Griekenland - Rhodos * Embonas, 4 dagen Te voet van wijngaard naar fort

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wandelarrangement vanuit hotel

Kort verblijf in het landelijke Embonas met enkele prachtige wandelingen. In het kleine bergdorp Embonas, middenin de wijnstreek van Rhodos, verblijf je in een klein vriendelijk familiehotel met een heerlijk zwembad, ver weg van toeristische stranden .De druiven groeien er tegen de hellingen van de Attaviros, de hoogste berg van Rhodos. Fraaie rondwandelingen door de wijngaarden, over de berghellingen en naar een fraai gelegen fort. Ideale verlenging na afloop van een verblijf in Kalavarda.

Uniek aan deze reis

 • Diverse lengte en zwaarte
 • Hotel met uitzicht en zwembad
 • Mooie wandelroutes
 • Wijndorp van Rhodos
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Griekenland - Rhodos * Embonas

In de periode van half april tot eind oktober kun je je reis op Rhodos uitbreiden met enkele nachten (minimaal 3 nachten aan) in Embonas. Dit is hét wijndorp van Rhodos. De druiven groeien er tegen de hellingen van de Attaviros, de hoogste berg van Rhodos. Embonas ligt in een vrijwel onbewoond gebied, dat toch ruim ontsloten is door onverharde wegen en paden. Dat komt omdat er her en der in de groene natuur stukjes vruchtbare grond liggen die voor de land- en tuinbouw worden gebruikt. Het gebied waarin u wandelt loopt van de flanken van de Attaviros tot aan de spectaculaire westkust bij het kasteel van Kritinia en het Amartos-klooster.

Dag 1

Transfer naar het beginpunt van de wandeling, naar keuze Oud Kamiros of de kapel Agia Irini. Vanaf Oud Kamiros via een prachtig dal, een klein gehuchtje, een oude molenruïne en een meertje naar de wijnstreek van Rhodos.

Wandelduur: vanaf Oud Kamiros 21 km, 5,5 uur; vanaf Agia Irini 12 km, 3 uur.

NB: we gaan er van uit dat u al op Rhodos verblijft of anders vroeg in de ochtend aankomt. Komt u later aan, dan raden we een extra nacht in ons hotel in Kalavarda aan (zie reiscode 322095).

Overnachting in

Embonas - Hotel Ataviros

Dag 2-3

Embonas ligt in een vrijwel onbewoond gebied, dat toch ruim ontsloten is door onverharde wegen en paden. Dat komt omdat er her en der in de groene natuur stukjes vruchtbare grond liggen die voor de land- en tuinbouw worden gebruikt. U kunt kiezen uit 4 heerlijke rondwandelingen van de Attaviros tot aan de spectaculaire westkust bij het kasteel van Kritinia en het Amartos-klooster. De wandelingen zijn van licht tot pittig, voor ieder soort wandelaar wat wils.

 

Overnachting in

Embonas - Hotel Ataviros

Dag 4

Transfer naar Kalavarda of een verlengd verblijf in Embonas. U kunt ook kiezen voor extra nachten in een hotel in Rhodos Stad.

Indien u het arrangement Embonas wilt combineren met onze reis vanuit Kalavarda (ons arrangement op Rhodos met reiscode 322095), raden we zeer aan om dit vooraf aan het arrangement in Embonas te doen. Na afloop van het verblijf in Embonas is dan de transfer tot aan het vliegveld inclusief.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Aan de rand van Embonas, maar toch vlakbij alle voorzieningen (cafés, restaurants, wijnhuizen, winkels), ligt Hotel Attaviros, een prettig hotel met fraai uitzicht vanaf het zwembad. Dit hotel wordt gerund door een Griekse familie.

Over de maaltijden

Behalve in het hotel zelf, kunt u in Embonas dineren bij enkele tavernas in het dorp.
In Embonas zijn diverse winkeltjes en een bakker.

Inbegrepen

 • Alle overnachtingen
 • Alle ontbijten
 • Transfer naar beginpunt wandeling dag 1 vanaf Kalavarda (gekoppeld aan reis 322095)
 • Transfer Kritina - Embonas (tijdens wandelprogramma)
 • (Bagage)transfer naar start wandeling/Embonas, als u op dag 1 wandelt naar Embonas
 • Transfer op dag 4 naar Kalavarda (gekoppeld aan reis 322095)
 • SNP-reisdocumentatie
 • Nederlandse wandelbeschrijvingen en kaartmateriaal ter plekke

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis
 • Overige maaltijden
 • Toeslag transfer van/ naar Rhodos Stad of vliegveld (ca. € 15,-)
 • Entrees
 • Persoonlijke uitgaven
 • Verzekeringen

Ter plaatse te betalen

 • Toeristenbelasting (afhankelijk van hotelcategorie tussen ca. € 0,25 en € 2,- p.p.p.n.)

Over de activiteiten

De (rond-) wandelingen die we hier bieden geven een ruim aanbod aan lengtes en zwaartes. De afstanden variëren van 6 tot 23 km met meestal per wandeling een langere of kortere variant. Zo zijn er voor elke wandelwens wel geschikte tochten. De wandelingen kennen doorgaans gematigde hoogteverschillen (enkele honderden meters). Omdat de meeste paden ook nog door lokale boeren gebruikt worden, zijn ze in de regel goed begaanbaar en goed te vinden.

Extra dagen

U kunt extra rustdagen of wandeldagen in Embonas bijboeken. Tevens kunt u extra overnachtingen boeken in een hotel in Rhodos-stad. Behalve dat u zo meer tijd heeft om deze zeer bezienswaardige stad te bekijken, kunt u ook excursies maken naar bijvoorbeeld het pittoreske eiland Symi of de Turkse stad Marmaro. Symi, met zijn pastelkleurige herenhuizen die als een amfitheater rond de haven zijn gebouwd, leent zich goed voor een flinke wandeling.

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Rhodos.

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming per Transavia of chartervlucht. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Vertrek - en aankomsttijden van charters worden ongeveer één week voor vertrek bekend. Houdt u er rekening mee dat met name in schoolvakantieperiodes deze tijden zeer vroeg of laat op de dag kunnen zijn.

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

U wordt bij aankomst naar het beginpunt van de wandeling (of naar Kalavarda als u vooraf daar verblijft) gebracht vanaf het vliegveld van Rhodos. Na afloop wordt u weer op tijd naar het vliegveld teruggebracht (*). Wel moeten wij daarvoor op de hoogte zijn van uw vluchtgegevens! Denkt u er dus s.v.p. aan deze aan ons kenbaar te maken indien u zelf uw vluchten regelt.

* Logeert u voor of na dit arrangement in Rhodos-Stad (of elders op het eiland) dan regelt u zelf en op eigen kosten uw transfer van Rhodos-stad naar het vliegveld of van het vliegveld naar Rhodos-Stad. Op aanvraag en tegen bijbetaling kan SNP transfer voor u regelen.

Autohuur optioneel

Huurauto nodig?
Boek deze tegelijk met uw vlucht. Wij bieden u via onze partner Sunny Cars scherpe prijzen.

klik hiervoor een overzicht van alle mogelijkheden, prijzen en aanbiedingen.
NB: U heeft een creditcard op naam van de bestuurder als borg nodig.

Voor boeking van een huurauto op de Sunny Cars site gelden de algemene voorwaarden van Sunny Cars. Klik hier om deze te lezen.

Rhodos is een eiland dat het hele jaar geschikt is als vakantiebestemming. U kunt dit arrangement boeken van half april t/m oktober.
Het voorjaar is een ideale wandelperiode. Vanaf eind februari begint alles uitbundig te bloeien, met het hoogtepunt in april. Het najaar wordt vaak gekenmerkt door heldere luchten, en na de eerste regenbui beleeft de natuur een tweede lente.
In de zomermaanden moet u rekening houden met hoge temperaturen en felle zonneschijn. De (vroege) ochtend is dan in de regel de beste wandeltijd.
In het najaar is het tot laat in november meestal aangenaam warm en is het nog heerlijk zwemmen in het nog warme zeewater.

Embonas is een dorp waar ook buiten het (wijn)toerisme om gewerkt wordt. De horeca en de winkels zijn er dan ook altijd geopend.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Rhodos ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Er wordt gezorgd voor transfers van en naar het vliegveld of van en naar Kalavarda, onze verblijfplaats voor de 8-daagse reis met zoekcode 322095. Op de dag van aankomst in Embonas kunt u ook een wandeling maken, waarbij u op een punt naar keuze afgezet wordt en de bagage doorgaat naar Embonas (zie informatie bij dag 1). Na afloop van de wandeling naar Kritina zorgen we voor een tranfser terug naar het hotel. Voor eventuele verdere transfers ter plekke (niet persé nodig) kunt u goed gebruik maken van de openbare busdienst of een enkele keer een taxi.

Er zijn op dit moment geen bijzonderheden.

Voor een verblijf in Griekenland hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van Griekenland (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Griekenland erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm. Bij autohuur raden we u aan om voor een CDW-verzekering zonder eigen risico te kiezen en een aanvullende WA-verzekering af te sluiten die een hogere dekking dan standaard geeft. Als u uw auto huurt via SNP, dan is dit het geval.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
De gezondheidszorg in Griekenland is goed geregeld. Het is niet moeilijk om een Engels sprekende dokter te vinden. Zelfs in kleinere dorpen en op eilanden is altijd een Health Centre te vinden. Toeristen, die uit één van de EU landen komen hebben recht op gratis medische hulp. Echter, een goede reisverzekering is noodzakelijk, omdat daarmee ook bezoeken aan privé-klinieken en verblijven in (vaak betere) niet-staatsziekenhuizen vergoed worden. In vergelijking met Nederland gaat het er zeker in de staatsziekenhuizen allemaal wat chaotischer en minder servicegericht aan toe.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

Voor een verblijf in Griekenland hebt u geen vaccinaties nodig.

Malaria
In de Evrosdelta in het noordoosten van Griekenland komt tijdens de maanden mei t/m oktober mogelijk Malaria voor. Bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen in verband met Malaria zijn extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Grieken zullen over het algemeen altijd bereid zijn u belangeloos te helpen als u onverhoopt in de problemen komt. Wordt u toch bestolen of raakt u iets kwijt dan moet u daar voor uw verzekering een politieverklaring van kunnen overleggen. In Griekenland is dit vaak een omslachtige en tijdrovende activiteit. Lang niet altijd kan men u bij de politie (astinomía) in het Engels te woord staan en bureaucratie en achtergebleven automatisering zorgen voor een trage verwerking. Tip: doe geen aangifte van diefstal (=misdrijf) maar van vermissing (= geen misdrijf); dit verkort te procedure aanzienlijk en is voor uw verzekering in de regel voldoende.
Het landelijke alarmnummer voor politie, ambulance en brandweer is 112. Noteer via uw accommodatie het plaatselijke nummer van politie of dokterspost.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

2012-07-26_010_Embonas_Formaat_wijzigen.jpg

Griekenland - Rhodos * Embonas

Te voet van wijngaard naar fort

Wandelarrangement vanuit hotel

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 403 klanten