Terug naar Kaapverdië

Verblijf in een pension met zeezicht

Een prachtige hoofdweg over het eiland Santiago voert je langs de stad Assomada. Hierna stijg je naar een pas in de bergreeks Serra Malagueta om vanaf daar af te dalen naar het kustplaatsje Tarrafal bekend om haar witte zandstrand 'Baia do Tarrafal'. Vrolijk gekleurde vissersboten, vissers, watersportliefhebbers en zonaanbidders. Het is deze bonte mix aan mensen en activiteiten die een verblijf de moeite waard maakt. De gastheer van het kleinschalige pension voorziet zijn gasten van veel informatie en - indien gewenst- van zijn heerlijke kookkunsten. Naast luieren en watersporten zijn er ook enkele wandelingen in de omgeving mogelijk.

Zwaarte
Comfort
vanaf € 205
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 256117
4 dagen

Kaapverdië - Kaapverdië * Santiago Tarrafal Strand

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1-3

Vanaf Praia (luchthaven of hotel) worden jullie met een privé transfer dwars over het eiland Santiago gereden richting Tarrafal, een rit van ongeveer 80 kilometer. Met het passeren van twee bergreeksen zijn er tal van prachtige uitzichtpsunten onderweg!

De komende dagen zijn ter vrije besteding. De gastheer van het kleinschalige pension waar jullie de komende nachten verblijven, informeert jullie graag over wat er allemaal is te doen in de stad en omgeving. Bij het pension is informatie beschikbaar over het maken van wandelingen, mountain-bike tochten (MTB's zijn te huur), watersportactiviteiten als snorkelen, duiken, zeilen, surfen en bodyboarding, excursies in kunstnijverheid en Kaapverdisch koken en verhaalvertelling. Op slechts 8 minuten wandelen ligt het witte palmenzandstrand van Tarrafal en in de nabijheid van het pension ligt de rotspoel 'Ponta de Atum'.

Overnachting in

Tarrafal

Dag 4

Na het onbtijt wordt u weer naar de luchthaven gebracht waarmee dit reisarrangement eindigt.

NB Programma

Ook al zijn er geen binnenlandse vluchten in deze bouwsteen bij de reissom inbegrepen, zonder hiervan gebruik te maken, komt u niet veel verder. Mocht u interesse hebben in meerdere bouwstenen, dan koppelen wij deze graag voor u aan elkaar met de juiste binnenlandse vluchten. Wijzigingen in het vluchtschema van Cabo Verde Airlines zijn echter een veel voorkomend verschijnsel. Ze kunnen direct invloed hebben op het dagschema en zelfs op de internationale heen- of terugreis. Soms wijzigen de vluchttijden zelfs nadat uw ticket al is geprint. Wij doen er natuurlijk alles aan om de gevolgen hiervan met u te overleggen. Van uw kant wordt de nodige flexibiliteit en aanpassingsvermogen gevraagd opdat u optimaal geniet van de fantastische wandelmogelijkheden die de diverse eilanden bieden.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht in een familiair pension aan de 'Ponta de Atum' met zeezicht in het kustplaatsje Tarrafal. Het pension biedt standaard kamers, superior kamers (met zeezicht) en double superior kamers (eveneens met zeezicht). Alle kamers beschikken over een eigen douche/WC. Er is een woonkamer met TV/internet, een volledig uitgeruste keuken en een heerlijk dakterras met barbecue-faciliteiten, een prachtig zeezicht, lekkere zitgedeeltes en een outdoor douche. Wifi is aanwezig. Geniet lekker van het Europese ontbijt. De eigenaar staat bekend om zijn gastvrijheid, zijn bereidheid om veel informatie te verstrekken en zijn kookkunsten. De was kun je tegen een kleine vergoeding laten doen en er worden mountainbikes verhuurd (ca. € 10 per dag). 

Inbegrepen

 • Verblijf tweepersoonskamer o.b.v. logies & ontbijt
 • Transfer luchthaven/hotel Praia naar Tarrafal v.v.
 • SNP-informatiepakket

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • binnenlandse vluchten
 • eventuele transfers nodig voor de wandelingen
 • overige maaltijden
 • persoonlijke uitgaven
 • beveiligingstoeslag (Airport Security Fee-TSA)

Ter plaatse te betalen

 • toeristenbelasting per hotel € 2,- per persoon per nacht

Over de groepssamenstelling

individueel

Extra dagen

U kunt het verblijf in Tarrafal wel verlengen, maar niet inkorten. Deze accommodatie staat alleen een verblijf van minimaal 3 nachten toe. Als u korter dan 3 nachten in Tarrafal wilt verblijven, kunnen we wel een pension reserveren, maar dit is eenvoudiger dan de accommodatie die in deze bouwsteen wordt gebruikt.

Praktische informatie

Het gehele jaar. Echter, in de maanden van januari tot maart kan het hard waaien.

De Kaapverdische Escudo is de nationale munteenheid. Op Sal kunt u betalen met Euro's en/of Escodos. Op de rest van de eilanden kan alleen betaalt worden met Escudos. In alle eilanden waar u verblijft, kunt u pinnen. U kunt eventueel ook eurobiljetten wisselen. Slechts enkele hotels accepteren een Visa creditcard. U kunt ook geld opnemen met uw creditcard.

De transfers worden uitgevoerd per minibus of taxi.

28-01-2013: Vanaf 1 mei 2013 wordt er een toeristenbelasting in Kaapverdië ingevoerd die ten gunste zal komen aan de ontwikkeling van het toerisme in Kaapverdië. De belasting zal CVE 2.200 per dag bedragen (ca. € 2) met een maximum van 10 dagen voor alle toeristen vanaf 16 jaar en ouder. Op dit moment is nog niet duidelijk hoe deze belasting betaald moet gaan worden. Men verwacht dat dit bij de check-out van het hotel zal moeten plaatsvinden.

Voor een bezoek aan Kaapverdië heb je een paspoort nodig dat tenminste nog 6 maanden geldig moet zijn na afloop van je verblijf. Bij een langer verblijf is er een belasting verschuldigd die bij vertrek moet worden voldaan. Er is geen visum nodig voor ingezetenen van één van de ECOWAS-landen. Ook voormalige inwoners van Kaapverdië en hun familieleden hebben geen visum nodig.

N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee op reis te nemen en dit apart te bewaren van uw paspoort. 

N.B.
Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Kaapverdië (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

 

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

 • Voor een verblijf in Kaapverdië heb je geen visum nodig. 
 • Je paspoort moet minstens twee lege, tegenover elkaar liggende pagina's bevatten.
 • Zodra de reis is bevestigd, regelt SNP standaard de verplichte registratie voor de zogenaamde beveiligingstoeslag (TSA)
 • Reizigers onder de 18 jaar zijn verplicht een kopie van de geboorteakte aan te leveren.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neem daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Kaapverdië (zie nuttige adressen). Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
De gezondheidsvoorzieningen in Kaapverdië zijn minder ontwikkeld dan in Europa. Medische faciliteiten zijn niet altijd direct aanwezig.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Medicijnen
Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort'). Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Pas op met wat u eet. Wees erg voorzichtig met het eten van oa. vlees, salades, ijs, geschild fruit enz. Drink alleen gekookt of met jodium gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees ook voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Neem tijdens wandelingen bij warm weer 2 liter drinkwater per persoon mee.
 • Voldoende luchtige kleding ter bescherming tegen felle zon (lange broek en lange mouwen!). Draag altijd een hoofddeksel of hoofddoek.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Kaapverdië binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Kaapverdië zelf komt geen Gelekoorts voor. Als u over land Kaapverdië binnenkomt, is een Choleraverklaring nodig.

Aanbevolen
Malaria komt plaatselijk voor. Goede bescherming tegen muggenbeten wordt sterk aanbevolen, wanneer u onderstaande gebieden bezoekt.

Malaria
In de maanden augustus t/m november komt in Kaapverdië Malaria voor, mn. op de eilanden Sao Tiago en Boavista. Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Zikavirus (& dengue en chikungunya)
Het zikavirus (& dengue en chikungunya) wordt verspreid door de gelekoortsmug of denguemug. Deze mug komt niet van nature voor in Nederland. Het zikavirus is een virus dat de infectieziekte zikakoorts veroorzaakt die meestal vrij mild verloopt. Maar ongeveer 1 op de 5 mensen die besmet worden met het zikavirus krijgt klachten. De meeste mensen krijgen helemaal geen klachten. Wetenschappelijk is bewezen dat een infectie tijdens de zwangerschap schadelijk kan zijn voor het ongeboren kind. Ben je zwanger of van plan zwanger te worden, dan raden we je aan contact op te nemen met de GGD of je huisarts. Voor meer informatie over het zikavirus verwijzen we je naar het RIVM. Op deze site tref je een link aan naar de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) die regelmatig updates verstrekt van de landen waar het zikavirus voorkomt. 

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen(herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Het is aan te raden geld, cheques, paspoort en vliegticket in een moneybelt op uw lichaam, onder uw kleding, te dragen. Dit om de kans op diefstal zo klein mogelijk te houden.

Prijsinformatie

29 augustus 2019 - 31 december 2019
2 personen (tweepersoonskamer) € 213
3 personen (één- en tweepersoonskamer) € 234
4 personen (2x tweepersoonskamer) € 213

01 januari 2020 - 31 december 2020
2 personen (tweepersoonskamer) € 205
3 personen (één- en tweepersoonskamer) € 226
4 personen (2x tweepersoonskamer) € 205

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs