Snowdonia

Groot-Brittannië - Northern Snowdonia, 8 dagen 100% wandelen vanuit Beddgelert

« Terug naar overzicht
Groepsreis - Wandelen

Internationale groepswandelvakantie vanuit HF Craflwyn Hall

Overnacht in Craflwyn Hall, idyllisch in het bos gelegen in het gletsjerdal van de Afon Glaslyn. Je verblijft in een Country House van de National Trust even buiten het schilderachtige Beddgelert aan de voet van het Snowdon-massief middenin het dunbevolkte Snowdonia National Park. Ga op in de open bergachtige omgeving met hoge boomloze bergen met ongerepte heidevelden, een landschap met prachtige uitzichten, gemodelleerd door gletsjers, smeltwater en watervallen. Je geniet van de geheel verzorgde maaltijden en laat je begeleiden door toegewijde Engelse wandelgidsen. Je wandelt mee in een internationale groep en maakt de keuze uit rustige wandelingen door dalen of, wat inspannender, over bergflanken en de hoogste bergtoppen van Wales. Je rustdag breng je door op het Llŷn Peninsula of in Caernarfon. Maak een rit met een van de historische 'Great Little Trains of Wales', bezoek museale leisteenmijnen in Llanberis of Bleanau Ffestiniog, de prachtige tuinen van Bodnant Gardens of Plas Newydd House and Gardens. 100% wandelvakantie!

Uniek aan deze reis

 • Country House aan de voet van Snowdon midden in Snowdonia National Park
 • Dagelijks keuze uit 2 of 3 gegidste wandelingen van verschillende zwaarte
 • ‘Great Little Trains of Wales’
 • Uniek HF concept van verblijf en wandelen
 • Wales’ hoogste bergtoppen
Zwaarte
Comfort

Deze reis wordt georganiseerd in samenwerking met HF Holidays

In samenwerking met SNP biedt HF Holidays fraaie wandelreizen aan in Engeland, Schotland en Wales. Wandelen vanuit historische landhuizen die zijn omgebouwd tot comfortabele hotels, met heerlijke en overvloedige maaltijden en elke dag keuze uit meerdere wandelingen met verschillende niveaus.

Dag tot dag

Groot-Brittannië - Northern Snowdonia

Het noordelijk deel van Snowdonia National Park kent veel ‘dramatic scenery’, zoals de Engelsen dit zo mooi noemen: een indrukwekkend prachtig landschapsdecor met een spectaculair berglandschap met de hoogste bergtoppen van Engeland en Wales, met direct vanaf zeeniveau aanzienlijke hoogteverschillen en diepe, stervormig uitwaaierende hoofddalen. En alle andere landschapselementen dragen hieraan bij: U-vormige gletsjerdalen (‘nants’) met venige valleibodems en hoog oprijzende bergmassieven (‘nunataks’) blootgesteld aan zon, wind, bewolking en regen, glaciale keteldalen (‘horseshoes’) en kaarmeren, ravijnen, watervallen, rivieren, meren, idyllisch met loofbos begroeide rivierdalen, maar ook uitgestrekte bossen met aangeplante naaldbomen.
Binnen Snowdonia National Park is nog eens 20% extra beschermd natuurgebied, van belang voor de instandhouding van leefgebieden van zeldzame en/of bedreigde plant- en diersoorten.
Vanuit Craflwyn Hall, een ideale uitvalsbasis om het berglandschap van noordelijk Snowdonia te leren kennen, maakt u gegidste wandelingen van een zelf te kiezen lengte en zwaarte. Er zijn ‘Easier’ Walks over goede wandelpaden (soms met losse stenen) door valleien en over hellingen door bergachtig terrein. De ‘Medium’ en ‘Harder’ Walks gaan vaker over rotsige paden met los gesteente, ze zijn langer met meerdere steile stijgingen/afdalingen en gaan vaker over hoge bergtoppen.
Op de vrije dag kunt u met taxi of het openbaar vervoer naar grotere of historische plaatsen in de wijdere omgeving gaan om te winkelen, voor een bezoek aan een museum of een landhuis met park.

HF Holidays
SNP is een unieke samenwerking aangegaan met de grootste aanbieder van wandelreizen in Engeland, de 100 jaar geleden opgerichte vereniging HF Holidays. Deze organisatie bezit een groot aantal tot comfortabele hotels omgebouwde, historische landhuizen in alle belangrijke wandelregio’s van Groot-Brittannië, waarvan dit hotel er één is. Vanuit deze hotels worden groepswandelreizen georganiseerd die voldoen aan elke wens die een wandelaar maar kan hebben, vandaar 100% wandelen.

Deze week maakt u deel uit van een internationale groep, met Engels als voertaal. U overnacht in een historisch landhuis op een schitterende plek en wordt hier prima verzorgd, met overvloedige maaltijden (ook vegetarisch en glutenvrij). Elke dag is er keuze uit meerdere, begeleide wandelingen van verschillende lengte. U krijgt een geweldig lunchpakket mee en wordt, zo nodig, met een bus weggebracht. De wandelingen gaan in een rustig tempo en er is onderweg tijd om bij interessante zaken stil te staan. Na thuiskomst maakt u uw wandelschoenen schoon in de speciale 'boot room' en drinkt u een kopje thee met uw mede-wandelaars. Engelser kan het niet....

Dag 1

Aankomst in het hotel en kennismaking met de 'leaders' en de andere groepsleden. Om 16.30 staat de thee klaar, vaak gevolgd door een korte verkennings-wandeling rond het hotel.

Iedere dag, vóór het avondeten en bij het genot van een glas wijn of Ale, bespreken de wandelgidsen het programma van de dag erna, de zgn. ‘leader talk’. Na het diner staat er koffie en thee klaar en wordt er vaak  een ‘activity’ georganiseerd. Dat kan van alles zijn: een lezing over de omgeving, dansen, een spel of quiz.  Hieraan hoeft u uiteraard niet mee te doen, er is altijd een rustige plek om te lezen of met anderen te kletsen.

Overnachting in

Beddgelert

Dag 2-7

De wandelprogramma's van HF zijn mooi en gevarieerd. Afhankelijk van het weer en de omstandigheden passen de leaders het programma, indien nodig, aan. Een aantal wandelingen begint en/of eindigt bij het hotel, op andere dagen is er voor en/of na de wandeling een korte busrit, zodat er een groter gebied bestreken kan worden.
Op één dag in de week (meestal woensdag) is er geen wandelprogramma. U kunt een bezienswaardigheid of plaatsje in de omgeving bekijken, een boek lezen of alleen (of met wat gelijkgestemden) een wandeling maken. Hiertoe liggen in elk hotel wandelkaarten en routebeschrijvingen voor u klaar.

Wandelen in Snowdonia National Park
De wandelroutes gaan door het dunbevolkte, open berglandschap van noordelijk Snowdonia, gemodelleerd door gletsjers, soms over steile hellingen of hoge bergtoppen, bestaande uit boomloze en met grassen, heide, gaspeldoorn en adelaarsvarens begroeide bergen en venige valleien, hellingen met aangeplante bossen en een enkel idyllisch rivierdal. De hoogteverschillen tijdens de ‘Easier’ Walks zijn niet groot, maar die tijdens de ‘Medium’ Walks zijn aanzienlijk en gaan over steilere hellingen. De hoogteverschillen tijdens de ‘Harder’ Walks zijn pittig langs vaak steile, rotsachtige klauterhellingen, over venige heidevelden en stenige, onbeschermde hoogten blootgesteld aan weer en wind. Een goede wandelconditie is daarom vereist. U wandelt over aangegeven wandelpaden, graspaden, karrensporen, veepaadjes en verharde weggetjes. U bezoekt historische stadjes en pittoreske dorpjes, landhuizen en fraaie tuinen.

Easier Walks zijn 8-13 km lang met 150-450 m hoogteverschil
Medium Walks zijn 11-13 km lang met 390-960 m hoogteverschil
Harder Walks zijn 9,5-16 km lang met 780-1110 m hoogteverschil

Overnachting in

Beddgelert

Dag 8

Uw arrangement eindigt na het ontbijt. U neemt afscheid van de groep en de leaders.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Craflwyn Hall is een Country House en was ooit het middelpunt van een uitgestrekt landgoed aan de voet van het Snowdon-massief. Het is omgeven door een landschapsparkachtig terrein waarbinnen meerdere wandelingen gemaakt kunnen worden met prachtig uitzicht op de naburige bergtoppen.
Craflwyn Hall is in 2004 door de National Trust gerenoveerd en samen met de omgebouwde stallen voorzien van moderne en comfortabele voorzieningen. Hierin zijn standaardkamers ondergebracht en duurdere ‘premium’ kamers (ruimer of met buitengewoon uitzicht en eenpersoonskamers) met toilet/badruimte. Binnen zijn oa. drie kleine, gezellige lounges met een historische uitstraling, een grote, lichte eetruimte met uitzicht op de schitterende bergachtige omgeving.
In Beddgelert (ruim 1,5 km) zijn een postkantoor, pubs en cafés. In Porthmadog (ca. 10 km) zijn banken en meer voorzieningen.

Algemene kenmerken van HF Country Houses
De hotels liggen stuk voor stuk op fantastische plekken in het Britse landschap en zijn uiteraard van alle moderne gemakken voorzien, zoals Wifi. Daarnaast zijn ze volledig ingericht op wandelaars, met een ‘boot room’, waar u uw modderige wandelschoenen kunt schoonmaken en invetten, en een droogkamer, met wasmachine en –droger. Kan van pas komen in het Engelse klimaat....
De kamers zijn comfortabel ingericht, met eigen badkamer, TV en waterkoker voor koffie en thee. In de oude panden zijn de kamers vaak van wisselende vorm en grootte. Soms is er een nieuwe vleugel aangebouwd met meer uniforme kamers. Eenpersoonskamers zijn meestal wat kleiner. Wilt u een van de mooiste kamers (ruimer en/of het mooiste uitzicht), dan betaalt u een premium toeslag.
In het hotel zijn vaak verscheidene lounges met fijn uitzicht, comfortabele stoelen, een kleine bibliotheek en spelletjes. De afgelegen hotels hebben een 'mini-shop', met zaken als ansichtkaarten, postzegels, tandpasta en zonnebrandcrème. Een aantal hotels die bv. aan een wandelroute liggen, hebben een sfeervol Dandelion Café, waar de hele dag door aanloop is.

Over de maaltijden

Tijdens uw  verblijf zijn alle maaltijden inbegrepen en zoals men in Engeland zegt:  ‘you only need to bring beer money’.
De dag begint uiteraard met een stevig Engels ontbijt met toast, eieren, spek, worstjes en champignons, maar yoghurt met muesli of alleen brood kan ook.
Als lunchpakket krijgt u sandwiches mee plus een ruime keus aan energierijke snoepjes, repen en  fruit.  Als u een thermosfles meeneemt kunt u die op uw kamer vullen.
Voor het diner, dat aan grote ronde tafels wordt geserveerd, kunt u elke dag kiezen uit 5 heerlijke menu keuzes van 3 gangen, waaronder altijd een vegetarische. Op aanvraag wordt er een glutenvrij menu verzorgd.

Inbegrepen

 • 7 overnachtingen
 • 7 ontbijten
 • 7 diners
 • 6 uitgebreide lunchpakketten (op wandeldagen)
 • diensten lokale wandelgidsen
 • bustransfers tijdens wandeldagen
 • reisdocumentatie (grotendeels Engelstalig)

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • eventuele entrees
 • eventuele transfers anders dan in het programma
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Over de activiteiten

Standaard worden er 3 wandelingen per dag, in oplopende zwaarte aangeboden, met elk een eigen wandelgids. Deze ‘leaders’ zijn enthousiaste, goed opgeleide vrijwilligers, met mooie verhalen over de omgeving. Soms beginnen en eindigen de wandelingen bij het hotel, op andere dagen worden de verschillende groepjes met een bus afgezet en later opgehaald.

De Easier Walks zijn ruwweg tussen de 9 en 13 km lang, met weinig hoogteverschil, de Medium Walks tussen 13 en 18 km, met wat meer stijgen en dalen, beide in een rustig wandeltempo. De Harder Walks zijn meestal niet veel langer dan de Medium Walks, maar kennen wel meer hoogteverschil.
NB. De zwaarte van de wandelingen is uiteraard afhankelijk van het gebied waar de wandelvakantie plaatsvindt. In een glooiend gebied zijn ook de Harder Walks niet overdreven zwaar, in een bergachtig gebied kennen zelfs de Easier Walks flink hoogteverschil en kunnen de Harder Walks soms ware klauterpartijen zijn..

In elke wandelweek is er één rustdag (maandag), die u zelf kunt indelen. U kunt een bezienswaardigheid of plaatsje in de omgeving bekijken, een boek lezen of alleen (of met wat gelijkgestemden) een wandeling maken. Hiertoe liggen in elk hotel wandelkaarten en routebeschrijvingen voor u klaar.

De keuze uit verschillende wandelingen maakt HF wandelreizen zeer geschikt voor stellen, waarvan de een graag wat langer of zwaarder wandelt dan de ander.
NB. Het kan een enkele keer voorkomen dat er slechts 2 wandelingen per dag worden aangeboden, bv. bij een kleine groep of als geen belangstelling voor een bepaalde variant is.

Over de groepssamenstelling

De groepen bij HF Holidays bestaan voor het grootste deel uit Britten, aangevuld met andere Europeanen, Amerikanen, Canadezen en Australiërs. De voertaal is Engels, met de nodige Britse humor en ‘understatement’. De groepen bestaan meestal uit 15 tot 30 personen. In wat grotere hotels, in het hoogseizoen, kan dit oplopen tot 40 personen.
Naast wandelen is ‘socializing’ bij HF een belangrijk onderdeel van de vakantie. Groot voordeel is dat onbekenden elkaar in de Angelsaksische cultuur makkelijk aanspreken en u zult dan ook snel aansluiting hebben bij de rest van de groep. De sfeer in de hotels is buitengewoon ontspannen.

Heen- en terugreis

Over de route en parkeergelegenheden

De meest ontspannen en kortste route vanaf Utrecht naar Noord-Wales begint met de nachtboot  Hoek van Holland-Harwich (ca. 85 km) en van daar 511 km naar Beddgelert  (totale reisduur ca. 14 uur). Een andere mogelijkheid is vanaf Utrecht via de kanaaltunnel Calais-Dover (259 km) en van daar 522 km naar Beddgelert (totale reisduur ca. 10 uur). Bij het hotel is parkeergelegenheid.

Trein informatie

Heb je interesse om per trein naar je bestemming te reizen dan kan je via SNP je treinticket naar Bangor laten regelen. Onderstaand vind je het meest gebruikte schema. De ticketkosten worden bij boeking weergegeven.

Je reist naar station Brussel-Zuid (overstappen) en vandaar met de Eurostar naar station Londen-St. Pancras (min. overstaptijd 25 minuten). Ga naar station London-Euston (800 m lopen of per taxi) en neem hier de rechtstreekse trein of via Chester (overstappen) naar Bangor Gwynedd (reisduur ca. 9:15-10 uur).

Neem in Bangor Padarn buslijn 10 naar Caernarfon Busstation (overstappen; reisduur 25-30 minuten) van hier met Padarn buslijn S4 door Beddgelert en stap uit (op verzoek) bij Craflwyn Hall (reisduur ca. 40 minuten) of neem vanaf Bangor een taxi (kosten ca GBP 40).

Klik hier voor treininformatie in Groot Brittannië
Klik hier voor overig openbaar vervoer in Groot Brittannië

LET OP
Neem voldoende overstaptijd in London (minimaal 1 uur). U reist hier (bijna) altijd per metro van het ene naar het andere station. Het is ook mogelijk om op de heen- of terugreis in London te overnachten en een stadsbezoek aan de wandelreis te koppelen.

Treinschema

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam CS –Bangor   08:52 - 18:46 3
Bangor– Amsterdam CS 12:00 - 22:12 2

NB: Alle prijzen en tijden zijn onder voorbehoud.

Veerboot informatie

Klik hier voor informatie over veerbootverbindingen naar Groot-Brittannië.

Wij raden u aan uw overtocht pas te reserveren nadat uw SNP arrangement bevestigd is.

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Manchester, Birmingham, Londen Gatwick of Londen Heathrow.

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Het vliegveld van Manchester (MAN) heeft een eigen treinstation. Neem hier de trein via Crewe (overstappen) of via Manchester Oxford Road en Chester/Llandudno Junction (overstappen) naar Bangor Gwynedd (reisduur ca. 3 uur).
Naast het vliegveld van Birmingham (BHX) ligt het treinstation Birmingham International. Neem hier de rechtstreekse trein of via Crewe (overstappen) en Chester (overstappen) naar Bangor Gwynedd (reisduur ca. 3,5 uur).
Naast vliegveld Londen Gatwick (LGW) ligt het treinstation. Neem hier de trein naar Londen Victoria Station en ga met de Underground (reisduur ca. 25 minuten) naar Londen Euston Station. Neem hier de rechtstreekse trein of via Chester (overstappen) naar Bangor Gwynedd (totale reisduur ca. 4-4,5 uur).
Neem vanaf Londen Heathrow (LHR) de snelle/duurdere Heathrow Express of de langzamere/goedkopere Heathrow Connect Train naar Londen Paddington Station (reisduur ca. 15 minuten) en ga met de Underground naar Londen Euston Station (reisduur ca. 40 minuten). Neem hier de rechtstreekse trein of via Chester (overstappen) naar Bangor Gwynedd (totale reisduur ca. 4 uur en 15 minuten).

LET OP
Neem voldoende overstaptijd in Londen (minimaal 1 uur). U reist hier (bijna) altijd per metro van het ene naar het andere station. Het is ook mogelijk om op de heen- of terugreis in London te overnachten en een stadsbezoek aan de wandelreis te koppelen.

Neem in Bangor Padarn buslijn 10 naar Caernarfon Busstation (overstappen; reisduur 25-30 minuten) van hier met Padarn buslijn S4 door Beddgelert en stap uit (op verzoek) bij Craflwyn Hall (reisduur ca. 40 minuten) of neem vanaf Bangor een taxi (kosten ca. GBP 40; van te voren boeken aanbevolen).

Klik hier voor treininformatie in Groot Brittannië
Klik hier voor overig openbaar vervoer in Groot Brittannië

Autohuur optioneel

Huurauto nodig?
Boek deze tegelijk met uw vlucht. Wij bieden u via onze partner Sunny Cars scherpe prijzen.

klik hiervoor een overzicht van alle mogelijkheden, prijzen en aanbiedingen.
NB: U heeft een creditcard op naam van de bestuurder als borg nodig.

Voor boeking van een huurauto op de Sunny Cars site gelden de algemene voorwaarden van Sunny Cars. Klik hier om deze te lezen.

Praktische informatie

U kunt dit arrangement starten van 23 maart t/m 19 oktober. De startdag is vrijdag. In de zomer kleuren de valleien en bergen van Snowdonia groen, paars en geel. Wales heeft een zacht en vochtig Atlantisch klimaat, vergelijkbaar met dat in Nederland en België, met soms vier seizoenen op één dag.

De Bank Holidays zijn vrije maandagen, waardoor een lang weekend ontstaat en het overal druk wordt met bezoekers en veel gesloten is. U kunt deze weekenden beter mijden voor uw vakantie in het Verenigd Koninkrijk.
Klik hier voor de juiste data van Bank Holidays.
NB. Er zijn afwijkende Bank Holidays in Engeland, Schotland en Wales!

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Wales ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein, per vliegtuig of per eigen auto reist.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis of vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Het beste pint u gelijk na aankomst in Groot-Brittannië Britse Ponden. In Porthmadog (ca. 10 km) zijn banken met pinautomaten. Omdat alle maaltijden zijn inbegrepen heeft u alleen geld nodig voor drankjes (in het hotel en tijdens de wandelingen) en eventuele entrees, excursies, etc.

 • stevige wandelschoenen met vibram zool
 • warme en luchtige kleding (temperatuurverschillen kunnen aanzienlijk zijn)
 • regen- en winddichte kleding, bijv. gore-tex jack en fleecevest
 • zonnebrandolie, zonnebril en zonnehoedje
 • dagrugzakje (30 liter)
 • veldfles (minimaal 1à 1,5 liter) of meerdere kleine flessen
 • eventueel thermosfles
 • eventueel: uitschuifbare wandelstokken en gamaschen
 • klein zakmes en zitmatje voor lunch in het veld
 • vreemde valuta: Engelse Ponden
 • GELDIG paspoort (mag niet verlopen zijn)
 • kopieën van reis- en ziektekostenverzekering
 • voorts naar keuze: kompas, verrekijker, fototoestel, planten-, dieren- en stenengids
 • enige EHBO-benodigdheden die u eventueel nodig zult hebben, zoals bijv.: pijnstillers, rekverband en sporttape

Er zijn momenteel geen mededelingen.

Standaard worden er 3 wandelingen per dag, in oplopende zwaarte aangeboden, met elk een eigen wandelgids. Deze ‘leaders’ zijn enthousiaste, goed opgeleide, Britse vrijwilligers, met mooie verhalen over de omgeving. Behalve hun liefde voor de natuur, hebben zij ook het enthousiasme voor wandelreizen door mooie landschappen gemeen. Zij zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens uw wandelvakantie en doen er alles aan om uw reisplezier zo groot mogelijk te maken.

Voor een verblijf in Groot-Brittannië hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Groot-Brittannië erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
NB.
Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Midges in Schotland
Midges zijn kleine steekvliegjes die, samen met muggen, op windstille dagen in groten getale rondvliegen boven de Schotse Moors. Insectenwerende middelen met DEET of een fijnmazig muggennet helpen hiertegen.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

station_Rhyd_Ddu.jpg

Groot-Brittannië - Northern Snowdonia

100% wandelen vanuit Beddgelert

Internationale groepswandelvakantie vanuit HF Craflwyn Hall

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Groepsreis

Reisgezelschap

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Gekozen kamertype
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen