Terug naar Marokko

Verblijf in chambre d'hote

Mirleft is een slaperig stadje aan de Atlantische kust, ten zuiden van Agadir. Hier geen massatoerisme, maar rust en een sfeer van laissez-faire, prachtige stranden en indrukwekkende kliffen met natuurlijke rotsbogen. Hier kunt u heerlijk zwemmen, surfen of paardrijden. Ook het vogelrijke estuarium van Nationaal Park Sous Massa en het ommuurde stadje Tiznit, met zijn beroemde zilversmederijen, zijn vlakbij. Verblijf in een bijzonder maison d’hote dat in een voormalig fort is gesitueerd. U verblijft in luxe hotels. Vroeg in het voorjaar is de bloemenpracht zeer uitbundig en zijn de akkers, de halfwoestijn en de duinen en kliffen op de rand van de oceaan zeer rijk aan vogels. In het Nationale Park Sous Massa broedt dan de zeldzame Heremietibis…

Zwaarte
Comfort
vanaf € 224
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 258546
3 dagen

Marokko - Atlantische kust * Mirleft * strandverblijf

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1-3

Op een heuvel boven het sluimerig kuststadje Mirleft ligt de bijzondere chambre d’hote Les 3 Chameaux, gesitueerd in een oud legergarnizoen. Vanuit deze bijzondere accommodatie heeft uy gelegenheid om de weinig door toeristen bezochte kuststrook tussen Mirleft en het Art-Deco stadje Sidi Ifni te verkennen. Zo is er het prachtige strand van Legzira met zijn mooie natuurlijke rotsbogen. Of u maakt een wandeling die door de accommodatiehouder naar een van de Berberdorpjes in het achterland wordt georganiseerd. Via de accommodatie kunt u ook een (kite)surfuitrusting huren of een surfles laten regelen. Bovendien heft de accommodatie een heerlijk zwembad en een hammam. Verder weg liggen de ommuurde stad Tiznit, beroemd vanwege het verfijnde zilverwerk, en het vogelreservaat Sous Massa.

Overnachting in

Mirleft - Les 3 Chameaux

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Boven het stadje Mirleft, aan de prachtige stranden van de Atlantische kust ligt de bijzondere maison d’hôte Les 3 Chameaux. Dit door een Fransman bijzonder smaakvol gerenoveerde garnizoenscomplex is prachtig gelegen en heeft een schitterend panorama. De kamers en suites zijn allemaal verschillend van grootte, maar zijn stuk voor stuk zeer smaakvol ingericht en hebben een prima badkamer. Kamers met oog voor detail! Het complex beschikt over een klein zwembad, een hamam en een smaakvol ingerichte living. Het restaurant is prima. Vanuit het hotel worden ook wandelingen en surflessen georganiseerd. Klasse ****, 2 nachten.

Over de maaltijden

Het verblijf in Tafraoute is op basis van halfpension. Het hotel beschikt over een uitstekend restaurant. Bij mooi weer dineert u op het terras met uitzicht over het stadje en de oceaan.

Inbegrepen

 • verblijf in hotel op tweepersoonskamers met douche en toilet (2 nachten
 • alle ontbijten en diners

Niet inbegrepen

 • fooien
 • excursies
 • overige maaltijden
 • persoonlijke uitgaven

Praktische informatie

Het arrangement is het hele jaar te boeken. In de zomermaanden is het in Zuid-Marokko heet, maar in Mirleft staat meestal een verkoelende zeewind.

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Voor een bezoek aan Marokko hebt u een geldig paspoort nodig (dat voor inwoners van België  tot 3 maanden na uw verblijf geldig moet zijn).


N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee op reis te nemen en dit apart te bewaren van uw paspoort.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Marokko (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een verblijf in Marokko van maximaal 90 dagen hebt u geen visum nodig.
 
N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de  ambassade of een consulaat van Marokko (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Marokko

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen (zie 'medisch paspoort'). Licht de (plaatselijke) reisleiding in over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Drink alleen gekookt of vakkundig gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees erg voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed. 

Praktisch

 • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer 3 liter drinkwater per persoon mee.
 • Draagt u lenzen, neem ook een reservebril (met zonneglazen!) mee. Na verloop van tijd kan het moeilijk worden lenzen zonder stof in te doen! Droge lucht vermindert het draagcomfort.
 • Voldoende luchtige kleding ter bescherming tegen felle zon (lange broek en lange mouwen!). Draag altijd een hoofddeksel of hoofddoek of wikkel een sjaal om uw hoofd, net als de bedoeïenen.
 • Voor medische hulp kunt u het best terecht in een particuliere kliniek of ziekenhuis.

Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Gesteld kan worden dat Marokko een veilig land is om door heen te reizen. Door het zeer strenge rechtssysteem en sterke sociale controle in Marokko zijn kleine geweldsdelicten veel minder te verwachten dan in een grote stad in Nederland! U zult zich veilig voelen. Toch dient u in de grote steden goed op uw spullen te letten. Zakkenrollers zijn er ook in Marokko.

Prijsinformatie

26 september 2020 - 16 oktober 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 363
2 personen (tweepersoonskamer) € 224
3 personen (driepersoonskamer) € 224

17 oktober 2020 - 01 november 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 394
2 personen (tweepersoonskamer) € 240
3 personen (driepersoonskamer) € 240

02 november 2020 - 18 december 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 363
2 personen (tweepersoonskamer) € 224
3 personen (driepersoonskamer) € 224

19 december 2020 - 31 december 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 394
2 personen (tweepersoonskamer) € 240
3 personen (driepersoonskamer) € 240

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs