Terug naar Marokko

Woestijnverblijf in luxe hotel en bivak

Een korte en luxe woestijnbeleving! Aan de voet van de rode zandduinen van Erg Chebbi verblijft u één nacht in het luxueuze en bijzonder gastvrije Hotel kasbah Tombouctou.Vanuit het hotel wandelt u de volgende dag met een gids de duinen van de Erg Chebbi in, die regelmatig het decor van films is geweest. Middenin de duinen brengt u de nacht door in een comfortabel bivak. Het ochtendgloren en het avondlicht kleurt de duinen in een oranje gloed, die ongekend fotogeniek is. Na een nacht in de woestijn wandelt u terug naar Hotel Tombouctou.

Zwaarte
Comfort
vanaf € 193
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 258543
3 dagen

Marokko - Sahara * Erg Chebbi de luxe * woestijnverblijf in Kasbah Tombouctou en Bivouac Oasis

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

Aankomst in Kasbah Tombouctou aan de voet van de zandduinen van Erg Chebbi. De accommodatie ligt in een kleine, rustige oase op ca 6 km van het dorp Merzouga. Diner in het hotel.

Overnachting in

Merzouga - Kasbah Tombouctou

Dag 2

Met een lokale gids maakt u 's middags een wandeling van ca 3 uur door de rode zandduinen van Eg Chebbi naar het permanente en sfeervolle bivak Oasis. Het wandeltempo is laag, want het wandelen door het mulle zand is vrij vermoeiend. Er gaat per persoon één rijkameel mee, zodat u ten alle tijde de tocht op de rug van uw kameel kunt voortzetten. 's Avonds wacht u een heerlijk diner en een bijzondere nacht onder de sterrenhemel van de woestijn. U slaapt in een Berbertent met opgemaakte bedden, maar u kunt natuurlijk ook onder de sterrenhemel slapen!

Overnachting in

bivak Oasis, Erg Chebbi

Dag 3

Na een uitgebreid ontbijt wandelt u 's ochtends in ca 2 uur weer naar Kasbah Tombouctou terug, waar het arrangement eindigt.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Tijdens dit arrangement verblijft u één nacht in een luxe hotel, en één nacht in een luxe woestijnbivak.
Kasbah Tombouctou is een bijzonder sfeervol en luxueus hotel aan de rand van de zandduinen van Erg Chebbi. Het hotel is in traditionele kasbah-stijl gebouwd en ligt in een kleine oase, ca 6 km van Merzouga. De kasbah is gebouwd als herberg en geheel gerenoveerd en gemoderniseerd. Het hotel beschikt over luxe kamers en suites. De kamers en openbare ruimtes zijn stijlvol gedecoreerd. Het hotel beschikkt over een zwembad, terras met bar en een goed restaurant. Klasse ****, 1 nacht.
De tweede nacht verblijft u in een comfortabel woestijn bivak: Bivouac Oasis. U slaapt hier in een traditionele berbertent, gemaakt van kamelenhaar, met opgemaakte bedden. Er zijn beperkte sanitaire voorzieningen. In dit permanente bivak verblijft tegelijk met andere gasten. Klasse **, 1 nacht.

Over de maaltijden

Het verblijf is op basis van halfpension. Diner en ontbijt worden door het hotel geregeld. Ook tijdens het bivak in de woerstijn zijn 1 diner en 1 ontbijt inbegrepen.

Inbegrepen

 • 1 overnachting in uitstekend hotel, 1 overnachting in berbertent (met opgemaakte bedden)
 • verblijf op basis van halfpension (2 diners en 2 ontbijten)
 • 2 dagdelen wandelen met lokale gids en 1 rijkameel per persoon

Niet inbegrepen

 • overige maaltijden
 • persoonlijke uitgaven en fooien

Praktische informatie

Vanwege de hitte in de zomer is het arrangement te boeken van januari t/m mei en van oktober t/m december.

Tijdens de minitrek wordt de hoogstnodige bagage voor één nacht in de woestijn naar het woestijnbivak gebracht. Het beste is deze bagage in een weekendtas of frameloze rugzak te verpakken. Zorg dat uw tas of rugzak in een beschermhoes is verpakt, tegen beschadiging en binnendringend stof. De overige bagage kan in Hotel Kasbah Tombouctou achterblijven.
Houdt u er rekening mee dat het ‘s nachts aardig koud kan worden bij de reizen tussen december en februari: thermo-ondergoed is dan wel aan te bevelen. Ook voor de andere reismaanden kunt u het beste een dikke fleecetrui meenemen. Hoewel regenval erg uitzonderlijk is in dit gebied, kan het wel voorkomen in december. Ter plaatse zijn schuimrubberen slaapmatjes beschikbaar. De ondergrond in de duinen van Merzouga is zacht, maar in de wintermaanden is een extra isolerend slaapmatje zeker handig. Verder zijn er dekens, maar adviseren wij u om eigen slaapzak mee te nemen. Neem beslist een zonnebril en zaklamp mee. Als wandelschoeisel volstaat de zogenaamde trekkingschoen. Laat u bij twijfel adviseren in een buitensportzaak
Omdat er tijdens de wandelingen in de woestijn niet altijd sanitaire voorzieningen zijn, is het handig om antibacteriële handgel mee te nemen, natte doekjes en een aansteker (voor het verbranden van wc-papier).
Stem voort uw kledingkeuze af op het reizen in een Islamitisch land. In de steden is men inmiddels wel wat gewend, maar op het platteland kan het dragen van en korte broek en een hemd nog als shockerend ervaren worden. T-schirts met mouwen en lange of driekwartbroeken vormen voor Marokko de perfecte vakantiekleding.

Voor een bezoek aan Marokko hebt u een geldig paspoort nodig (dat voor inwoners van België  tot 3 maanden na uw verblijf geldig moet zijn).


N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee op reis te nemen en dit apart te bewaren van uw paspoort.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Marokko (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een verblijf in Marokko van maximaal 90 dagen hebt u geen visum nodig.
 
N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de  ambassade of een consulaat van Marokko (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Marokko

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen (zie 'medisch paspoort'). Licht de (plaatselijke) reisleiding in over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Drink alleen gekookt of vakkundig gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees erg voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed. 

Praktisch

 • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer 3 liter drinkwater per persoon mee.
 • Draagt u lenzen, neem ook een reservebril (met zonneglazen!) mee. Na verloop van tijd kan het moeilijk worden lenzen zonder stof in te doen! Droge lucht vermindert het draagcomfort.
 • Voldoende luchtige kleding ter bescherming tegen felle zon (lange broek en lange mouwen!). Draag altijd een hoofddeksel of hoofddoek of wikkel een sjaal om uw hoofd, net als de bedoeïenen.
 • Voor medische hulp kunt u het best terecht in een particuliere kliniek of ziekenhuis.

Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Gesteld kan worden dat Marokko een veilig land is om door heen te reizen. Door het zeer strenge rechtssysteem en sterke sociale controle in Marokko zijn kleine geweldsdelicten veel minder te verwachten dan in een grote stad in Nederland! U zult zich veilig voelen. Toch dient u in de grote steden goed op uw spullen te letten. Zakkenrollers zijn er ook in Marokko.

Prijsinformatie

01 oktober 2020 - 31 december 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 277
2 personen (tweepersoonskamer) € 193
3 personen (driepersoonskamer) € 193

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs