Italië - Veneto, 7 dagen Campanili en Prosecco

« Terug naar overzicht
Privéreis - Fietsen

Fietsvakantie langs hotels en agriturismo

Prachtige fietsvakantie met de befaamde 'campanili' – klokkentorens - als markering van je route. Fiets vanuit de historische stad Treviso naar de 'Grappa' heuvels rond de sfeervolle stadjes Bassano en Asolo. Ga verder door het heuvelachtige en 'tintelende' Prosecco wijngebied aan de voet van de hoge Alpen en eindig in een Venetiaanse Villa. Je kunt op deze reis een e-bike huren.

Uniek aan deze reis

 • Aan de voet van de Alpen
 • Bruisend Treviso
 • Grappa en Prosecco
 • GPS-tracks aanwezig
 • E-bikehuur mogelijk
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Italië - Veneto

Je begint deze fietsvakantie in Treviso, ook wel ‘Città d'acqua’ genoemd, met een sfeervol centrum, vol bruisend water en uitnodigende pleinen. Langs de rivier de Sile fiets je door de vlakke Veneto richting de met cipressen begroeide heuvels aan de voet van de Monte Grappa. Daar kan je Bassano del Grappa bezoeken: een middeleeuwse stad met allure, waar een museum het destillatieproces belicht van het beroemde digestief dat hier vervaardigd wordt. Op weg naar de Prosecco wijngaarden klim je eerst naar Asolo, ‘stad van honderd horizonten’ en dan kruis je de brede, witte grindbanken van de Piave rivier. Follina, het volgende baken op je tocht, ligt in de uitlopers van de Dolomieten. Hier volg je de Strada del Prosecco, die eerst met een flinke klim maar later met beperkt hoogteverschil, door de wijngaarden slingert. Via de laatste hellingen daal je op een fraaie manier af naar het hart van historisch Conegliano, om over vlakke wegen en zelfs een dijkje, je Venetiaanse Villa in Gorgo al Monticano te bereiken. Je kunt voor deze reis ook een e-bike huren.

Dag 1

Aankomst in Treviso.
Treviso is een oude stad met een sfeervol, niet al te groot, historisch centrum. Het leuke van Treviso zijn de vele riviertakken die door het centrum stromen. Op het water kan niet gevaren worden, zoals in Venetië, maar ze brengen wel leven in de stad. Er staan een aantal watermolens in die vroeger energie leverden voor verschillende bedrijfjes. Verder vind je in Treviso mooie pleinen, een deels intacte stadsmuur en mooie winkels onder oude galerijbogen. Na het eten is het de moeite waard om in het donker wat rond te slenteren door de mooi uitgelichte stad. Je sluit de dag perfect af met een glaasje Grappa 903 op het Piazza dei Signori; je hotel ligt slechts op een steenworp afstand.

Overnachting in

Treviso

Dag 2

Van Treviso naar Mussolente (55 km, 200 m stijgen en 50 m dalen).
Je begint met een kort treinritje de stad uit en volgt dan een landelijke route langs de rivier de Sile. Het begint met een stukje over een oude spoorlijn, daarna smalle kronkelweggetjes, veel onverharde wegen en ook wat karrensporen door de akkers. Het zou een Nederlands landschap kunnen zijn: helemaal vlak met populieren, maïs en gras. Maar de soms felgekleurde Italiaanse boerderijen, de snelstromende beekjes met waterplanten in vele kleuren groen en het bijzondere dorpje Badoere, geven aan dat je echt in de Po-vlakte fietst. Castelfranco Veneto heeft een klein, vierkant middeleeuws centrum, omgeven door een gracht en hoge muur. Het is hier leuk voor een (lunch)pauze. Daarna fiets je verder over plattelandswegen richting de heuvels en bergen die voor je opdoemen. Vlak voor Mussolente zal je de eerste hellingen moeten bedwingen in een vriendelijk heuvellandschap.

Overnachting in

Mussolente

Dag 3

Rondrit Mussolente (35 km, 400 m stijgen en dalen).
Eerst fiets je in een ruim half uur over landelijke weggetjes en in de stad zelfs even over een heus fietspad, naar het bijzonder fraaie en sfeervolle centrum van Bassano del Grappa. Deze stad is uiteraard bekend om de alcoholrijke grappa, gestookt uit de overblijfselen van geperste druiven. Maar ook om de beroemde Ponte Vecchio (of Ponte degli Alpi) over de heldere Brenta rivier. Daarnaast vind je hier ook een weelde aan fraaie Palazzi, kerken en heerlijke piazza’s met terrasjes. Wil je eigenlijk nog wel verder fietsen? Als je dat wil, verlaat je de stad en begin je via een aantal dorpen met fraaie kerktorens te klimmen naar Cassanego, gelegen op 400m hoogte: een pittige klim. Vanuit het dorp heb je een groots uitzicht over Veneto, bij helder weer tot Padova en Venetië aan toe. Boven je ligt de beroemde Monte Grappa, met vele monumenten die herinneren aan de gevechten aldaar in de Eerste Wereldoorlog. Door boerenland en langs enkele dorpen daal je af naar het beginpunt.

Overnachting in

Mussolente

Dag 4

Van Mussolente naar Follina (48 km, 550 m stijgen en dalen).
Al vrij snel na het begin van deze mooie etappe kan je in het eeuwenoude, hooggelegen stadje Asolo koffie drinken. Na rondgekeken te hebben in de 'Parel van Veneto', vervolg je je weg door het glooiende boerenland, met op elke plek met uitzicht een groot huis, om dan te beginnen aan een van de mooiste weggetjes in Veneto. Dit weggetje blijft op hoogte, slingerend langs de helling met fruitbomen, bos en af en toe een boerderij: heerlijk fietsen, met steeds uitzicht op de (in het voorjaar) besneeuwde Alpen. Nadat je de brede Fiume Piave bent overgestoken, verandert het landschap volledig: langgerekte heuvels en steile hellingen vol wijngaarden voor de beroemde, tintelende Prosecco. Na een aantal kilometers over mooie glooiende wegen, maak je je op voor een laatste inspanning: via een smal, steil weggetje trap je dwars door de wijnvelden naar je bestemming.

Overnachting in

Follina

Dag 5

Rondrit Follina (45 km, 750 m stijgen en dalen).
Een mooie en pittige fietsdag door de Prosecco heuvels naar de oude stad Vittorio Veneto. Het begint gelijk goed met een stevige klim naar het schitterend gelegen dorpje Rollo aan de Strada del Prosecco. Je blijft een tijdje op hoogte om dan geleidelijk te dalen naar het fraaie Lago di Revine, gelegen onder de 1200m hoge rand van de Alpen. Zwemmen is hier mogelijk. Dan daal je verder naar Vittorio Veneto, bestaande uit twee oude kernen: Serravalle en Ceneda. Bekijk hier de oude Palazzi, die nog niet allemaal opgeknapt zijn, en versterk de inwendige mens voor de lange, maar niet steile en wel beschaduwde klim de stad uit. Je bent snel weer in de rustige bossen en wijnvelden met mooie vergezichten. En natuurlijk een heerlijke afdaling voor de boeg! Een klein obstakel vormt de ‘Muur van Arfanta’, maar dan is er de beloning: een lange afdaling over een onverhard weggetje door een verstild dal. Tot slot daal je via Rollo af naar Follina.

Overnachting in

Follina

Dag 6

Van Follina naar Gorgo al Monticano (55 km, 250 m stijgen en 450 m dalen).
Na een laatste stevige klim daal je langzaam uit de Prosecco heuvels naar de vlakte. Het eerste stukje ken je nog van gisteren, daarna glooit de route door kleine plaatsjes om plotseling steil te dalen naar het historische stadje Conegliano. De entree van de stad, langs het Castello, direct naar het centrale plein, is bijzonder. Na wat rondgekeken te hebben en eventueel een lunch, wordt het landschap heel anders. Vlak boerenland met bij elke kerktoren een dorpje, je fietst zelfs even over een dijk: het lijkt Nederland wel. Maar kijk je om dan zie je de heuvels en bergen. Het stadje Oderzo, met zijn vriendelijke Piazza Grande, is een welkome afwisseling en dan is het niet ver meer naar de mooi in het groen gelegen Villa waar je overnacht.

Overnachting in

Gorgo al Monticano

Dag 7

Na het ontbijt eindigt het arrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

In Treviso slaap je in een sfeervolle albergo op een steenworp van het Piazza dei Signori in het historisch centrum. Je vind hier vriendelijk personeel en mooie kamers: wel stadsgeluiden, maar geen verkeersdrukte. In Mussolente overnacht je in een zeer rustig, in het groen gelegen albergo. De kamers zijn prima, met een goede badkamer. Ernaast is een typische Italiaanse trattoria met grote ruimtes, lange tafels voor grote families en goed eten. In Follina ziet de Agriturismo er van buiten wat kaal uit. Van binnen is de inrichting van het eeuwenoude pand echter zeer fraai, met een sfeervol restaurant en ruime kamers. Bij de agriturismo hoort een forellenkwekerij, dus je snapt wat er vooraan op het menu prijkt. In Gorgo al Monticano slaap je in een klassieke Venetiaanse villa in een groot park op zo’n 700m van het dorpje. Het geheel heeft een wat chique uitstraling en het is er heerlijk rustig en koel onder de grote bomen. Je overnacht altijd op kamers met een privé-badkamer.

Over de maaltijden

Elke ochtend wacht een Italiaans ontbijt: cappuccino, croissantje, zoete broodjes en jam. Hier fiets je niet ver op, dus het is zaak om op tijd een supermarktje te vinden voor betere brandstof. Tussen de middag kan je ergens picknicken of een eethuisje aandoen.
Voor het avondeten zijn er in Treviso vele mogelijkheden in het oude centrum. In Mussolente kan je heerlijk eten op je overnachtingsadres. Op woensdag wordt hier niet gekookt en zal je naar het dorp moeten op 1,5 km afstand. In Follina wordt in de agriturismo ook heerlijk gekookt, maar alleen van donderdag t/m zaterdag en niet van ca. half juli tot half augustus. De overige dagen fiets je naar een van de restaurantjes in het op 3km afstand gelegen dorpje Follina. De laatste avond kan je dineren in de accommodatie of in een nabijgelegen restaurant.

Inbegrepen

 • Heen- en terugreis 
 • Alle overnachtingen
 • Alle ontbijten
 • Bagagevervoer
 • Nederlandstalige routebeschrijving
 • Eenvoudig kaartmateriaal

Niet inbegrepen

 • Lunches en diners
 • Fietshuur (zie materiaalhuur)

Ter plaatse te betalen

 • treinticket Treviso - Paese (dag 2, ca. EUR 2,- p.p.)
 • toeristenbelasting (ca. EUR 1.60 pppn)

Over de activiteiten

Het is goed wonen tussen de uitlopers van de Alpen en de Adriatische Zee. Veneto is dan ook een dichtbevolkte streek vol historie. Het is ook een dynamische streek: er wordt volop gebouwd en de grote wegen zijn druk. Om toch een leuke fietstocht uit te zetten heeft SNP haar best gedaan om de rustigste weggetjes in het programma op te nemen. Deze weggetjes zijn soms wat steiler en hebben wel eens een hobbelig wegdek of zijn onverhard, maar het is er rustig en veilig fietsen. Op de gangbare wegenkaarten zie je deze weggetjes vaak niet, wel op wandelkaarten. Door de veelheid aan weggetjes bestaat de routebeschrijving uit een groot aantal aanwijzingen. Een GPS-ontvanger kan handig zijn om de route makkelijker te volgen. De eerste fietsdag fiets je over volledig vlak terrein, tot vlak voor het eindpunt. Daarna fiets je over de vriendelijke hellingen rond Bassano en Asolo. Bij de overgang naar de wijngaarden van de Prosecco worden de hellingen wat langer, maar op een uitzondering na nooit echt steil. De laatste dag verlaat je het heuvelland en eindig je helemaal vlak.

Extra dagen

Je kan overal een extra dag boeken. Vanuit Treviso kan je heel eenvoudig met de trein Venetië (en eventueel Padova) bezoeken. In Mussolente kan je genieten van de rust en wat meer tijd nemen voor Bassano. Ook kan je hier een (niet beschreven) fietstocht maken over een fietsroute langs de Brentarivier, door een diep kloofdal in de Alpen. Pak hiervoor eerst de trein van Bassano stroomopwaarts naar bijvoorbeeld Grigno en dan fiets je aan de rustige kant van het dal, langs de rivier stroomafwaarts. Bassano is een half uur fietsen van de accommodatie.

Fietsverzekering

Huurfietsen zijn op deze bestemming verzekerd tegen diefstal. Bij schade aan je huurfiets ben je wel persoonlijk aansprakelijk. Beschadigd materiaal dient vergoed te worden aan de verhuurder. Wij adviseren, zowel bij huurfietsen als eigen fietsen, een reisverzekering met extra hobby- en sportuitrusting af te sluiten die je beschermt tegen deze kosten. 

LET OP: Via onze eigen reisverzekeraar Europeesche Verzekeringen is het helaas niet mogelijk om een huurfiets mee te verzekeren. Kijk voor een dergelijke reisverzekering (incl. dekking bagage) bij bijvoorbeeld ANWB Verzekeringen, klik hier.

Extra's

Verlengingshotels

VIEW.jpg

Locanda al Leon (Venetië)

Op 200m van het beroemde San Marcoplein in Venetië vind je Locanda al Leon is een 15e eeuws pand. Het hotel in het hart van Venetië is de perfecte uitvalsbasis voor je stadsverblijf. Je kamer beschikt over TV, minibar, airco, gratis wifi en een eigen badkamer.

anfiteatro_kamer_2.jpg

B&B Anfiteatro (Verona)

In het hart van Verona, nabij het beroemde amfitheater en het huis van Julia, vind je B&B Anfiteatro op de eerste verdieping van een 19e eeuw gebouw. De kamers zijn verschillend ingericht, maar allemaal smaakvol, met hoge plafonds en warme tinten. Kamers beschikken over eigen badkamer, airco en TV. 's Morgens is er een ontbijtbuffet, maar je kunt er ook voor kiezen je ontbijt op de kamer bezorgd te krijgen. 

Fietshuur

ser3283att9.jpg

Hybride fiets (vanaf € 72,- per persoon)

Je huurfiets heeft 24 versnellingen, een kilometerteller, 2 achtertassen, kaarthouder, verlichting, bidonhouder, reparatiemateriaal, reserveband en slot. De huurfiets staat bij het hotel in Treviso voor je klaar en wordt opgehaald bij de laatste accommodatie in Gorgo al Monticano.

Voorwaarden: De huurprijs is inclusief verzekering tegen diefstal. Voor schade aan de huurfiets ben je wel aansprakelijk.

e-bike-712031.jpg

E-bike (vanaf € 171,- per persoon)

Je huurfiets heeft 8 versnellingen, een kilometerteller, 2 achtertassen, verlichting, bidonhouder, reparatiemateriaal, reserveband en slot. De huurfiets staat bij het hotel in Treviso voor je klaar en wordt opgehaald bij de laatste accommodatie in Gorgo al Monticano.

Voorwaarden: De huurprijs is inclusief verzekering tegen diefstal. Voor schade aan de huurfiets ben je wel aansprakelijk.

Fietshelm

Je kunt bij boeking aangeven of je een helm wilt reserveren.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Treviso bedraagt ca. 1225 km. Parkeren in het centrum van Treviso is lastig en duur, dus je kan je auto het beste parkeren bij de laatste accommodatie in Gorgo al Monticano en vervolgens de trein nemen van Gorgo al Monticano naar Treviso (ca. 40 minuten). Als de trein niet rijdt kun je ook de bus pakken. Je fiets mag mee in de trein, maar niet in de bus. Neem je de bus dan geef je je bagage (en evt. eigen fiets) eerst af bij het hotel in Treviso.

Voor de treindienstregeling klik je hier.

Trein informatie

Heb je interesse om per trein naar je bestemming te reizen dan raden we je onderstaand schema aan. Treintickets kun je zelf boeken via onder meer de volgende sites:

www.nsinternational.nl of  www.happyrail.com/nl

Wij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is.

Vanaf het station in Treviso neem je de bus of een taxi naar het hotel. Aan het einde van de reis neem je de lokale trein van Gorgo al Monticano naar Treviso (ca. 40 minuten, niet inbegrepen in treinticket). Als de trein niet rijdt kun je ook de bus pakken. Voor de treindienstregeling klik je hier.

 

Treinschema

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam CS – Treviso   14:38– 07:42 2
Treviso– Amsterdam CS  21:36- 15:28 2

Vluchtinformatie

Deze reis is het beste te combineren met een vlucht op Venetie, Treviso of Verona.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven. 
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 327700

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Vanaf vliegveld Treviso neem je de bus naar het treinstation. Er gaat elke 20 minuten een bus, je bent ca. 20 minuten onderweg. Vanaf het station in Treviso neem je de bus of een taxi naar het hotel (800m). Aan het einde van de reis neem je de trein van Gorgo al Monticano naar Treviso (ca. 40 minuten) en vervolgens de bus naar het vliegveld.

Vanaf het vliegveld in Venetië neem je de bus (ca. 20 minuten) naar het treinstation in Venetië. Vervolgens reis je per trein van Venetië naar Treviso. De rit duurt ongeveer 20 minuten. Er rijden regelmatig treinen. Vanaf het station in Treviso neem je de bus of een taxi naar het hotel. Aan het einde van de reis neem je de trein van Gorgo al Monticano naar Treviso (ca. 40 minuten).

Vanaf vliegveld Verona neem je de bus naar het treinstation. Vervolgens reis je per trein naar Treviso, reistijd ca. 2:10 uur. Vanaf het station in Treviso neem je de bus of een taxi naar het hotel. Aan het einde van de reis neem je de trein van Gorgo al Monticano naar Treviso (ca. 40 minuten). Vervolgens reis je per trein en bus naar het vliegveld van Venetië.

 Voor de treindienstregeling klik je hier.

Je kan dit arrangement elke dag van de week starten van begin april tot eind oktober. Houd met het bepalen van de startdag rekening met de dagen waarop er niet gekookt wordt in de accommodaties (zie 'maaltijden').

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Veneto ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein, per vliegtuig of per eigen auto reist.
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis of vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

We raden je sterk aan een fietshelm te dragen. Als je fietsen huurt kan je evt. een helm huren (zie fietshuur).

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.

Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’

Graag willen we je wijzen op het volgende:

juni 2020:

 • denk eraan ter plaatse vooraf een restaurant te reserveren op de avonden dat het diner niet is inbegrepen
 • neem - naast mondkapjes - plastic wegwerp handschoenen mee. Deze zijn in sommige gevallen verplicht in OV, supermarkt of bv op een markt
 • houd er rekening dat ter plaatse je temperatuur kan worden opgemeten: bij binnenkomst hotels, restaurants, winkels, kerken, in het OV
 • houd er rekening mee dat openbare bussen minder frequent kunnen rijden dan normaal. Kaartjes voor lokale bussen koop je vooraf bij een bar of tabacchi. Je kunt geen kaartjes in de bus kopen.

Voor een verblijf in Italië heb je een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.
N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neem voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van Italië (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkom je problemen bij de douane. Meer informatie vind je op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Italië erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem, indien je met de eigen auto naar Italië rijdt, ook je groene kaart mee. Je hebt deze nodig als je bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Medische zorg in Italië is uitstekend. Neem in noodgevallen contact op met de 'pronto soccorso' (eerstehulpafdeling) van het dichtstbij zijnde ziekenhuis.
N.B. Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Gegevens bij de hand
Alle rekeningen voor medische zorg dienen contant betaald te worden. Licht bij ziekenhuisopname direct je verzekeringsmaatschappij in, zodat zij voor betaling kan zorgen. Houdt altijd de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.
N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

Mazelen
Het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) geeft aan dat er in meerdere Europese landen een verhoging wordt gezien van het aantal mazelengevallen.
In Italië is een situatie gaande die enigszins vergelijkbaar is met die van Nederland in 2013/2014. Er zijn daar sinds begin 2017 tot nu toe 2400 gevallen van mazelen gemeld, verspreid over het land, met name onder niet-gevaccineerde personen. Daarom wordt er in Italië nu extra aandacht gevraagd voor de verspreiding van de ziekte en vaccinatie om deze te voorkomen. Voor kinderen die op vakantie gaan naar Italië is het van belang dat ze tijdig conform het Rijksvaccinatieprogramma gevaccineerd zijn. Bij nauw contact met de lokale bevolking (logeren bij Italianen thuis) kan voor kinderen tussen 6 en 14 maanden en volwassenen geboren in Nederland tussen 1965 en 1976 vervroegde vaccinatie overwogen worden. Voor meer informatie kun je contact opnemen met het consultatiebureau of met een reizigersadvies- en vaccinatiebureau.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Geweldsdelicten zijn zeldzaam
Hoewel er veel kleine misdaad voorkomt, zijn geweldsdelicten zeldzaam in Italië. Italianen zijn wel gewend om bij onenigheid hun stem strijdlustig te verheffen. Kalm en beleefd blijven zal de situatie meestal kalmeren. Kijk uit voor niet-officiële gidsen, taxichaufeurs of vreemden die je willen adviseren over hotels en restaurants, aangezien ze daarvoor soms geld willen hebben. Alleenreizende vrouwen krijgen in Italië veel aandacht, maar dit is meestal meer irritant dan gevaarlijk. Het personeel van hotels en restaurant treedt alleenreizende vrouwen vaak met extra zorg tegemoet.

Verschillende politiekorpsen
Er zijn verschillende soorten politiekorpsen in Italië en elk vervult een eigen rol. De staatspolitie, la polizia, behandelt de meeste misdaden. De carabinieri behandelen verschillende overtredingen en kunnen ook willekeurige veiligheidscontroles uitvoeren. De vigili urbani (gemeentelijke verkeerspolitie) kunnen hoge boetes uitschrijven voor verkeers- en parkeer-overtredingen. In geval van diefstal moet je naar het dichtstbijzijnde politiebureau voor een proces verbaal (denuncia).

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

door_de_wijnvelden_in_de_veneto.jpg

Italië - Veneto

Campanili en Prosecco

Fietsvakantie langs hotels en agriturismo

Zwaarte
Comfort
Fietsen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.8/5 beoordeeld door 459 klanten