IJsland - Reykjavik, 4 dagen Stedentrip Reykjavik met Gullfoss, Geysir en Thingvellir

« Terug naar overzicht
Privéreis - Rondreizen

Korte stopover op IJsland met Golden Circle excursie

Een korte stedentrip in de hoofdstad van IJsland bestaat uit een “dagje” Reykjavik en een busexcursie naar de toeristische highlights. Ongeveer tweederde van de ruim 300.000 IJslanders woont in de regio Reykjavik. In het centrum van de city hangt echter een gemoedelijke “provinciale” sfeer en is het heerlijk slenteren langs de golfplaten huizen en met kunst ingerichte parkjes. Diverse musea laten je kennis maken met de IJslandse geschiedenis en de moderne kunst. Natuurlijk moet je even naar het moderne concertgebouw Harpa, de trots van veel IJslanders. De Golden Circle, met de spuitende geiser Strokkur, de indrukwekkende waterval van Gullfoss en het historische Thingvellir, waar in 930 na Chr de IJslandse vrijstaat werd uitgeroepen. Een afwisselende tocht langs de “must seen” van IJsland.

Uniek aan deze reis

Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

IJsland - Reykjavik

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

Na aankomst op de luchthaven van Keflavik reis je met de airportshuttle naar Reykjavik, ongeveer 45 min rijden. Je wordt naar het hotel gebracht.

Overnachting in

Reykjavik

Dag 2

Vandaag ga je met een excursiebus op pad. De dag begint met een bezoek aan Thingvellir. Dit nationale park staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Hier kwamen in 930 na Chr. de toenmalige vikingleiders voor de eerste maal bij elkaar en werd de IJslandse vrijstaat uitgeroepen. Geologisch is het een zeer interessant gebied omdat de geologische ontstaansgeschiedenis van IJsland zeer tastbaar is. Vervolgens ga je naar het gebied van de Geysir, waar de Strokkur zeer regelmatig een indrukwekkende stoomkolom produceert. Enkele kilometers verderop ligt de indrukwekkende Gullfoss. Aan het einde van de middag rijdt de bus weer terug naar Reykjavik.

Overnachting in

Reykjavik

Dag 3

Vandaag kun je het oude centrum van Reykjavik op eigen gelegenheid verkennen, met zijn vele kleurrijke golfplaten huizen en knusse straatjes. Je kunt diverse musea en beeldentuinen bezoeken en natuurlijk een kopje koffie drinken in het bijzondere concertgebouw Harpa. Een drankje op het terras van Café Paris kan natuurlijk ook…

Overnachting in

Reykjavik

Dag 4

Met de airportshuttle rij je naar de luchthaven, 45 min rijden.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je verblijft in principe in het centrum van Reykjavik in Center Hotel Klopp, een modern en comfortabel stadshotel. De kamers hebben eigen douche en toilet. Het ontbijt is inclusief.

Over de maaltijden

In het centrum van Reykjavik zijn talloze restaurantjes en eetcafe's. Hier kun je ook terecht voor de lunch of gewoon even naar een supermarkt.

Inbegrepen

  • 3 overnachtingen op basis van logies met ontbijt
  • airportshuttlebus van luchthaven naar hotel en v.v.
  • excursie Golden Circle (Thingvellir, Gullfoss en Thingvellir)

Niet inbegrepen

  • heen- en terugreis
  • overige maaltijden
  • verzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard

Praktische informatie

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Reykjavik ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.

Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’

Graag willen we je wijzen op het volgende:

IJsland heeft een streng coronatest beleid bij aankomst op de luchthaven van Reykjavik

  • Vanaf 72 uur voor aankomt moet je je verblijf op IJsland registreren, op https://visit.covid.is/
  • Bij aankomst op IJsland moet je de Covid app downloaden, Rakning C-19.
  • Op de luchthaven wordt je verplicht getest (PCR-test). Je krijgt dezelfde dag nog, maar zeker binnen 24 uur, de uitslag (via sms of app). Kinderen geboren in 2005 en later hoeven niet getest te worden. Deze test kost ISK 15.000 (ongeveer € 100,-), als je ter plaatse betaald. Je kunt ook van te voren betalen, als je je registreert op visit.covid.is. je betaald dan ISK 9000 (ongeveer € 58).
  • Is de uitslag van de test positief, dan volgt er een tweede test op de aanwezigheid van antistoffen. Als ook deze positief is, dan moet je 14 dagen in zelfisolatie. Heb je geen geschikte accommodatie hiervoor dan word je ondergebracht in een speciale Covid-accommodatie op IJsland. De kosten van het verblijf zijn op rekening van de overheid van IJsland.

17-08-2020

De coronamaatregelen zijn per 19-8 aangescherpt. Je moet na de eerste test 5 dagen in quarantaine. Vervolgens moet je voor de tweede keer getest worden. Zijn beide testen negatief, dan kun je je reis voortzetten. Op basis van deze nieuwe maatregelen hebben we besloten dat het in 2020 niet meer mogelijk is om naar IJsland te gaan.

Voor een verblijf op IJsland hebt u een paspoort of Nationale Identiteitskaart nodig, die bij vertrek nog minstens 3 maanden geldig zijn.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van IJsland (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een verblijf op IJsland hebt u geen visum nodig.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van IJsland (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
De levensverwachting in IJsland is de op één na hoogste ter wereld. Mannen worden gemiddeld 77 jaar oud, vrouwen gemiddeld 81. De gezondheid wordt ondersteund met een zeer goede gezondheidszorg, gezonde voeding met veel vis en regelmatig zwemmen in warm mineraalrijk water het hele jaar door in thermale openluchtzwembaden.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Voor een verblijf op IJsland hebt u geen vaccinaties nodig.

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

IJsland is een land met zeer weinig criminaliteit, je kunt dan ook overal en altijd op je gemak zijn. Natuurlijk moet je geen problemen zoeken, spring zoals overal verstandig om met je geld en papieren. In geval van nood : het telefoonnummer voor politie, ambulance en brandweer is : 112. Voorzichtigheid in het verkeer is op de slechte wegen wel aan te raden.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

ijsland-reykjavik.jpg

IJsland - Reykjavik

Stedentrip Reykjavik met Gullfoss, Geysir en Thingvellir

Korte stopover op IJsland met Golden Circle excursie

Zwaarte
Comfort
Rondreizen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.8/5 beoordeeld door 459 klanten