Griekenland - Pindos, Zagoria - Astrakas, 6 dagen Langs kliffen, Drakenmeer en bergweides

« Terug naar overzicht
Nieuw
Privéreis - Wandelen

wandelvakantie langs traditionele pensions en berghut

Vanaf het uiteinde van Vikoskloof tot de bergweides en kliffen van het Astrakasmassief. Bergwandelen over oude herdersroutes op zoek naar de Pindosdraak, die leeft in het fameuze Drakenmeer. De bergdorpen Papingo, Tsepelovo en Kipi bieden je een kijkje in de rijke cultuurhistorie van de Zagoria. Onderweg op eenzame hoogte overnachten in de fraai gelegen Astrakas berghut. Op de karstvlakte en bergweiden langs Gamila en Astrakas speuren naar gemzen en de route. Een bijzondere en avontuurlijke trektocht in de sfeer van het hooggebergte. Maar dan wel 'anders', want in Griekenland. Hoe anders? Ervaar het zelf!

Uniek aan deze reis

 • De Astrakas karstvlakte
 • De ‘Vradeto Steps’
 • Het mythische Drakenmeer
 • Het platanendal van de Voïdomatis
 • Overnachting Astrakas berghut
 • Verblijf in oude herenhuizen
 • GPS-tracks aanwezig
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Vijf redenen waarom je Noord-Griekenland wilt bezoeken

In haar blog geeft Antonette Spaan - van Outdoorbloggers - je vijf redenen waarom je graag een bezoek aan Noord-Griekenland wilt brengen. Hier lees je haar top vijf redenen! 

Dag tot dag

Griekenland - Zagoria en Vikoskloof

In het kort ziet het programma voor de komende 6 dagen er als volgt uit:

 • Dag 1: aankomst Papingo, overnachting Papingo
 • Dag 2: rondwandeling Klidonia en Voidomatis, overnachting Papingo
 • Dag 3: wandeling Drakenmeer en Astrakashut, overnachting Astrakashut
 • Dag 4: wandeling over Astrakas hoogvlakte, overnachting Tsepelovo
 • Dag 5: wandeling via Beloi en Vradeto, overnachting Kipi
 • Dag 6: vertrek
Voor meer details klik je op de betreffende dag.

Dag 1 Aankomst Megalo Papingo

Heenreis naar Ioannina en Megalo Papingo. Reis je via Ioannina, dan kun je optioneel een transfer naar Megalo Papingo bijboeken. Het laatste stuk gaat over een indrukkende serie haarspeldbochten omhoog. Je overnacht middenin het dorp, aan een klein geplaveid straatje.
Tip: boek een extra nacht bij en maak een mooie rondwandeling naar uitzichtspunt Kokkino Lithari en Mikro Papingo (8,5 km, 720 m stijgen en dalen, 3 uur), of naar de Voidomatisbronnen in de Vikoskloof (6,5 km, 570 m stijgen en 400 m stijgen, 3,5 uur).

Overnachting in

Megalo Papingo

Dag 2 Klidonia en de Voidomatisrivier

Je verlaat Papingo en loopt over hellingen met geurende maquis naar Ano Klidonia. Het is bijna verlaten, maar er is wel een goede taverna. Je daalt af naar de boogbrug bij het zusterdorp Kato Klidonia. Zo kom je in het dal van de Voïdomatisrivier, die ontspringt in de Vikoskloof. Langs de rivier volg je een platanenwoud. Onderweg kom je langs een paar idyllische rivierstrandjes, maar weet dat het prachtige blauwe water ijskoud is. Je volgt het dal tot bij de brug onder Aristi, vanwaar je terug gebracht wordt naar Papingo.
Wandeling: 16 km, 330 m stijgen, 820 m dalen en 6 uur.

Overnachting in

Megalo Papingo

Dag 3 Drakenmeer en Astrakashut

Je neemt het hoogst noodzakelijke mee voor de overnachting in de Astrakashut. Via Mikro Papingo kom je bij de lange stijging naar kam waarop de hut ligt. Gaandeweg verlaat je het bos, kom je over bloemrijke bergweides langs 4 bronnen en wordt het uitzicht steeds weidser. Bij de hut kun je vast een deel van je bagage stallen, alvorens je verder loopt naar het mythische Drakenmeer. De ‘draakjes’ zijn een bijzonder soort Alpenwatersalamanders. Iets verderop kijk je bijna loodrecht omlaag de diepe Aoöskloof in. Langs hetzelfde pad terug naar de berghut, waar je overnacht op een slaapzaaltje.
Wandeling: 13,5 km, 1450 m stijgen, 450 m dalen, 7,5 uur (alleen naar de hut: 7,5 km, 1000 m stijgen en 50 m dalen, 4,5 uur).

Overnachting in

Astrakashut

Dag 4 Astrakas karstplateau

Vanaf de pas waar de berghut ligt daal je af en loop je tussen de toppen van de Astrakas en de Gamila door. Hier voelen gemzen zich thuis. Over bergweides en kale karstvlaktes kom je bij de ‘Megas Lakkos’, een diepe de zijkloof van de Vikoskloof. Vervolgens zet je de afdaling in naar Tsepelovo, dat je al van ver in de diepte ziet liggen. In Tsepelovo ligt je bagage op je te wachten. Tijd om de tocht te laten bezinken bij een hapje en drankje op het gezellige dorpsplein.
Wandeling: 13,5 km, 350 m stijgen, 1180 m dalen, 5 uur.

Overnachting in

Tsepelovo

Dag 5 Via uitzichtspunt Beloï en Vradeto Steps naar Kipi

Als afsluiting een erg mooie, maar lange wandeling langs enkele hoogtepunten van de streek. Je begint met een pittige klim naar de hoogvlakte. Dan over een mooie kalderimi naar het uitzichtpunt Beloï, wellicht het mooiste uitzichtpunt over de Vikos-kloof. In het kleine dorp Vradeto is een leuk pleintje met traditioneel café. Het geheim van het dorp zijn de “Vradeto steps”, een steil zigzaggende kalderimi tussen Vradeto en Kapesovo. Via het mooie Koukouli kom je in de vallei bij Kipi, waar je zeker de  driebogige Plakidabrug moet bezoeken.
Wandeling: 17 km, 600 m stijgen, 920 m dalen, 6 uur.

Overnachting in

Kipi

Dag 6

Einde arrangement. Terug naar Ioannina is optioneel een transfer bij te boeken.

Wil je meer tijd om enkele prachtige boogbruggen te ontdekken, dan is een extra dag in Kipi een goed idee.

Je kunt ook je trektocht verlengen door aansluitend het arrangement ‘Vikoskloof’ te boeken.

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

Pindos, Zagoria - Vikoskloof

Langs en door één van de grootste Canyons van Europa: de Vikoskloof in het Griekse Pindosgebergte. Niet alleen deze Grand Canyon van Griekenland is een unieke parel tijdens deze wandelreis door de Zagoria. De trektocht loodst je over fraai geplaveide 'kalderimia' en oude boogbruggen langs bijzondere beschermde bergdorpen. Opgebouwd uit dezelfde platige steen als de bergen zijn ze op een unieke manier versmolten met de omgeving. De Zagoria is 'wereldberoemd' in Griekenland, maar vreemd genoeg nog niet elders. Zonde?

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Bij de algehele comfort is de waardering '3'. Maar één nacht verblijf je in een eenvoudige berghut, die op comfortlevel '1' zit!

Je overnacht in Megalo Papingo, Tsepelovo en Kipi in een prachtig natuurstenenen traditioneel 'Xenonas'. Dit zijn oude herenhuizen die na renovatie als onderkomen dienen. Het kan ook een nieuw gebouw zijn, maar dan wel helemaal in de traditionele stijl. De onderkomens zijn hierdoor bijzonder qua inrichting met o.a. mooi houtwerk, plafonds, regelmatig een schouw/ open haard. Al het modern comfort is ook gewoon aanwezig uiteraard. Door de traditionele stijl ontbreekt vaak wel een balkon, maar er is altijd een fijn terras en/ of binnenplaats of tuin waar je heerlijk kunt zitten.

Hoog op een bergkam overnacht je in de Astrakas berghut. Hier zijn de voorzieningen eenvoudig. Er is gedeeld sanitair met alleen koud water en er is geen douche. Je slaapt op kleine slaapzaaltjes. Dekens en kussens zijn aanwezig. Een lakenzak of slaapzak en kussensloop neem je zelf mee.

Over de maaltijden

Elke ochtend wacht je een prima ontbijt, dat ook voor wandelaars ruim voldoende energie levert. Overal worden lokale producten gebruikt en de plaatselijke 'pita's' zijn een traktatie. In dit land van herders, geiten en schapen zijn heerlijke Griekse Yoghurt en kaas bijna een vanzelfsprekendheid. Voor het avondeten vind je in de dorpen tavernas.
In de berghut is goede Griekse bergkost verkrijgbaar, ook als lunch. Ook hier is het ontbijt inbegrepen.
Voor de lunches kun je soms in een winkeltje wat inkopen, via je onderkomen een lunchpakket regelen of (tegen betaling) zelf wat meenemen van het ontbijt.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • bagagevervoer op dag 4 en 5
 • digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • handdoeken en laken/ slaapzak voor de berghut
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Ter plaatse te betalen

Toeristenbelasting (afhankelijk van hotelcategorie tussen ca. € 0,25 en € 2,- p.p.p.n.)

Over de activiteiten

De pittige wandelingen op deze avontuurlijke trektocht spelen zich af in bergachtig terrein met op de lagere hellingen bos, hogerop de bergweides is het kaal en rotsig en is het terrein alpien. Je loopt over stenige paden met af en toe een stukje rivierbedding. Gemiddeld loop je ca. 10-15 km per dag en zijn er hoogteverschillen tussen 700m en 1000m. In de tocht zitten enkele langere steile trajecten. Rond de dorpen vind je zogenaamde ‘kalderimia’, aangelegde en met stenen ingelegde paden uit de 17e-18e eeuw. Soms zijn deze paden in uitstekende conditie, soms enigszins vervallen met losse stenen. Voor het overige loop je over smalle bergwandelpaden en over de, grotendeels verlaten, Astrakaskarstvlakte zijn die soms lastig te volgen. Gelukkig kun je lopen op GPS. Ervaring met bergwandelen, tredzekerheid en enig oriëntatievermogen zijn zeer aan te raden voor deze tocht. In de zomer kan de warmte in de dalen een rol spelen, maar hogerop is het altijd koeler met tot in juni rond de Astrakas kans op sneeuwvelden.

Geschikt voor kinderen

Door de grote afwisseling en een spectaculair landschap zal deze wandeltrektocht ook tot de verbeelding van kinderen en tieners spreken. Bovendien zijn er rond Papingo enkele zwemmogelijkheden in natuurlijk water en kun je er zelfs raften. Qua niveau is de reis geschikt vanaf ca. 12 jaar. Wel is bergwandelervaring aan te bevelen en doorzettingsvermogen en tredzekerheid vereist: met name de tochten langs het Astrakasmassief zijn lang in verlaten terrein, met grote hoogteverschillen.

Extra dagen

Je kunt bij dit arrangement overal een extra (rust)dag boeken. Met name Kipi (voor 1 dag) en Megalo Papingo hebben goede mogelijkheden voor extra wandelingen en andere activiteiten. Voor een meer relaxed verblijf hoog in de bergen en de mogelijkheid om meer tijd voor het Drakenmeer en evt. een top in te ruimen is een extra nacht in de Astrakashut een optie.

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Preveza, Ioannina* (via Athene), Athene of Thessaloniki.
* Athene - Ioannina: meestal 2 vluchten per dag, 's ochtends (aansluitend op middagvlucht terug naar NL) en 's avonds (aansluitend op vlucht aankomend in de middag)

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven. 
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Heenreis

Vlucht op Preveza
Dit is de dichtstbijzijnde luchthaven met directe vluchten vanuit Nederland. 
Vanaf het vliegveld het beste per taxi naar het intercity (KTEL) busstation in Preveza stad. Vanaf daar gaan op weekdagen 8 en in de weekends 4 bussen per dag in ruim 1,5 uur naar Ioannina.

Vlucht op Thessaloniki (SKG): 
Bij een heenvlucht naar Thessaloniki is de reisduur per bus het kortste; ca. 3,5 tot 4 uur. Er gaan ca. 6 bussen per dag, laatste bus ca. 20.30 en een ticket is ca. € 25,- per enkele reis. Je kunt indien je 's ochtends of ’s middags arriveert nog dezelfde dag je startpunt bereiken. Vanaf het vliegveld Thessaloniki gaat er elk half uur een expresbus naar het treinstation of interregio busstation (circa 45 minuten). 

Vlucht op Athene (ATH):
Indien je op Athene vliegt en uiterlijk begin van de middag aankomt ga je per openbaar vervoer of een taxi naar het busstation voor de doorreis naar Ioannina en de Zagoria. Met een lijnbus reis je van Athene in ruim 5 uur naar Ioannina. De bus gaat  ca. 6 keer per dag tot rond 18.00 uur plus nog een nachtbus. De bus kost ca. € 35,- per enkele reis.
TIP: we raden je aan een transfer + reservering van de intercitybus bij te boeken: zo voorkom je overbodig wachten en heb je gereserveerde stoelen!
Arriveert je vlucht later in de middag dan is een overnachting in Athene noodzakelijk, of je moet verder reizen per binnenlandse vlucht. Overnacht je na aankomst in Athene, dan neem je het openbaar vervoer of taxi naar je hotel.

NB: bij aankomst op Thessaloniki of Athene kan het lonend en prettig(er) zijn om een auto te huren, ook al staat die ter plekke een aantal dagen stil. Met name bij een combinatie van de reizen 'Vikoskloof' en 'Astrakas' is dit een te overwegen optie. Er is dan ter plekke namelijk geen extra transfer nodig om je auto op te halen.

Vanaf Ioannina 
We raden aan om vanaf Ioannina per taxi verder te reizen of een transfer te boeken. Het busvervoer naar de Zagoria-dorpen is beperkt. 

Terugreis

Je eindigt de reis in Kipi. Dit dorp heeft geen busverbinding. Je neemt vanaf daar een taxi of boekt een transfer naar het vliegveld of busstation van Ioannina Naar het vliegveld van Preveza reis je vanaf Ioannina verder per bus, Vanaf Ioannina per binnenlandse vlucht naar Athene of per bus naar Athene of Thessaloniki, ca. 6 bussen per dag vanaf 7.00 's ochtends.

Voor informatie over de busdienstregelingen tussen Athene of Thessaloniki en Ioannina kun je kijken op: http://www.ktelioannina.gr/ klik vervolgens op ''Routes'.
Er is een optie om digitaal tickets te boeken, maar dat kan helaas alleen in het Grieks.

Je kunt dit arrangement starten van medio mei tot oktober. De reisperiode wordt vooral bepaald door wanneer de Astrakashut geopend is; dit kan door weersomstandigheden nog wijzigen voor begin en einde seizoen. Reserveer je reis naar Griekenland tijdig i.v.m. de heen- en terug reis, de vliegtuigen zitten vaak al snel vol.
In de maanden juli en augustus kunnen hoge temperaturen het wandelen bemoeilijken, maar de hoogte en vele schaduwrijke plaatsen maken het toch mogelijk om dan te lopen. Ook hoogzomer is er in de bergen kans op enkele buien en omdat je tot rond 2000 m hoogte komt, kan het soms ook fris zijn.
Er is op zon- en feestdagen minder openbaar vervoer, inclusief veerboten, op enkele feestdagen ligt alles zelfs stil. Meer informatie: Grieks Verkeersbureau.


 

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Griekenland ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook mooi het verschil tussen drie verschillende vluchtopties.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

De dagrugzak die je voor deze reis nodig hebt, moet voldoende ruimte hebben voor een setje schone kleding voor 3 nachten, toiletspullen, lunchpakket, een warm kledingstuk, regenkleding en een drinkfles. Wij raden dan ook een dagrugzak aan van ca. 35 liter. De overige bagage kun je achterlaten in Papingo en die wordt naar Tsepelovo gebracht.  

 • bergwandelschoenen met stevige zool, hoog sluitend en ingelopen
 • warme en luchtige kleding (temperatuurverschillen kunnen aanzienlijk zijn) in laagjes; een ondershirt van merinowol is perfect
 • regen- en winddichte kleding
 • zonnebrandcreme, lippenbalsem
 • zonnebril en pet/zonnehoedj
 • eventueel: handschoenen, sjaal en muts
 • dagrugzak (35 liter)
 • evt. sloffen of hutslippers
 • lakenzak/kussensloop (of slaapzak)
 • zaklamp
 • handdoeken
 • grote drinkfles (minimaal 1,5 liter)
 • mueslirepen en andere tussendoortjes
 • zitmatje voor lunch in het veld
 • aanbevolen: uitschuifbare wandelstokken
 • GELDIG paspoort (mag niet verlopen zijn)
 • kopieën van reis- en ziektekostenverzekering
 • voorts eventueel: verrekijker, fotocamera
 • enige EHBO-benodigdheden, zoals pijnstillers, rekverband, breed sporttape (onmisbaar voor het afplakken van blaren)

Ga je binnenkort op reis naar Griekenland bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/griekenland. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/griekenland/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
De gezondheidszorg in Griekenland is goed geregeld. Het is niet moeilijk om een Engels sprekende dokter te vinden. Zelfs in kleinere dorpen en op eilanden is altijd een Health Centre te vinden. Toeristen, die uit één van de EU landen komen hebben recht op gratis medische hulp. Echter, een goede reisverzekering is noodzakelijk, omdat daarmee ook bezoeken aan privé-klinieken en verblijven in (vaak betere) niet-staatsziekenhuizen vergoed worden. In vergelijking met Nederland gaat het er zeker in de staatsziekenhuizen allemaal wat chaotischer en minder servicegericht aan toe.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

Malaria
In de Evrosdelta in het noordoosten van Griekenland komt tijdens de maanden mei t/m oktober mogelijk Malaria voor. Bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen in verband met Malaria zijn extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Grieken zullen over het algemeen altijd bereid zijn u belangeloos te helpen als u onverhoopt in de problemen komt. Wordt u toch bestolen of raakt u iets kwijt dan moet u daar voor uw verzekering een politieverklaring van kunnen overleggen. In Griekenland is dit vaak een omslachtige en tijdrovende activiteit. Lang niet altijd kan men u bij de politie (astinomía) in het Engels te woord staan en bureaucratie en achtergebleven automatisering zorgen voor een trage verwerking. Tip: doe geen aangifte van diefstal (=misdrijf) maar van vermissing (= geen misdrijf); dit verkort te procedure aanzienlijk en is voor uw verzekering in de regel voldoende.
Het landelijke alarmnummer voor politie, ambulance en brandweer is 112. Noteer via uw accommodatie het plaatselijke nummer van politie of dokterspost.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Griekenland - Pindos, Zagoria - Astrakas

Langs kliffen, Drakenmeer en bergweides

wandelvakantie langs traditionele pensions en berghut

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. (vanaf 01-10-2023 t/m 16-12-2023, op zaterdag gesloten)