Macedonië - Meer van Ohrid - multi-actief, 8 dagen Actieve gezinsvakantie op en om het Meer van Ohrid

« Terug naar overzicht
Gezien in SNP Special
Groepsreis - Outdoor / multi actief

Gezinsvakantie vanuit appartementencomplex

Voor gezinnen die van een actieve vakantie houden is Het Meer van Ohrid, in het land Macedonië, een perfecte bestemming! Op en om het water kun je van alles ondernemen. Wandelen, fietsen, kajakken, zwemmen noem maar op… Vanuit een comfortabel appartementencomplex dat pal aan het meer en in een groene wijk van de historische stad Ohrid ligt, beleef je met je reisgenoten de leukste avonturen. De Engelstalige gids zorgt dat alles probleemloos verloopt en professionele gidsen vergezellen je tijdens de activiteiten. Er is bovendien ook voldoende tijd om zelf iets te ondernemen. De vlucht is inclusief. Geschikt voor gezinnen met kids vanaf 10 jaar die een zwemdiploma B hebben. 

Uniek aan deze reis

 • Historisch centrum van Ohrid op loopafstand
 • Rechtstreekse vlucht inclusief
 • Uitgebreid en actief programma
 • Verblijf in comfortabele appartementen
 • Verblijf pal aan het Meer van Ohrid
Zwaarte
Comfort

SNP Family Special 10 jaar en ouder

Dit is de leeftijd voor spannende ontdekkingstochten. Kids in deze leeftijdsgroep worden al wat sterker en ze leren gevaren kennen. De SNP Family Specials voor deze leeftijd zitten vol verschillende avonturen: van schatzoeken in de jungle tot raften op de rivier. Benieuwd naar al onze Family Specials?

Dag tot dag

Macedonië - Meer van Ohrid - multi-actief

Het Meer van Ohrid, in het zuidoosten van Macedonië is een van de oudste meren ter wereld, en een van de diepste van Europa. De bergen van Galicica duiken aan de oostelijke oever steil het meer in en aan de westkant van het meer ligt Albanië. Aan de vlakke noordkant van het meer ligt het stadje Ohrid, een van de mooiste steden van de Balkan, met een historische binnenstad, een burcht die door de Turken is gebouwd, talloze restaurants en terrasjes, een mooie boulevard, een plankier dat onderlangs de kliffen loopt en mooie kiezelstranden. Het kerkje van Sveti Johan Kaneo, een van de 365 kerkjes van de stad, ligt hoog boven het meer en is een van de meest gefotografeerde plekken van het land. 
Onder enorme platanen en pal aan het kiezelstrand ligt op een kwartiertje wandelen van het centrum het hotel/appartementencomplex waar je de hele week te gast bent en van waaruit diverse activiteiten ondernemen.  Op het programma staan onder meer 2 wandelingen hoog boven het meer, een dag fietsen door het achterland van Ohrid en langs de vlakke noordkust, een verrassende stadswandeling, een barbecue in een verlaten bergdorpje, een middag kajakken op het meer en een boottochtje over het meer. En dan is er nog volop gelegenheid om zelf iets te ondernemen, bijvoorbeeld een dagje zeilen of een auto huren en de wijdere omgeving verkennen.
De vlucht met TuiFly is inbegrepen in de reissom. De reis wordt begeleid door een Engelstalige lokale reisleider die veel ervaring heeft met SNP groepen. 

 

Dag 1

Vlucht naar Ohrid en transfer naar het hotel in Ohrid (ca. 15 minuten rijden). Als de vlucht bijtijds in Ohrid landt is er nog gelegenheid om de stad te verkennen of een duik in het zwembad van het hotel of het meer te nemen. ’s Avonds kun je voor je diner gebruik maken van het restaurant van het hotel of in het centrum van Ohrid een keuze maken uit een van de vele restaurants.

Overnachting in

Ohrid - Hotel/Appartementencomplex Mizo

Dag 2

We worden in ca. 15 minuten naar het bijna verlaten en vervallen dorpje Konjsko gebracht, dat hoog boven het Meer van Ohrid ligt. We maken een wandeling door een prachtige groene omgeving van bossen, akkertje en weilanden en regelmatig heb je uitzicht over het meer. Er gaan ook een paar ezels mee die de spullen voor een uitgebreide lunch meenemen. Na een rustige afdaling over zandpaadjes bereik je het dorp Elshani. Aan de rand van het dorp houden we halt en bereiden een heerlijke barbecue. Terwijl de ouders meehelpen met het bereiden van de lunch, kunnen de kinderen een tochtje op een van de ezels maken. Na de lunch en de siësta wandelen we verder en dalen af door een mooi bos tot we in het dorp Pestani de oever van het Meer van Ohrid bereiken. Hier kun je vanaf het kiezelstrandje een verfrissende duik in het meer nemen of heerlijk relaxen op het terras van een restaurant, voordat de bus ons weer naar Ohrid brengt. Lengte 8 km, 380m dalen.

Overnachting in

Ohrid - Hotel/Appartementencomplex Mizo

Dag 3

Na een rustige ochtend die je zelf kunt invullen, worden we ’s middags weer naar Pestani gebracht voor een kajaktocht die totaal ca. 4 uur zal duren. We peddelen langs de steile oevers van het meer, ten zuiden van Pestani en gaan op zoek naar verborgen grotten en strandjes. Als de golfslag en de wind gunstig zijn, passeren we ook de Bay of Bones waar een mooi museum is. Onderweg is er volop gelegenheid om te zwemmen of een pauze te houden op een van de kiezelstrandjes. Na een paar uur keren we de boeg en peddelen weer terug naar Pestani. Van daar worden we aan het eind van de dag weer terug naar Ohrid gebracht. 
Noot: als de wind te hard is en de golfslag te hoog wordt deze dag verschoven naar een dag later in de week.

 

Overnachting in

Ohrid - Hotel/Appartementencomplex Mizo

Dag 4

Vrije dag in Ohrid. In en om Ohrid is van alles te beleven. Je kunt een auto huren om een rit te maken naar bijvoorbeeld het Mavrovo nationaal park, naar het vogelrijke Meer van Prespa of bijvoorbeeld de stad Bitola met de Romeinse opgravingen van Heraclea. 

Overnachting in

Ohrid - Hotel/Appartementencomplex Mizo

Dag 5

Vandaag staat een fietstocht op het programma. In het golvende landschap ten noorden van Ohrid kun je heerlijk fietsen. We maken een tocht van ca. 40 kilometer, waar we de hele dag over doen. We fietsen over rustige en grotendeels vlakke asfaltweggetjes en enkele stukken over zandwegen. Er zit één geleidelijke klim en afdaling in de route. We volgen de voet van de met heerlijk ruikende kruiden en eiken bedekte heuvels, langs akkers, tuinen, dorpjes en boerderijen. Bij het stadje Struga bereiken we de oever van het meer en kun je lunchen in een van de restaurantjes aan het meer. Hier kun je ook prima zwemmen. ’s Middags fietsen we over de vlakke, rustige kustweg terug naar Ohrid. 

Overnachting in

Ohrid - Hotel/Appartementencomplex Mizo

Dag 6

In Ohrid ontkom je niet aan de geschiedenis van de stad. Daarom mag een stadwandeling niet ontbreken. Samen met een gids verken je de steegjes en pleintjes van de oude binnenstad, ga je op verkenning naar het oude fort van Tsaar Samoil en leer je alles over de vakwerkhuizen, Byzantijnse iconen en vele kerkjes en kloosters uit de 11e tot de 14e eeuw. De stad valt niet voor niets onder het UNESCO Wereld Erfgoed! Onderlangs de klif waarop het beroemdste en meest gefotografeerde kerkje ligt, Sveti Jovan Kaneo, loopt een plankier pad met een paar heerlijke terrasjes. Daar kun je heerlijk bijkomen van de stadswandeling, met je voeten in het water en een drankje in de hand. 

Overnachting in

Ohrid - Hotel/Appartementencomplex Mizo

Dag 7

Met busjes worden we in ca 40. minuten naar de zuidzijde van het Meer van Ohrid gebracht, naar het vissersdorpje Trpejca dat steil tegen de oever van het meer is gebouwd. Van hier maken we een mooie wandeling over kleine paadjes door weilanden en bossen en pal bovenlangs de steile kust naar het beroemde klooster Sveti Naum. Langs het pad staan bijzondere plantensoorten en met name in het voorjaar zie je hier enorm veel vogels en bijzondere bloemen. Aan het eind van de wandeling kun je een bezoek brengen aan het klooster, maar je kunt ook een roeibootje huren voor een tochtje naar de bronnen van de Zwarte Drin, de belangrijkste rivier die het Meer van Ohrid in stroomt. Aan het eind van de middag brengen een paar kleine bootjes ons terug naar Trpejca, waar de bussen staan te wachten om ons weer naar Ohrid te brengen. (Dit kan alleen bij rustige golfslag, als er teveel golven zijn halen de busjes ons op bij het klooster.) Lengte 8 km, 200m stijgen en dalen.

Overnachting in

Ohrid - Hotel/Appartementencomplex Mizo

Dag 8

Na het ontbijt worden we in ca. 15 minuten naar het vliegveld van Ohrid gebracht en vliegen we (waarschijnlijk met een tussenstop in Tigvat) terug naar Nederland.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je verblijft de hele week in Hotel/appartementencomplex Mizo****, dat in een rustig en groen deel van Ohrid ligt, pal aan het kiezelstrand en op ca. 15 minuten lopen van het centrum. Je verblijft in splinternieuwe 4 tot 5 persoons appartementen met 2 of 3 slaapkamers, een woonkamer met kitchenette, kleine badkamer en balkon of terras. De appartementen zijn licht en modern ingericht en hebben airco en wifi. De appartementen liggen op het terrein van hotel Mizo. Je kunt vrij gebruik maken van het zwembad en de sportvelden van het hotel en je hebt direct toegang tot het privéstrand. 7 nachten.

 

Over de maaltijden

Het ontbijt vindt plaats in het restaurant van het hotel (buffet), dat een groot terras aan het water heeft. Hier kun je desgewenst ook ’s middags lunchen of ’s avonds dineren (niet inclusief). Maar op loopafstand van het hotel zijn in het centrum tal van restaurants te vinden in uiteenlopende prijsklassen. 

Info kindvriendelijkheid

Het hotel beschikt over een buitenzwembad (onverwarmd), een privé kiezelstrand en sportvelden. Het zwembad gaat meestal rond 10 mei open.

Inbegrepen

 • 7 overnachting in 4-5 persoons appartement
 • 7x ontbijt (buffet)
 • heen- en terugvlucht met TuiFly Amsterdam – Ohrid vv (incl. airporttax en 1 stuks ruimbagage p.p.)
 • Transfers conform programma
 • 2 gegidste wandelingen
 • Gegidste stadswandeling
 • Barbecue op dag 2 
 • Gegidste fietstocht (incl. fietsen), hele dag
 • Gegidste kajaktocht, halve dag
 • Boottocht Sveti Naum - Trpejca
 • Diensten 1 Engelstalige Macedonische reisleider, diverse lokale gidsen
   

Niet inbegrepen

 • overige excursies
 • eventuele entrees
 • lunches en diners (uitgezonderd barbecue op dag 2)
 • verzekeringen
 • uitgaven van persoonlijke aard
   

Over de activiteiten

De twee wandelingen voeren u over het algemeen over goede paden en landweggetjes. Ook oude geplaveide, nu in onbruik geraakte voetwegen kom je tegen, maar ook kleinere bergpaden, die soms smal of overwoekerd en steil kunnen zijn. Losse stenen op het pad zijn geen uitzondering. De wandelingen zijn nooit moeilijk en het tempo is nooit hoog. De duur van de wandelingen ligt gemiddeld tussen de 3 en 4 uur (zuivere wandeltijd); de lengte varieert van 7 tot 8 kilometer. De hoogteverschillen variëren tussen 130 en 200 m stijgen en 200 en 300m dalen. De fietstocht is 40 km en daar doen we de hele dag over. De route gaat over licht glooiend terrein: meest rustige asfaltwegen en deels onverharde zandwegen. 
De kajaktocht duurt totaal ca. 4 uur en we leggen regelmatig aan bij een strandje om te relaxen en te zwemmen. Bij harde wind kan golfslag de tocht wat pittiger maken, maar meestal is het water vlak. Als er teveel wind en golfslag is, verruilen we deze dag met een andere dag. Je hebt hier geen ervaring voor nodig, maar je armspieren worden wel flink gebruikt die dag. Kinderen moeten tenminste zwemdiploma B hebben.

