Terug naar Marokko

Verblijf in hotel

Kort verblijf in een comfortabel hotel buiten het stadje Tafraoute, middenin het granietlandschap van de Anti-Atlas en aan de amandelgaarden van de Ameln vallei. Ideale uitvalsbasis voor wandelingen, autotochten of mountainbiketochten. Eén dag verken je samen met een lokale gids de amandeloases en dorpjes van de Amelnvallei. Ideaal voor het vroege voorjaar en najaar en perfect te combineren met een strandverlenging in Agadir of Mirleft. Het hotel beschikt over een zwembad emet terras dat prachtig uitkijkt over de Ameln Vallei en de rode toppen van de Jbel Lekst.

Zwaarte
Comfort
vanaf € 95
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 258534
4 dagen

Marokko - Anti Atlas * Tafraoute * wandelarrangement

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

Aankomst in Tafraoute. Tafraoute is het centrum van de amandelcultuur en een oase van rust te midden van de rode granietrotsen. U verblijft in een goed hotel, ca 10 inuten buiten het stadje aan de rand van de oases van de Ameln Vallei.

Overnachting in

Tafraoute - Hotel Chez Amaliya

Dag 2

Tafraoute, het centrum van de amandelteelt, is een sfeervolle oase te midden van spectaculaire rode granietformaties. Tafraoute ademt een relaxte sfeer uit, die alleen door de wekelijkse souq wordt verstoord. Samen met een lokale gids wandelt u vandaag door prachtige dorpjes met lemen huizen die verscholen liggen tussen de amandelgaarden, olijfgaarden en waterrijke tuinen van de Ameln vallei, die aan de voet van de ruige bergketen van Jbel Lekst ligt. Duur ca 5 uur.

Overnachting in

Tafraoute - Hotel Chez Amaliya

Dag 3

U kunt vandaag een wandeling maken over het grantietplateau boven het stadje, waar eeuwenoude rotsgravures en bizarre rotsformaties te vinden zij. U kunt ook een mountainbike huren en een tochtje maken naar de blauw geschilderde granietrotsen van de Vallée Bleue, of u maakt een autotocht naar de vogelrijke kloof van Ait Mansour. Werkelijk spectaculair is de autorit rondom de top van de Jbel Lekst, met 2359m de hoogste bergreeks van de Anti Atlas, die bijna loodrecht boven de Amelnvallei oprijst.

Overnachting in

Tafraoute - Hotel Chez Amaliya

Dag 4

Na het ontbijt eindigt dit arrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Hotel Chez Amaliya is een nieuw, modern en in kasbah stijl gebouwd hotel in de groene vallei van de Ameln, aan de voet van de Jbel Lkest, op 5 km van Tafraoute. Het smaakvol ingerichte hotel is eigendom van een vriendelijke Nederlandse. Een deel van de kamers is gegroepeerd rondom een cour met een zwembad en terras. Een deel van de kamers bevindt zich op de bovenste verdieping. De kamers hebben alle airco, nieuw meubilair en een moderne badkamer. Er is een gezellige bar, een sfeervol restaurant en een ruime lounge. De entree is ruim en mooi. Klasse ***, 3 nachten.

Over de maaltijden

Het verblijf in Tafraoute is op basis van logies en ontbijt. Het hotel beschikt over een restaurant, maar in het stadje zijn ook verschillende restaurants.

Inbegrepen

 • verblijf in hotel op tweepersoonskamers met douche en toilet (3 nachten
 • alle ontbijten
 • Engelssprekende Marokkaanse gids tijdens de wandeling op dag 2

Niet inbegrepen

 • transfers
 • fooien
 • entreegelden
 • overige maaltijden
 • persoonlijke uitgaven

Over de activiteiten

Op dag 2 maakt u een rustige wandeling van ca 5 uur door de Amelnvallei, grotendeels over kleine paadjes langs akkertjes, door boomgaarden en langs irrigatiekanaaltjes. U kunt vanuit het hotel ook een dagwandeling maken over het grantietplateau bij Tafraoute. Hier is geen schaduw en zijn de hoogteverschillen wat groter. U kunt in de omgeving van het hotel ook mountainbike tochten maken.

Praktische informatie

Het arrangement is te boeken van 1 januari t/m 31 mei en van 1 september t/m 31 december. In de periode november t/m februarui kan het fris zijn en dan is er ook kans op een regenachtige dag. Houd hier bij de keuze van uw kleding rekening mee. In september en mei kan de temperatuur overdag tot ruim boven de 30 °C oplopen.

Voor de georganiseerde wandeling op dag 2 heeft u voor de transfer naar het begin- en eindpunt van de wandeling uw auto nodig.

Voor de wandeltochten moet u een dagrugzakje meenemen, waarin een fototoestel, evt. verrekijker, extra kleding (afhankelijk van het weer), EHBO-spullen en veldflessen passen. Stem uw kledingkeuze af op het reizen in een islamitisch land. In de steden is men inmiddels wel wat gewend, maar op het platteland kan het dragen van een korte broek en een hemd nog als choquerend ervaren worden. T-shirts met mouwen en lange of driekwartbroeken vormen voor Marokko de perfecte vakantiekleding. Goed ingelopen en hoogsluitende (berg)wandelschoenen zijn vanwege de vaak stenige paden onmisbaar.

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

De wandeling op dag 2 wordt begeleid door een lokale officiele wandelgids. Hij spreekt Engels. Hij is de enige gekwalificeerde gids in de regio, wat betekent dat als het geval zich voordoet dat u tegelijk met andere SNP klanten in de regio bent, u samen met deze klanten de wandelingen doet.

Voor een bezoek aan Marokko hebt u een geldig paspoort nodig (dat voor inwoners van België  tot 3 maanden na uw verblijf geldig moet zijn).


N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee op reis te nemen en dit apart te bewaren van uw paspoort.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Marokko (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een verblijf in Marokko van maximaal 90 dagen hebt u geen visum nodig.
 
N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de  ambassade of een consulaat van Marokko (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Marokko

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen (zie 'medisch paspoort'). Licht de (plaatselijke) reisleiding in over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Drink alleen gekookt of vakkundig gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees erg voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed. 

Praktisch

 • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer 3 liter drinkwater per persoon mee.
 • Draagt u lenzen, neem ook een reservebril (met zonneglazen!) mee. Na verloop van tijd kan het moeilijk worden lenzen zonder stof in te doen! Droge lucht vermindert het draagcomfort.
 • Voldoende luchtige kleding ter bescherming tegen felle zon (lange broek en lange mouwen!). Draag altijd een hoofddeksel of hoofddoek of wikkel een sjaal om uw hoofd, net als de bedoeïenen.
 • Voor medische hulp kunt u het best terecht in een particuliere kliniek of ziekenhuis.

Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Gesteld kan worden dat Marokko een veilig land is om door heen te reizen. Door het zeer strenge rechtssysteem en sterke sociale controle in Marokko zijn kleine geweldsdelicten veel minder te verwachten dan in een grote stad in Nederland! U zult zich veilig voelen. Toch dient u in de grote steden goed op uw spullen te letten. Zakkenrollers zijn er ook in Marokko.

Prijsinformatie

01 oktober 2020 - 31 december 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 135
2 personen (tweepersoonskamer) € 95

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs