Griekenland - Kreta, Sfakia, 7 dagen Van kust naar kust op Kreta

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie langs dorpshuizen, hotel en pensions

Van de groene Apokoronas, met tussen olijfbomen en cipressen indrukwekkend uitzicht op de Witte Bergen, dwars door het domein van schaapherders naar ruige kliffen en verborgen baaitjes van de zuidkust in Kreta's 'Wilde Westen': Sfakia. Picknick in bizarre kloven en ontdek in het voorjaar de enorme bloemenpracht. Wandel langs schilderachtige witte dorpjes en drink raki en koffie met de bewoners in het kafeneion. Je overnacht in comfortabele dorpshuizen, een prima berghotel en een fijn hotel direct aan zee. Een 2-weekse Kretareis maak je door aansluitend de reis 'Kreta Zuidkust' te boeken.

Uniek aan deze reis

 • Autovrij Loutro aan zee
 • Eilanddoorsteek
 • Niet toeristisch Kreta
 • Stille oude herderspaden
 • Verrassende accommodaties
 • GPS tracks aanwezig
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Griekenland - Kreta, Sfakia

Het landschap van dit deel van Kreta, het eiland waar ooit de wieg van Zeus stond, kent grote contrasten. We ervaren dit ten volle omdat we dwars door het binnenland van de noordkust een trektocht maken naar de zuidkust. Een echte dwarsdoorsnede van Kreta dus en bijzondere wandeltochten die u bij geen enkele andere organisatie zult vinden. Kale bergen wisselen af met groene valleien, diepe kloven en smalle kustgebieden. Vooral in het vroege voorjaar is het één grote bloemenzee. In de oude witte dorpjes in het binnenland ervaar je nog de geroemde Griekse vriendelijkheid en gastvrijheid. Géén Samariakloof in dit programma, maar wel enkele andere onbekende kloofdalen, waar geen grote groepen wandelaars doorheen gaan en die u dus voor uzelf hebt!

Het weelderige landschap van Apokoronas in het noorden kan model staan voor de Hof van Eden. Groene heuvels met olijfgaarden en cipressen worden afgewisseld met bloemrijke velden en kleine dorpjes. Toeristen komen hier niet, maar voor wandelaars zijn de oude paden tussen de dorpen een genoegen. De tocht voert verder naar het binnenland, waar ruige kalkbergen en karige weides het landschap domineren. We overnachten op een van de weinige vruchtbare vlaktes, het Askifou-plateau. Vandaar wandelen we via onbekende routes en een prachtige nog onontdekte kloof naar de zuidkust bij Chora Sfakion, de 'hoofdstad' van de streek Sfakia. Vandaar proeft u van de mooie zuidkust middels een fraaie kustwandeling naar het in een mooie baai gelegen Loutro.

De eerste dagen overnacht u in prachtig gerestaureerde dorpshuizen, in het binnenland hebben we een comfortabel klein bergresort en in Chora Sfakion verblijft u in een klein pension bij het haventje.

Dag 1

Aankomst op Kreta. U reist per openbaar vervoer (bus) naar Vrisses; het laatste stukje zorgen we voor een transfer naar Vamos. U kunt ook helemaal per taxi reizen (te reserveren bij boeking) naar Vamos. Dit dorp is gelegen in het binnenland van een rustig hoekje van de kuststreek tussen Rethimno en Chania. Vamos is een traditoneel Grieks agrarisch dorp met veel gerestaureerde oude huizen, een uitnodigende platia en een erg groene omgeving. Wellicht heeft u nog tijd voor een wandeling door het dorp voor u een leuke dorpstaverna opzoekt.
Bij aankomst krijgt u bij het toerismebureautje het (Engelstalig) boekje 'Vamos on Foot', met daarin leuke achtergrondinformatie over de streek en diverse wandelingen als aanvulling op de tochten in uw SNP reisdocumentatie.

Overnachting in

Vamos - Vamos Appartementen

Dag 2

Vandaag loopt u via meerdere kleine dorpen naar het langste zandstrand op het eiland in het plaatsje Georgioupolis. Een vrij gemakkelijke, maar prachtige wandeling met ruimschoots de gelegenheid tot mooie fotos en een grieks kopje koffie in een van de dorpskafenions. Mooie uitzichten, de oudste olijvenpersfabriek van de streek, dorpjes, kerken en pleintjes. En na afloop even een heerlijke duik in zee. Vanaf Georgioupolis heeft u op het einde van de dag een transfer terug naar Vamos. Wandeling: 12 km, 100 m stijgen en 300 m dalen, ca 4 uur.

Overnachting in

Vamos - Vamos Appartementen

Dag 3

Een korte transfer brengt u vanuit Vamos in het parkachtige landschap van Apokoronas, een vruchtbare en groene streek met veel olijfbomen, cipressen en mooie oorspronkelijke dorpjes. Onderweg overweldigend uitzicht op de abrupt tot boven 2000 m. oprijzende Levka Ori, in het voorjaar met sneeuw bedekt.
Op het einde van de middag wordt u in het kafeneion van het dorpje Nippos opgehaald en gaat u in ca. 45 min. de bergen in, naar het hart van Sfakia. U overnacht op het Askifou plateau bij het gelijknamige dorpje. U kunt eten in het restaurant van de fraaie, geheel uit natuursteen opgetrokken, accommodatie. Wandeling: 14 km, 400 m stijgen en dalen, 4 uur.

Overnachting in

Askifou

Dag 4

Vandaag staat een echte bergtocht op het programma. Via het volledig door bergen ingesloten vlakke Askifou-plateau wandelt u naar het dorpje Imbros. Daar begint dan de stijging in richting het “Niato” plateau. Een geweldig mooie tocht die vele panoramaische uitzichten biedt. Boven wordt u beloond met een fantastisch uitzicht op de Mt “Kastro” en een aantal andere bergen van meer dan 2000m hoog. Op een hoogte van ca 1200 – 1300 m lopen we van het ene mooie bergplateautje naar het andere tot we het grote Niato plateau bereiken, een streek die alleen van tijd tot tijd bewoond wordt door herders en hun schaapskuddes. Hier bent u in het hart van Sfakia en u kunt zich voorstellen dat in het verleden heldhaftige verzetsstrijders zich hier prima konden schuilhouden. De afdaling terug naar Askifou gaat over een oud pad door een prachtig bos met iedere keer weer mooie uitzichten door de bomen.
Wandeling: 16/19,5 km, 700 m stijgen en dalen, 6/7 uur.

Overnachting in

Askifou

Dag 5

Een korte transfer brengt je naar het dorpje Imbros aan de rand van het Askifou Plateau. Hier gaat de tocht naar Chora Sfakion aan de zuidkust beginnen. Er zijn twee opties: je kunt afdalen naar de populaire en redelijk goed beloopbare Imbroskloof, of je gaat eenzaam omhoog om daarna de onbekende Sfakianokloof in te duiken en door ruiger terrein af te dalen naar de zuidkust. Aan het einde van de Imbroskloof zijn enkele tavernas, in de ruige natuur van de Sfakianokloof moet je wat te picknicken bij je hebben. Na aankomst in Chora Sfakion kun je in de namiddag zwemmen aan een mooi beschut strand aan de rand van het dorp of direct vanaf de stijger met ligbedden van je hotel aan zee.
Wandeling Imbroskloof: 12,5 km, 50 m stijgen en 700 m dalen, 4,5 uur.
Wandeling Sfakianokloof: 15,5 km, 400 m stijgen en 1200 m dalen, 5,5 uur; in de kloof loop je een flink stuk over rolstenen.

Overnachting in

Chora Sfakion

Dag 6

Het kost wat inspanning om bergop via de Ilinga Kloof de omgeving van het bergdorpje Anopolis te bereiken, maar eenmaal boven kun je even uitrusten in dit nog authentieke dorp. Ze hebben hier een lekkere bergkruidentee en/of de 'Sfakiana Pita', een soort pannekoek gevuld met crèmekaas en bestreken met honing. Na een (lunch-)pauze verlaat je het bergdorp en daal je via een fraai zigzagpad af naar het dorpje Loutro. Geweldige uitzichten op het pitoreske dorp en op zee gedurende de hele afdaling. Na aankomst heerlijk relaxen in dit mooi in een baaitje gelegen dorpje. Wandeling: 10 km, 600 m stijgen en 675 m dalen, 4,5 uur.
Wil je vandaag een minder zware tocht, dan kun je ook via een fraai kustpad naar Loutro lopen, met onderweg een zwemstop bij de 'Freshwaterbeach'. Wandeling: 6,5 km, 200 m stijgen en 250 m dalen, 3 uur.

Vanaf Loutro neem je in de namiddag de boot terug naar Chora Sfakion. Teruglopen via het kustpad kan ook.


Overnachting in

Chora Sfakion

Dag 7

Deze dag eindigt het arrangement. Het is mogelijk om extra nachten te boeken in Chora Sfakion, Loutro, Chania of Heraklion. Vanaf Chora Sfakion reis je in 2 uur (Chania) of 3 uur (Heraklion) per bus en taxi naar de luchthaven vanwaar de terugvlucht vertrekt. Je kunt ook een taxi vanaf Chora Sfakion rechtstreeks naar het vliegveld bij ons boeken.

Boek aansluitend de reis 'Kreta Zuidkust (van Paleochora naar Loutro)' als je de trektocht op Kreta wilt verlengen langs de imposante klifkust van Kreta en door enkele spectaculaire kloven, met onder andere de beroemde Samariakloof. In dat geval reis je vandaag per boot naar Paleochora.

Nota Bene: indien je aansluitend de reis 'Kreta Zuidkust' (code 322002) geboekt hebt, reist je vandaag per boot  naar Paleochora. In Agia Roumeli heb je  een paar uur de tijd om te lunchen, te zwemmen en te ontspannen. Later op de middag neem je dan de boot van Agia Roumeli via Sougia door naar Paleochora in het zuidwesten van het eiland. Zo trekt de hele zuidkust van Kreta onderweg voorbij en heb je een mooie indruk van de tocht die komen gaat.
Deze tocht is ook per bus te maken, maar dat is een lange busreis over bergwegen met een overstap in Chania.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

U verblijft in de beste accommodaties die wij in dit deel van Kreta voor u konden vinden. We hebben bewust gekozen voor door de lokale bevolking gerunde onderkomens. Overal heeft u een eigen douche en toilet en bijna altijd een balkon of terras. We beschrijven hieronder onze accommodaties van de 1e keuze. 
Nota bene: door de kleinschaligheid het kan voorkomen dat een accommodatie vol is op moment van boeking. In dat geval wordt u ondergebracht in een zo gelijkwaardig mogelijk alternatief.

 • In Vamos overnacht u in één van de mooi gerestaureerde oude dorpshuizen, een bijzondere verblijfsplaats. Een klein, compleet traditioneel Kretenzisch huisje of een deel van een groter huis, is deze dagen uw domein. U heeft in de meeste gevallen een kleine patio of balkon.
 • Rust heerst er in de sfeervolle kleine accommodatie aan de rand van de landelijke hoogvlakte van Askifou. U kijkt uit over een vlakke landelijke lappendeken, die helemaal door bergen omsloten is. Binnen vindt u eenvoudige, maar toch comfortabele inrichting met o.a. een koelkastje en een ruim balkon met prachtig uitzicht. De inrichting is in traditioneel Kretenzer stijl, net als de gastvrijheid. Er is een prima restaurant en een klein zwembad (open vanaf medio mei tot medio september en afhankelijk van het weer).
 • In Chora Sfakion slaapt u in een klein comfortabel hotel aan het einde van de boulevard. De heldere kamers hebben allemaal uitzicht op zee en u loopt zo de kleine en gezellige boulevard op. Onder het hotel is een prima taverna met terras en last but not least: ook een zonneterras met ligbedden direct aan zee, waarvandaan je direct een duik in zee kunt nemen. Je bent ook zo bij het naastgelegen fijne strandje. Elke kamer heeft TV, WiFi, balkon met uitzicht over zee, airco, koelkastje en een eigen badkamer met wastafel, douche en toilet.

Over de maaltijden

Bij al uw accommodaties krijgt u een ontbijt geserveerd. In Vamos zal dat zijn in bij een klein café nabij de plaatselijke agro-toerisme-coörperatie. Verder zal dat bij uw accommodatie zijn. De maaltijden 's avonds kunt u naar eigen inzicht gebruiken in de plaatselijke taverna (’s) of bij uw accommodatie (Askifou, Chora Sfakion). In de dorpjes waar u verblijft kunt u uw lunch inkopen. Op de Askifouvlakte is dat iets lastiger en kunt u desgewenst een lunchpakket bestellen.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • bagagevervoer
 • taxitransfer Vrisses-Vamos dag 1
 • transfers op dag 2, 3 en 5
 • SNP-reisdocumentatie en eenvoudig kaartmateriaal
 • Boekje 'Vamos on Foot' (ter plekke)

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • overige transfers en boottickets
 • eventuele entrees
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Ter plaatse te betalen

Toeristenbelasting (afhankelijk van hotelcategorie tussen ca. € 0,25 en € 2,- p.p.p.n.)

Over de activiteiten

Een redelijke wandelconditie is een vereiste om de wandelingen met plezier te kunnen maken. De wandelingen gaan grotendeels over kleine paadjes; vaak is de bodem stenig, goede bergwandelschoenen zijn daarom belangrijk.

Extra dagen

U kunt bij dit arrangement overal een extra (rust)dag boeken. Vanwege de onvervalste dorpssfeer vinden wij Vamos een aanrader. Vanaf Chora Sfakion zijn wat extra wandelmogelijkheden.

Extra's

Verlengingshotels

voorzijde.jpg

Halepa (Chania)

Hotel Halepa in Chania is gehuisvest in een statig neoklassiek pand, met daarbij een nieuw aangelegde vleugel met modernere kamers. Het hotel is gelegen in de chique wijk Halepa, op 15 min. lopen van de Venetiaanse haven. De inrichting van het hotel is verzorgd, met klassiek aandoende inrichting in de oude vleugel, en modernere in de nieuwe vleugel.
Het hotel heeft een ruime tuin met terras, maar er is ook een stijlvolle lounge met zelfs een open haard voor de frissere avonden in herfst en het vroege voorjaar. Er is een bar en een restaurant. Vanaf het sfeervolle dakterras heeft u prachtig uitzicht over de stad richting zee.
De kamers zijn ruim, in stijl ingericht, hebben verwarming en airconditioning en beschikken over internettoegang.

balkon.jpg

Hotel Arkadi (Chania)

Prima, zeer gunstig gelegen, modern middenklassehotel in Chania met een vriendelijke receptie, waar tevens een lounge is.

uitzicht_op_de_haven.jpg

Marin Dream Hotel (Heraklion)

Gelegen tussen de haven en het oude centrum, vlakbij het busstation, is dit een ideaal stadshotel in Heraklion. Relatief rustig gelegen en modern hotel met goed uitgeruste kamers en vriendelijke service.
Er is een restaurant en een bar en van een aantal kamers heeft u zicht op de oude haven.
De kamers beschikken over een balkon, fraaie badkamer, airco, satelliet TV, internettoegang en een safe.

Transfers

Transfer van vliegveld Heraklion naar Vamos (vanaf € 170,- per boeking)

Transfer per taxi vanaf het vliegveld van Heraklion naar de eerste accommodatie in Vamos. U wordt op het vliegveld opgewacht.

Voorwaarden: U dient deze transfer bij boeking te reserveren. De prijs geldt tot maximaal 4 personen.

Transfer Chora Sfakion - hotel in Heraklion (vanaf € 189,- per boeking)

transfer Luchthaven Chania (CHQ) - Vamos (vanaf € 55,- per boeking)

Transfer van Chora Sfakion naar vliegveld Chania (vanaf € 119,- per boeking)

Transfer per taxi vanaf de laatste accommodatie in Chora Sfakion naar het vliegveld van Chania. Ritduur ca. 1,5 uur.
U kunt hierdoor mogelijk een extra overnachting in Chania vermijden.

Voorwaarden: U dient deze transfer bij boeking te reserveren. De prijs geldt tot maximaal 4 personen.

Transfer van Chora Sfakion naar hotel in Chania (vanaf € 114,- per boeking)

Transfer per taxi vanaf de laatste accommodatie in Chora Sfakion naar uw verlengingshotel in Chania. Ritduur tussen 1 en 1,5 uur.

Voorwaarden: U dient deze transfer bij boeking te reserveren. De prijs geldt tot maximaal 4 personen.

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een vlucht op Heraklion of Chania.

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven van charters, Transavia en lijndiensten.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Vertrek- en aankomsttijden van charters worden ongeveer één week voor vertrek bekend. Houdt u er rekening mee dat met name in schoolvakantieperiodes deze tijden zeer vroeg of laat op de dag kunnen zijn.

Lees svp hieronder bij 'Hoe kom ik van het vliegveld bij de eerste accommodatie' zorgvuldig welke consequenties de keuze voor een bepaalde vlucht heeft voor uw overnachtingsschema, met name bij de terugreis.

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Heenreis
Vlucht op Heraklion (HER):
Vanaf het vliegveld Heraklion neemt u een taxi of stadsbus naar het busstation. U kunt van hieruit verder per lijnbus naar Vrisses (richting Rethimno-Chania; elk uur tot halverwege de avond). Reistijd circa 2 uur. De bus stopt in Vrisses, vanwaar wij een taxitransfer hebben geregeld naar uw accommodatie in Vamos.
U kunt bij ons ook een taxitransfer vanaf Heraklion direct naar Vamos reserveren.

Vlucht op Chania (CHQ):
Vanaf het vliegveld Chania is er geen goede busverbinding met de stad. Het beste kunt u dus vanaf het vliegveld direct een taxi nemen naar Vamos. Deze taxirit is ook al bij uw boeking bij ons te reserveren.

In het voor- en het naseizoen rijden er minder bussen. De afstand van vliegveld Chania naar Vamos bedraagt ca. 30 km, dus een taxi is ook een goede en betaalbare optie. Ook vanaf Heraklion naar Vamos kan een taxi lonend zijn (bij aankomst 's avonds). Vastgestelde taxiprijzen vindt u in de aankomsthallen van de vliegvelden.

Terugreis:
Aan het eindpunt van uw arrangement reist u per bus van Chora Sfakion (bus met vertrek 11.00), naar Heraklion (3 uur, ca. € 11,-) of Chania (2uur, ca. € 8,-). Met het openbaar vervoer kunt u de tweede helft van de middag op het vliegveld zijn.
In april en eind oktober gaat er slechts 1 bus per dag vanaf Chora Sfakion (7.00 uur) die u alleen kunt halen met een taxiboot vanaf Loutro (ca. € 40,-). U kunt bij boeking aangeven dat u de laatste nacht in dat geval in Chora Sfakion wilt boeken. U kunt er voor kiezen om per taxi van Chora Sfakion naar het vliegveld te reizen. Deze taxirit kunt u desgewenst bij uw boeking bij SNP reserveren.

Op bovengenoemde manieren kunt u ook vluchten rond of iets na het middaguur halen. Bij een vroegere terugvlucht kunt u niet meer dezelfde dag vanaf uw laatste accommodatie bij het vliegveld kunt komen. U dient dan een extra nacht in Heraklion of Chania te reserveren.
Dit laatste geldt ook indien u een chartervlucht boekt, waarvan de vluchttijden pas kort van tevoren definitief bekend zijn. Checkt u dus nauwkeurig uw vluchttijden indien u deze reis boekt.

U kunt dit arrangement starten van 1 apr t/m 31 okt. Reserveer uw reis naar Griekenland tijdig i.v.m. de heen- en terugreis, de vliegtuigen zitten vaak al snel vol.
In voor- en najaar zijn de wandeltemperaturen op Kreta ideaal. Vanaf juni tot begin september kan het met name aan de zuidkust heet zijn. In deze periode zult u soms voor een kortere wandelvariant moeten kiezen of wellicht beter een dagje per boot naar de volgende bestemming kunnen reizen. In de bergen van Sfakia en bij de noordkust zorgt wind vaak voor verkoeling. Rond het Askifouplateau zijn ook de temperaturen in de zomer wat gematigder. Op zon- en feestdagen hebben veel opgravingen en musea aangepaste openingstijden, terwijl met name de kleinere meestal op maandag gesloten zijn. Er is op zon- en feestdagen minder openbaar vervoer, inclusief veerboten, met name met Grieks Pasen ligt alles zelfs stil. Zie de landeninformatie Griekenland.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Kreta ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Alle benodigde transfers gedurende uw reis zijn voor u geregeld en inclusief uw arrangement.

Uw bagage wordt vervoerd van/ naar uw onderkomens. Vanwege dit bagagevervoer verzoeken wij u geen zware koffers mee te nemen (de accommodaties beschikken niet over een lift).

Voor een verblijf in Griekenland hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van Griekenland (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Griekenland erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm. Bij autohuur raden we u aan om voor een CDW-verzekering zonder eigen risico te kiezen en een aanvullende WA-verzekering af te sluiten die een hogere dekking dan standaard geeft. Als u uw auto huurt via SNP, dan is dit het geval.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
De gezondheidszorg in Griekenland is goed geregeld. Het is niet moeilijk om een Engels sprekende dokter te vinden. Zelfs in kleinere dorpen en op eilanden is altijd een Health Centre te vinden. Toeristen, die uit één van de EU landen komen hebben recht op gratis medische hulp. Echter, een goede reisverzekering is noodzakelijk, omdat daarmee ook bezoeken aan privé-klinieken en verblijven in (vaak betere) niet-staatsziekenhuizen vergoed worden. In vergelijking met Nederland gaat het er zeker in de staatsziekenhuizen allemaal wat chaotischer en minder servicegericht aan toe.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

Voor een verblijf in Griekenland hebt u geen vaccinaties nodig.

Malaria
In de Evrosdelta in het noordoosten van Griekenland komt tijdens de maanden mei t/m oktober mogelijk Malaria voor. Bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen in verband met Malaria zijn extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Grieken zullen over het algemeen altijd bereid zijn u belangeloos te helpen als u onverhoopt in de problemen komt. Wordt u toch bestolen of raakt u iets kwijt dan moet u daar voor uw verzekering een politieverklaring van kunnen overleggen. In Griekenland is dit vaak een omslachtige en tijdrovende activiteit. Lang niet altijd kan men u bij de politie (astinomía) in het Engels te woord staan en bureaucratie en achtergebleven automatisering zorgen voor een trage verwerking. Tip: doe geen aangifte van diefstal (=misdrijf) maar van vermissing (= geen misdrijf); dit verkort te procedure aanzienlijk en is voor uw verzekering in de regel voldoende.
Het landelijke alarmnummer voor politie, ambulance en brandweer is 112. Noteer via uw accommodatie het plaatselijke nummer van politie of dokterspost.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Griekenland - Kreta, Sfakia

Van kust naar kust op Kreta

Wandelvakantie langs dorpshuizen, hotel en pensions

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 9.3 beoordeeld door 377 klanten