 

Geschikt voor kinderen

De activiteiten zijn geschikt voor kinderen van 10 jaar of ouder. Vanwege het kajakken moeten kinderen minimaal zwemdiploma B hebben.

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Bij deze reis vlieg je met Tuifly rechtstreeks heen op Ohrid en terug met een stopover in Tigvat terug naar Amsterdam. De vlucht is in de reissom inbegrepen (inc. airporttax en 1 stuks ruimbagage p.p.). 

Vluchtschema
Het definitieve vluchtschema ontvangt je samen met je ticket binnen 3 weken voor vertrek.

 

 

 

De reizen vinden plaats in de zomervakantie. In de zomer is het warm en droog (tot rond de 30 graden), al zorgt de nabijheid van het meer altijd voor wat verkoeling en is de temperatuur er altijd wat lager dan in de rest van het land. Het water van het meer is dan aangenaam warm. 

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Macedonië ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal. 

 

Het prijspeil in Macedonië stijgt snel maar is toch nog veel lager dan in West-Europa. De uitgaven ter plaatse betreffen lunches, diners, persoonlijke uitgaven en eventueel extra excursies. De lunch of diner in een restaurant kost gemiddeld €10,- tot €15,- per persoon. Doe je lunchinkopen in een winkel dan ben je per persoon ca. €5,- kwijt. De Macedonische munt is de Denar. In Ohrid kun je overal pinnen. 

De transfers die voor de uitvoering van het programma nodig zijn, geschieden met gecharterde minibusjes. Ook de transfers van en naar het vliegveld van Ohrid zijn met gecharterde minibusjes. Op het Meer van Ohrid charteren we één dag een klein bootje om u van een van de kloosters op te halen.

Algemeen:

 • max. 20 kg bagage
 • GELDIG paspoort
 • kopieën van paspoort, reis- en ziektekostenverzekering
 • pinpas
 • goede wandelschoenen
 • gymschoenen die nat mogen worden (of teva's)
 • warme en luchtige wandelkleding 
 • zwemkleding
 • zonnebrandolie en zonnebril
 • dagrugzakje (min 25 liter)
 • 1 of 2 grote veldfles(sen) (minimaal 1,5 liter)
 • enige EHBO-benodigdheden die u eventueel nodig zult hebben, zoals bijv. : rekverband, sporttape, pijnstillers, middelen tegen blaren, middelen tegen maag- en darmklachten.

Er zijn momenteel geen mededelingen.

Deze reis wordt begeleid door een ervaren Engelstalige Macedonische reisleider(ster). Hij/zij heeft in het verleden al diverse SNP groepen begeleid en kent het land en de wandelingen uitstekend. Hij/zij zorgt voor de logistieke organisatie van de reis en kan je uitvoerig over de cultuur, historie, zeden en gewoonten van het land vertellen. Op de excursies (wandeltochten, kajaktocht en fietstocht) gaat ook een ervaren gids mee.

Voor een verblijf in Macedonië hebt u een paspoort of een Nationale Identiteitskaart nodig, die geldig zijn gedurende uw verblijf.
N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Macedonië (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een verblijf in Macedonië van maximaal 90 dagen hebt u geen visum nodig.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Macedonië (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

Gezondheidszorg
N.B.
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.
N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

Voor een verblijf in Macedonië zijn geen vaccinaties verplicht.

Aanbevolen
Bijzonderheden: Laat u informeren u over de risico’s op besmetting met Rabiës (Hondsdolheid), de Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Macedonië is een veilig land, maar houdt u er rekening mee dat onderhuidse spanningen tussen Macedoniërs en Albanezen soms de kop op steken en mn in de steden tot opstootjes en demonstraties kunnen leiden.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Macedonië - Meer van Ohrid - multi-actief

Actieve gezinsvakantie op en om het Meer van Ohrid

Gezinsvakantie vanuit appartementencomplex

Zwaarte
Comfort
Outdoor / multi actief
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 9.2 beoordeeld door 351 klanten