Italië - Toscane-Chianti * wijnwandelreis, 7 dagen Chianti Classico en Vernaccia di San Gimignano

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Individuele wijnwandelreis per (huur)auto, vanuit 2 agriturismo's

Vanuit twee sfeervolle agriturismo’s in de Chianti en nabij het stadje San Gimignano, ontdek je de rijkdom van de Toscaanse wijnen. De Chiantistreek leent zich uitstekend voor het maken van een paar rustige rondwandelingen en wijndorpen als Greve, Gaiolo of Castellina in Chianti wachten er op jouw bezoek. En natuurlijk bezoek je San Gimignano met zijn beroemde middeleeuwse woontorens. Geniet van het beste uit de Toscaanse keuken.

Uniek aan deze reis

  • Bezoek aan S.Gimignano
  • Gastronomische verwennerij
  • Informatiepakket vol wijntips en wandelingen
  • Wandelen en wijnproeven in de Chianti
  • GPS tracks aanwezig
Zwaarte
Comfort

Blog - Wandelen over witte wegen in de Chianti

Vuurvliegjes! Ze zeggen dat je vuurvliegjes ziet in gebieden met onbespoten velden, schone lucht, als het heel droog is. We zien ze in de Chianti, in de tuin van wijnlandgoed San Donato, even buiten San Gimignano. Betoverend, hoe ze heen en weer dansen. Het zijn er tientallen. Lees verder...

Dag tot dag

Italië - Toscane-Chianti * wijnwandelreis

Wijnwandelreis op twee heerlijke plekken middenin de wijngebieden van de Chianti en San Gimignano. Beide keren met verblijf op een agriturismo waar wijn wordt gemaakt. Golvende heuvels getooid in de prachtigste herfsttinten. Wijnproeverijen, lekkere lunches, proeverijen van veelal biologische wijnen, de hooggelegen burchten van San Gimignano en Colle di Val d'Elsa.
Toscane, het land van de golvende, ronde heuvels, de prachtige oude steden en dorpjes en natuurlijk: de Chianti. Het land van het goede leven, van met de hele familie heerlijk buiten eten aan lange tafels in de schaduw van hoge bomen. Het Toscaanse landschap is één van de mooiste landschappen ter wereld met zijn ceders, cipressen, parasoldennen en okerkleurige stadjes. De golvende wijn- en olijfboomgaarden zijn in september en oktober op zijn allermooist. Versterkte stadjes, stoere kastelen en middeleeuwse abdijen liggen verspreid over de heuvels. Je logeert op twee welvarende wijnbedrijven, agriturismo’s, de één gelegen in het hart van de Chianti nabij Greve, de ander in de buurt van San Gimignano, de stad met zijn dertien imposante torens. In Toscane vind je een mengeling van natuurlijke rijkdom en cultuurlandschap, waarvan de rechtlijnige patronen in de wijngaarden wel het duidelijkste voorbeeld vormen. Behalve heerlijke wijn, is hier ook overal de beste olijfolie te koop. Op eigen gelegenheid, met je (huur)auto, verken je de Chiantistreek en maak je kennis met de verschillende wijnen van dit noordelijk deel van Toscane. Je kan genieten van de rode DOCG's chianti en chianti classico, de witte DOCG vernaccia di San Gimignano en vele andere wijnen. De meest voorkomende druif is de sangiovese en daarvan worden rode wijnen gemaakt. Enkele bijzondere lunches en diners zijn inbegrepen in dit arrangement, om je een beeld te geven van de authentieke Toscaanse keuken. Andere dagen kan je er zelf op uit gaan. Op de overnachtingsadressen werken gastvrije en vriendelijke mensen, van wie de meeste Engels spreken. Er is altijd iemand aanwezig om je te woord te staan en tips te geven. Tijdens deze reis zijn drie lunches, twee diners en drie wijnproeverijen inbegrepen.

Dag 1

Aankomst in de namiddag op je eerste overnachtingsadres, Agiturismo Corte di Valle, 3 km ten noorden van Greve in Chianti, ongeveer anderhalf uur rijden van vliegveld Pisa. Je kan het mooie landgoed gaan verkennen, van het uitzicht genieten en een duik nemen in het heerlijke zwembad. Er is op het terrein een bospad dat naar een klein meertje leidt. In het restaurant is een wijnproefruimte / receptie / winkeltje waar je iets te drinken kan bestellen. Corte di Valle maakt goede chianti’s. 's Avonds is er een wijnproeverij van de eigen Chiantiwijnen van het wijngoed. Vandaag of morgen is er een diner in het gezellige restaurant van Corte di Valle, waarbij je een van de beste wijnen van het bedrijf drinkt.

Overnachting in

Greve in Chianti - Agriturismo Corte di Valle

Dag 2

’s Ochtends ga je met je (huur)auto naar Panzano, waar je een mooie rondwandeling maakt die je over mooie "strade bianche", "witte" onverharde landweggetjes, voert. Na de wandeling is er een lunch voor je besproken in een uitstekend restaurant in Panzano. Aansluitend is er een rondleiding en wijnproeverij georganiseerd bij Fattoria Casaloste in Panzano.
Wandeling: 11,5 km, 300 m stijgen en dalen, 4 uur.

Overnachting in

Greve in Chianti - Agriturismo Corte di Valle

Dag 3

Je wandelt van Corte di Valle naar Greve in Chianti en vervolgens omhoog, naar Montefioralle. In dit pittoreske, ommuurde middeleeuwse dorp is er in Ristorante La Castellana een lunch voor je gereserveerd (wijn niet inbegrepen). Na de lunch wandel je terug naar Greve en neemt de lijnbus naar Corte di Valle. Aan het eind van de middag is er een wijnproeverij voor je geregeld bij Villa Calcinaia. De gids/gastvrouw spreekt Engels en Duits.
Wandeling: 10,5 km, 350 m stijgen en 200 m dalen, 3,5 uur.

Overnachting in

Greve in Chianti - Agriturismo Corte di Valle

Dag 4

Vandaag, maar pas in de namiddag, verhuis je naar het tweede adres. Want eerst maak je een heerlijke wandeling vanaf de abdij Badia a Pasignano. Passignano heeft een lange geschiedenis. De abdij werd gebouwd in het jaar 395 in opdracht van de aartsbisschop van Florence. Giovanni Gualberto woonde hier, de latere stichter van de Orde van de monniken van Vallombrosa, een nieuwe tak van de Benedictijnen, gespecialiseerd in wijnbouw. De Vallombroser monniken wonen nog steeds in de abdij en beheren dit culturele erfgoed, maar de wijngaarden en de Osteria zijn in het bezit van de beroemde Antinori familie. Je wandelt terug naar Corte di Valle, een schitterende en afwisselende wandeling over “strade bianche”, door stukjes bos en langs de kastelen van Verazzano en Vicchiomaggio, steeds met wonderschone vergezichten over het Toscaanse heuvelland.
Wandeling: 9 km, 250 m stijgen en 350 m dalen, 3,5 uur.
In de loop van de dag vertrek je per auto naar San Donato bij San Gimignano, naar Agriturismo Voltrona. Je kan nu lekker relaxen en rondkijken op het terrein van Voltrona en genieten van het fabuleuze uitzicht. 's Avonds is er een diner in het restaurant van Voltrona gereserveerd, begeleid door een karaf van hun eigen wijn.

Overnachting in

San Donato (San Gimignano) - Fattoria Voltrona

Dag 5

Er zijn twee prachtige rondwandelingen vanuit Voltrona beschreven. Vandaag kan je de wandeling naar San Gimignano maken. Tijdens de wandeling heb je prachtig zicht op het “Manhattan van de Middeleeuwen”.
Wandeling: 11 km, 250 m stijgen en dalen, 4 uur.

Overnachting in

San Donato (San Gimignano) - Fattoria Voltrona

Dag 6

Je kan vandaag de andere wandeling vanuit Voltrona maken. In de namiddag is er een rondleiding en wijnproeverij voor je afgesproken bij wijngoed Palagetto. Je proeft vernacchia di San Gimignano en twee heerlijke rode wijnen op basis van sangiovese. Bij de wijnen worden eenvoudige hapjes geserveerd.
Wandeling: 11 km, 250 m stijgen en dalen, 4 uur.

Overnachting in

San Donato (San Gimignano) - Fattoria Voltrona

Dag 7

Je geniet nog een keer van het ontbijt in de ontbijtruimte-met-uitzicht; daarmee eindigt het arrangement.

NB Programma

Voor dit uitvoering van dit arrangement heb je een (huur)auto nodig. Met deze auto heb je alle vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Er is eenmaal een korte transfer voor je geregeld: op dag 4 brengt een taxi je naar het startpunt van je wandeling.

Wijzigingen programma: Voor start op dinsdag en zaterdag gelden de volgende programmawijzigingen:

  • Bij start op dinsdag:  dag 2 en dag 3 worden omgewisseld omdat Cantinetta Sassolini (dag 2) op woensdag gesloten is
  • Bij start op zaterdag: dag 2 en dag 3 worden omgewisseld omdat Fattoria Casaloste (dag 2) op zondag gesloten is en Ristorante La Castellana in Montefioralle (dag 3) op maandag dicht is.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je doet twee mooie agriturismo's aan.
De eerste drie dagen overnacht je in agriturismo Corte di Valle. Corte di Valle is een elegante villa uit begin 1900. Het is omgeven door wijngaarden, olijfbomen en een stuk bos. Er zijn meerdere gebouwen. Behalve de oorspronkelijke villa is er een jachthuis, een apart huis in de bossen en een wijnkelder. Alle hebben een unieke sfeer, de villa meer romantisch en de locatie in het bos meer traditioneel.
Als gast kan je je begeven over het hele terrein, van het zwembad, het meertje, tot de bossen.
De D.O.C.G. Chianti en de vinsanto worden geproduceerd van 15 hectare wijngaard en zijn van goede kwaliteit. De ruim 2000 olijfbomen geven heerlijke olijfolie. Ook wordt hier saffraan verbouwd. Corte di Valle heeft een heerlijk zwembad en een mooi uitzicht over de heuvels, vooral naar het zuiden, waar je op de volgende heuvel het kasteel van Vicchiomaggio ziet liggen. Er is een restaurant bij en een groot terrein met hier en daar terrasjes.

De tweede helft van de week verblijf je op Fattoria Voltrona, een prachtig gelegen, 40 hectare groot wijnlandgoed, vlakbij San Gimignano, een van de mooiste stadjes van het Chiantigebied. Op Voltrona wordt een lichte witte wijn gemaakt genaamd vernaccia, evenals enkele lichte rode wijnen. Daarnaast doet men in granen en olijven. Op de boerderij worden jams, kastanje-producten, sauzen, soepen, pesto’s en pasta’s gemaakt die in de omgeving worden verkocht.

Voltrona is lid van een door de EU erkende organisatie voor biologisch telende boeren in Italië. Alle producten zijn dan ook gecertificeerd als ‘biologisch’. Voltrona straalt ruimte en vrijheid uit. Het heeft een overweldigend uitzicht en als je enkele tientallen meters loopt, zie je de skyline van San Gimignano, als een middeleeuws Manhattan. De overnachtingsadressen zijn allebei zeer fraai gelegen. De sfeervolle kamers hebben douche of bad en zijn ook verder van alle gemakken voorzien.

 

Over de maaltijden

Inbegrepen bij de reis zijn alle ontbijten en in elke accommodatie 1 diner. U krijgt tweemaal een meergangenlunch in een restaurant en eenmaal een lunchpakket (Corte di Valle). Verder zijn er vier wijnproeverijen, op dag 1 t/m 3 en dag 6. Bij de wijnproeverijen worden Toscaanse hapjes gepresenteerd. En bovendien is er een één fles wijn (supertuscan) bij aankomst in Corte di Valle en een karaf wijn in Voltrona.
Afhankelijk van de planning van de eigenaren krijg je het inbegrepen diner in Corte di Valle op dag 1 of 2. Op de dag dat het diner niet is inbegrepen kan je terecht in een restaurant op een paar honderd meter van de accommodatie of in een van de vele restaurants in Greve.

Inbegrepen

• Alle overnachtingen
• Alle ontbijten
• 2 avondmaaltijden
• Fles wijn op dag 1 en karaf wijn op dag 4
• 2 lunches en 1 picknick
• 4 wijnproeverijen
• SNP-reisdocumentatie en kaartmateriaal
• Één transfer per taxi op dag 4

Niet inbegrepen

• Heen- en terugreis
• Overige diners en lunches
• Persoonlijke uitgaven
• Verzekeringen
• Fooien

Ter plaatse te betalen

  • Toeristenbelasting (ca. €1,50 p.p. per nacht)

Over de activiteiten

De wandelingen zijn gemakkelijk te doen. De hoogteverschillen zijn niet groot, je loopt door redelijk heuvelachtig terrein. Drie van de wandelingen voeren voor een groot deel over "strade bianche" De twee andere over kleine bospaadjes en landweggetjes. Voor elke wandelaar met een goede conditie zijn de wandelingen goed te doen.

Extra dagen

Je kunt tijdens deze reis geen extra dagen bijboeken.

Heen- en terugreis

Over de route en parkeergelegenheden

Wij adviseren je om deze reis per eigen auto te boeken. Tijdens het arrangement heb je namelijk een auto nodig. Een bijkomend voordeel van het reizen met eigen auto is dat je zelf de gekochte wijnen mee naar huis kan nemen. Op dag 4 is er een taxirit geregeld, en in de middag van dag 4 rijd je met je auto naar de volgende overnachtingsplaats. De afstand Utrecht - Greve bedraagt 1400 km, circa 12.30 uur rijden.

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Florence of Pisa.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
E-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Autohuur optioneel

Huurauto nodig?
Boek deze tegelijk met je vlucht. Wij bieden je via onze partner Sunny Cars scherpe prijzen.

klik hiervoor een overzicht van alle mogelijkheden, prijzen en aanbiedingen.
NB: Je hebt een creditcard op naam van de bestuurder als borg nodig.

Voor boeking van een huurauto op de Sunny Cars site gelden de algemene voorwaarden van Sunny Cars. Klik hier om deze te lezen.

Praktische informatie

Je kan dit arrangement dagelijks starten van begin april tot eind oktober. Houd er rekening mee dat veel accommodaties in Toscane in de zomermaanden en tijdens de oogstmaanden al lang van tevoren zijn volgeboekt. Boek daarom tijdig!
Toscane kent een mediterraan klimaat. De zomers zijn droog en zonnig met temperaturen die in juli en augustus kunnen oplopen tot 35 ºC. Het regent dan zelden. In het voor- en najaar is de temperatuur aangenamer, zo rond de 25 ºC, maar een bui is dan wel mogelijk en de nachten kunnen fris zijn.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Toscane ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Voor deze reis heb je een (huur)auto nodig. Alleen op dag 4 is een transfer inbegrepen.

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Voor een verblijf in Italië heb je een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.
N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neem voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van Italië (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkom je problemen bij de douane. Meer informatie vind je op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Italië erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem, indien je met de eigen auto naar Italië rijdt, ook je groene kaart mee. Je hebt deze nodig als je bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Medische zorg in Italië is uitstekend. Neem in noodgevallen contact op met de 'pronto soccorso' (eerstehulpafdeling) van het dichtstbij zijnde ziekenhuis.
N.B. Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Gegevens bij de hand
Alle rekeningen voor medische zorg dienen contant betaald te worden. Licht bij ziekenhuisopname direct je verzekeringsmaatschappij in, zodat zij voor betaling kan zorgen. Houdt altijd de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.
N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

Mazelen
Het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) geeft aan dat er in meerdere Europese landen een verhoging wordt gezien van het aantal mazelengevallen.
In Italië is een situatie gaande die enigszins vergelijkbaar is met die van Nederland in 2013/2014. Er zijn daar sinds begin 2017 tot nu toe 2400 gevallen van mazelen gemeld, verspreid over het land, met name onder niet-gevaccineerde personen. Daarom wordt er in Italië nu extra aandacht gevraagd voor de verspreiding van de ziekte en vaccinatie om deze te voorkomen. Voor kinderen die op vakantie gaan naar Italië is het van belang dat ze tijdig conform het Rijksvaccinatieprogramma gevaccineerd zijn. Bij nauw contact met de lokale bevolking (logeren bij Italianen thuis) kan voor kinderen tussen 6 en 14 maanden en volwassenen geboren in Nederland tussen 1965 en 1976 vervroegde vaccinatie overwogen worden. Voor meer informatie kun je contact opnemen met het consultatiebureau of met een reizigersadvies- en vaccinatiebureau.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Rabiës (Hondsdolheid)
In de regio's Friuli, Venezia, Giulia, Veneto en Trento van Noord-Italië komt Rabiës (Hondsdolheid) voor. De kans op besmetting is klein, maar vermijd contact met zoogdieren.

Geweldsdelicten zijn zeldzaam
Hoewel er veel kleine misdaad voorkomt, zijn geweldsdelicten zeldzaam in Italië. Italianen zijn wel gewend om bij onenigheid hun stem strijdlustig te verheffen. Kalm en beleefd blijven zal de situatie meestal kalmeren. Kijk uit voor niet-officiële gidsen, taxichaufeurs of vreemden die je willen adviseren over hotels en restaurants, aangezien ze daarvoor soms geld willen hebben. Alleenreizende vrouwen krijgen in Italië veel aandacht, maar dit is meestal meer irritant dan gevaarlijk. Het personeel van hotels en restaurant treedt alleenreizende vrouwen vaak met extra zorg tegemoet.

Verschillende politiekorpsen
Er zijn verschillende soorten politiekorpsen in Italië en elk vervult een eigen rol. De staatspolitie, la polizia, behandelt de meeste misdaden. De carabinieri behandelen verschillende overtredingen en kunnen ook willekeurige veiligheidscontroles uitvoeren. De vigili urbani (gemeentelijke verkeerspolitie) kunnen hoge boetes uitschrijven voor verkeers- en parkeer-overtredingen. In geval van diefstal moet je naar het dichtstbijzijnde politiebureau voor een proces verbaal (denuncia).

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

la-dolce-vita-in-chianti.jpg

Italië - Toscane-Chianti * wijnwandelreis

Chianti Classico en Vernaccia di San Gimignano

Individuele wijnwandelreis per (huur)auto, vanuit 2 agriturismo's

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Reisgezelschap

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Gekozen kamertype
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen