Kroatië - Zuid-Dalmatië, 8 dagen Eilandhoppen in het spoor van Marco Polo

« Terug naar overzicht
Groepsreis - Fietsen

Internationale gezinsvakantie * eilandhoppen en fietsen met motorjacht

Per comfortabel jacht langs de sprookjeseilanden van zuidelijk Kroatië, geboortestreek van ontdekkingsreiziger Marco Polo. Waan je in zijn voetsporen met de zon in je gezicht en de zeewind door je haren. Kies elke dag je programma: luieren, fietsen, een wandeltocht, struinen in een mooi havenstadje of een rafttocht. Ook oude piratenforten, Cetina Canyon, sporen van Odysseus en verborgen zwembaaitjes. Duik zo vanaf het dek het water in terwijl het eten bereid wordt . Heerlijk genieten en plezier maken met andere families in een internationaal gezelschap.

Uniek aan deze reis

 • Comfortabele hutten op motorjacht
 • Individuele vrijheid
 • Internationale familiereis
 • Varen-fietsen-luieren
 • Volledig verzorgd eilandhoppen
 • E-bikehuur mogelijk
Zwaarte
Comfort

SNP Family Special 6 jaar en ouder

De SNP Family Specials voor deze leeftijdsgroep zitten boordevol passende activiteiten, die de kinderen uitdagen om hun omgeving te ontdekken. De natuur in! Met een ezel die de bagage draagt. De boer helpen bij zijn werk. Of kamperen in een (ingerichte) tent. Benieuwd naar al onze Family Specials?

Dag tot dag

Kroatië - Zuid-Dalmatië

De kust en de eilanden van Zuid-Dalmatië, met haar idyllische stranden en intieme, groene baaien, bestaan grotendeels uit grillige kalkmassieven begroeid met pijnboom- en steeneikbossen. Het heuvelachtige binnenland is vol wijnranken en maquis en heeft natuurlijke juweeltjes in petto. Tijdens deze unieke vakantie verken je aan boord van een houten motorjacht deze sprookjesachtige, Dalmatische archipel. Bijzonder is dat je reist in een internationale groep. Dat staat garant voor interessante speelkameraadjes en je kunt nog eens een andere taal leren. SNP is de enige Nederlandse reisorganisatie die deze tocht aanbiedt; de Nederlandse gezinnen aan boord zullen dus ook SNP-gezinnen zijn.

Ieder eiland heeft iets eigens, iets unieks. Zo heeft Brac grillige en geologisch interessante rotsstructuren, Hvar vele kunstschatten, Korcula het wondermooie gelijknamige stadje en Šolta heerlijke baaien om te zwemmen. Bovendien is dit deel van de Kroatische kust gezegend met een keur aan wondermooie steden en stadjes met wortels in een Romeins en Venetiaans verleden. Je bezoekt juweeltjes als Trogir, Split, Hvar en Korcula, die niet voor niets op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan.

Er is genoeg tijd ingeruimd in het programma om lekker te kunnen zwemmen in rustige baaien. Na afloop van elke bijzondere dag duik je zo vanaf de boot de zee in voor een heerlijke zwempartij. Aan boord is ook divers waterspeelgoed.Het water is zo helder dat je al snorkelend allerlei kleurige vissen kunt bewonderen! Ook kun je lekker rondslenteren in de pittoreske stadjes met Venetiaanse invloed. 's Avonds eten jullie op de boot en daarna kun je het havenplaatsje verkennen waar het schip ligt aangemeerd.
Bijzonder aan deze reis is dat het dagprogramma flexibel is: er is een vast programma, maar er zijn ook mogelijkheden hier individueel vanaf te wijken. Jullie bepalen zelf of je meegaat op de fietstochten en excursies, op de boot blijft of zelf op ontdekkingstocht gaat. En 's nachts word je in slaap gewiegd door het deinende water en droom je over wat morgen komen gaat ...

Dag 1

Trogir - Vis
Individuele aankomst in Trogir. Na het inchecken op de boot (vanaf 14.30 uur) kiezen we rond 15.00 uur het ruime sop om van Trogir naar het eiland Vis te varen. Onderweg heb je gelegenheid om een verfrissende duik vanaf de boot te nemen. De eerste nacht wordt doorgebracht bij het eiland Vis. Het afgelegen eiland Vis werd al bewoond door de Grieken.

Overnachting in

Vis - Motorjacht San Snova

Dag 2

Vis en Korčula
's Morgens maken we een avontuurlijke fietstocht (ca. 10km) langs oude militaire tunnels die het eiland Vis doorkruisen. We fietsen naar het fort van St. George, dat een belangrijke rol speelde in de zeevaarthistorie van het eiland. Terug op de boot steken we over naar de haven van Vela Luka, op het eiland Korčula. Onderweg is er uiteraard weer tijd voor een zwempauze. In Vela Luka kunnen we het lokale museum bezoeken waar met hologrammen in interactieve schermen de ijstijd tot leven komt.

Overnachting in

Korčula - Motorjacht San Snova

Dag 3

Hvar
We steken 's morgens over naar het eiland Hvar met gelijknamige hoofdstad. We verkennen de stad, waaronder het grote Renaissanceplein dat wordt omzoomd door de kathedraal en laat-gotische paleizen. Je kunt ook even naar het boven de stad gelegen Spaanse fort lopen. Je hebt er prachtig uitzicht op de stad en omringende eilanden. Na een lunch aan boord zetten we koers naar de Pakleni-eilanden waar we ruim de tijd nemen voor een zwempauze. 's Middags liften we het anker en varen we naar de fraaie oude stad Stari Grad aan de noordkant van het eiland Hvar. Het oude stadshart is een mekka voor kunstenaars en kunstliefhebbers.

Overnachting in

Stari Grad - Hvar - Motorjacht San Snova

Dag 4

Hvar & Brač
's Morgens steken we over naar het beroemde strand van Zlatni Rat (Gouden Hoorn) bij Bol op het eiland Brač. Je kunt hier een aantal activiteiten op water en land doen (niet inbegrepen) of gewoon genieten van de zomer door te zwemmen en chillen op het dek. We lunchen tijdens de oversteek naar Jelsa op het eiland dat we vanmorgen verlaten hebben: Hvar. We varen naar het stadje Jelsa, waar we op de fiets stappen voor een tochtje langs de prachtige promenade. Je mag zelf beslissen of je de korte (13km) of lange (25km) versie van de route fietst. 

Overnachting in

Jelsa - Hvar - Motorjacht San Snova

Dag 5

Brač
Vandaag starten we met een wat langere oversteek naar de baai van Lovrečina op het eiland Brač. Als we zijn aangekomen worden jonge en oude(re) eilandhoppers uitgenodigd voor de strandversie van de Olympische Spelen in de baai. 's Middags wandelen we in ca. 1,5 uur langs de kust naar Postira. Hier kun je in de van de vele bars en cafés genieten van de zonsondergang.

Overnachting in

Postira - Brač - Motorjacht San Snova

Dag 6

Cetina Canyon – Omiš - Split
Na een korte overtocht naar Omiš met zijn piratenkastelen is er de mogelijkheid om een raftingtour door de indruwekkende Cetinakloof te maken (optioneel, niet inclusief, betaling ter plekke). Het gelijknamige riviertje heeft zich diep in het gesteente ingesleten. Of dwaal rond in de straatjes van de oude stad Omis en klim naar het kasteel. 's Middags brengt de boot ons naar de bruisende stad Split. We worden rondgeleid door de oude stad (UNESCO Werelderfgoed) tussen de paleismuren van de Romeinse keizer Diocletianus. We brengen de nacht door in Split.

Overnachting in

Split - Motorjacht San Snova

Dag 7

Solta – Trogir
's Morgens stappen we op de fiets (ca. 8km) voor een bezoek aan een lokale bijenhouder. Goran legt een enorm enthousiasme aan de dag waar het om bijen, hun nut en het dagelijks leven van een bijenhouder gaat. Na afloop keren we terug naar Rogač, waar de boot op ons wacht. Tijdens de laatste oversteek van deze week lunchen we aan boord. Onderweg naar Trogir gooien we nog een keer het anker uit zodat iedereen vanaf de boot in de Adriatische Zee kan plonzen. 's Middags maken we een wandeling door het fraaie oude centrum van Trogir. Traditioneel wordt de laatste avond van de tocht vrolijk doorgebracht met alle deelnemers, bemanning en gidsen.

Overnachting in

Trogir - Motorjacht San Snova

Dag 8

Na een goed ontbijt is de reis rond 9.00 uur ten einde.

NB Programma

 • Op grond van verschillende wind- en weersomstandigheden kan het voorkomen dat er in de vaarroute aanpassingen moeten worden gedaan. Het kan zelfs voorkomen dat de reis in omgekeerde volgorde plaatsvindt! De kapitein van het schip is hier altijd toe gemachtigd.
 • Op eigen gelegenheid wat ondernemen is meestal geen probleem. Of dit mogelijk is beslist de locale reisleiding; bedenk dat dit o.a. afhangt van het programma  en de vaartijden (iedereen moet op tijd weer aan boord kunnen zijn voor de afvaart).

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

De reizen worden uitgevoerd met MS San Snova. Bedenk dat luxe is op een schip altijd relatief is: de ruimte in je hut blijft altijd enigszins beperkt, maar je hebt wel altijd een eigen badkamertje. Er zijn goede bedden van 2 meter lengte en beddengoed en handdoeken zijn aanwezig. Een badlaken neem je zelf mee.

Het MS San Snova is een in voorjaar 2009 in de vaart genomen houten motorjacht, speciaal gebouwd voor Eiland-hop cruises. Het schip is 31 m lang en 8 m breed en combineert modern comfort met stijl en sfeer. Het schip wordt gerund door kapitein Tonci, zijn broer Jocip en Jelena, die zorgen dat het schip veilig vaart en er perfect uitziet. Dan is er ook nog een kok.
Er is een gezellige salon en een ruim zonnedek met matjes en een aantal lounge-stoelen. De San Snova heeft op het midden- en bovendek (deuren open naar buiten) zes tweepersoons hutten (bedden van 200x 160 cm) en vijf driepersoonshutten (met extra een verhoogd 1 persoonsbed (200x 80 cm) boven het grote bed). Benedendeks zijn er vier driepersoonshutten (met 1 stapelbed en een los bed van 200x90 cm), waarvan twee hutten als vierpersoonshut te gebruiken zijn (met een bijzetbed). Elke hut heeft een eigen badkamer met douche, wastafel en wc. Alle hutten, ook die benedendeks, hebben een buitenraampje. De hutten hebben een eenvoudige, functionele uitrusting, uitstekende matrassen en een individueel regelbare airco.

Hutten
Het schip beschikt zowel over benedendekse als bovendekse hutten. De benedendekse hutten zijn het rustigst; het is echter mogelijk tegen een toeslag een hut bovendeks, met deur naar buiten, te boeken (zie prijstabel). Dit zijn alleen twee- of driepersoonshutten.

Over de maaltijden

Tijdens de reis zijn alle ontbijten inclusief. Daarnaast zijn in totaal 11 warme maaltijden inbegrepen, door de kok aan boord bereid. Op 4 dagen is zowel lunch als diner inbegrepen. Op 3 dagen lunch of diner. Op welke dagen lunch of diner niet is inbegrepen hoor je ter plekke; dit is afhankelijk van de planning van de lokale organisatie.

Je bevindt je op het schip als het ware op een drijvend restaurant; dat betekent dat het niet is toegestaan zelf meegenomen drank te nuttigen. Voor drinkwater uit flessen, ook tijdens de excursies, wordt een vast bedrag per week gevraagd (zie 'ter plaatse te betalen) dat je tezamen met toeristenbelasting en haventax ter plekke voldoet. Voor de overige drankjes betaal je naar gebruik. 

Info kindvriendelijkheid

Het activiteitenprogramma tijdens deze reis kent individuele vrijheid en is flexibel van opzet, waardoor het uitermate geschikt is voor ouders met kinderen. Per dag kun je meestal kiezen of je meegaat met een begeleide fietstocht/ excursie, zelf wat wilt doen of bij de boot blijft. Doordat we met een groep reizen, zullen er altijd gelijkgestemden te vinden zijn zodat er ook in groepjes wat te ondernemen valt. Verder kan er elke dag gezwommen worden in zee.
Aan boord is divers waterspeelgoed aanwezig als zwembanden en luchtbedden. Ook zijn er verschillende gezelschapsspelen.

Inbegrepen

 • 7 overnachtingen
 • 7x ontbijt
 • 4x lunch en diner
 • 3x lunch of diner
 • Bedlinnen en handdoeken
 • Alle vaarten en excursies conform programma
 • Diensten bemanning schip
 • Diensten lokale reisleiding
 • Digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis 
 • overige maaltijden
 • drankjes en overige uitgaven van persoonlijke aard
 • fietshuur (bij te boeken)
 • optionele rafttocht Cetinakloof dag 6
 • eventuele entrees en fooien
 • verzekeringen

Ter plaatse te betalen

 • drinkwater, toeristenbelasting en haventax: € 50,- per volw, € 25,- t/m 15 jaar) 

Over de activiteiten

Jullie bepalen altijd zelf of je mee gaat met de begeleide fietstochten of wandelingen. De aangeboden tochten stellen geen specifieke eisen aan conditie of ervaring en zijn aangepast aan families. Hou bij de fietstochten rekening met een afstand van ca. 10-25 km en hoogteverschillen tussen 200 en 400 meter. De eilanden zijn heuvelachtig tot bergachtig. Omdat we vanuit de haven starten beginnen we dag vaak met een klim. We fietsen merendeels over asfaltwegen maar we komen af en toe ook wat onverharde wegen tegen met wat meer hobbels. De tochten duren meestal slechts een dagdeel. Wie wil, kan ook op de boot blijven of af en toe zelf op ontdekkingstocht gaan in de omgeving. De reisleiding heeft tips en informatie voor kortere en langere activiteiten.

Geschikt voor kinderen

6 jaar (zwemdiploma's verplicht)

Over de groepssamenstelling

De groep bestaat uit met name uit gezinnen met kinderen tussen ca. 6 en 16 jaar. De meeste deelnemers komen uit Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland en natuurlijk Nederland. Het voordeel van de relatief grote groepen is dat er altijd wel vriendjes of vriendinnetjes zijn.

Het minimum aantal deelnemers dat nodig is om de reis door te laten gaan wordt bepaald door de internationale bezetting. In principe wijst de praktijk uit dat alle data in de zomer doorgaan, waarbij elk gezin dat bij ons boekt dus vrijwel zeker is dat de reis doorgaat.
Vaak zijn in januari al sommige data volgeboekt. Boek dus tijdig. Data die zijn volgeboekt zijn niet meer zichtbaar in de prijstabel.

Fietsverzekering

Bij diefstal van of schade aan je huurfiets ben je persoonlijk aansprakelijk. Gestolen of beschadigd materiaal dient vergoed te worden aan de verhuurder. Wij adviseren, zowel bij huurfietsen als eigen fietsen, een reisverzekering met extra hobby- en sportuitrusting af te sluiten die je beschermt tegen deze kosten. 

LET OP: Via onze eigen reisverzekeraar Europeesche Verzekeringen is het helaas niet mogelijk om een huurfiets mee te verzekeren. Kijk voor een dergelijke reisverzekering (incl. dekking bagage) bij bijvoorbeeld ANWB Verzekeringen, klik hier.

Extra's

Verlengingshotels

gevel.jpg

Hotel Tragos (Trogir)

In het hart van het historische centrum van Trogir vind je Hotel Tragos. Het hotel maakt deel uit van een barok 18e eeuws paleis. De comfortabele kamers beschikken alle over een eigen badkamer, TV, airconditioning en gratis wifi. Het restaurant van het hotel is gevestigd in de gerenoveerde wijnkelder; men serveert Dalmatische en Kroatische specialiteiten. 's Zomers kun je ook buiten dineren op de sfeervolle binnenplaats. 
Het vliegveld van Split bevindt zich op slechts 5km van Trogir. 

Fietshuur

zeitreisen_damenrad.jpg

Hybride fiets (vanaf € 44,- per persoon)

Je huurfiets beschikt over 21 versnellingen en een bagagedrager met achtertas. Voor kinderen zijn er modellen beschikbaar die geschikt zijn voor kinderen vanaf ca. 1.20 m. Voor kinderen die kleiner zijn kun je een aanhangfiets of kinderstoeltje reserveren.

Voorwaarden: Een fietshelm is verplicht. Deze dien je zelf mee te nemen vanwege pasvorm en hygiëne.
Denk eraan de juiste lengtematen aan ons door te geven zodat we kunnen zorgen dat de juiste fietsen gereserveerd zijn!

cube_cross_-hybrid_pro_allroad_500.jpg

e-bike (vanaf € 99,- per persoon)

De e-bike beschikt over 9 versnellingen, schijfremmen en een bagagedrager met achtertas. Er zijn e-bikes beschikbaar voor mensen groter dan 1.50m

Voorwaarden: Een fietshelm is verplicht. Hiervoor dien je zelf te zorgen, vanwege pasvorm en hygiëne.

Fietszitje achter

Een veilig kinderstoeltje voor achterop de huurfiets, geschikt voor kinderen van ca. 10 tot max. 25 kilo.

Voorwaarden: Wij raden je aan deze stoeltjes reeds bij boeking te reserveren, daar er slechts een beperkt aantal voorradig zijn.

trailer-bike.jpg

Aanhangfiets

Een handige aanhangfiets (derde wiel) die achter de fiets wordt gemonteerd zodat je kind mee kan fietsen zonder moe te worden. Vooral geschikt voor kinderen tussen ca. 4 en 7 of 8 jaar.

Voorwaarden: Je dient deze aanhangfiets reeds bij boeking te reserveren. Er zijn slechts enkele exemplaren beschikbaar. Een fietshelm is verplicht. Deze dien je zelf mee te nemen vanwege pasvorm en hygiëne.

Aanvullende opties

Bewaakte parkeerplaats Trogir

Indien je met eigen auto naar Kroatië reist kun je tegen een toeslag van EUR 50,- bewaakt parkeren in de haven van Trogir. Je betaalt ter plaatse

Voorwaarden: Je dient de parkeerplaats bij boeking aan te geven. De vermelde prijs is voor een voertuig van max. 6m lang.

Praktische informatie

Waar ontmoet ik de groep

Jullie ontmoeten de groep voor het inschepen in Trogir.

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Trogir is ca. 1600 km. We kunnen voor jullie een bewaakte parkeerplaats reserveren (zie aanvullende opties).
De snelste route naar Trogir voert via Oostenrijk en Slovenië. Voor beide landen is een autobahnvignet vereist.

Vluchtinformatie

Deze reis is het beste te combineren met een vlucht op Split.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven. 
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Vanaf de luchthaven Split neem je een taxi naar de haven van Trogir (ca. 5 km, 10 minuten, ca. 20 euro). De reis eindigt ook weer in Trogir.

NB: je dient er voor te zorgen dat je uiterlijk 15.00 uur aan boord bent. Bij een late vlucht kun je een dag eerder vliegen en een extra nacht boeken in bijvoorbeeld Trogir (zie mogelijke verlengingen). 

In 2022 is er wekelijks een afvaart in de periode 8 juli t/m 5 augustus. 
Afvaart is altijd op vrijdag. 

Staat een geplande afvaartdatum niet in de prijstabel, dan is deze niet meer beschikbaar.

Dalmatië heeft een uitgesproken mediterraan klimaat met een lange, warme en droge zomer. Het kwik loopt dan overdag op tot 25-32 ºC en de nacht is met 20 ºC heerlijk zwoel. Regen valt er nauwelijks al kan er soms een pittige onweersbui vallen.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Dalmatië ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per vliegtuig of per auto reist.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.


 

Aangezien het merendeel van de kosten bij de reissom is inbegrepen, hoef je maar op weinig extra uitgaven te rekenen. Wel dien je alle drankjes aan boord zelf te betalen. Aan boord betaal je verder de lokale belastingen (zie 'ter plaatse te betalen'). Je kunt alleen contant betalen, niet met creditcard. In Trogir en Split kun je geld wisselen en pinnen, maar ook op andere plaatsen onderweg.

De boot heeft zeilen, maar er wordt altijd op de motor gevaren. De zeilen worden hooguit als hulpmiddel ingezet of voor de sier. Meestal wordt er aan het eind van de middag of ’s ochtends vroeg gevaren. De vaarsnelheid van het schip bedraagt 9–12 zeemijl per uur (tot ca. 20 km/u).

Voor deze reis is geen speciale uitrusting nodig m.u.v. een fietshelm. Een fietshelm is verplicht. Deze neem je bij voorkeur zelf mee te nemen uit het oogpunt van hygiëne en pasvorm.
Tijdens de fietstochten neem je je eigen spulletjes voor de dag mee, op de huurfietsen krijg je daarvoor een goede fietstas ter beschikking.

Eigen fietsen
Neem je je eigen fiets mee, dan adviseren we een fiets met min. 21 versnellingen i.v.m. het heuvelachtige terrein. Je fiets mag niet zwaarder zijn dan 22KG i.v.m. het max. gewicht dat de lokale gidsen mogen tillen. Het is niet toegestaan eigen e-bikes mee te nemen. Wil je op een e-bike fietsen, dan kun je deze via ons huren.

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.

Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’

De bemanning van het schip bestaat uit een kapitein/stuurman en enkele assistenten. Daarnaast is er minimaal 1 lokale reisleider aan boord. Bij groepen groter dan 20 personen zijn er 2 reisleiders. De gids begeleidt de groep en je kunt met hen mee rijden tijdens de ritten op de eilanden. Eén gids fietst achteraan zodat je altijd hulp zult vinden in geval van problemen. Je bent echter vrij om de dag in te delen zoals je dat wilt. Als je een pauze wilt, hetzij om foto's te maken, hetzij om te gaan zwemmen ga gerust je gang. Ook hoef je niet met de gidsen mee te fietsen, de kaarten die dagelijks worden uitgedeeld zorgen dat je de route gemakkelijk zelf kunt rijden. De gidsen hebben altijd een reparatiesetje bij zich en de belangrijkste reserve onderdelen. In ieder geval één van hen spreekt vloeiend Engels en Duits.  De reisleiders zijn kundig bij het begeleiden van fiets- en wandeltochten en hebben ervaring in de omgang met kinderen.

Voor een verblijf in Kroatië heb je een paspoort of Nationale Identiteitskaart nodig, die geldig zijn gedurende je verblijf.

Rij- en kentekenbewijs
De Nederlandse rij- en kentekenbewijzen worden erkend. Voor bromfietsen is een bromfietscertificaat of geldig rijbewijs vereist. Bij een andere eigenaar is een machtiging vereist, maar bij een huurauto is een huurcontract voldoende. Een inventarislijst is verplicht voor caravan of aanhanger. Deze moet getoond worden aan douane. Nederlandse voertuigen moeten voorzien zijn van een NL-sticker. Dit geldt ook voor aanhangwagens, caravans en fietsdragers. Een WA-verzekeringsbewijs is verplicht. De groene kaart wordt erkend

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Er zijn ziekenhuizen en klinieken in alle grotere steden. Centra voor eerste hulp en ambulante gezondheidszorg zijn er in alle lokale centra. Buitenlandse toeristen betalen geen medische behandeling als tussen Kroatië en het land van herkomst een overeenkomst bestaat betreffende gezondheidszorg. Geneeskundige kosten bij personen uit landen waarmee geen overeenkomst is gesloten, moeten direct volgens de bestaande prijsopgave worden betaald.
N.B. Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Apotheken
Apotheken zijn geopend van 08.00 tot 19.00 uur, op zaterdagen tot 14.00 uur. In de grotere steden is er altijd een dienstdoende apotheek die 24 uur geopend is. Voor patiënten in levensgevaar bestaat de mogelijkheid van noodtransport per helikopter en per speedboot.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.
N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.
Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Wegen en de openbare ruimte zijn veilig en de politie is verantwoordelijk voor de bescherming en veiligheid van zowel de bewoners als de bezoekers van het land. De misdaadcijfers in Kroatie zijn vrij laag en geweldsdelicten komen niet veel voor. Ook diefstal komt weinig voor, al is het risico op drukke trein en busstations natuurlijk wel groter. Houd hier rekening mee.

Rondreizen
In geheel Kroatië kan in principe veilig worden gereisd. Dit geldt zeker voor alle doorgaande wegen en voor alle toeristencentra. Gebieden die gevaarlijk zouden kunnen zijn om te betreden, worden overal duidelijk aangegeven.

Landmijnen
Sommige afgelegen gebieden van Kroatië, alhoewel veilig en welkom hetend, zijn niet volledig van landmijnen gevrijwaard. Deze omvatten het Donau-gebied in oostelijk Slavonië en Krajina. Het is onverstandig om in dit gebied af te dwalen en verlaten dorpen te bezoeken.

Policija
De politie (policija) zal het de toeristen niet gauw lastig maken, tenzij ze natuurlijk de wet overtreden. De politie is zeer behulpzaam in Kroatië.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je gezin) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

san_snova.jpg

Kroatië - Zuid-Dalmatië

Eilandhoppen in het spoor van Marco Polo

Internationale gezinsvakantie * eilandhoppen en fietsen met motorjacht

Zwaarte
Comfort
Fietsen
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 701 klanten