Terug naar Marokko

Kamelentrektocht vanuit hotel en langs bivak

In Merzouga wacht u een oogverblindend mooi woestijnavontuur. De zandduinen van de Erg Chebbi, zijn ongetwijfeld de mooiste van het land, regelmatig het decor van films geweest. Onder leiding van een toegewijde Berbergids maakt u een tweedaagse trektocht met kamelen door de zandwoestijn met duinen tot 150 meter hoog! De eerste nacht verblijft u in een prima hotel aan de voet van de zandduinen. Tijdens de trektocht slaapt u in een woestijnbivak in nomadententen of onder de sterrenhemel! Een onvergetelijke ervaring...

Zwaarte
Comfort
Prijs op aanvraag
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 258509
3 dagen

Marokko - Sahara * Erg Chebbi * korte trektocht met kamelen

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

Aankomst in uw overnachtingsplaats in Merzouga. Diner en overnachting in een sfeervol hotel aan de voet van de zandduinen.

Overnachting in

Merzouga - Les Portes du Désert

Dag 2

In de ochtend na het ontbijt staat uw eigen rijkameel klaar en kan het avontuur beginnen. Hoog gezeten op het 'schip van de woestijn' trekt u de gehele dag door een prachtig duinlandschap van golvende zandheuvels, hier en daar afgewisseld met vlakke stukjes. Af en toe ontmoet u nomaden met kuddes geiten en kamelen. U wordt begeleid door een eigen gids, die tevens als kameeldrijver fungeert. Op ieder gewenst moment kunt u op- of afstappen. 's Avonds in het bivak ontmoet u andere (internationale) woestijnreizigers. U overnacht in een nomadentent.

Overnachting in

nomadentent in woestijnbivak

Dag 3

's Ochtends na het ontbijt wandelt u terug naar de auberge in Merzouga. Kort voor het middaguur eindigt uw arrangement in Merzouga.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

In Merzouga verblijft u voor de trekking in een prima hotel aan de rand van de zandduinen. Het hotel Les Portes du Desert heeft goede kamers met airco, een sfeervol restaurant en een tuin met een mooi zwembad.
Eén nacht kampeert u in de woestijn in een bivak, in groepstenten; of in de open lucht (het 1000-sterren hotel) als u dat leuker vind! Er zijn hier geen sanitaire voorzieningen. Voor drinkwater en wat water om je te wassen, wordt gezorgd.

Over de maaltijden

Het hotel in Merzouga is wat afgelegen, en daarom is hier het diner inbegrepen. Tijdens de kamelentocht zijn alle maaltijden inbegrepen, en verzorgd door de kamelendrijvers en de bivakbeheerders (van lunch op dag 2 t/m ontbijt op dag 3).
De keuken in Marokko is in het algemeen smakelijk, niet al te vet en zelden scherp. Het geheim zijn natuurlijk de kruiden, die de markthandelaren tot bonte piramiden opstapelen. Aardappelen, wortelen en tomaten worden verwerkt tot smakelijke soepen en eenpansgerechten. Het Marokkaanse gerecht bij uitstek is de tajine. De naam wordt zowel voor de typische kookpot met het spitse deksel als voor het hierin bereide gerecht gebruikt. Al naar gelang het seizoen varieert de samenstelling. Er zijn tajines met groente en vlees, met pikante of met zoete varianten. Natuurlijk zult u ook van couscous genieten, het gestoomde tarwegries met vlees en veel groenten. Wie van een beetje heet eten houdt, kan zich van de als bijgerecht geserveerde rode pepersaus bedienen. En daarbij wordt natuurlijk de nationale drank gedronken: groene thee, sterk gezoet en op smaak gebracht met verse muntbladeren.

Inbegrepen

 • verblijf in goed hotel in  Merzouga in tweepersoonskamers met douche/wc en airco, op basis van halfpension
 • overnachting woestijn in nomadentent (woestijnbivak) op basis van volpension (van picknick op dag 2 t/m ontbijt op dag 3
 • gebruik matras en dekens
 • 1 kameel per persoon voor transport en bagagevervoer
 • diensten kameeldrijver
 • SNP informatiepakket

Niet inbegrepen

 • transfer naar en van Merzouga (vanuit Erfoud via Rissani per taxi of (huur)auto te breiken)
 • overige maaltijden
 • drinkwater
 • persoonlijke uitgaven en  fooien

Over de activiteiten

Tijdens de woestijntrek kunnen zelf kiezen of u op de rug van een kameel gaat zitten of zelf wandelt. Het lopen door de zandduinen is een inspannende bezigheid, maar ook het zitten op de kameel is vermoeiend. Afwisselen is dan ook het prettigst.

Praktische informatie

Vanwege de hitte in de zomer is het arrangement te boeken van januari t/m mei en van oktober t/m december.

De transfer naar en van het arrangement is niet inbegrepen.

Houdt u er rekening mee dat het ‘s nachts aardig koud kan worden bij de reizen tussen december en februari: thermo-ondergoed is dan wel aan te bevelen. Ook voor de andere reismaanden kunt u het beste een dikke fleecetrui meenemen. Hoewel regenval erg uitzonderlijk is in dit gebied, kan het wel voorkomen in december. Ter plaatse zijn schuimrubberen slaapmatjes beschikbaar. De ondergrond in de duinen van Merzouga is zacht, maar in de wintermaanden is een extra isolerend slaapmatje zeker handig. Verder zijn er dekens, maar adviseren wij u om eigen slaapzak mee te nemen. Neem beslist een zonnebril en zaklamp mee. Als wandelschoeisel volstaat de zogenaamde trekkingschoen. Laat u bij twijfel adviseren in een buitensportzaak
Omdat er tijdens de wandelingen in de woestijn niet altijd sanitaire voorzieningen zijn, is het handig om antibacteriële handgel mee te nemen, natte doekjes en een aansteker (voor het verbranden van wc-papier).
Stem voort uw kledingkeuze af op het reizen in een Islamitisch land. In de steden is men inmiddels wel wat gewend, maar op het platteland kan het dragen van en korte broek en een hemd nog als shockerend ervaren worden. T-schirts met mouwen en lange of driekwartbroeken vormen voor Marokko de perfecte vakantiekleding.
Tijdens de kamelentocht wordt uw bagage voor 1 nacht op kamelen vervoerd. Het beste is deze bagage in een weekendtas of frameloze rugzak te verpakken. Zorg dat uw tas of rugzak in een beschermhoes is verpakt, tegen beschadiging en binnendringend stof.

Voor een bezoek aan Marokko hebt u een geldig paspoort nodig (dat voor inwoners van België  tot 3 maanden na uw verblijf geldig moet zijn).


N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee op reis te nemen en dit apart te bewaren van uw paspoort.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Marokko (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een verblijf in Marokko van maximaal 90 dagen hebt u geen visum nodig.
 
N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de  ambassade of een consulaat van Marokko (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Marokko

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen (zie 'medisch paspoort'). Licht de (plaatselijke) reisleiding in over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Drink alleen gekookt of vakkundig gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees erg voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed. 

Praktisch

 • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer 3 liter drinkwater per persoon mee.
 • Draagt u lenzen, neem ook een reservebril (met zonneglazen!) mee. Na verloop van tijd kan het moeilijk worden lenzen zonder stof in te doen! Droge lucht vermindert het draagcomfort.
 • Voldoende luchtige kleding ter bescherming tegen felle zon (lange broek en lange mouwen!). Draag altijd een hoofddeksel of hoofddoek of wikkel een sjaal om uw hoofd, net als de bedoeïenen.
 • Voor medische hulp kunt u het best terecht in een particuliere kliniek of ziekenhuis.

Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Gesteld kan worden dat Marokko een veilig land is om door heen te reizen. Door het zeer strenge rechtssysteem en sterke sociale controle in Marokko zijn kleine geweldsdelicten veel minder te verwachten dan in een grote stad in Nederland! U zult zich veilig voelen. Toch dient u in de grote steden goed op uw spullen te letten. Zakkenrollers zijn er ook in Marokko.

Prijsinformatie

01 januari 0001
Prijs op aanvraag

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs