Italië - Trentino Adventure, 8 dagen Outdoor in de Italiaanse Alpen

« Terug naar overzicht
Groepsreis - Actief en avontuurlijk

Multi-activity vanaf een camping bij het Ledromeer

Ga je mee op avontuur naar de Italiaanse Alpen? Met een leuke groep beleef je een avontuurlijke, afwisselende week tussen ruige bergpieken, uitgestrekte alpenweides en prachtige meren. Je maakt kennis met canyoning op één van de mooiste plekken van Europa. Je zoekt de uitdaging op tijdens een via ferrata en een dag rotsklimmen. Je klautert over prachtige bergkammen richting de top met uitzicht over het Ledro- en Gardameer. Met kajaks zoek je de mooiste plekken van het Ledromeer waar we ons volledig kunnen uitleven met cliffjumpen of gewoon languit chillen op het strand. We genieten van een heerlijke BBQ in de natuur en een gezellig kampvuur tot laat in de avond. Je verblijft op een camping in de buurt van het Ledromeer. 's Avonds kun je chillen aan de campingbar of kan je nog snel even gaan plonsen in het zwembad voordat we genieten van de heerlijke Italiaanse keuken.

Uniek aan deze reis

 • In het hart van de Italiaanse Alpen
 • Veelzijdige mix van avontuurlijke activiteiten
 • Chill & Active
 • Vlakbij het Lago di Ledro
Zwaarte
Comfort

Yomads by SNP - Wat wordt jouw volgende avontuur?

Actieve reizen met andere young nomads boek je bij Yomads. In kleine groepen ga je buiten de gebaande paden. Van een hike break in Turkije tot een women-only huttentocht in de Dolomieten.

Bekijk reizen

Dag tot dag

Italië - Trentino avontuur

 • Zaterdag: Aankomst op de camping en welkomst aperitief
 • Zondag: Introductie touw- en canyontechnieken & rotsklimmen
 • Maandag: Canyoning Experience
 • Dinsdag: Hiken naar de top
 • Woensdag: Kajaktocht op het Ledromeer en BBQ
 • Donderdag: Via ferrata
 • Vrijdag: Sportieve Canyon
 • Zaterdag: Uitslapen en vertrek
Je hebt een auto nodig om ter plaatse naar de verschillende activiteiten te rijden (15 min tot een uur rijtijd). Kom je met eigen auto, dan gebruik je die. Zo niet, dan kun je misschien met iemand meerijden.

Dag 1 Trentino here we come!

 Aankomst op de camping, je wordt welkom geheten met een aperitief. 

Dag 2

 Vandaag krijg je een introductie over touw- en canyontechnieken & rotsklimmen. Zo kun je veilig op pad.

Dag 3

 Klaar voor het eerste avontuur? Je gaat canyoningen!

Dag 4

Overtref jezelf en klim vandaag naar de top met uitzicht over het Ledro- en Gardameer.

Dag 5

Met kajaks zoek en we vandaag de mooiste plekken van het Ledromeer waar we ons volledig kunnen uitleven met cliffjumpen of gewoon languit chillen op het strand. We genieten van een heerlijke BBQ in de natuur en een gezellig kampvuur tot laat in de avond. 

Dag 6

 Vandaag zoeken we uitdaging op tijdens een via ferrata.

Dag 7

Om af te sluiten staat er vandaag nóg een canyoning trip op de planning.

Dag 8

Helaas is vandaag de laatste dag. Het was een top week!

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

We verblijven in tenten op een camping in de buurt van het Ledromeer, midden in het dorpje Tiarno di Sopra. Het sanitaire gebouw wordt iedere dag schoongemaakt. Warme douches zijn gratis. De camping beschikt over een zwembad en een bar/restaurant.

Je kunt kiezen tussen twee soorten tenten:

 • Voor de liefhebbers van kamperen en/of reizigers met een strikt budget is er de basic tent. Een ruime tent met twee slaapcompartimenten en voldoende plaats om je bagage achter te laten en je om te kleden. Je krijgt een eigen slaapcompartiment (1,4 m x 2,1 m) en neemt zelf een matje, slaapzak en eventueel een hoofdkussen mee.
 • Voor reizigers zonder eigen kampeerspullen, first-time kampeerders en uiteraard voor iedereen die wat meer comfort op prijs stelt is er de luxe tent. Deze combineert de geneugten van een echt bed met de authentieke ervaring van slapen in de ongerepte buitenlucht. Een ruime tent met twee slaapcompartimenten (1,4 x 2 m) met een lattenbodem, een matras en ook een bagageruimte met kastje. Elke tent beschikt over elektriciteit en verlichting en bedlinnen.

Over de maaltijden

Maak je geen zorgen over het eten, we zullen worden vertroeteld. ’s Morgens staat een ontbijtbuffet klaar met verschillende soorten cornflakes, yoghurt, brood en beleg. Er is ook water, vruchtensap, melk, thee en koffie. Voor ’s middags nemen we een picknick mee. Voor, tijdens of na de activiteiten krijg je een tussendoortje, zoals fruit. Het avondmaal wordt ook weer in buffetvorm geserveerd, in het restaurant van de camping. Voor het voorgerecht is er een uitgebreid saladebuffet, pastaschotel en soep. Bij het hoofdgerecht is er altijd keuze uit 2 tot 3 gerechten waarvan 1 vegetarisch. We sluiten af met een toetje. Water en één drankje is inclusief

Wat is bij de reis inbegrepen?

 • alle overnachtingen
 • alle maaltijden (vanaf diner dag 8 t/m ontbijt dag 8)
 • alle activiteiten volgens programma
 • lokale begeleiding

Wat is niet bij de reis inbegrepen?

 • heen- en terugreis en vervoer ter plaatse
 • drank
 • verzekeringen

Voor wie is deze reis?

De meeste avonturiers van het Yomads-aanbod zijn tussen de 30 en 45 jaar. Val je buiten deze leeftijdscategorie, maar lijkt het je leuk om dit avontuur aan te gaan en denk je dat je dit fysiek aankan? Neem dan even contact met ons op.

Je ontmoet je reisgenoten van SNP op de camping, in ons aparte kampement dat voor SNP is gereserveerd. Afhankelijk van de grootte van de SNP groep is het ook mogelijk dat tijdens de outdoor activiteiten andere (niet-SNP) reizigers meegaan, die elders op de camping staan.

Speciale verzekering

Check bij het afsluiten van een reisverzekering voor deze reis of alle outdoor-activiteiten gedekt zijn! Kies je voor een reisverzekering via SNP bij Ik kies zelf van a.s.r, dan zijn alle activiteiten tijdens deze reis verzekerd. Voor meer informatie over deze verzekering, klik: hier

Praktische informatie

Waar ontmoet ik de groep

Je ontmoet de groep op de camping in Tiarno di Sopra. 

Over de route en parkeergelegenheden

Vanaf zowel Utrecht als Brussel rijd je in ongeveer 1100 km naar de camping in Tiarno di Sopra. Je hebt een auto nodig om ter plaatse naar de verschillende activiteiten te rijden (15 min tot een uur rijtijd). Kom je met eigen auto, dan gebruik je die. Zo niet, dan kun je misschien met iemand meerijden.

Het klimaat in de Alpen is in de zomermaanden perfect voor berg- en watersporten. Temperaturen kunnen er stijgen tot 30°C maar dankzij de droge berglucht en het frisse bergwater is deze warmte prima te doen. Een regenbui valt in de bergen uiteraard niet uit te sluiten. Vanwege de hoogte kan het ’s nachts flink afkoelen.

’s Nachts kan het afkoelen op het kamp. Neem dus een warme slaapzak (comfortzone 5 à 10 °C) en een trui mee voor ’s avonds. Verder neem je mee:

 • zwemkleding (een strakke zwembroek is het meest geschikt voor in een wetsuit)
 • sportieve schoenen waarmee je vlot kunt wandelen
 • voor canyoning: sportieve, gesloten schoenen met stevige zool die nat mogen worden (bv. oude sportschoenen). Dus geen watersandalen, wandelsandalen, zeilschoentjes, duikschoentjes…! Zorg dat je makkelijk kan stappen in deze schoenen.
 • drinkfles, minstens 700 ml
 • waterproof zonnebrand en lippenbalsemr
 • warme kleding voor ’s avonds
 • zaklamp en batterijen
 • oordopjes (voor lichte slapers)
 • bij verblijf in basic tent: slaapmatje, goede slaapzak (comfortzone 5 à 10°) en evt. hoofdkussen
 • regenkleding
 • geldig ID-bewijs en verzekeringspapieren

Er is op deze reis geen aparte SNP reisleiding aanwezig. De coördinatie op de camping en de begeleiding van de outdooractiviteiten is in handen van een gecertificeerde buitensportorganisatie, waar SNP hier mee samenwerkt. Alle instructeurs zijn Nederlandstalig en goed opgeleid om de activiteiten veilig en professioneel te laten verlopen. De buitensportorganisatie beschikt over het ‘Approved Safety Practices’ veiligheidslabel, toegekend door de Belgische Beroepsfederatie voor Natuursportondernemingen (BFNO).

Ga je binnenkort op reis naar Italië bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/italie. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/italie/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Medische zorg in Italië is uitstekend. Neem in noodgevallen contact op met de 'pronto soccorso' (eerstehulpafdeling) van het dichtstbij zijnde ziekenhuis.
N.B. Zorg dat je niet vertrekt zonder een goede ziektekosten- en/of reisverzekering.

Gegevens bij de hand
Alle rekeningen voor medische zorg dienen vaak contant betaald te worden. Licht bij ziekenhuisopname direct je verzekeringsmaatschappij in, zodat zij voor betaling kan zorgen. Houdt altijd de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. Zie verder de paklijst in de SNP Reiswijzer in Mijn SNP. 
N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Zie verder voor een algemeen advies de website van het LCR of ITG,

Geweldsdelicten zijn zeldzaam
Hoewel er veel kleine misdaad voorkomt, zijn geweldsdelicten zeldzaam in Italië. Kijk uit voor niet-officiële gidsen, taxichaufeurs of vreemden die je willen adviseren over hotels en restaurants, aangezien ze daarvoor soms geld willen hebben. Alleenreizende vrouwen krijgen in Italië veel aandacht, maar dit is meestal meer irritant dan gevaarlijk. Het personeel van hotels en restaurant treedt alleenreizende vrouwen vaak met extra zorg tegemoet.

Verschillende politiekorpsen
Er zijn verschillende soorten politiekorpsen in Italië en elk vervult een eigen rol. De staatspolitie, la polizia, behandelt de meeste misdaden. De carabinieri behandelen verschillende overtredingen en kunnen ook willekeurige veiligheidscontroles uitvoeren. De vigili urbani (gemeentelijke verkeerspolitie) kunnen hoge boetes uitschrijven voor verkeers- en parkeer-overtredingen. In geval van diefstal moet je naar het dichtstbijzijnde politiebureau voor een proces verbaal (denuncia).

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Groepsreis voor jongvolwassenen in Trentino, Italië

Italië - Trentino Adventure

Outdoor in de Italiaanse Alpen

Multi-activity vanaf een camping bij het Ledromeer

Zwaarte
Comfort
Actief en avontuurlijk
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.