Ierland - Kerry, 8 dagen The Ring of Kerry per fiets

« Terug naar overzicht
Privéreis - Fietsen

Fietsvakantie langs bed & breakfasts

Start in levendig Killarney en volg de fraaie 'Ring of Kerry'. Ontdek het onbekende schiereiland Iveragh en maak een spectaculaire rit door de Gap of Dunloe. Passeer venen, meren, eikenbossen en watervallen en geniet van de panorama’s over Dingle Bay. Maak ook een boottochtje naar de monnikeneilanden van Skellig en ontdek onderweg de Ierse levenslust in gezellige pubs.

Uniek aan deze reis

 • De pub is nooit ver weg
 • Fietsen door ruig landschap
 • Hoofdzakelijk rustige weggetjes
 • Kleinschalige B&B's
 • Kust èn bergwereld van Kerry Peninsula
 • GPS tracks aanwezig
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Ierland - Kerry

Maak kennis met het mystieke schiereiland Kerry tijdens een bijzondere fietstocht. In een sfeervolle boerderij, net buiten Killarney, proef je wel de geneugten maar niet de lasten van dit levendige, toeristische stadje. Langs de voet van Carrauntoohill - Ierland’s hoogste berg – fiets je langs de oevers van Lough Caragh naar de stille stranden rond Glenbeigh. Hier herinneren rolstenen van Galway-graniet je aan de voorlaatste ijstijd. Je volgt de Ring of Kerry door verlaten hoogveengebieden waar nog altijd turf wordt gestoken en je geniet van vergezichten over Dingle Bay. Tijdens een rustdag in Caherciveen kan je de Skellig Islands bezoeken, al vanaf de 7e eeuw het domein van monniken. Overblijfselen van de Keltische cultuur lijken lukraak over dit ruige landschap met zijn brokkelige muurtjes te zijn uitgestrooid. Dolmens, ringforten en Stone circles: ze vormen stille getuigen van een lang vervlogen tijd. Maar ook de hedendaagse cultuur laat zich niet onbetuigd! Een bezoek aan de pub als ‘Ierse huiskamer’ vormt een noodzakelijke afsluiting van elke fietsdag. Door de beroemde Gap of Dunloe fiets je terug naar Killarney. Waar mogelijk vermijden we de relatief drukke hoofdweg en zoeken we de stille weggetjes in het binnenland op.

Dag 1

Aankomst in het prachtig tussen drie meren gelegen hart van Kerry, Killarney.

Overnachting in

Killarney

Dag 2

56 km  van Killarney naar Glenbeigh (stijging 300 m).
Vanuit het toeristische Killarney fiets je langs de voet van de hoogste berg van Ierland, Carrauntoohill (1038 m). Je gaat een kleine pas over en via de weg langs de oevers van Lough Caragh bereik je het kustplaatsje Glenbeigh.

Overnachting in

Glenbeigh

Dag 3

33 km van Glenbeigh naar Caherciveen (stijging 210 m).
De etappe begint met een korte klim die je boven Dingle Bay brengt. Als het weer meewerkt, heb je schitterende uitzichten richting het Dingle Peninsula. Vervolgens ga je het binnenland in door gebieden waar turf wordt gestoken. Uiteindelijk bereik je het aan Valencia Harbour gelegen Caherciveen. Aangezien morgen een rustdag is, kan er nu zeker een bezoekje worden gebracht aan één van de vele, door sportvissers bemande, gezellige pubs.

Overnachting in

Caherciveen

Dag 4

Rustdag in Caherciveen.
Deze dag is op vele manieren in te vullen. Breng vandaag een bezoekje aan de vele archeologisch interessante objecten, maak een boottochtje met aansluitend een wandeling of fietstocht op Valencia Island (33 km) of breng een bezoek aan de Skellig Islands. Deze rotspunten in zee zijn al vanaf de 7e eeuw bewoond geweest door monniken.

Overnachting in

Caherciveen

Dag 5

39 km van Cahersiveen naar Blackstones Bridge (stijging 430 m).
Van Caherciveen volgt u een prachtige route het binnenland van het Kerry Peninsula in, door de Inny vallei. Slingerend door dit prachtige landschap en over de legendarische Ballaghisheen  pas geniet je van het prachtige uitzicht over de majestueuze vallei. De dag eindigt aan de oevers van de rivier de Blackstones, waar je verbl;ijft in een prachtig gelegen inn. Tijdens mooie avonden kun je op het terras genieten van het geluid van het kabbelende water. Je overbricht vandaag 600m hoogteverschil.

Overnachting in

Blackstones Bridge

Dag 6

41 km van Blackstones Bridge naar Kenmare (hoogteverschil  600 m).
Als je je route door het hart van Kerry peninsula vervolgt geniet je van de prachtige uitzichten over Brida Valley. Een rustig weggetje leidt je naar de spectaculaire bergpas Ballaghbeama Gap. Dan volg je de met veen bedekte vallei van de Blackwater River totdat je de baai van Kenmare in beeld krijgt. De dag eidigt in het sfeervolle stadje Kenmare, waar je de avond kunt afsluiten in een van de vele restaurants en gezellige pubs.

Overnachting in

Kenmare

Dag 7

46 km van Kenmare naar Killarney (stijging 480 m).
Door de beroemde en prachtige Gap of Dunloe fiets je terug naar Killarney. De Gap of Dunloe is een schitterende, door de gletsjers gevormde groene vallei met hoge kliffen en geïsoleerde meren.

Overnachting in

Killarney

Dag 8

Het arrangement eindigt na het ontbijt in Killarney.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht in gezellige, door Ierse families gerunde, guesthouses en bed & breakfasts. Je hebt de beschikking over eigen douche en toilet op de kamer.

Over de maaltijden

De reis is op basis van logies en ontbijt. Inkopen voor de lunch kan je doen in de dorpjes die je tegenkomt onderweg, of je vraagt de accommodatiehouder een lunchpakket voor je te maken. Voor het diner kan je terecht bij je accommodatie of de lokale pub.

Inbegrepen

 • Alle overnachtingen
 • Alle ontbijten
 • Bagagevervoer
 • Engelstalige routebeschrijving en kaartmateriaal (krijg je ter plaatse)

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis
 • Overige maaltijden
 • Fietshuur (zie materiaalhuur)

Over de activiteiten

Tijdens deze reis fiets je voornamelijk op kleine asfaltwegen. Het wegdek op deze wegen is soms slecht onderhouden en lekke banden zijn daardoor zeker niet uitgesloten. Een stevige fiets met veel versnellingen is zeker nodig. Een enkele keer fiets je op drukkere, doorgaande wegen met meer verkeer. De hoogteverschillen zijn behoorlijk, op elke dag is er wel een pittige klim, op sommige dagen zijn er 2 klimmen. De totale hoogteverschillen per dag lopen uiteen van 350m tot 620m stijgen en dalen.

NB: omdat het in Ierland voor fietsers verplicht is een reflecterend hesje te dragen, zorgt de contactpersoon ter plaatse voor hesjes. Daarom wordt je verzocht bij boeking je confectiemaat door te geven.

Extra dagen

Je kan alleen een extra overnachting boeken in Caherciveen en Killarney.

Verzekering voor (huur)fiets

Bij diefstal van of schade aan je huurfiets ben je persoonlijk aansprakelijk. Gestolen of beschadigd materiaal dient vergoed te worden aan de verhuurder. Wij adviseren, zowel bij huurfietsen als eigen fietsen, een reisverzekering met extra hobby- en sportuitrusting af te sluiten die je beschermt tegen deze kosten. 
Voor meer informatie over deze verzekering, klik: hier.

Heen- en terugreis

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Killarney is ca. 1300 km (via de Kanaaltunnel en Holyhead). Je kan je auto parkeren bij de eerste, tevens laatste accommodatie. Deze parkeerplaats dien je bij boeking te reserveren (zie aanvullende opties).

Veerboot informatie

Voor alle veerverbindingen naar Engeland en Ierland kan je uitstekend terecht bij Overtocht.nl. Klik hier voor een overzicht van alle tarieven en verbindingen.

Wij raden je aan om je overtocht pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is.

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Kerry of Cork.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
E-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Bij een vlucht op Kerry heb je altijd een overstap in Dublin. Hier dien je je koffers opnieuw in te checken, dus heb je ruime overstaptijd nodig.
Vanaf vliegveld Kerry kan je een taxi nemen naar het busstation en daar de bus nemen naar Killarney (ca. 25km). Op zondag rijden er nauwelijks bussen. Het is dan raadzaam om vanaf het vliegveld meteen met de taxi te gaan.
Vanaf het vliegveld Cork reis je per bus naar de stad Cork. Hier neem je de bus of trein naar Killarney (ca. 100km).
Voor actuele bustijden in Ierland: zie www.buseireann.ie
Voor een actuele treindienstregeling: zie www.irishrail.ie
Bij een vroege terugvlucht dien je aan het einde van het arrangement een extra overnachting in Cork te boeken.

Praktische informatie

Je kan dit arrangement starten op alle dagen van de week van 1 april t/m 31 oktober.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Kerry ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per vliegtuig of per auto reist.
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

We raden je sterk aan om een fietshelm te dragen. Bij fietshuur: indien een helm niet tot de standaarduitrusting van de huurfiets behoort (zie materiaalhuur), neem je deze zelf mee.

Er zijn momenteel geen mededelingen.

Voor een verblijf in Ierland hebt u een paspoort of een Nationale Identiteitskaart nodig, die geldig zijn tot na uw verblijf. Daarnaast moet u beschikken over een reserveringsbevestiging voor de eerste accommodatie(s), over tickets voor uw terug- of doorreis en over voldoende financiële middelen.


N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van Ierland (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Ierland erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
De gezondheidszorg in Ierland is goed geregeld.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

ontmoetingen-langs-de-ring-of-kerry.jpg

Ierland - Kerry

The Ring of Kerry per fiets

Fietsvakantie langs bed & breakfasts

Zwaarte
Comfort
Fietsen
Privéreis

Reisgezelschap

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Gekozen kamertype
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen