Terug naar Marokko

Oaseverblijf in authentieke kasbah

Net buiten het oasestadje Tinejdad, dat aan de voet van de bergen van de Jbel Ougnat ligt, bent u te gast in een volstrekt unieke accommodatie: El Khorbat is gesitueerd in een eeuwenoude ksar. Hier waant u zich eeuwen terug in de tijd. U wordt hier bijzonder gastvrij ontvangen en in de lommerrijke tuin geniet u van de culinaire kunsten van de familie die de kasbah runt. In de ksar is ook een interessant etnologisch museum gevestigd dat een bezoek beslist waard is en waar u een goed beeld krijgt van het leven aan de rand van de Sahara.

Zwaarte
Comfort
vanaf € 90
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 258525
3 dagen

Marokko - Sahara * Tinejdad * uniek oaseverblijf Kasbah El Khorbat

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1-3

Net buiten het oasestadje Tinejdad, dat aan de voet van de bergen van de Jbel Ougnat ligt, bent u te gast in een volstrekt unieke accommodatie: El Khorbat is gesitueerd in een eeuwenoude ksar. Hier waant u zich eeuwen terug in de tijd. U wordt hier bijzonder gastvrij ontvangen en in de lommerrijke tuin geniet u van de culinaire kunsten van de familie die de kasbah runt. In de ksar is ook een interessant etnologisch museum gevestigd dat een bezoek beslist waard is en u een goed beeld geeft van het leven aan de rand van de Sahara.
Ook kunt u de auto nemen en een van de stille landweggetjes inslaan die ten noorden van Tinejdad naar de bergen van de Hoge Atlas leiden. In de omgeving van het mijnstadje Goulmina vindt u hier ongerepte Berberdorpjes en indrukwekkende kloven, waar nauwelijks buitenlanders komen. Ook kunt u een uitgebreide rondwandeling maken in de oase van Tineghir, of een bezoek brengen aan de indrukwekkende kloof van de Todra-rivier, beide een klein uur rijden van Tinejdad. De prachtig gekleurde zandduinen van Merzouga liggen ca 2 uur rijden van El Khorbat. Of u maakt een spannende verkenningstocht door de overdekte steegjes van de ksar en door de palmenoase van El Khorbat. En in de tuin is het heerlijk toeven met een glaasje muntthee!

Overnachting in

Tinejdad - El Khorbat

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

El Khorbat is gesitueerd in een eeuwenoude ksar. Hier waant u zich eeuwen terug in de tijd. De ksar is gelegen aan de rand van het dorpje Tinejdad en heeft 10 kamers smaakvol ingerichte kamers, die voorzien zijn van alle comfort. In enkele kamers is er een terras aanwezig. Het hotel zelf heeft ook een eigen restaurant, met tuin en terras en bibliotheek. In de ksar is ook een interessant etnologisch museum gevestigd.

Over de maaltijden

Het verblijf is op basis van half pension. In de directe omgeving van de kasbah zijn geen restaurants en bovenal worden in de kasbah uitstekend maaltijden geserveerd!

Inbegrepen

 • 2 overnachtingen in bijzonder hotel
 • verblijf op basis van halfpension (van diner op dag 1 t/m ontbijt op dag 3)

Niet inbegrepen

 • overige maaltijden
 • entree musee El Khorba
 • persoonlijke uitgaven en fooien

Praktische informatie

Dit arrangement kan van januari t/m half mei en van 21 september t/m december geboekt worden.

Voor een bezoek aan Marokko hebt u een geldig paspoort nodig (dat voor inwoners van België  tot 3 maanden na uw verblijf geldig moet zijn).


N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee op reis te nemen en dit apart te bewaren van uw paspoort.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Marokko (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een verblijf in Marokko van maximaal 90 dagen hebt u geen visum nodig.
 
N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de  ambassade of een consulaat van Marokko (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Marokko

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen (zie 'medisch paspoort'). Licht de (plaatselijke) reisleiding in over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Drink alleen gekookt of vakkundig gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees erg voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed. 

Praktisch

 • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer 3 liter drinkwater per persoon mee.
 • Draagt u lenzen, neem ook een reservebril (met zonneglazen!) mee. Na verloop van tijd kan het moeilijk worden lenzen zonder stof in te doen! Droge lucht vermindert het draagcomfort.
 • Voldoende luchtige kleding ter bescherming tegen felle zon (lange broek en lange mouwen!). Draag altijd een hoofddeksel of hoofddoek of wikkel een sjaal om uw hoofd, net als de bedoeïenen.
 • Voor medische hulp kunt u het best terecht in een particuliere kliniek of ziekenhuis.

Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Gesteld kan worden dat Marokko een veilig land is om door heen te reizen. Door het zeer strenge rechtssysteem en sterke sociale controle in Marokko zijn kleine geweldsdelicten veel minder te verwachten dan in een grote stad in Nederland! U zult zich veilig voelen. Toch dient u in de grote steden goed op uw spullen te letten. Zakkenrollers zijn er ook in Marokko.

Prijsinformatie

27 september 2020 - 31 december 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 134
2 personen (tweepersoonskamer) € 90
3 personen (driepersoonskamer) € 105

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs