Isle of Wight

Groot-Brittannië - Isle of Wight, 8 dagen 100% wandelen vanuit Freshwater Bay

« Terug naar overzicht
Reis met twee reisleiders
Groepsreis - Wandelen

Internationale groepswandelvakantie vanuit HF Freshwater Bay House

Overnacht in een schitterend gelegen landhuis aan zee, geniet van de geheel verzorgde maaltijden, laat je begeleiden door toegewijde Engelse wandelgidsen, wandel mee in een internationale groep en maak elke dag de keuze uit meerdere wandelingen. Volg het Isle of Wight Coastal Path en verken het glooiende binnenland. Breng de rustdag door aan het zwembad of op het strand. Een 100% wandelvakantie!

Uniek aan deze reis

 • Elke dag keuze uit 3 tochten van verschillende lengte
 • Geweldig hotel aan zee
 • Goede prijs voor eenpersoonskamer
 • Kustwandelingen boven kalkkliffen
 • Uniek wandelconcept
Zwaarte
Comfort

Deze reis wordt georganiseerd in samenwerking met HF Holidays

In samenwerking met SNP biedt HF Holidays fraaie wandelreizen aan in Engeland, Schotland en Wales. Wandelen vanuit historische landhuizen die zijn omgebouwd tot comfortabele hotels, met heerlijke en overvloedige maaltijden en elke dag keuze uit meerdere wandelingen met verschillende niveaus.

Dag tot dag

Groot-Brittannië - Isle of Wight

SNP is een unieke samenwerking aangegaan met de grootste aanbieder van wandelreizen in Engeland, de 100 jaar geleden opgerichte vereniging HF Holidays. Deze organisatie bezit een groot aantal, tot comfortabele hotels omgebouwde, historische landhuizen in alle belangrijke wandelregio’s van Groot-Brittannië. Vanuit deze hotels worden groepswandelreizen georganiseerd die voldoen aan elke wens die een wandelaar maar kan hebben: 100% wandelen.

Deze week maak je deel uit van een internationale groep, met Engels als voertaal. Je overnacht in een historisch landhuis op een schitterende plek en wordt hier prima verzorgd, met overvloedige maaltijden (ook vegetarisch en glutenvrij). Elke dag is er keuze uit meerdere begeleide wandelingen van verschillende lengte. Je krijgt een geweldig lunchpakket mee en wordt indien nodig met de bus weggebracht. De wandelingen gaan in een rustig tempo en er is onderweg tijd om bij interessante zaken stil te staan. Na thuiskomst maak je je wandelschoenen schoon in de speciale 'boot room' en drinkt een kopje thee met je mede-wandelaars. Engelser kan het niet!

Dag 1

Aankomst in het hotel boven de kust van het Isle of Wight, waar je kennismaakt met de 'leaders' en de andere groepsleden. Om 16.30 uur staat de thee klaar, vaak gevolgd door een korte verkenningswandeling.
 
Iedere dag, vóór het avondeten, bespreken de leaders het programma van de dag erna, de zogenoemde ‘leadertalk’. Na het diner staat er koffie en thee klaar en wordt er vaak  een ‘activity’ georganiseerd. Dat kan van alles zijn: een lezing over de omgeving, dansen, een spel of quiz.  Hieraan hoef je uiteraard niet mee te doen; er is altijd een rustige plek om te lezen of te kletsen.

 

Overnachting in

Freshwater Bay

Dag 2-7

De wandelprogramma's van HF zijn mooi en gevarieerd. In het hotel vind je een beschrijving voor elke dag. Afhankelijk van het weer en de omstandigheden passen de leaders het programma, indien nodig, aan. Een aantal wandelingen begint en/of eindigt bij het hotel. Vaak begint en eindigt de wandeling echter met een korte busrit, zodat er een groter gebied bestreken kan worden.
Op één dag in de week (meestal woensdag) is er geen wandelprogramma. Je kunt een bezienswaardigheid of plaatsje in de omgeving bekijken, een boek lezen of alleen (of met wat gelijkgestemden) een wandeling maken. Hiertoe liggen in elk hotel wandelkaarten en routebeschrijvingen voor je klaar.
 
Wandelen op het Isle of Wight
Het Isle of Wight is een heerlijk wandeleiland met relatief lichte wandelingen. Rondom het eiland loopt het Isle of Wight Coastal Footpath (van in totaal 107 km). Tijdens deze week volg je daarvan de mooiste delen, met zicht op zee. Soms loop je hoog boven het water over spierwitte kalkkliffen, vaak over groene weiden of paarse heide, door bossen en langs akkers. Af en toe kruist de route een levendig haventje.
Daarnaast zijn er glooiende wandelingen in het groene binnenland met vele heggen en houtwallen. Je wandelt langs pittoreske dorpjes, boerderijen, landhuizen en bezienswaardigheden zoals Carisbrooke Castle.
 
Isle of Wight kent een glooiend landschap met als hoogste punt St.Boniface Down (240m). De hoogteverschillen tijdens de wandelingen zijn dus niet bijzonder groot en de stijgingen zijn meestal niet steil (behalve korte stukjes bij de kliffen). Je wandelt over wandelpaden, graspaden, karrensporen en verharde weggetjes.
 
Easier Walks zijn ca. 10 km lang met max. 250m hoogteverschil.
Medium Walks zijn ca. 13 km lang met max. 350m hoogteverschil.
Harder Walks zijn ca. 18 km lang met max. 450m hoogteverschil.

Overnachting in

Freshwater Bay

Dag 8

Het arrangement eindigt na het ontbijt. Je neemt dan afscheid van de groep en de leaders.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Freshwater Bay House ligt direct aan de kust, boven de kliffen, in het westen van het Isle of Wight. Het karakteristieke landhuis uit 1790 ligt in een enorme tuin. Om te zwemmen kan je het openlucht bad induiken of afdalen naar het strand.

Algemene kenmerken van HF Country Houses
De hotels liggen stuk voor stuk op fantastische plekken in het Britse landschap en zijn uiteraard van alle moderne gemakken voorzien, zoals wifi. Daarnaast zijn ze volledig ingericht op wandelaars, met een ‘boot room’, waar je je modderige wandelschoenen kan schoonmaken en invetten, en een droogkamer, met wasmachine en –droger. Kan van pas komen in het Engelse klimaat...
De kamers zijn comfortabel ingericht, met eigen badkamer, tv en waterkoker voor koffie en thee. In de oude panden zijn de kamers vaak van wisselende vorm en grootte. Soms is er een nieuwe vleugel aangebouwd met meer uniforme kamers. Standaard eenpersoonskamers zijn meestal wat kleiner. Wilt u een van de mooiste kamers (ruimer en/of het mooiste uitzicht), dan betaalt u een 'better room' of een 'best room' toeslag. De 'best rooms' zijn bovendien recentelijk opnieuw gemeubileerd.
In het hotel zijn vaak verscheidene lounges met fijn uitzicht, comfortabele stoelen, een kleine bibliotheek en spelletjes. De afgelegen hotels hebben een 'mini-shop', met zaken als ansichtkaarten, postzegels, tandpasta en zonnebrandcrème.

 

Over de maaltijden

Tijdens je verblijf zijn alle maaltijden inbegrepen en zoals men in Engeland zegt:  ‘you only need to bring beer money’.
De dag begint uiteraard met een stevig Engels ontbijt met toast, eieren, spek, worstjes en champignons, maar yoghurt met muesli of alleen brood kan ook.
Als lunchpakket krijg je sandwiches mee, plus een ruime keus aan energierijke snoepjes, repen en  fruit.  Als je een thermosfles meeneemt kan je die op je kamer vullen.
Voor het diner, dat aan grote ronde tafels wordt geserveerd, kan je elke dag kiezen uit vijf heerlijke menukeuzes van drie gangen, waaronder altijd een vegetarische. Op aanvraag wordt er een glutenvrij menu verzorgd.

Inbegrepen

 • 7 overnachtingen
 • 7 ontbijten
 • 7 diners
 • 6 uitgebreide lunchpakketten (op wandeldagen)
 • Diensten lokale reisbegeleiders
 • Bustransfers tijdens wandeldagen
 • Digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • Eventuele entrees
 • Heen- en terugreis 
 • Persoonlijke uitgaven
 • Verzekeringen

Reisinformatie

Alle benodigde reisinformatie ontvang je ongeveer 3 weken voor vertrek digitaal in Mijn SNP.

Over de activiteiten

Standaard worden er drie wandelingen per dag, in oplopende zwaarte aangeboden, met elk een eigen begeleider. Deze ‘leaders’ zijn enthousiaste, goed opgeleide vrijwilligers, met mooie verhalen over de omgeving. Soms beginnen en eindigen de wandelingen bij het hotel, vaker worden de verschillende groepjes met een bus afgezet en later opgehaald.

De Easier Walks zijn ruwweg tussen de 9 en 13 km lang (niveau 1), met weinig hoogteverschil. De Medium Walks zijn tussen 13 en 18 km (niveau 1-2), met wat meer stijgen en dalen. Beide gaan in een rustig wandeltempo. De Harder Walks zijn meestal niet veel langer dan de Medium Walks, maar kennen meer hoogteverschil (niveau 2).

In elke wandelweek is er één rustdag (meestal de woensdag, maar bij sommige vertrekdata op een andere dag), die je zelf kan indelen. Je kan een bezienswaardigheid of plaatsje in de omgeving bekijken, een boek lezen of alleen (of met wat gelijkgestemden) een wandeling maken. Hiertoe liggen in elk hotel wandelkaarten en routebeschrijvingen voor je klaar.

De keuze uit verschillende wandelingen maakt HF wandelreizen zeer geschikt voor stellen, waarvan de een graag wat langer of zwaarder wandelt dan de ander.
NB. Het kan een enkele keer voorkomen dat er slechts twee wandelingen per dag worden aangeboden, bv. bij een kleine groep of als geen belangstelling voor een bepaalde variant is.

Over de groepssamenstelling

De groepen bij HF Holidays bestaan voor het grootste deel uit Britten, aangevuld met andere Europeanen, Amerikanen, Canadezen en Australiërs. De voertaal is Engels, met de nodige Britse humor en ‘understatement’. De groepen bestaan meestal uit 15 tot 30 personen. In wat grotere hotels, in het hoogseizoen, kan dit oplopen tot 40 personen.
Naast wandelen is ‘socializing’ bij HF een belangrijk onderdeel van de vakantie. Groot voordeel is dat onbekenden elkaar in de Angelsaksische cultuur makkelijk aanspreken en je zal dan ook snel aansluiting hebben bij de rest van de groep. De sfeer in de hotels is buitengewoon ontspannen.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De route Utrecht - Lymington is ca. 650 km (via de Kanaaltunnel). Van Lymington neem je de veerboot naar Yarmouth op het Isle of Wight (elk half uur, overtocht 35 min). Dan is het nog 7 km naar Freshwater Bay. Bij het hotel is parkeergelegenheid.
Je kan er eventueel voor kiezen om je auto in Lymington te parkeren voor ca. 50 euro per week. Op het Isle of Wight neem je dan de bus of een taxi.

Klik hier voor informatie over en reservering van de veerboot naar Isle of Wight.
Klik hier voor treininformatie in Groot Brittannië.
Klik hier voor overig openbaar vervoer in Groot Brittannië.

Trein informatie

Heb je interesse om per trein naar je bestemming te reizen dan reis je in ca 7 uur naar Lymington Pier (3x overstappen). Treintickets kun je zelf boeken via onder meer de volgende sites:

www.nsinternational.nl of  www.interrail.eu

Wij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is.

LET OP dat er voldoende overstaptijd in London is (minimaal 1 uur). Je reist hier altijd per metro van het ene naar het andere station. Het is ook mogelijk om op de heen- of terugreis in London te overnachten en een stadsbezoek aan de wandelreis te koppelen.

Je neemt vanaf Londen de trein naar Brockenhurst (ten zuidwesten van Southampton) en vandaar een boemel naar Lymington Pier, die aansluit op de veerboot naar Yarmouth op het Isle of Wight. Op het Isle of Wight neem je de bus of een taxi voor de laatste 7 km naar Freshwater Bay.

Klik hier voor informatie over en reservering van de veerboot naar Isle of Wight.
Klik hier voor treininformatie in Groot Brittannië.
Klik hier voor overig openbaar vervoer in Groot Brittannië.

 

Veerboot informatie

Klik hier voor informatie over veerbootverbindingen naar Groot-Brittannië.

Wij raden je aan om je overtocht pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is.

Vluchtinformatie

Kies voor deze reis een rechtstreekse vlucht op Southampton of Bristol.

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven. 
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000
 

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Vanaf Bristol
Vanaf Bristol airport neem je de stadsbus (A1 Airport Flyer, elke 20 minuten) of een taxi naar station Bristol Temple Meads. Van daar gaan frequent (gemiddeld elk uur, duur 2 uur) rechtstreekse treinen  naar Southampton Central station. Vandaar neem je de trein, via Brockenhurst, naar Lymington Pier (30 min).

Vanaf Southampton
Het vliegveld van Southampton heeft een eigen treinstation. Vandaar neem je de trein, via Brockenhurst, naar Lymington Pier (45 min).
Van Lymington Pier neem je de veerboot naar Yarmouth op het Isle of Wight (elk uur op het hele uur, overtocht 35 min, kosten ca 10 GBP enkele reis). Dan is het nog 7 km naar Freshwater Bay per bus (voor tijden zie hier) of taxi (duur ca 15 min, kosten ca GBP 20,-). 

Klik hier voor informatie over en reservering van de veerboot naar Isle of Wight.
Klik hier voor treininformatie in Groot Brittannië.
Klik hier voor overig openbaar vervoer in Groot Brittannië.

Autohuur optioneel

Huurauto nodig?
Boek deze tegelijk met je vlucht. Wij bieden je via onze partner Sunny Cars scherpe prijzen.

klik hiervoor een overzicht van alle mogelijkheden, prijzen en aanbiedingen.
NB: Je hebt een creditcard op naam van de bestuurder als borg nodig.

Voor boeking van een huurauto op de Sunny Cars site gelden de algemene voorwaarden van Sunny Cars. Klik hier om deze te lezen.

Je kan dit arrangement in 2021 starten op van 12 maart t/m 8 oktober . Startdag is zaterdag (uitgezonderd de periode maart tot half april en oktober; dan is de startdag op vrijdag). In 2022 is de eerste startdatum 26 maart en de laatste 5 november. De startdag is het hele jaar door de zaterdag (uitgezonderd vrijdag 15 april).
Zuid-Engeland heeft een zeer zacht klimaat. Op Isle of Wight is er gemiddeld meer zonneschijn en wind, dan landinwaarts. Het hele jaar door dien je desondanks wel rekening te houden met een regenachtige dag.
 
De Bank Holidays zijn vrije maandagen, waardoor een lang weekend ontstaat en het overal druk wordt met bezoekers en veel gesloten is. Je kan deze weekenden beter mijden voor je vakantie.
Klik hier voor de juiste data van Bank Holidays.
Let op: er zijn afwijkende Bank Holidays in Engeland, Schotland en Wales!

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Isle of Wight ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein, per vliegtuig of per eigen auto reist.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis of vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Het beste pin je gelijk na aankomst in Groot-Brittannië. Omdat alle maaltijden zijn inbegrepen heb je alleen geld nodig voor drankjes (in het hotel en tijdens de wandelingen) en eventuele entrees, excursies, etc. Eventueel kan je later in Freswater Bay (bij Sainsbury) geld pinnen.

 • Stevige wandelschoenen met vibram zool
 • Warme en luchtige kleding (temperatuurverschillen kunnen aanzienlijk zijn)
 • Regen- en winddichte kleding, bijv. Gore-Tex jack en fleecevest
 • Zonnebrandolie, zonnebril en zonnehoedje
 • Dagrugzakje (30 liter)
 • Veldfles (minimaal 1à 1,5 liter) of meerdere kleine flessen
 • Eventueel thermosfles
 • Eventueel: uitschuifbare wandelstokken en gamaschen
 • Klein zakmes en zitmatje voor lunch in het veld
 • Vreemde valuta: Engelse Ponden
 • GELDIG paspoort (mag niet verlopen zijn)
 • Kopieën van reis- en ziektekostenverzekering
 • Veder naar keuze: kompas, verrekijker, fototoestel, planten-, dieren- en stenengids
 • Enige EHBO-benodigdheden die je eventueel nodig zal hebben, zoals bijv.: rekverband, sporttape of middelen voor het afplakken blaren bv. "compeed"

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.

Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’


 

Standaard worden er drie wandelingen per dag, in oplopende zwaarte aangeboden, met elk een eigen begeleider. Deze ‘leaders’ zijn enthousiaste, goed opgeleide, Britse vrijwilligers, met mooie verhalen over de omgeving. Behalve hun liefde voor de natuur, hebben zij ook het enthousiasme voor wandelreizen door mooie landschappen gemeen. Zij zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je wandelvakantie en doen er alles aan om je reisplezier zo groot mogelijk te maken.

Voor een verblijf in Groot-Brittannië hebt u een geldig paspoort nodig. Per 1-1-2021 is de Nationale Identiteitskaart niet meer geldig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Groot-Brittannië erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
NB.
Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Midges in Schotland
Midges zijn kleine steekvliegjes die, samen met muggen, op windstille dagen in groten getale rondvliegen boven de Schotse Moors. Insectenwerende middelen met DEET of een fijnmazig muggennet helpen hiertegen.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

f1.jpg

Groot-Brittannië - Isle of Wight

100% wandelen vanuit Freshwater Bay

Internationale groepswandelvakantie vanuit HF Freshwater Bay House

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 880 klanten