t34t3t

Italië - Trentino, 8 dagen Waar Italië nog een beetje Oostenrijks is

« Terug naar overzicht
Privéreis - Fietsen

Mountainbike vakantie langs hotels

Schitterende, pittige MTB-tocht door het voorgebergte van de Dolomieten: van vlakke rit tot stevige klim, van mediterraan warm tot alpien fris. Je vindt hier de perfecte mengeling van Italiaans temperament en Oostenrijkse degelijkheid. Op de mountainbike fiets je langs de oevers van het spiegelende Lago di Levico en Lago di Caldonazzo en door de prachtige dalen van Brenta en Mandola. Je overnacht in bergdorpen en kuuroorden en fietst met het comfort van bagagevervoer.

Uniek aan deze reis

 • Heldere bergmeren
 • Mix van Oostenrijk en Italië
 • Voordelige keuze
 • GPS tracks aanwezig
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Italië - Trentino

Aan de voet van de Dolomieten ligt in het Italiaanse noorden de regio Trentino: eeuwenlang strijdtoneel van verschillende volken. De Romeinen brachten er de Latijnse cultuur, de stammen uit het noorden de Germaanse. Oostenrijkse degelijkheid gaat hier hand in hand met Italiaans temperament. In het Valle dei Mocheni spreken de dalbewoners een onmiskenbaar Germaans dialect. Op de flanken van de vallei liggen talloze ‘masi mocheni’: Oostenrijks aandoende bergboerderijen. Het temperamentvolle en zwoele van Italië vind je terug in stadjes als Levico en Caldonazzo. Je fietst langs spiegelende meren of door smalle, gezellige steegjes. Marktpleintjes met kleurige, geurige kraampjes; de rust en weldaad van de thermaalbaden in Levico en Vetriolo: je vindt het allemaal tijdens deze vakantie in de Dolomieten. De vorming van het gebergte geschiedde op krachtige, temperamentvolle wijze. Steile, loodrechte wanden, soms door erosie verpulverd tot bizarre aardpiramiden, steken scherp af tegen azuurblauwe luchten. Vanuit sfeervolle, rustieke locaties onderneem je geweldige fietstochten. Steile hellingen en soms onverharde wegen vragen om een redelijke fietsconditie, maar altijd is er de mogelijkheid om een duik te nemen in de meren van Levico of Caldonazzo. Een fietsreis in Trentino: op pioniersbanden door een gebied dat nog maar net door fietsers is ontdekt.

Dag 1

Aankomst in Pian dei Pradi, in de heuvels boven het Lago di Caldonazzo.

Overnachting in

Pian dei Pradi

Dag 2

Rondrit vanuit Pian dei Pradi (21 km, 475 m stijgen en dalen).
Korte rondrit ter kennismaking met de Dolomieten. Je begint met een afdaling over onverharde paden, door bossen en velden, naar Vattaro. Na een eerste pittige klim en een afdaling over onverharde wegen bereik je het dorpje Campregheri. Hier begint de lange klim naar Centa S. Nicolo. De beloning is een lange afdaling door bossen en langs een enkel boerendorpje terug naar Pian dei Pradi.

Overnachting in

Pian dei Pradi

Dag 3

Van Pian dei Pradi naar Vetriolo Terme (33 km, 1100 m stijgen en 600 m dalen).
De afdaling naar het Lago di Caldonazzo is een prettig begin van de dag. In het kleine Calceranica aangekomen, volg je de drukke oevers van het meer. Hier wordt in de zomer genoten van het heldere meer. Over kleine weggetjes en door fruitboomgaarden rijd je naar de voet van de heuvel waar Tenna op ligt. Een korte, pittige klim met een mooi uitzicht over de omgeving brengt je in het rustige dorpje. Via een mooi bospad kom je bij het Lago di Levico. Langs de oevers van het meer fiets je naar Levico Terme. Je kan natuurlijk het stadje bekijken. Na dit bezoek begint de zware klim over een klein asfaltweggetje naar Vetriolo Terme.

Overnachting in

Vetriolo Terme

Dag 4

Rondrit vanuit Vetriolo Terme (44,5 km, 1350 m stijgen en dalen).
Vanuit Vetriolo fiets je naar de Passo de la Bassa aan de voet van de Panarotta (2002m). Hier heb je prachtig uitzicht op de omringende dalen. Via een smal pad daal je langs boerderijen en weiden langzaam af. Na een bos daal je over smalle wegen snel af langs een aantal typische boerendorpjes naar het dal van Mocheni. Over een gemakkelijke asfaltweg fiets je via Frassilongo en Canezza naar beneden. Een steile klim aan het einde van de dag brengt je via Falesina en Vignola terug in Vetriolo Terme.

Overnachting in

Vetriolo Terme

Dag 5

Van Vetriolo Terme naar Canzolino (46 km, 975 m stijgen en 1925 m dalen)
De tocht begint met een korte klim naar de voet van de Pannarotta. Vervolgens fiets je door de naaldbossen naar beneden, het dal van de Rio Rigolor in. Je passeert enkele typische Masi Mocheni. Na een lange afdaling bereik je het dal van Mocheni. Hier begin je aan de klim, over onverharde wegen en langs de stromende beek Fersina, naar het gehucht Masetti. Je verlaat de beek en klimt verder langs verstilde boerendorpjes en fruitboomgaarden. Een lange afdaling brengt je via San Orsola Terme en Pergine naar het stille Lago di Canzolino.

Overnachting in

Canzolino - Pergine Valsugana

Dag 6

Rondrit vanuit Canzolino (42 km, 875 m stijgen en dalen).
Door fruitboomgaarden fiets je naar het dorpje Madrano. Hier begin je aan de klim door het Val Grande en de Val di Cembra. Voor Lases fiets je pal langs het kraakheldere Lago di Lases. Je klimt verder tot Lona en daalt vervolgens af naar de indrukwekkende aardpiramiden van Segonzano. Je hebt een mooi uitzicht op de Paganella (2125 m), de dorpjes Lisignago en Cembra, te midden van de wijngaarden aan de overkant van het dal. Bij de aardpiramiden begin je aan de klim naar het Lago delle Piazze en Lagi di Serraia. Een lange afdaling door de bossen van Val de Pine brengt je in het religieuze plaatsje Montagnaga, met de Zwarte Madonna. Na een mooie afdaling over stille, kronkelige weggetjes kom je weer in het Valsugana en fiets je terug naar het Lago di Canzolino.

Overnachting in

Canzolino - Pergine Valsugana

Dag 7

Van Canzolino naar Pian dei Pradi (33 km, 675 m stijgen en 250 m dalen).
De laatste fietsdag voert je om de berg La Marzola, die met haar 1738 m trots boven het Lago di Caldonazzo uit torent. Kleine smalle weggetjes voeren je door een uitgestrekt woud van pijnbomen langs de berghelling. Je keert terug naar je eerste accommodatie in Pian dei Pradi.

Overnachting in

Pian dei Pradi

Dag 8

Na het ontbijt eindigt het arrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht in goede hotels op kamers met douche en toilet.

Over de maaltijden

In Pian dei Pradi en Vetriolo Terme is zowel het ontbijt als het avondeten inbegrepen. In Canzolino is het diner niet inbegrepen. Je kunt hier a la carte dineren in het hotel, een nabij gelegen restaurant of een eetgelegenheid opzoeken in het op 3km gelegen Pergine Valsugana. 
Je lunch koop je onderweg in.

Inbegrepen

 • Alle overnachtingen
 • Alle ontbijten
 • 5x diner
 • Bagagevervoer
 • SNP reisinformatie en mountainbikeroutes

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis
 • Overige maaltijden
 • Fietshuur (zie materiaalhuur)

Ter plaatse te betalen

 • toeristenbelasting (ca. EUR 1,- p.p.p.n.)

Over de activiteiten

Het niveau van de tochten verschilt nogal, maar kan pittig zijn. De langere routes zijn met behulp van het bijgeleverde kaartmateriaal meestal eenvoudig in te korten. Je fietst grotendeels over geasfalteerde wegen en paden. Soms moet je flink wat hoogtemeters over onverharde paadjes overbruggen, waar je zeker een mountainbike nodig hebt. Zie het dag-tot-dagprogramma voor de te overbruggen hoogteverschillen. Tijdens de tocht naar en vanuit Vetriolo kan je je door de accommodatiehouder (met je fiets) uit het dal laten ophalen, zodat je de laatste zware klim vermijdt. Ook kan je voor een rustdag of een korte of langere variant van de tocht kiezen.

Extra dagen

Je kan overal een extra (rust)dag boeken. Vanuit Vetriolo Terme kan je prachtige wandelingen maken richting de Panarotta en het achterliggende bergland.

Fietsverzekering

Huurfietsen zijn op deze bestemming verzekerd tegen diefstal. Bij schade aan je huurfiets ben je wel persoonlijk aansprakelijk. Beschadigd materiaal dient vergoed te worden aan de verhuurder. Wij adviseren, zowel bij huurfietsen als eigen fietsen, een reisverzekering met extra hobby- en sportuitrusting af te sluiten die je beschermt tegen deze kosten. 
Voor meer informatie over deze verzekering, klik hier.

 

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Pian dei Pradi bedraagt ca. 1200 km. Je kan je auto bij de eerste accommodatie parkeren.

Trein informatie

Heb je interesse om per trein naar je bestemming te reizen dan kan je via SNP je treinticket voor de nachttrein naar Trento laten regelen. Onderstaand vind je het meest gebruikte schema. De ticketkosten worden bij boeking weergegeven.

Vanaf station Trento kan je een transfer reserveren naar de eerste accommodatie in Pian dei Pradi (zie onder extra's). Je kan ook met de lijnbus naar Pian dei Pradi (reistijd ca. 45 minuten). De reis eindigt ook in Pian dei Pradi, dus de terugreis gaat op dezelfde wijze.

Treinschema

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam CS – Trento      18:38 -11:47   2
Trento– Amsterdam CS 15:59 -11:28 2

NB: Alle prijzen en tijden zijn onder voorbehoud.

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Verona of Venetië.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
E-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Vanaf Verona of Venetië reis je per trein naar Trento.
De reistijden: vanaf Verona ca. 1 uur (geen overstap), vanaf Venetië ca. 2,5 uur (overstap in Verona). Vanaf Trento kan je je van het station laten ophalen voor een transfer naar Pian dei Pradi. Deze kan je bij ons reserveren (zie transfers). Je kan ook met de lijnbus naar Pian dei Pradi (reistijd ca. 45 minuten).

Je kan dit arrangement elke dag starten van begin juni tot eind september.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Trentino ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein, per vliegtuig of per eigen auto reist.
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis of vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Helm
We raden je sterk aan om een fietshelm te dragen. Bij fietshuur: indien een helm niet tot de standaarduitrusting van de huurfiets behoort (zie materiaalhuur), neem je deze zelf mee.

GPS
Van deze reis zijn GPS-gegevens beschikbaar. Het is sterk aan te raden om met een GPS te fietsen. Zo hoef je onderweg niet te stoppen om de route te bepalen, maar alleen om van het uitzicht te genieten of van een welverdiende pauze. Bovendien is het met alleen een kaart en routebeschrijving soms lastig om de juiste route te vinden in de bosrijke gebieden.

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Voor een verblijf in Italië heb je een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.
N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neem voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van Italië (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkom je problemen bij de douane. Meer informatie vind je op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Italië erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem, indien je met de eigen auto naar Italië rijdt, ook je groene kaart mee. Je hebt deze nodig als je bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Medische zorg in Italië is uitstekend. Neem in noodgevallen contact op met de 'pronto soccorso' (eerstehulpafdeling) van het dichtstbij zijnde ziekenhuis.
N.B. Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Gegevens bij de hand
Alle rekeningen voor medische zorg dienen contant betaald te worden. Licht bij ziekenhuisopname direct je verzekeringsmaatschappij in, zodat zij voor betaling kan zorgen. Houdt altijd de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.
N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

Mazelen
Het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) geeft aan dat er in meerdere Europese landen een verhoging wordt gezien van het aantal mazelengevallen.
In Italië is een situatie gaande die enigszins vergelijkbaar is met die van Nederland in 2013/2014. Er zijn daar sinds begin 2017 tot nu toe 2400 gevallen van mazelen gemeld, verspreid over het land, met name onder niet-gevaccineerde personen. Daarom wordt er in Italië nu extra aandacht gevraagd voor de verspreiding van de ziekte en vaccinatie om deze te voorkomen. Voor kinderen die op vakantie gaan naar Italië is het van belang dat ze tijdig conform het Rijksvaccinatieprogramma gevaccineerd zijn. Bij nauw contact met de lokale bevolking (logeren bij Italianen thuis) kan voor kinderen tussen 6 en 14 maanden en volwassenen geboren in Nederland tussen 1965 en 1976 vervroegde vaccinatie overwogen worden. Voor meer informatie kun je contact opnemen met het consultatiebureau of met een reizigersadvies- en vaccinatiebureau.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Geweldsdelicten zijn zeldzaam
Hoewel er veel kleine misdaad voorkomt, zijn geweldsdelicten zeldzaam in Italië. Italianen zijn wel gewend om bij onenigheid hun stem strijdlustig te verheffen. Kalm en beleefd blijven zal de situatie meestal kalmeren. Kijk uit voor niet-officiële gidsen, taxichaufeurs of vreemden die je willen adviseren over hotels en restaurants, aangezien ze daarvoor soms geld willen hebben. Alleenreizende vrouwen krijgen in Italië veel aandacht, maar dit is meestal meer irritant dan gevaarlijk. Het personeel van hotels en restaurant treedt alleenreizende vrouwen vaak met extra zorg tegemoet.

Verschillende politiekorpsen
Er zijn verschillende soorten politiekorpsen in Italië en elk vervult een eigen rol. De staatspolitie, la polizia, behandelt de meeste misdaden. De carabinieri behandelen verschillende overtredingen en kunnen ook willekeurige veiligheidscontroles uitvoeren. De vigili urbani (gemeentelijke verkeerspolitie) kunnen hoge boetes uitschrijven voor verkeers- en parkeer-overtredingen. In geval van diefstal moet je naar het dichtstbijzijnde politiebureau voor een proces verbaal (denuncia).

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

op_de_passo_de_la_bassa.jpg

Italië - Trentino

Waar Italië nog een beetje Oostenrijks is

Mountainbike vakantie langs hotels

Zwaarte
Comfort
Fietsen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 9.3 beoordeeld door 377 klanten