 18,- per persoon)

kinderstoel (passend bij hoogte campingtafel) (vanaf € 8,- per persoon)

Praktische informatie

Je kunt dit arrangement op elke vrijdag of maandag starten met vertrek vanaf 2 april tot 3 oktober.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Nederland ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Ook zie je het verschil tussen de 8-daagse en 15-daagse variant. 

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.


Tijdens de reis

Bij deze reis kiezen we voor kleinschalige natuurcampings zonder energieslurpende luxe voorzieningen. Overal is aandacht voor afval, milieu en natuurlijke omgeving. Dit levert de meest pure kampeerervaring zonder te veel nadelige effecten voor de omgeving. Alle campings maken gebruik van plaatselijke voorzieningen en leveranciers. 

 

Wij gaan ervan uit dat je met de auto komt. Zo kun je makkelijk startpunten van iets verder gelegen wandel- of fietsroutes bereiken. Ook voor de verplaatsing tussen beide campings heb je een auto nodig.

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.

Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’

Als je op reis gaat, moet je goed uitgerust zijn en over een goede gezondheid en conditie beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen mee te nemen.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, zoals o.a. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape en rekverband. Denk eventueel ook aan een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG. Een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Kamperen Nederland

Nederland - Noord-Brabant

Ontdek de Biesbosch en Loonse & Drunense Duinen

Actieve kampeerreis vanuit twee campings

Zwaarte
Comfort
Kamperen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 880 klanten