Griekenland - Pindos en Olympos Hike Experience, 12 dagen Hiken door Griekenlands spectaculaire hooggebergte

« Terug naar overzicht
Nieuw
Groepsreis - Wandelen

Trektocht langs bergpensions en berghutten

Met Yomads bergwandelen in Griekenland! Misschien niet het eerste land waar je bij een huttentocht aan denkt, maar het doet zeker niet onder aan bijvoorbeeld de Alpen. Dagelijks hiken we van hut naar hut door een spectaculair Alpien terrein, langs bijzondere bergdorpen, met ondertussen in de verte uitzicht op zee. We doorkruisen de 'Grand Canyon van Griekenland': de Vikoskloof, en zoeken onderweg genoeg verkoeling op, zoals een verfrissende duik in de natuurlijke baden van Papingo. En met als letterlijke hoogtepunt van de reis: de Godenberg Olympus, met zijn 2917m het hoogste bergmassief van Griekenland. Maak je klaar voor een reis met indrukwekkende natuur, uitdagende hikes, avontuur, en af en toe een beetje afzien.

Uniek aan deze reis

 • Twee avontuurlijke huttentochten in één reis
 • Hike door de Griekse Grand Canyon: de Vikoskloof
 • Letterlijk hoogtepunt: Godenberg Olympus
 • Duik in de natuurlijke baden van Papingo
Zwaarte
Comfort

Yomads by SNP - Wat wordt jouw volgende avontuur?

Actieve reizen met andere young nomads boek je bij Yomads. In kleine groepen ga je buiten de gebaande paden. Van een hike break in Turkije tot een women-only huttentocht in de Dolomieten.

Bekijk reizen

Dag tot dag

Griekenland - Pindos en Olympos by Yomads

Deze reis in het kort:
 
Dag 1: Aankomst Pindos
Dag 2: Indrukwekkende uitzichtpunten
Dag 3: Hiken door de Vikoskloof
Dag 4: Bergdorpen en natuurlijke zwembaden
Dag 5: Tijd voor de huttentocht!
Dag 6: Over hoogvlaktes en door bergweides
Dag 7: Naar Olympos!
Dag 8: Hiken door bossen en langs bijzondere uitzichtpunten
Dag 9: Rotsige bergkammen en gemzen!
Dag 10: Hiken langs de toppen van Olympos
Dag 11: Afdalen door de groene Enippeuskloof
Dag 12: Terug naar huis, of verlengen?

Dag 1

We vliegen naar Thessaloniki en rijden na aankomst naar de Pindos en de streek Zagoria. Na een busritje van ongeveer 5 uur (we kunnen elkaar gelijk vast leren kennen), komen we aan in Monodendri, waar we slapen in een mooi natuurstenen guesthouse, middenin het dorp. We eten gezellig samen en duiken daarna op tijd ons bed in om de volgende dag fris en fruitig aan onze hikes te beginnen.

Overnachting in

Monodendri

Dag 2

Na de lange reis van gisteren beginnen we vandaag relaxed, maar wel gelijk spectaculair! Vanuit Monodendri hiken we naar drie bijzondere uitzichtpunten over de imposante Vikoskloof. Het meest bekende uitzichtpunt, Oxia, bereiken we via een bijzonder rotsendoolhof (het ‘Stenen Woud’).

 • Afstand: Maximaal 11 km, 400 m stijgen en dalen
 • Wandeltijd: 3,5 uur

Overnachting in

Monodendri

Dag 3

Vandaag op de planning: de Grand Canyon van Griekenland! Vanaf Monodendri dalen we af in de diepe Vikoskloof, een absoluut hoogtepunt van onze reis! Hier hiken we door we door de bedding en torenen de rotswanden ver boven ons uit. Geleidelijk aan dalen we door tot we de indrukwekkende bronnen van de Voidomatis bereiken. Door een laatste kloof en weer omhoog komen we uiteindelijk in Mikro Papingo, een pittoresk bergdorp met stenen huizen en geplaveide steegjes. 

 • Afstand: 15 km, 940 m stijgen en 1020 m dalen
 • Wandeltijd: 6,5 uur
 • Overnachting in

  Mikro Papingo

  Dag 4

  Via de Agios Charalambos kapel hiken we vandaag naar de ‘Kokkino Lithari’ ofwel Rode Rots. Vanaf hier hebben we een prachtig uitzicht over beide Papingo dorpen en de omgeving. Hierna dalen we af en zoeken we de verkoeling op in de natuurlijke poeltjes bij Papingo. 

 • Afstand: 8,5 km, 720 m stijgen en dalen
 • Wandeltijd: 2,5 uur
 • Overnachting in

  Megalo Papingo

  Dag 5

  We pakken vandaag alleen het noodzakelijke in voor onze huttentocht. Via een lange klim over een kam lopen we naar de hut. Gaandeweg verlaten we het bos, hiken we over bloemrijke bergweides langs 4 bronnen en wordt het uitzicht steeds weidser. Bij de hut laten we alvast een deel van onze bagage achter. Hierna lopen we door naar het mythische Drakenmeer. De ‘draakjes’ in kwestie zijn de Alpenwatersalamanders. Iets verderop kijk je bijna loodrecht omlaag de diepe Aoöskloof in. 

 • Afstand: 12 km, 1375 m stijgen en 450 m dalen
 • Wandeltijd: 6 uur
 • Overnachting in

  Astrakashut

  Dag 6

  Vanaf de pas waar de berghut ligt dalen we af en lopen we tussen de toppen van de Astrakas en de Gamila door. Kijk goed om je heen, want hier maken we kans op het spotten van gemzen! Over bergweides en kale karstvlaktes komen we bij de ‘Megas Lakkos’, een diepe de zijkloof van de Vikoskloof. Hier dalen we af naar Tsepelovo, waar je bagage al op je ligt te wachten. Tijd voor een welverdiend drankje op het dorpsplein! 

 • Afstand: 13,5 km, 350 m stijgen en 1180 m dalen
 • Wandeltijd: 4 uur
 • Overnachting in

  Tsepelovo

  Dag 7

  Vandaag nemen we afscheid van Zagoria en staat onze nieuwe bestemming op de planning: Olympos. We maken onderweg een stop bij de onderaardse Macedonische koningsgraven van Vergina, één van de meest bijzondere opgravingen in Noord Griekenland. In het eveneens ondergrondse museum zijn de rijke kunstschatten van de graven te zien. Op het eind van de middag bereiken we Litochoro aan de voet van de Olympos, waar we overnachten in een fijn guesthouse.

  Overnachting in

  Litochoro

  Dag 8

  In de ochtend is er nog tijd om je rugzak voor de komende dagen te pakken en om wat inkopen te doen. In de loop van de ochtend staat de taxi klaar die ons naar het beginpunt van onze tocht brengt, dat scheelt ons vandaag een steile klim. Bij Gourtsia (1100m) begint de trail naar de berghut op de Petrostroungaweide, die op ruim 1900 m ligt. We hiken door het bos, met af en toe een prachtig uitzichtpunt en een pittige klim. Eenmaal bij de berghut komen we weer op krachten en genieten we van de omgeving en het fantastische uitzicht richting zee.

 • Afstand: 7 km, 820 m stijgen en 20 m dalen
 • Wandeltijd: 3 uur
 • Overnachting in

  Petrostroungaweide

  Dag 9

  Via de trail klimmen we langzaam tussen de bomen uit en wordt het terrein steeds ruiger. Via een rotsige kam komt het pad uit op het imposante plateau der Muzen. Op dit stuk is er een grote kans om gemzen te zien. In de verte heb je zicht op de toppen van de Olympos. Op deze mythische hoogvlakte vind je je knusse berghut. Vandaag kun je het eerste topje bedwingen, vlakbij de hut: de met een rotskapelletje getooide Profitis Ilias (2803 m.

 • Afstand: 6 km, 760 m stijgen en 60 m dalen
 • Wandeltijd: 3 uur
 •  

  Overnachting in

  Muzenplateau

  Dag 10

  Deze ochtend trotseren we de Zonaria; spectaculaire horizontale rotsformaties die onder de hoogste toppen van Olympus doorlopen. Het pad is prima, maar stenig en de uitzichten op de afgronden van Zonaria en (bij helder weer) de zee in de verte zijn bijzonder. Zeker in juni zul je hier nog enkele sneeuwveldjes moeten overbruggen en kan het pad nog winterschades hebben. Na een geleidelijke daling klimmen we via een steil pad naar de op één na hoogste top van het massief: Skolio (2911m). Hiervandaan heb je het mooiste zicht op de overige toppen. Een flinke afdaling brengt ons weer onder de boomgrens naar de berghut Spilios Agapithos.

 • Afstand: 11 km, 580 m stijgen en 1170 dalen
 • Wandeltijd: 5 uur
 • Overnachting in

  Spilios Agapithos

  Dag 11

  Vandaag dalen we af door de ruige, groene en waterrijke Enippeuskloof. Een groot contrast met de woeste en stenige hoogten van de afgelopen dagen. Wil je helemaal door de kloof terug naar Litochoro lopen, dan is dit de zwaarste dag van de trektocht. Maar als je vroeg genoeg op pad gaat is de tocht in een rustig tempo te volbrengen. De beloning mag er wezen, met ruisend water, watervallen met poelen en heerlijke uitzichten. Ook het Agios Dionysios klooster is een prachtige plek.

  Optioneel is een taxitransfer af te spreken (niet inclusief) vanaf Prionia (na 1000 m dalen) of vanaf het verlaten klooster Agios Dionysios (na 1200 m dalen, 3 uur lopen). Dan hou je nog tijd over voor een bezoek aan het strand (nb: ook per taxi).

 • Afstand: 19 km, 330 m stijgen en 2090 dalen
 • Wandeltijd: 6,5 uur
 • Overnachting in

  Litochoro

  Dag 12

  Wie de tocht gisteren helemaal heeft uitgelopen zal waarschijnlijk met spierpijn én een voldaan gevoel wakker worden. Geniet van koffie met de plaatselijke specialiteit, Bougatsa (creme in bladerdeeg met kaneel), voordat we onze spullen pakken en weer huiswaarts keren.

  Blader door het programma

  Reisdetail

  Over de accommodaties

  We overnachten in de Pindos in de bergdorpen in prachtige natuurstenenen 'Archontika'. Dit zijn oude herenhuizen die na renovatie als onderkomen dienen, met een fijn terras en/ of binnenplaats of tuin. Ook ons hotel in Litochoro heeft fijne kamers met eigen badkamer.

  In de berghutten (1 nacht in de Pindos en 3 nachten op de Olympos) zijn de voorzieningen eenvoudig. Er is gedeeld sanitair met alleen koud water en er is geen douche, behalve in hut 'A' van de Olympos. Je slaapt op kleine slaapzaaltjes. Dekens en kussens zijn aanwezig. Een lakenzak of slaapzak en kussensloop neem je zelf mee.

  Let op: Het comfortniveau bij deze reis is '2', dit is een gemiddelde van de goede guesthouses (comfort 3) en de eenvoudige berghutten (comfort 1).

  Maaltijden

  We ontbijten gezamenlijk in de accommodaties. Op dag 1 is er een welkomstdiner inclusief. Verder is het avondeten vrij in de dorpjes waar er keuze uit tavernas is. In de bergen zorgen we in de hutten voor stevige Griekse bergkost (inclusief). Lunchen doen we in de vorm van een picknick op de mooiste plekjes onderweg. De lunches zijn exclusief, maar in de dorpjes zijn er genoeg mogelijkheden om hier inkopen voor te doen. In de berghutten zijn lunchpakketten te regelen, maar als we op tijd bij een hut aankomen, kunnen we hier ook ter plekke lekker lunchen. 

  Wat is bij de reis inbegrepen?

  • Overnachtingen in berghutten & in dorpen
  • Alle ontbijten
  • Transfer van en naar het vliegveld
  • Avondeten op dag 1 en in de berghutten (dag 5, 8, 9, 10)
  • Overige transfers per touringcar conform het programma
  • Begeleiding, hulp en advies van een SNP-reisleider

  Wat is niet bij de reis inbegrepen?

  • Heen- en terugreis
  • Lunches & drankjes
  • Avondeten op overige dagen
  • Verzekeringen
  • Entrees
  • Overige transfers buiten programma

  Reisinformatie

  Alle benodigde reisinformatie ontvang je ruim 2 weken voor vertrek digitaal in Mijn SNP.

  Voor wie is deze reis?

  De meeste hikers van het Yomads-aanbod zijn tussen de 30 en 45 jaar. Val je buiten deze leeftijdscategorie, maar lijkt het je leuk om dit avontuur aan te gaan en denk je dat je dit fysiek aankan? Neem dan even contact met ons op.

  Is dit een singlereis?

  In de groep kom je individuele reizigers tegen, maar het is zeker geen singlereis. De Yomads-reizen zijn ook populair bij koppels en vriendengroepen.

  Hoe is deze reis georganiseerd?

  Na de boeking ontvang je:

  • Alle reisdetails per mail en in Mijn SNP
  • Uitgebreid dagprogramma
  • Routes en locaties
  • Uitnodiging WhatsApp-groep

  Goed om te weten

  Deze pittige trektocht speelt zich af in bergachtig terrein. Je loopt over stenige, soms steile, bergpaden met af en toe een stukje rivierbedding. Gemiddeld loop je ca. 10-15 km per dag en zijn er hoogteverschillen tussen 700m en 1000m. Maar op sommige dagen is dit meer en de laatste dag op de Olympos daal je 2000m op één dag. In de tocht zitten enkele langere steile trajecten. Rond de dorpen in de Pindos/ Zagoria vind je zogenaamde ‘kalderimia’, aangelegde en met stenen ingelegde paden. Ervaring met bergwandelen is sterk aan te raden en tredzekerheid, géén hoogtevrees en een beetje doorzettingsvermogen zijn vereist.

  Je moet tijdens de huttentochten enige bagage zelf meenemen; bagagetransport tussen de hutten is niet mogelijk. Zie 'bagage mee op reis' voor wat je mee moet nemen. Zorg ook midzomer voor een alpiene uitrusting en warme en wind- en waterdichte kleding: het weer kan snel omslaan en ook bij temperaturen van 25-30 graden op zeeniveau is het boven op de berg met stevige wind en wolken soms maar 5-10 graden! 

  Extra's

  Aanvullende opties

  Maak je geen gebruik van de door SNP aangeboden vlucht? Boek deze transfer luchthaven - accommodatie v.v.

  Maak je geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar wil je wél gebruik maken van onze groepstransfers op de eerste en laatste dag, reserveer dan deze bij boeking (geen extra kosten). Dit is enkel mogelijk als je eigen aankomst/vertrektijd aansluit op het groepsvluchtschema en je naar en van dezelfde luchthaven reist als de door SNP geboekte vlucht.

  Praktische informatie

  Waar ontmoet ik de groep

  Je ontmoet je de groep op het vliegveld van Thessaloniki. Op de luchthaven staat er een groepstransfer voor je klaar die je naar de eerste accommodatie brengt. Je kan natuurlijk ook bij de accommodatie aansluiten. Geef bij de boeking dan aan dat je geen gebruik wilt maken van de transfer. Aan het einde van de reis brengt de transfer je weer terug naar de luchthaven.

  Vluchtinformatie

  Deze reis is te combineren met een vlucht op Thessaloniki.

  De transfer sluit aan op het volgende vluchtschema:

   Vluchtschema 30juni 2024

  HV5809 Amsterdam – Thessaloniki  vertrek 05:10 aankomst  09:00 uur

  HV5810 Thessaloniki – Amsterdam vertrek 16:20 aankomst 18:25 uur

   

   Vluchtschema 15september 2024

  HV5807 Amsterdam – Thessaloniki  vertrek 09:40 aankomst 13:50 uur

  HV5806 Thessaloniki – Amsterdam vertrek 21:20 aankomst 23:25 uur

   

   

  SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
  E-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

  Als je zelf je heen -en terugreis regelt, raden we aan om de vluchten pas te boeken als deze Yomads-reis voldoende deelnemers heeft en voorzien is van het label 'Voldoende Deelnemers'

  Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Griekenland ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis.  

  Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.  

  Carmacal Pindos Olympos 101039

  Ook in Griekenland kun je inmiddels steeds vaker pinnen in winkels. Maar in de berghutten kun je uitsluitend contant betalen; handig dus om vanuit Nederland wat contant geld mee te nemen.

  De dagrugzak die je voor deze reis nodig hebt, moet voldoende ruimte hebben voor een setje schone kleding voor 3 nachten, toiletspullen, lunchpakket, een warm kledingstuk, regenkleding en een drinkfles. Wij raden dan ook een dagrugzak aan van ca. 35 liter. De overige bagage kan worden opgeslagen in ons guesthouse in Litochoro.  

  • bergwandelschoenen met stevige zool, hoog sluitend en ingelopen
  • warme en luchtige kleding (temperatuurverschillen kunnen aanzienlijk zijn) in laagjes; een ondershirt van merinowol is perfect
  • regen- en winddichte kleding
  • zonnebrandcreme, lippenbalsem
  • zonnebril en pet/zonnehoed
  • eventueel: handschoenen, sjaal en muts
  • zwemkleding
  • dagrugzak (35 liter)
  • evt. sloffen of hutslippers
  • lakenzak/kussensloop (of slaapzak)
  • zaklamp
  • handdoeken
  • grote drinkfles (minimaal 1,5 liter)
  • mueslirepen en andere tussendoortjes
  • zitmatje voor lunch in het veld
  • aanbevolen: uitschuifbare wandelstokken
  • GELDIG paspoort (mag niet verlopen zijn)
  • kopieën van reis- en ziektekostenverzekering
  • voorts eventueel: verrekijker, fotocamera
  • enige EHBO-benodigdheden, zoals pijnstillers, rekverband, breed sporttape (onmisbaar voor het afplakken van blaren)

  8 juli 2024
  Door de extreme droogte is de watervoorraad van de hut Spilios Agapithos op. Je kunt je daar niet wassen en toiletten kunnen niet doorgespoeld worden. De sanitairruimtes zijn daarom gesloten. Buiten de hut is een droog-toilet als noodvoorziening. Drinkwater is in flessen te koop.

  Ga je binnenkort op reis naar Griekenland bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/griekenland. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

  Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/griekenland/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

  Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

  Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

  Gezondheidszorg
  De gezondheidszorg in Griekenland is goed geregeld. Het is niet moeilijk om een Engels sprekende dokter te vinden. Zelfs in kleinere dorpen en op eilanden is altijd een Health Centre te vinden. Toeristen, die uit één van de EU landen komen hebben recht op gratis medische hulp. Echter, een goede reisverzekering is noodzakelijk, omdat daarmee ook bezoeken aan privé-klinieken en verblijven in (vaak betere) niet-staatsziekenhuizen vergoed worden. In vergelijking met Nederland gaat het er zeker in de staatsziekenhuizen allemaal wat chaotischer en minder servicegericht aan toe.
  N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

  EHBO
  U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

  Malaria
  In de Evrosdelta in het noordoosten van Griekenland komt tijdens de maanden mei t/m oktober mogelijk Malaria voor. Bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen in verband met Malaria zijn extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

  Teken
  De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

  Grieken zullen over het algemeen altijd bereid zijn u belangeloos te helpen als u onverhoopt in de problemen komt. Wordt u toch bestolen of raakt u iets kwijt dan moet u daar voor uw verzekering een politieverklaring van kunnen overleggen. In Griekenland is dit vaak een omslachtige en tijdrovende activiteit. Lang niet altijd kan men u bij de politie (astinomía) in het Engels te woord staan en bureaucratie en achtergebleven automatisering zorgen voor een trage verwerking. Tip: doe geen aangifte van diefstal (=misdrijf) maar van vermissing (= geen misdrijf); dit verkort te procedure aanzienlijk en is voor uw verzekering in de regel voldoende.
  Het landelijke alarmnummer voor politie, ambulance en brandweer is 112. Noteer via uw accommodatie het plaatselijke nummer van politie of dokterspost.

  Bekijk wat deze reis kost

  Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

  Olympus hike

  Griekenland - Pindos en Olympos Hike Experience

  Hiken door Griekenlands spectaculaire hooggebergte

  Trektocht langs bergpensions en berghutten

  Zwaarte
  Comfort
  Wandelen
  Groepsreis

  Welke variant kies je?

  Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

  Reisgezelschap & Accommodaties

  Wanneer wil je vertrekken?

  Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

  ma di wo do vr za zo
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
  Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

  Wanneer wil je vertrekken?

  Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

  Start datum
  Aantal dagen
  Beschikbaarheid
  Prijs p.p.
  Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
  Kirsten de Baar

  Kunnen we je helpen?

  Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.