Terug naar Marokko

Oaseverblijf in luxe riad

Aan het eind van de met palmen begroeide vallei van de Drâa, die als een groen lint door de woestijn slingert, ligt het woestijnstadje Zagora. Temidden van de ‘palmeraie’, de schaduwrijke palmenoase ligt het sfeervolle luxe riadhotel Lamane. Een heerlijk plekje om in de schaduw van de hoge Dadelpalmen even te genieten van de rust en de unieke woestijnsfeer. De oase barst van het leven en het is heerlijk slenteren tussen de lemen, ommuurde huizen.

Zwaarte
Comfort
Prijs op aanvraag
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 258523
3 dagen

Marokko - Sahara * Zagora * luxe oaseverblijf Riad Lamane

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1-3

Aan het eind van de met palmen begroeide vallei van de Drâa, die als een groen lint door de woestijn slingert, ligt het woestijnstadje Zagora. Temidden van de ‘palmeraie’, de schaduwrijke palmenoase ligt het sfeervolle en luxe Riad-hotel Dar lamane. Een heerlijk plekje om in de schaduw van de hoge Dadelpalmen, aan de rand van het zwembad of in een van de schaduw- en bloemenrijke hoekjes van de grote ommuurde tuin even te genieten van de rust en de unieke woestijnsfeer. De oase barst van het leven en het is heerlijk slenteren tussen de lemen, ommuurde huizen. Een klim naar de top van de markante Jbel Zagora behoort tot de mogelijkheden, of een dagexcursie per kameel of landrover de woestijn in. U kunt ook een meerdaagse trektocht ondernemen.
Ook kunt u per huurauto of taxi over een goed onderhouden asfaltweg diep de woestijn binnendringen. Via de zandduinen en oases van Tamegroute en de pas over de kilometers lange bergrug Djebel Bani kunt u helemaal tot het dorpje Mhamid rijden. Mhamid is de laatste permanent bewoonde plaats, voortdurend bedreigd door stofstormen en de verschuivende duinen van Oulad Driss. Hier houdt de weg dan echt op en begint het grote niets. U kunt hier een gids en kameel huren om een middagje de woestijn in te trekken, om zo het échte woestijngevoel te krijgen. Op de meest onverwachte plekken verzamelen herders zich rond schaarse waterputten om hun vee te laven. Hier vertrokken vroeger ook de karavanen van de ‘hommes bleus’ (blauwe mensen) met hun handelswaar op weg naar Timboektoe en verder.

Overnachting in

Zagora - Riad Dar Lamane

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Riad Dar Lamane, ligt verscholen in een palmenoase, net buiten het stadje Zagora. U verblijft hier in uitstekende kamers, die smaakvol zijn ingericht en een prima badkamer en airco hebben. Een deel van de kamers is in Afrikaanse architectuur gebouwde huisjes gesitueerd. Deze huisjes hebben op het dak elk een privé-terras met uitzicht op de tuin en de palmerai. De ommuurde tuin van het hotel is een klein paradijsje met schaduwrijke terrasjes en zithoekje, en een zwembad. Het hotel heeft een gezellige bar en restaurants, waarvan één in een nomadentent. U kunt desgewenst ook in een tent slapen, met opgemaakte bedden en elektriciteit.

Over de maaltijden

Het verblijf is op basis van logies en ontbijt. Behalve in het uitstekende restaurant van het hotel, kunt u ook uit eten in een van de restaurantjes in de omgeving van het hotel. De keuze is hier echter beperkt. Als u een auto heeft, kunt u ook naar het centrum van Zagora, waar meer restaurants zijn.

Inbegrepen

 • 2 overnachtingen in uitstekend hotel
 • verblijf op basis van logies en ontbijt

Niet inbegrepen

 • transfers
 • overige maaltijden
 • persoonlijke uitgaven en fooien

Praktische informatie

Dit arrangement kan van 1 januari t/m 15 mei en van 1 oktober t/m 31 december geboekt worden.

Voor een bezoek aan Marokko hebt u een geldig paspoort nodig (dat voor inwoners van België  tot 3 maanden na uw verblijf geldig moet zijn).


N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee op reis te nemen en dit apart te bewaren van uw paspoort.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Marokko (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een verblijf in Marokko van maximaal 90 dagen hebt u geen visum nodig.
 
N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de  ambassade of een consulaat van Marokko (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Marokko

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen (zie 'medisch paspoort'). Licht de (plaatselijke) reisleiding in over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Drink alleen gekookt of vakkundig gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees erg voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed. 

Praktisch

 • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer 3 liter drinkwater per persoon mee.
 • Draagt u lenzen, neem ook een reservebril (met zonneglazen!) mee. Na verloop van tijd kan het moeilijk worden lenzen zonder stof in te doen! Droge lucht vermindert het draagcomfort.
 • Voldoende luchtige kleding ter bescherming tegen felle zon (lange broek en lange mouwen!). Draag altijd een hoofddeksel of hoofddoek of wikkel een sjaal om uw hoofd, net als de bedoeïenen.
 • Voor medische hulp kunt u het best terecht in een particuliere kliniek of ziekenhuis.

Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Gesteld kan worden dat Marokko een veilig land is om door heen te reizen. Door het zeer strenge rechtssysteem en sterke sociale controle in Marokko zijn kleine geweldsdelicten veel minder te verwachten dan in een grote stad in Nederland! U zult zich veilig voelen. Toch dient u in de grote steden goed op uw spullen te letten. Zakkenrollers zijn er ook in Marokko.

Prijsinformatie

01 januari 0001
Prijs op aanvraag

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs