Indonesië - Bali, 12 dagen Fietsen op een paradijselijk eiland

« Terug naar overzicht
Privéreis - Fietsen

Fietsvakantie langs hotels en resorts

Voor mensen die op een originele en duurzame manier willen kennismaken met Indonesië is deze fietsvakantie door paradijselijk Bali ideaal. Start in het levendige Ubud. Fiets aan de hand van routebeschrijving of GPS track langs 's werelds mooiste rijstterrassen, mystieke offerplaatsen en fraaie tempels. Ontdek de rijke Hindoecultuur op dit schitterende eiland. Sta oog in oog met de machtige Gunung Agung, met kleurrijke paardentaxi’s en traditionele dansers. Fiets langs tempeltjes en offerplaatsen langs de weg en bewonder het houtsnijwerk. Overnacht in comfortabele bungalows aan zee en ontspan de spieren in een tropische zee of het hotelzwembad.

Uniek aan deze reis

 • Bagagevervoer en huurfietsen optioneel
 • Fietsen door bergen en langs de kust
 • Fietsroutes gemiddeld 30-40 km per dag
 • Rijke hindoecultuur
 • Unieke SNP route geheel in GPS
 • Weg van het massatoerisme
 • GPS-tracks aanwezig
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Indonesië - Bali

Op dit heerlijke natuur- en cultuureiland - al meer dan een halve eeuw een geliefd vakantieparadijs - hebben wij een route uitgezet met korte dagafstanden. Maar pas op: het landschap kan er wel flink heuvelachtig zijn. Je zal onderweg veel moois zien op dit populaire eiland. Gelukkig heeft de toestroom van de vele bezoekers niet geleid tot afbrokkeling van de zo eigen cultuur. Integendeel: culturele evenementen en manifestaties bloeien als nooit tevoren.

Deze fietstocht voert je langs prachtige stranden, de mooiste rijstvelden (sawah's) ter wereld en dorpjes (desa’s). Overal onderweg zie je kleine tempeltjes en offerplaatsen. Je bezoekt de werkplaatsen van lokale ambachtslieden waar houtsnijwerk, batik of gamelanpoppen gemaakt worden. Of je maakt een wandeling door de schitterend groene rijstterrassen. De route voert niet alleen langs de overbekende gebieden maar voornamelijk langs plaatsen waar het massatoerisme niet komt. Hier overnacht je in de bergen of aan zee, in schitterend gelegen, comfortabele bungalows en geniet er van het strand en het heerlijke eten.

 

Dag 1

Aankomst in Denpasar, de hoofdstad van Bali, waar je op het vliegveld wordt verwelkomd en vervolgens naar het plaatsje Ubud wordt gebracht. Rit duurt 1 tot 1,5 uur. Indien je een eigen fiets meeneemt moet je wel vooraf een transfer bijboeken voor het fietsvervoer. Na aankomst in Ubud kun je een wandeling maken door dit levendige, culturele hart van Bali.

Overnachting in

Ubud - Puri Saraswati

Dag 2

Vandaag kun je kiezen tussen een vrije dag in Ubud of al een eerste rondrit met de fiets (41km). Heb je een fiets gehuurd via SNP dan wordt deze in de ochtend geleverd.

Verbaas je over de diepgroene kleur van de rijstvelden rondom Ubud en de bijzondere architectuur van de traditionele huizen en tempels in de stad. Maak kennis met het Hindoeïsme en maak een wandel in het Monkey Forest. In en rond deze plaats is veel te ondernemen. Zo kun je een bezoek brengen aan het vogelpark. Ter plekke zijn er uiteenlopende excursies te boeken zoals een prachtige 'white water' raft trip. Ook kun je naar een fascinerend, traditioneel Balinees dansoptreden.

Als je vandaag wil gaan fietsen, kun je op basis van onze beschrijving een leuke rondrit maken langs het hoger gelegen Taro. Onderweg kom je door dorpjes waar de kinderen vrolijk zwaaien. Op de weg terug naar Ubud kun je een bezoek aan een tempel brengen en fiets je langs de fantastische rijstterrassen van Tegalalang. In Ubud en omliggende dorpjes zijn overal kleine boetiekjes waar lokaal ambachtswerk wordt verkocht zoals houtsnijwerk, batik.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Overnachting in

Ubud - Puri Saraswati

Dag 3

Vanuit Ubud word je met een transfer naar Bangli gebracht. Vanaf de tempel bij Bangli fiets je door heuvelachtig terrein, op en af naar het dorpje Rendang. Hier kun je kiezen tussen twee routes. Een forse klim van zo'n 400 m brengt je bij Pura Besakih, één van de meest bezochte tempels op Bali. Klim je liever niet, dan fiets je via de kortste weg rustig verder naar Muncan om vervolgens af te dalen in de prachtige vallei van Sidemen. Neem hier, in het Balinese binnenland ver van de toeristenhordes, een verfrissende duik in het zwembad bij het hotel om vervolgens op te drogen met zicht op de omliggende rijstterrassen.
Dagafstand kort: 26 km; 75 m klimmen en 200 m dalen; Lange route: 40 km; 450 m klimmen en 585 m dalen

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Overnachting in

Sidemen - Teras Bali

Dag 4

Een geleidelijke klim leidt je uit de vallei van Sidemen tot een hoogte van ca. 600m. Deze klim wordt beloond met een heerlijke afdaling door een groene omgeving, met geweldige uitzichten op zee. Knijp op tijd in de remmen voor een ommetje via een onbekende tempel in het groen. Tenslotte fiets je verder naar je hotel aan zee in het badplaatsje Candidasa. Candidasa is een typische badplaats; je kan hier goed snorkelen en duiken en met een prauw naar een eilandje varen. Vanuit Candidasa kan je een bezoekje brengen aan het op drie kilometer verderop gelegen Bali-Agadorp Tenganan. De Bali-Aga zijn de oorspronkelijke bewoners van Bali.
Dagafstand: 29 km; 275 m klimmen en 600 m dalen

Maaltijden inbegrepen
ontbijt 

Overnachting in

Candidasa - Hotel Puri Bagus

Dag 5

Op weg naar Tirtagangga klim je vanaf zeeniveau door het binnenland naar het plaatsje Bebandem, met zijn drukke markt. Over een vrij vlakke weg fiets je verder naar het dorpje Budakeling, dat bekend staat om zijn hogepriesters en goud- en zilversmeden. Een laatste korte klim brengt je in Ababi, waarna je afdaalt naar het beroemde waterpaleis van Tirtagangga.
Dagafstand: 22 km; 315 m klimmen en 20 m dalen.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Optionele uitbreiding
Wil je je fietsvakantie op Bali uitbreiden met een verblijf in Lombok, dan kan je dit het beste doen vanuit Candidasa. Wil je Lombok op de fiets ontdekken, boek dan:
fietsvakantie Lombok (reiscode 730006). Fietsen gaan mee op de standaard veerboot, helaas niet op de speedboot.

Wil je Lombok op een andere manier dan vanaf een fiets ontdekken, boek  dan bijvoorbeeld:
verblijf in authentiek dorp in het binnenland van Lombok (code 230006)
of
strandverblijf op koraaleiland Gili Meno (code 230007)

Vanuit het op 12km gelegen Padangbai varen speedboten naar Senggigi en de Gili's op Lombok. Je fiets blijft achter bij het hotel in Candidasa. Na je verblijf op Lombok boek je een extra overnachting in Candidasa.

Overnachting in

Tirtagangga - Tirta Ayu

Dag 6

Korte, lichte etappe die je vanuit het binnenland weer aan de kust brengt. Een fijne afdaling brengt je op zeeniveau. Via een rustige weg langs rijstvelden waarop de lokale bevolking aan het werk is, fiets je verder naar het relaxte badplaatsje Amed, waar je 2 nachten verblijft.
Dagafstand: 22 km; 285 m dalen

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Overnachting in

Amed - Coral View Villas

Dag 7

Je kan vandaag op eigen gelegenheid de omgeving van Amed gaan verkennen of gewoon lekker luieren aan het zwarte oceaanstrand en namijmeren over al die prachtige dingen die je de afgelopen tijd al op Bali hebt gedaan en gezien. Het fraai gelegen Amed is een ideale plek voor liefhebbers van rust, natuur en vooral van snorkelen en duiken. Met op de achtergrond de imposante Gunung Agung, Bali's heilige vulkaan, en een achterland met mogelijkheden voor raften en wandelen is het de ideale plek voor een vrije dag.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Overnachting in

Amed - Coral View Villas

Dag 8

Het eerste deel van de route is nog lichtglooiend. Daarna fiets je over vrijwel vlakke wegen langs de noordelijke kust, die een stuk rustiger is dan de kust in het zuiden. Onderweg heb je mooie uitzichten op zee en bij helder weer op de Agung. Je merkt goed dat het landschap en de lucht aan de noordkust droger zijn. Onderweg kom je langs Tulamben, waar veel wordt gedoken naar het wrak van het schip 'USAT Liberty'. Na Tianyar bereik je het kleine dorp Tembok, waar je aan zee verblijft en waar veel wordt gesnorkeld en gedoken.
Dagafstand: 42 km; 50 m klimmen en dalen

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Overnachting in

Tembok - Poinciana Resort

Dag 9

Transfer en fietsen naar Munduk (34km).
Je begint de dag met een transfer naar Dencarik nabij Lovina, een badplaats aan de Balinese noordkust. Hier stap je op de fiets. Het is niet ver naar Munduk, maar je moet wel flink klimmen! Je start op zeeniveau, maar het vriendelijke bergdorpje Munduk ligt op 750m hoogte. Het is mogelijk met de chauffeur in Banyuatis af te spreken, op ongeveer 500 m hoogte, voor een transfer naar Munduk. De laatste 250 m zijn het steilst om te klimmen en die kun je zo overslaan. 
De omgeving van het dorp is prachtig, met tropische koffie- en kruidnagelplantages, een klaterende waterval en steile, emeraldgroene rijstterrassen waar mannen en vrouwen nog op de sawahs werken zoals ze dat honderden jaren geleden deden.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Overnachting in

Munduk - Puri Lumbung cottages

Dag 10

Rustdag Munduk.
De heerlijke temperaturen in de omgeving van Munduk (20-25 graden) maken het mogelijk om actief te zijn. Er worden diverse activiteiten optioneel aangeboden, zoals een wandeling naar de Red Color Waterval, mountainbiken, een workshop Balinees dansen, yoga, massages, etc.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Overnachting in

Munduk - Puri Lumbung cottages

Dag 11

Transfer en fietsen van Bedugul naar Ubud (50 km).
Je wordt van Munduk naar Bedugul gebracht. Op de lokale markt kan je genieten van het enorm gevarieerde fruitaanbod van Bali. Vervolgens stap je op de fiets. Vanaf Bedugul daal je voornamelijk via een prachtige route tot aan Mengwi. In Mengwi kan je een bezoek brengen aan de 17e eeuwse, koninklijke tempel Taman Ayunt; een schitterend voorbeeld van traditionele, Balinese architectuur. Weinig andere tempels op het eiland hebben zulke prachtig vloeiende lijnen. Na Mengwi fiets je door de rijstvelden verder naar Ubud.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt 

Overnachting in

Ubud - Puri Saraswati

Dag 12

Check-out van het hotel is meestal rond 12.00 uur maar bij een later vertrek kun je de bagage in het hotel tijdelijk opslaan. Transfer naar het vliegveld van Denpasar. Hier eindigt het arrangement.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

NB Programma

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht in goede hotels en resorts op kamers met douche en toilet. De op zeeniveau gelegen accommodaties beschikken over airconditioned kamers, in de hotels in de bergen is het zonder airconditioning koel genoeg.

In het dag-tot-dag-programma staat op een aantal dagen een link naar de accommodatie. Dit is de geprefereerde accommodatie die wij in eerste instantie gebruiken. Mocht deze geen beschikbaarheid hebben voor je reis dan bieden wij je een gelijkwaardig alternatief dat met je besproken wordt.

Over de maaltijden

Het ontbijt is elke ochtend inbegrepen.
In Indonesië kun je heerlijk eten op de meeste plaatsen. Je zou kunnen zeggen dat het een extra reden is om naar Indonesië te gaan!  De Indonesiër zelf eet drie maal per dag rijst met wat groente en wat vlees of vis erbij. In de restaurantjes van de hotels waar je verblijft kun je meestal gebruik maken van een ontbijtbuffet. Alleen als het hotel maar zeer beperkt bezet is wordt dat vervangen door a la carte. In beide gevallen heb je keuze uit Westers of Indonesisch. Er is altijd vers fruit, vruchtensap, koffie en thee. Westers ontbijt betekent pannenkoekjes, getoast brood, eieren en omeletten, en soms zelf ook kaas en vleesbeleg. Indonesisch ontbijt is dus met rijst of noodles. In principe is het ontbijt overal inbegrepen.
De lunch neem je meestal onderweg. Het is mogelijk daarvoor zelf in een supermarkt of winkeltje langs de kant van de weg wat inkopen te doen voor een picknick. Of je zoekt een kleine 'warung' (restaurant), Tips daarvoor vind je in het reispakket. Dit zijn altijd plekken die veelvuldig door toeristen worden bezocht en dus 'veilig' zijn. Sowieso is onze ervaring dat restaurants in Indonesië behoorlijk goed hygiënisch zijn, niet alleen in de hotels, maar ook de kleine 'warungs' in de straat. Het wordt wel afgeraden in de stalletjes op straat vleesproducten te kopen. Gefrituurde snacks of groente/fruit is wel mogelijk. 
Het diner neem je meestal in het hotel waar je overnacht of in een aangeraden restaurant. Tips daarvoor vind je in het reispakket. Heerlijk zijn natuurlijk de diverse nasi gerechten, nasi of mie goreng (gebakken rijst of noodles), groentecurries, rendang (stoofvlees) en verse vis. Favorieten zijn Satay (saté), Nasi Goreng, Gado Gado (vegetarisch), Soto Ayam (rijk gevulde kippensoep). Er wordt heel veel groenten gebruikt in de Indonesische keuken, dus vegetarisch eten is ook geen probleem.

Inbegrepen

• Alle overnachtingen
• Alle ontbijten
• Transfer vliegveld Denpasar - Ubud v.v.
• Transfer Ubud - Bangli (dag 3), inclusief fietsen
• Transfer Tembok - Lovina (dag 9), inclusief fietsen
• Transfer Munduk - Bedugul (dag 11), inclusief fietsen
• Nederlandstalige routebeschrijving, GPS track en kaartmateriaal

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis
 • Overige maaltijden
 • Vaccinaties en evt. verzekeringen
 • Fooien en entrees 
 • Optioneel bagagevervoer (bij te boeken)
 • Fietshuur lokaal (zie materiaalhuur)
 • Transfer op dag 1 eigen fietsen Airport- hotel Ubud (bij te boeken)
 • Gebruik GPS apparatuur

Over de activiteiten

Gemiddeld fiets je 30-40 km per dag, dus je hebt voldoende tijd om het rustig aan te doen, bezienswaardigheden te bezoeken of lekker op tijd in je hotel aan te komen. De route gaat veelal door licht heuvelachtig terrein, maar wel vaak met korte steile klimmetjes (soms 10 %). Op de steilste stukken zul je soms even moeten afstappen. Slechts zo nu en dan wordt meer inspanning vereist voor een langere klim; met name de klim naar Munduk op dag 10 is pittig. De wegen op de route zijn allemaal geasfalteerd en je fietst daarom het beste op een hybride fiets. Omdat er in Bali geen publieke verhuurbedrijven zijn die hybride fietsen verhuren, heeft SNP haar eigen depot van hybride heren- en damesfietsen.
De bevolking op Bali rijdt zelf veel op brommers en zeker in de buurt van de grotere plaatsen is het drukker op de weg. De tropische warmte en het andere eten zijn een verzwarende factor.  De bewegwijzering is over het algemeen goed en in combinatie met de routebeschrijving en de GPS track kun je prima de weg vinden. De fietsroutes zijn geheel in GPS uitgezet en wil je hier gebruik van maken dan dien je je eigen GPS/minitablet/fietscomputer mee te nemen en hier ook goed mee om weten te gaan.  De tracks kunt je downloaden vanaf Mijn SNP. Het is onvermijdelijk dat je af en toe toch de weg moet vragen. Bijvoorbeeld als de GPS track even onduidelijk is, de weg afgesloten is, of je net in een ander accommodatie in de omgeving verblijft.
Bagagevervoer is optioneel (zie aanvullende opties). Al met al een reis waarvoor een goede conditie, een avontuurlijke instelling enige voorbereiding noodzakelijk is.

Extra dagen

Je kan overal extra dagen bijboeken. Candidasa en Tembok zijn goede plekken om te snorkelen en vanuit Candidasa kan je met de fiets een bezoekje brengen aan het op drie kilometer verderop gelegen Bali-Agadorp Tenganan. De Bali-Aga zijn de oorspronkelijke bewoners van Bali.

Fietsverzekering

Bij diefstal van of schade aan je huurfiets ben je persoonlijk aansprakelijk. Gestolen of beschadigd materiaal dient vergoed te worden aan de verhuurder. Wij adviseren, zowel bij huurfietsen als eigen fietsen, een reisverzekering met extra hobby- en sportuitrusting af te sluiten die je beschermt tegen deze kosten. 

LET OP: Via onze eigen reisverzekeraar Europeesche Verzekeringen is het helaas helaas niet mogelijk om een (huur)fiets mee te verzekeren. Kijk voor een dergelijke reisverzekering (incl. dekking bagage) bij bijvoorbeeld ANWB Verzekeringen, klik hier.

Extra's

Transfers

Transfer luchthaven Denpasar-Ubud bij eigen fietsen (vanaf € 13,- per persoon)

Standaard in de reis zit een transfer van luchthaven Denpasar naar Ubud, voor alleen personen. Indien je eigen fietsen meeneemt in het vliegtuig moet er een aparte pickup geboekt worden om de fietsen naar het hotel te brengen en op de laatste dag weer terug naar het vliegveld. Prijs is per persoon en voor retour.

Voorwaarden: Je dient dit optionele transport bij boeking aan ons door te geven.

Bagagevervoer compleet

Het is mogelijk de service bagagevervoer bij te boeken. Er zijn 2 opties.

Optie 1
Deze houdt in dat je bagage dagelijks opgehaald wordt in je hotel en vervoerd wordt naar het volgende hotel. Je fietst alleen maar met de benodigdheden voor de dag. Neem daarvoor zelf een fietstas of rugzakje mee.

Voorwaarden: U dient dit bij boeking aan te geven. De vermelde prijs is het tarief per persoon op basis van 2 samenreizende personen.

Fietshuur

ser2721att9.jpg

SNP Hybride fiets Bali en Lombok

Een hybride fiets, type Koga Miyata Traveller, met 27 versnellingen en aluminium frame. De fiets beschikt over bagagedrager (achter), pomp, fietscomputer, Ortlieb stuurtas met kaarthouder, verloopnippel (Frans naar Hollands ventiel), slot, reparatiesetje, bidonhouder (u dient zelf voor een bidon te zorgen). Op aanvraag zijn 2 losse Ortlieb achtertassen te reserveren.

Voorwaarden: De fietsen worden afgeleverd bij de accommodatie. Het aantal beschikbare huurfietsen is beperkt. Naast uw lichaamslengte hebben we voor het bepalen van de juiste maat ook uw binnenbeenlengte nodig. Geef deze bij boeking door.

ser3409att9.jpg

Fietstassen achter

Optioneel kunt u er voor kiezen om een set van twee losse Ortlieb Back Roller achtertassen te huren. U krijgt deze achtertassen ter plaatse van onze agent. Elke tas heeft een inhoud van 20 liter. De set van twee tassen heeft dus een inhoud van 40 liter.

Voorwaarden: U dient dit bij boeking aan te geven.

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Denpasar. Houd er bij de planning van zowel je heen- als terugreis rekening mee dat je - door een later tijdstip van vertrek - pas een dag later aankomt op je bestemming.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
E-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Nota bene
Wij raden je aan om je vlucht tegelijkertijd met je arrangement te boeken. Informeer bij onze reiswinkel naar de mogelijkheden.

Fiets huren of mee in het vliegtuig
Geef bij boeking duidelijk aan of je een fiets huurt of je eigen fiets wil meenemen in het vliegtuig. Indien je je eigen fiets meeneemt in het vliegtuig, dien je dit bij boeking aan te geven onder het kopje 'persoonsgegevens / preferenties'. Je dient je fiets goed te verpakken. We raden aan je fiets te vervoeren in een hoes of doos.

Klik hier voor meer informatie over het verpakken van de fiets.

Elke maatschappij kent haar eigen voorwaarden en het aantal kilo’s dat je mag inchecken kan per maatschappij verschillen. SNP heeft met een aantal maatschappijen goede afspraken gemaakt over het meenemen van de fiets in het vliegtuig, echter: vervoer van je fiets geschiedt altijd op eigen risico. Als je je eigen fietsen meeneemt, kan je het beste kiezen voor een vlucht met Singapore Airlines. Vliegen met Garuda is ook een goede optie. Bij Singapore Airlines mag je standaard 20kg inclusief fiets meenemen, maar kunnen we 10kg per persoon extra voor je aanvragen. Bagageregelingen voor het meenemen van de fiets worden regelmatig gewijzigd. Kijk voor de actuele voorwaarden op de website van Singapore Airlines.

SNP is niet aansprakelijk voor de gevolgen van door vervoerders nieuw ingevoerde dan wel gewijzigde voorwaarden die op het moment van boeken van je reis nog niet bekend waren.

Hoe kom ik van het vliegveld naar de eerste accommodatie

Bij aankomst op het vliegveld Denpasar word je door onze lokale agent opgehaald en het eerste hotel in Ubud gebracht. Op de laatste dag word je van Ubud weer terug naar vliegveld Denpasar gebracht. Heb je eigen fietsen bij dan boeken we een extra voertuig om je fietsen van het vliegveld naar het hotel in Ubud te brengen en retour. Heb je via SNP fietsen gehuurd dan worden die op dag 2 naar je hotel in Ubud gebracht. Ook hiervoor worden kosten berekend.

Je kan dit arrangement het hele jaar door op elke dag starten.

Indonesië heeft een tropisch regenklimaat en daardoor zijn er droge en natte maanden. De droge tijd (‘musim kemarau’), van mei tot en met oktober, is het gunstigst om te reizen. Het is dan wel  de warmste periode, en er valt maar af en toe een buitje dat de natuur weer opfrist. Het aantal droge maanden neemt in het algemeen van het westen naar het oosten en van het noorden naar het zuiden toe. Dus op Flores is de droogte extremer dan op Bali. In het algemeen kan men zeggen dat het van november tot en met april in Indonesië de natte-moessontijd (‘musim hujan’) is. In de namiddag regent het dan vaak enkele uren zeer plaatselijk, waardoor alles weer opfrist en de temperatuur iets daalt. De meeste regen en stormen zijn in januari en februari en die tijd wordt dan ook afgeraden om te reizen. De gemiddelde jaartemperatuur ligt in het gehele land rond de 30-32 graden Celsius op zeeniveau, en enkele graden tot 8 graden lager in de bergen.

Nyepi 2020
Nyepi is een typische Balinese feestdag en is Nieuwjaarsdag voor de Hindoe kalender. In tegenstelling tot bij ons, is Nieuwjaarsdag op Bali een dag van totale rust, bezinning, vasten en bidden. In 2020 valt deze op 25 maart. Op die dag is alles gesloten (ook de vliegvelden, restaurants, etc) en ben je verplicht om op het terrein van je hotel te blijven. De dagen ervoor staan net in het teken van allerlei ceremonies en parades, die zeer de moeite waard zijn om mee te maken. Bijvoorbeeld de Ogoh Ogoh Parade in Ubud.

Ramadan 2020
Het dominante geloof op Bali is Balinees-hindoeïsme. Enkele mensen komen van andere delen van Indonesië en vormen een kleine islamitische gemeenschap. Deze groep is klein zal zich meestal in de grote stad bevinden. Als toerist op Bali zult u dan ook weinig tot niets ondervinden van de Ramadan. Flores is christelijk dus ook daar is de invloed van de Ramadan zeer beperkt.

Indien u Bali combineerd met Sumatra, Java of Lombok moet u er rekening mee houden dat op deze islamitische eilanden de Ramadan wel uitvoerig gevierd wordt. 
De Ramadan vindt in 2020 plaats van 23 april t/m 23 mei. Het openbare leven overdag is dan aangepast; u wordt geacht dit te respecteren. Bijvoorbeeld zijn overdag bijna alle islamistische restaurantjes en eetstalletjes e.d. die anders onderweg voor fouragering zorgen dicht. Je kunt overdag wel gewoon in de buurtwinkeltjes eten en drinken krijgen en ook voor het ontbijt wordt overal netjes gezorgd. Als niet-moslims mag je gewoon eten en drinken. 

Het afsluitende suikerfeest, Idul Fitri, is een Islamitisch feest waarop het einde van de maand Ramadan gevierd wordt. In 2020 is deze op 23 mei. Bij ons staat dit feest beter bekend als het 'Suikerfeest’. Omdat 98% van de Indonesiërs Islamitisch is, wordt dit feest ook uitgebreid gevierd in Indonesië. Voor de Islamieten is dit feest even belangrijk als Kerst voor de Christenen. Daarom willen de Indonesiërs met dit feest ook graag bij familie zijn. Dit heeft tot gevolg dat er in de week voor en na het Idul Fitri een ware volksverhuizing plaatsvindt. De belangrijkste drukte concentreert zich op het eiland Java. Hotels zijn volgeboekt en op de weg is er geen doorkomen aan. Treinen zijn lastig te reserveren en bij de veerboot staan lange wachtrijen. Reistijden worden hierdoor erg lang worden en de prijzen van de schaarse beschikbare hotels zijn buitenproportioneel hoog. Hierdoor raden wij af te reizen op Java tijdens deze hectische periode.

 

 

 

 

 

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Bali ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Over onze lokale partner

De SNP partner in Indonesië is zeer begaan met het welzijn van mens en natuur. Het personeel wordt aangemoedigd om bewuster om te gaan met het gebruik van energie en middelen. Werknemers verdienen meer dan gemiddeld en krijgen een werkritme aangeboden dat ruimte laat voor hun persoonlijke- en familiare ontwikkeling. In de toekomst wil de agent de reeds genomen stappen in het verduurzamen van bedrijfsprocessen en de nieuwe stappen inbedden in hun nog te formuleren duurzaamheidsbeleid. De partner maakt in deze reis veel gebruik van lokale gidsen. Zo wordt de lokale economie gesteund. In de auto staat een grote 20 l container met vers drinkwater. Hier kun je je flesje bijvullen en zo wordt voorkomen dat er veel plastic flesjes in het milieu terecht komen. Dat scheelt toch gauw zo'n 20 plastic flesjes per persoon per reis!

Algemeen
In Indonesië betaalt men met de Indonesische Rupiah (IDR), afgekort de Rp. Bankbiljetten zijn er in de volgende coupures: 1.000, 2.000, 5.000, 10.000, 20.000, 50.000 en 100.000. Munten zijn verkrijgbaar in 50, 100, 200, en 500 Rupiah.
Zorg er altijd voor geld in kleine coupures bij de hand te hebben zodat je die tros bananen niet met een briefje van 100.000 hoeft te betalen. Omdat je zo gigantisch veel bankbiljeten krijgt voor je euro's of dollars is het ook handig niet dat hele pak briefgeld in je beurs te bewaren, maar gescheiden van wat je per dag nodig hebt.
Vtrijwel overal vind je ATM machines waar je geld kunt pinnen met gewoon je bankpas. Mits er een Cirrus of Maestro logo op staat en je pas geschikt is voor 'wereldwijd' geld opnemen. Geld opnemen kan ook met een creditcard. In beide gevallen wordt daar wel een vergoeding voor gerekend.
Eventueel kun je wat dollars of euro's meenemen die je ter plaatse bij een 'moneychange' kunt omwisselen. Zorg voor nieuwe biljetten want gekreukte/gescheurde/beschreven biljetten worden niet geaccepteerd. Andersom moet je dus ook geen gescheurde RP biljetten accepteren.

Tijdens deze reis
Voor lunch en diner heb je aan ongeveer € 20,- per dag voldoende. Voorts zul je geld nodig hebben voor ansichtkaarten, fooien en souvenirs.

In Indonesië, waar veel mensen niet meer dan 100-150 euro per maand verdienen, is het heel gebruikelijk dat men een fooi geeft. In grotere hotels en restaurants is die meestal apart vermeld op de rekening en bedraagt ze tussen de 8 en 11% van het gespendeerde bedrag. In gelegenheden waar dit niet het geval is (kleinere hotelletjes, lokale restaurants waar je soms luncht tijdens een rondreis of excursie) kun je een fooi achterlaten van 5 tot 10% van het gespendeerde bedrag.  
Een kamermeisje zal het erg waarderen als je een 10.000 Rp per nacht op de kamer achterlaat, een jongen die de koffer draagt ongeveer 5.000 Rp per persoon., een taxi verwacht een 10 %.
In deze reis heb je eigenlijk uitsluitend een paar transfers die hooguit een paar uur duren en daarbij kun je de chauffeur een fooi geven: ongeveer 10.000 voor een rit van 1-2 uur.

Wij raden je aan om uitgerust en met een goede basisconditie aan de reis te beginnen. Het fietsplezier is dan veel groter en bovendien loop je minder kans om ziek te worden. Ook enig doorzettingsvermogen is onmisbaar. In Indonesië is niet alles zo geregeld als in Nederland. Soms lopen de zaken niet zoals gepland en is het nodig te improviseren. Zelfredzaamheid en een avontuurlijke geest zijn op zulke momenten plezierige eigenschappen.

Het wordt aanbevolen een eigen GPS mee te nemen, want de bij de fiets geleverde eenvoudige fietscomputer wil vanwege de hitte wel eens uitvallen!. Denk ook aan  oplader (en extra set batterijen bij GPS) en wereldstekker om van stopcontact gebruik te kunnen maken. 

Bagagevervoer is optioneel bij te boeken. Zorg in dat geval wel zelf voor een dagrugzakje of bagagetas om de spullen voor overdag mee te nemen. Boek je geen bagagevervoer dan neem je voldoende eigen bagagetassen mee of je huurt deze bij de fiets. Stuurtasje zit wel al op de fiets.

Als je een fiets van SNP huurt is die inclusief bagagedragers achter en indien nodig ook voor, pomp, fietscomputer, stuurtas, slot, reparatiesetje, reserve binnenband en per stel een reserve buitenband.

We raden je sterk aan om een fietshelm te dragen. Ook al zit er bij de fietshuur een helm, het is beter je eigen helm mee te nemen. Zorg zelf ook zeker voor een kettingslot, een reparatieset en multitool zodat je kleine reparaties zoals bandplakken zelf kunt uitvoeren, want fietsenmakers zijn schaars in dit land. Neem een potje/tube kettingolie/vet mee zodat je enkele keren onderweg de ketting wat kunt smeren.

 • GELDIG paspoort (maak een kopie van je paspoort, in geval van verlies)
 • Indien je eigen fiets meeneemt: hybride fiets of mountainbike met stevige 'anti-lek' banden. Voor je eigen fiets: bidon, fietstas(sen) en stuurtas, slot met reservesleutel, kleine pomp, kilometerteller, bandenplakset, inbussleutel, (kruiskop)schroevendraaiertje, kleine tang, één of twee andere sleutels (o.a. voor je trappers), noodspaken (vraag advies bij de fietsenmaker: hij kan ze precies op maat voor je buigen, dan heb je geen pignonafnemer nodig), reserve binnenbanden en buitenband, extra rem- en derailleurkabel, enkele schroefjes en moeren, een klein stukje dun ijzerdraad, 2x extra set remblokjes voor natte en zandige omstandigheden, een rolletje tape, stukje fietsketting, eventueel kettingolie, kettingpons, tie-rips
 • Bij fietshuur: wel meenemen bidon, multitool, fietsrugzakje, evt bagagetassen
 • Fietshelm
 • Geld, betaalkaarten en pasje, eventueel creditcard
 • Kopie reis- en ziektekostenverzekering
 • Zaklamp
 • Zonnebrandcrème, zonnebril, zonneklep of -pet
 • Dagrugzakje tijdens fietsen
 • Fietskleding en -handschoentjes
 • Fietsschoenen of gympen
 • Dunne warme trui, jack of fleece
 • Regenkleding
 • Zakmes
 • Kopje of beker voor frisdrank of sap onderweg
 • Enkele eenvoudige EHBO-middelen
 • Desinfecterende handgel (zeep waarbij je geen water hoeft te gebruiken)

Fiets mee in het vliegtuig
Als je geen fiets huurt, maar je eigen fiets meeneemt, wordt het ten zeerste aanbevolen de fiets zo goed mogelijk te verpakken (fietsdoos of fietshoes), een beetje lucht uit de banden te laten, het stuur eraf te halen of schuin te plaatsen en de trappers eraf te halen. Fietsdozen zijn verkrijgbaar op Schiphol. Neem geen gloednieuwe fiets mee die nog in de fabrieksdoos zit want dan is de kans groot dat je verplicht wordt invoerrechten te betalen aan de douane op het vliegveld van Denpasar. Dit kan aardig oplopen (tot 40 % van de nieuwwaarde). Heb je een nieuwe fiets haal hem uit de verpakking en maak hem een beetje vies zodat ie er gebruikt uitziet!

17-7-2017: Met ingang van 8 juli 2017 wordt er een nieuwe tax geheven van 60.000 Rp of USD 5 voor iedere vertrekkende passagier per snelboot of ferry vanuit Padangbai. Deze kan niet vooraf betaald worden en is dus niet opgenomen in uw reisovereenkomst, maar moet ter plekke betaald worden.

Mount Agung is en blijft een actieve vulkaan op Bali. De status van activiteit verandert continu. Het beste kunt u zelf ook op http://balitourismboard.or.id/  kijken voor de officiele updates. In geval van een verhoogde status van activiteit tijdens uw verblijf moet u informatie inwinnen via officiele instanties, hotels en natuurlijk het SNP-agentschap op Bali. Vooralsnog is het reisprogramma zoals omschreven gewoon mogelijk. 

Voor een verblijf in Indonesië hebt u een paspoort nodig bij aankomst in het land minstens nog 6 maanden geldig is, inclusief de laatste volle maand. Dus bij aankomst op 15 april moet paspoort geldig zijn tot en met hele maand oktober.

N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Indonesië (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een verblijf in Indonesië krijgt u met een geldig Nederlands of Belgisch paspoort bij aankomst een gratis toeristenvisum van maximaal 30 dagen. Dit geldt bij aankomst en vertrek op de meest voor de hand liggende vliegvelden van Sumatra, Java, Bali, Lombok, Kalimantan, Sulawesi, Molukken, Ambon :

1. Kualanamu, Medan
2. Hang Nadim, Batam
3. Soekarno Hatta, Jakarta
4. Juanda, Surabaya
5. Ngurah Rai, Bali (Denpasar)
6. Husein Sastranegara, Bandung
7. Sepinggan, Balikpapan
8. Sultan Iskandar Muda, Aceh
9. Adi Sucipto, Jogjakarta
10. El Tari, Kupang
11. Sam Ratulangi, Manado
12. Minangkabau, Padang
13. Sultan Syarif Kasim II, Pekan Baru
14. Sultan Mahmud Badaruddin II, Palembang
15. Adi Sumarmo, Solo
16. Ahmad Yani, Semarang
17. Halim Perdana Kusuma, Jakarta
18. Sultan Hasanuddin, Makasar
19. Polonia, Medan
20. Bandara Internasional Lombok, Mataram
21. Tandjung Pandan, Belitung
22. Binaka, Sibolga
23. Frans Kaisiepo, Biak
24. Maimun Saleh, Sabang
25. Mopah, Merauke
26. Mozes Kilangin, Tembaga Pura
27. Pattimura, Ambon
28. Supadio, Pontianak
29. Tarakan, Tarakan

Voor alle overige luchthavens betaalt u nog steeds USD 35 contant, gepast en met bankbiljetten (geen muntgeld) voor een visum van 30 dagen.
Het toeristenvisum is ter plaatse niet te verlengen.

Daarnaast moet u beschikken over:

 • een paspoort dat vanaf aankomst in Indonesië nog minstens 6 maanden geldig is;
 • uw paspoort moet minstens 2 lege, tegenover elkaar liggende visumpagina's bevatten;
 • u moet vliegtickets voor een terug- of doorreis kunnen tonen waarbij u het land verlaat;
 • u moet over voldoende financiële middelen of een geldige credit card beschikken;

N.B. Voor een verblijf van meer dan 30 dagen moet u vooraf een visum aanvragen in Nederland.
N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Indonesië (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Tijdige navraag bij de ambassade of een consulaat van Indonesië en de luchtvaartmaatschappij om zonder vsium bij vertrek in te checken wordt aanbevolen.
N.B. Voor een verblijf van 31-60 dagen moet u vooraf een visum aanvragen in Nederland. Met dit visum moet binnen een periode van maximaal 90 dagen Indonesië inreizen.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Begin rustig aan en weersta de verleiding om teveel te proeven van het aantrekkelijke eten, totdat uw maag gewend is aan het voedsel. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
De gezondheidsvoorzieningen in Indonesië zijn niet te vergelijken met die in de Westerse wereld. Ook komen er ziekten voor die bij ons niet (meer) bestaan.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Medicijnen
Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort'). Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas.
Pas op met wat u eet. In de meeste plaatselijke restaurantjes kunt u met een gerust hart eten, maar wees erg voorzichtig met het op straat eten van oa. vlees, salades, ijs, geschild fruit enz. Drink alleen gekookt of met jodium gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees ook voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes. Voor vegetariërs zijn meestal goede maaltijden te verkrijgen.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.
 • Voldoende luchtige kleding (lange broek, lange mouwen!), een hoofddeksel of -doek ter bescherming tegen felle zon.
 • Zorg voor bescherming tegen muggenbeten. Overnacht u in wat eenvoudiger accommodaties (guesthouses/losmens) dan wordt aanbevolen zelf ook een klamboe mee te nemen en indien nodig op te hangen.
 • Bloedzuigers brengen in het algemeen geen ziekten over maar geven wel een jeukende beet en natuurlijk een akelig gezicht. U kunt hiervoor speciale sokjes aanschaffen waar bloedzuigeers niet doorheen kunnen komen.

Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’, 'Hoe blijf ik gezond in de diepte', ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.


Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Indonesië binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Indonesië zelf komt geen Gelekoorts voor.
Aanbevolen
Malaria prophylaxis wordt sterk aanbevolen, zeker wanneer u onderstaande gebieden bezoekt.
Bijzonderheden: Buiktyfusvaccinatie wordt aanbevolen bij een reis in Indonesië van meer dan 2 weken. Laat u informeren over het risico op oa. Mazelen en Japanse Encephalitis.

Malaria
In Indonesië komt het hele jaar Malaria voor, mn. in de vijf oostelijke provincies East Nusa Tenggara, Maluku, Noord-Maluku, Papua en West-Papua en Kalimantan. Malaria komt niet voor in Jakarta, andere grote steden en toeristenresorts op Java en Bali.
Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts. 

Zikavirus (& dengue en chikungunya)
Het zikavirus (& dengue en chikungunya) wordt verspreid door de gelekoortsmug of denguemug. Deze mug komt niet van nature voor in Nederland. Het zikavirus is een virus dat de infectieziekte zikakoorts veroorzaakt die meestal vrij mild verloopt. Maar ongeveer 1 op de 5 mensen die besmet worden met het zikavirus krijgt klachten. De meeste mensen krijgen helemaal geen klachten. Wetenschappelijk is bewezen dat een infectie tijdens de zwangerschap schadelijk kan zijn voor het ongeboren kind. Ben je zwanger of van plan zwanger te worden, dan raden we je aan contact op te nemen met de GGD of je huisarts. Voor meer informatie over het zikavirus verwijzen we je naar het RIVM. Op deze site tref je een link aan naar de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) die regelmatig updates verstrekt van de landen waar het zikavirus voorkomt. 

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.
Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplicht/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België.
Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:
 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Indonesië is een veilig land om te reizen voor westerlingen. Zoals overal in de wereld moet je ook in Indonesië rekening houden met diefstal van spullen. Let daarom extra goed op je geld en waardevolle spullen. Betracht waakzaamheid op plekken waar veel buitenlanders komen. Er zijn politieke en culturele tegenstellingen in het land waardoor er van tijd tot tijd demonstraties of zelfs rellen en conflicten zijn. Vermijd politieke demonstraties en andere samenscholingen.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Indonesi__rijstoogst_wordt_binnen_gehaald.jpg

Indonesië - Bali

Fietsen op een paradijselijk eiland

Fietsvakantie langs hotels en resorts

Zwaarte
Comfort
Fietsen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.8/5 beoordeeld door 459 klanten