kids paradise

Groot-Brittannië - Isle of Wight, 8 dagen Let's go wild in Freshwater Bay

« Terug naar overzicht
Groepsreis - Wandelen

Gezinsvakantie vanuit HF landhuis aan zee

De ultieme wandelvakantie voor het gezin op een heerlijk eiland voor de Engelse Zuidkust: Wight! Elke dag kan je kiezen uit gegidste ‘family-walks’, op stap met (Engelse) ‘walking-leaders’ en andere families. Na afloop is er voor de kids alle tijd voor strand en spelen, deels georganiseerd op locatie. Op de vrije dag kan je prima je eigen plan trekken. Een goede mix tussen individuele vrijheid en groepsactiviteiten, lol met leeftijdsgenoten en rust voor de ouders. Overnacht volledig verzorgd in een stijlvol historisch landhuis met zwembad, direct aan zee. Bij deze reis is de heen- en terugreis naar het Isle of Wight voor je geregeld en verblijf je met een Nederlandstalige groep binnen een Engelstalig gezelschap van families van HF Holidays.

Uniek aan deze reis

 • Elke dag keuze uit gezinswandelingen van verschillende lengte
 • Flinke kinderkortingen
 • Geweldig hotel aan zee incl. alle maaltijden
 • Uniek familieconcept
Zwaarte
Comfort

Deze reis wordt georganiseerd in samenwerking met HF Holidays

In samenwerking met SNP biedt HF Holidays fraaie wandelreizen aan in Engeland, Schotland en Wales. Wandelen vanuit historische landhuizen die zijn omgebouwd tot comfortabele hotels, met heerlijke en overvloedige maaltijden en elke dag keuze uit meerdere wandelingen met verschillende niveaus.


SNP Family Special 6 jaar en ouder

De SNP Family Specials voor deze leeftijdsgroep zitten boordevol passende activiteiten, die de kinderen uitdagen om hun omgeving te ontdekken. De natuur in! Met een ezel die de bagage draagt. De boer helpen bij zijn werk. Of kamperen in een (ingerichte) tent. Benieuwd naar al onze Family Specials?

Dag tot dag

Groot-Brittannië - Isle of Wight

Tijdens deze reis maakt u in een Nederlandstalige groep deel uit van een internationaal wandelgezelschap, met Engels als voertaal. Je komt dus zowel nederlandse gezinnen tegen als Engelse (of engelssprekende gezinnen uit andere landen).
Het eiland Wight is een oase van rust voor de kust van Zuid Engeland en alleen bereikbaar per ferry. Het heeft ruwweg de vorm van een diamant en is ca. 40 km lang en ca. 25 km breed. Met die omvang is het perfect voor een afwisselend verblijf van een week. Onze locatie aan Freshwater Bay is een baai in de vorm van een halve maan met een heerlijk kiezelstrand. Op ca. 5 km afstand zijn diverse heerlijke zandstranden. Winkels en banken zijn nabij.
De locatie op het eiland Wight past helemaal bij een actieve gezinsvakantie. Dichtbij de kust, veel (speel-)ruimte, directe toegang tot het strand, begeleide kindvriendelijke wandelingen.
Elke dag is er een aanbod van familiewandelingen waar je uit kan kiezen. Ze worden begeleid door Engelstalige ‘walkingleaders’ die van elke wandeling een feestje voor de kinderen weten te maken. Als je terugkomt bij het hotel is er nog genoeg tijd voor het zwembad, het strand of georganiseerde sport- en spelactiviteiten. De ouders hebben dan lekker even tijd voor zichzelf. Tijd voor het gezin is er ook op de vrije dag als je er zelf op uit kan trekken. Uiteraard kan dat ook op andere dagen, want meegaan met de wandelingen is optioneel.
Jullie overnachten in een historisch landhuis met zwembad en vlakbij zee. Je wordt hier prima verzorgd, met overvloedige maaltijden (ook vegetarisch en glutenvrij). Tijdens de gezinsweken is het hele hotel uitsluitend beschikbaar voor gezinnen met kinderen. Die komen met name uit Engeland en daarnaast vooral uit Nederland (uniek aanbod SNP). Kinderen kunnen dus prima hun Engels oefenen. Wil je met je hele gezin graag op één kamer, boek dan vooral zo tijdig mogelijk, liefst al in januari of nog eerder. Het aantal familiekamers is namelijk beperkt.

HF Holidays

Deze Family Specials is tot stand gekomen door de unieke samenwerking van SNP met de grootste aanbieder van wandelreizen in Engeland, de 100 jaar geleden opgerichte vereniging HF Holidays, die ook speciale familiereizen organiseert. HF Holidays bezit diverse tot comfortabele hotels omgebouwde, historische landhuizen in Groot-Brittannië, waarvan er enkele ook geselecteerd zijn voor gezinnen.

 

Dag 1

Vlucht naar Southampton airport. Daar staat een bus met reisbegeleiding te wachten, die ons naar de ferryhaven van Southampon brengt. De oversteek naar de Isle of Wight duurt ca 1 uur en dan is het nog een half uurtje rijden naar de accommodatie Freshwater bay, eaar we net voor het diner arriveren. Tijdens het diner ontmoeten we de rest van de gasten en de begeleiders ontmoeten. Na  het diner is er een uitleg over het programma en andere details van de week.
Gedurende de week worden er in de namiddag na de wandelingen en in avond diverse kinderactiviteiten georganiseerd. Dagelijks geven de wandelbegeleiders voor het diner informatie over de wandeltochten en het programma van de volgende dag. Het diner is elke dag om 18.30 uur.

Overnachting in

Freshwater Bay

Dag 2-7 Wandelingen

Elke dag, behalve woensdag, is er keuze uit vier, in niveau verschillende,  wandelingen. Gemiddeld liggen afstanden en hoogteverschillen tussen 5 km en 100 m hoogteverschil  en 20 km en 400 m hoogteverschil  (meer informatie op tabblad ‘niveau’). De familiewandeling en de lichte wandeling laten nog genoeg speeltijd voor de kinderen in de (na-) middag over. Ook zijn er dan nog diverse sport- en spelactiviteiten. Sommige wandelingen starten vanaf de accommodatie, bij andere wandelingen maken we gebruik van ingehuurd transport (inclusief). Een indruk van de wandelingen:

• Tennyson Down, zandbanken van Alum Bay en ‘The needles’ – kustpad langs kliffen, fraaie rotsformaties in zee.
• Carisbrooke Castle via verschillende trails – tijd voor kasteelbezoek, schat zoeken, bijzondere ‘ezel-bron’.
• Sandown en het ‘huis van de Dinosauriërs’ – op zoek naar Dino-sporen, vermaak op het strand en fraai kustpad.
• Ventnor Botanical Gardens aan de zuidkust van het Isle of Wight of Shanklin – weelderige en geurige tuinen met speeltuin, kliffen, een grot, oud kerkje…
• Yar-vallei of de Tennyson Trail, haven van Yarmouth – verlaten spoorweg, haven van Yarmouth, langs het strand.

Overnachting in

Freshwater Bay

Dag 5 Vrije dag

Op dag 5, woensdag, is er geen begeleid wandelprogramma en kan je dus zelf wat ondernemen. Tijd om op jezelf de attracties van het eiland te bezoeken, of gewoon om te relaxen op het strand of bij het zwembad van de accommodatie. En anders kan je ook nog op zoek naar pootafdrukken van dinosauriërs of fossielen bij Compton Bay. Maar ook een ritje met de oude stoomtrein tussen Woodbrock en Smallbrook Junction, of het themapark ‘Blackgan Chine’ (Fantasyland, cowboydorp, doolhof, klimtuin) bieden vandaag vertier.

Verdere suggesties voor leuke uitstapjes:
• Strand: in Freshwaterbay is er een kiezelstrand. Enkele kilometers verderop vind je fijne zandstranden. Het dichtstbij zijnde dorpje is ca. 30 min. lopen.
• Carisbrooke Castle, een middeleeuws kasteel in het centrum van het eiland, met een o.a. een bijzondere bron waar ezels er voor zorgden dat het water opgepompt werd.
• Ventnor Botanical Gardens aan de zuidkust van het Isle of Wight.
• Osborne House, het enorme buitenhuis van Queen Victoria met verfijnde interieurs en 'extensive gardens', op de noordpunt van het eiland. Tegen een kleine vergoeding kan er vervoer naar Osborne House geregeld worden.

Overnachting in

Freshwater Bay

Dag 8

Het arrangement eindigt na het ontbijt. Per bus worden we in een half uur naar de ferry haven van Cowes gebracht. De ferry overtocht naar Southampton duurt 1 uur, waarna een ritje van 15 minuten ons naar het vliegveld van Southampton brengt.

Noot: omdat we al vroeg uit het hotel moeten vertrekken om de terugvlucht te halen, is het ontbijt een eenvoudig continental breakfast.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Freshwater Bay House ligt direct aan de kust, boven de kalkkliffen van Tennyson Down, in het westen van het Isle of Wight. Het karakteristieke landhuis uit 1790 ligt in een enorme tuin. Om te zwemmen kan je het verwarmde buitenbad induiken of afdalen naar het strand.

Het stijlvolle landhuis heeft 46 kamers, waarvan een aantal familiekamers met een tweepersoonsbed en een stapelbed. De kamers zijn in 2016 opnieuw gemeubileerd en je hebt uitzicht op de grote tuin of de zee. Verder zijn alle kamers voorzien van tv, haardroger en faciliteiten om koffie of thee te maken.

Voor vermaak zijn er enkele lounges en een speelkamer met o.a. een tafeltennistafel.  Verder kan je spelletjes of boeken verkrijgen. Er is een internetcomputer en in sommige ruimtes is WiFi. Maar het leukst is de enorme tuin met een speelplaats, een croquetveld, tafelvoetbal, badminton en tennis.

Daarnaast is het hotel volledig ingericht op wandelaars, met een ‘boot room’, waar je je modderige wandelschoenen kunt schoonmaken en invetten, en een droogkamer, met wasmachine en –droger. Kan van pas komen in het Engelse klimaat...


Over de maaltijden

Tijdens jullie verblijf zijn alle maaltijden inbegrepen. Alleen drankjes zijn voor eigen rekening.
De dag begint uiteraard met een stevig Engels ontbijt met toast, eieren, spek, worstjes en champignons, maar yoghurt met muesli of alleen brood kan ook.
Als lunchpakket krijg je sandwiches mee, plus een ruime keus aan energierijke snoepjes, repen en  fruit.  Als je een thermosfles meeneemt kun je die op de kamer vullen.
Voor het diner, dat gezamenlijk (dus met andere gezinnen) aan grote ronde tafels wordt geserveerd, kun je elke dag kiezen uit vijf heerlijke menukeuzes van drie gangen, waaronder altijd een vegetarische. Op aanvraag wordt er een glutenvrij menu verzorgd. Met kinderen wordt vanzelfsprekend rekening gehouden! De tijdstippen van de maaltijden staan vast.

Noot: omdat we op dag 8 al vroeg uit het hotel moeten vertrekken om de terugvlucht te halen, is het ontbijt op die dag een eenvoudig continental breakfast.

 

Inbegrepen

 • 7 overnachtingen
 • 7 ontbijten en 7 diners
 • 6 uitgebreide lunchpakketten (op wandeldagen)
 • transfer Southampton airport - accommodatie v.v.
 • Kinderprogramma na afloop van wandelingen
 • Diensten lokale reisbegeleiders
 • Bustransfers tijdens wandeldagen
 • SNP Family Specials reispakket + lokale reisdocumentatie

Niet inbegrepen

• Heen- en terugreis (optioneel, zie prijsinformatie)
• Toeslag voor het outdoorprogramma
• Eventuele entrees
• Persoonlijke uitgaven
• Verzekeringen

Over de activiteiten

Isle of Wight kent een glooiend landschap met als hoogste punt St.Boniface Down (240m). De hoogteverschillen tijdens de wandelingen zijn dus niet bijzonder groot en de stijgingen zijn meestal niet steil (behalve korte stukjes bij de kliffen). Je wandelt over wandelpaden, graspaden, karrensporen en verharde weggetjes.

Omdat er elke wandeldag een keuze is uit vier verschillende wandelingen van onderscheidend niveau, kan je deze reis net zo licht of zwaar maken als je zelf wil. Je kan zelfs wisselen van niveau per dag. De familiewandelingen en lichte wandelingen kennen geen steile stukken en laten nog genoeg vrije tijd in de (na-)middag over.
Soms wandel je vanaf/ naar de accommodatie, soms wordt gebruik gemaakt van ingehuurd transport om bij een wandeling te komen of terug te reizen na een wandeling. Een indruk van het wandelniveau van de verschillende soorten wandelingen:

• Familiewandeling van ca. 5-6 km met max. 180 m. hoogte verschil.
• Lichte wandeling: 6-10 km, max. 200 m. hoogteverschil.
• Medium wandeling: tot ca. 13 km, max. ca. 300 m. hoogteverschil
• Pittige wandeling: tot ca. 20 km, max. ca. 400 m. hoogteverschil.

Geschikt voor kinderen

Het uitgebreide en gevarieerde wandelprogramma kent ook korte wandelingetjes, zodat de reis geschikt is voor kinderen vanaf 6 jaar.

Over de groepssamenstelling

De gezinnen die je zal aantreffen bij deze familievakanties bestaan zowel uit Nederlandse gezinnen (SNP) als  Britse, en verder nog andere Europeanen, Amerikanen, Canadezen en Australiërs. De voertaal is Engels.
Je bent vrij om uit het aanbod van activiteiten te kiezen wat bij jullie het beste past.
De sfeer is buitengewoon ontspannen, maar een aantal zaken, zoals tijdstippen van maaltijden, vertrek excursies e.d. zijn, volgens Engels gebruik, strak georganiseerd. Dat is soms even wennen voor Nederlandse gezinnen.

'Socializing'
Naast wandelen en/ of actief bezig zijn in de natuur is ‘socializing’ een belangrijk onderdeel van de vakantie. Vooral voor iets oudere kinderen die op school al Engels krijgen is dit een goede kans de kennis van deze taal snel te vergroten en om snel vriendschappen te sluiten. De ervaring leert dat kleinere kinderen elkaar ook vaak zonder woorden genoeg begrijpen om lekker te kunnen spelen.

Hebben jullie tijdens de vakantie liever zo min mogelijk met andere gasten te maken en eet je graag op een zelf bepaald tijdstip aan een eigen tafel? Dan ben je in de HF hotels niet op je plek. Willen jullie juist kennis maken met andere actieve gezinnen, 's middags na afloop van een wandeling met anderen wat drinken en spelen en daarna doorkletsen aan de eettafel (en weer verder spelen)? Dan hebben jullie als gezin hier een heerlijke vakantie!

Extra dagen

Bij deze groepsreis is het bijboeken van extra nachten niet mogelijk.

Praktische informatie

Waar ontmoet ik de groep

Als je op eigen gelegenheid reist, ontmoet je de groep op het vliegveld van Southampton of in de accommodatie in Freshwater Bay.

Vluchtinformatie

Wanneer je je heen- en terugreis door SNP laat regelen, vlieg je met Flybe naar Southampton v.v.

 Vluchtschema
BE 1014 Amsterdam-Southampton vertrek om 14.55 aankomst 15.20 uur
BE 1013 Southampton-Amsterdam vertrek om 11.55 aankomst 14.20 uur

 Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Het definitieve vluchtschema ontvang je samen met je ticket binnen 3 weken voor vertrek.

Zuid-Engeland heeft een zeer zacht klimaat. Aan de kust is er meer zonneschijn en wind dan landinwaarts. Tijdens de zomermaanden is het er over het algemeen zacht en zonnig, al zijn, net als in de Nederlandse zomers, een bewolkte dag of een bui of regenachtige dag nooit uitgesloten.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Isle of Wight ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Ter plekke kan je geen Britse ponden pinnen. Het beste pin je gelijk na aankomst in Groot-Brittannië. Omdat alle maaltijden zijn inbegrepen heb je alleen geld nodig voor drankjes (in het hotel en tijdens de wandelingen) en eventuele entrees, excursies, etc.
In het hotel kan je ook met een creditcard betalen.

Tijdens de reis zijn er een aantal transfers naar en van de activiteiten, die per minibus geschieden. De transfers van vliegveld Southampton naar de accommodatie en terug geschieden per midibus.

• Stevige wandelschoenen met goede zool
• Warme en luchtige kleding (temperatuurverschillen kunnen aanzienlijk zijn)
• Regen- en winddichte kleding, bijv. Gore-Tex jack en (fleece)vest
• Zwemkleding en badhanddoek
• Zonnebrandolie, zonnebril en zonnehoedje
• Dagrugzakje
• Veldfles (minimaal 1à 1,5 liter) of meerdere kleine flessen
• Eventueel thermosfles
• Eventueel: uitschuifbare wandelstokken en gamaschen
• Klein zakmes en zitmatje voor lunch in het veld
• Vreemde valuta: Engelse Ponden
• GELDIG paspoort (mag niet verlopen zijn)
• Kopieën van reis- en ziektekostenverzekering
• Verder naar keuze: kompas, verrekijker, fototoestel, planten-, dieren- en stenengids
• Enige EHBO-benodigdheden die je eventueel nodig zal hebben, zoals bijv.: rekverband, sporttape of middelen voor het afplakken blaren bv. "compeed"

Er zijn op dit moment geen bijzonderheden.

Standaard worden er vier wandelingen per dag aangeboden, in oplopende zwaarte, met elk een eigen begeleider. Deze ‘leaders’ zijn enthousiaste, goed opgeleide, Britse vrijwilligers, met mooie verhalen over de omgeving die affiniteit met kinderen en gezinnen hebben. Onderweg zullen ze ook kinderen enthousiast weten te krijgen.
Daarnaast zijn er nog enkele begeleiders die naast de wandelingen nog andere kinderactiviteiten organiseren.
Voor het outdoorprogramma zijn waar nodig gekwalificeerde gidsen/instructeurs aanwezig.

 

Voor een verblijf in Groot-Brittannië hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Groot-Brittannië erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
NB.
Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Midges in Schotland
Midges zijn kleine steekvliegjes die, samen met muggen, op windstille dagen in groten getale rondvliegen boven de Schotse Moors. Insectenwerende middelen met DEET of een fijnmazig muggennet helpen hiertegen.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

HF_-_kids_op_strand.jpg

Groot-Brittannië - Isle of Wight

Let's go wild in Freshwater Bay

Gezinsvakantie vanuit HF landhuis aan zee

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 9.2 beoordeeld door 351 klanten