Griekenland - Karpathos, 8 dagen Het best bewaarde geheim van Griekenland

« Terug naar overzicht
Groepsreis - Wandelen

Wandelvakantie langs pensions

Het kleine en nog niet door toerisme aangetaste broertje van Kreta. Oude tradities leven hier voort en veel oude ezelpaden zijn nog prachtig intact. Eet makarounes in het wonderbaarlijk gelegen dorp Olympos en bezoek een traditioneel huis. Met een bootje naar het onbewoonde eiland Saria. Wandel langs ruige bergkammen met altijd uitzicht op zee. Geniet van het rustige leven in kleine bergdorpjes en rust uit aan heerlijke strandjes.

Uniek aan deze reis

 • Bergachtig met zeezicht
 • Kreta in het klein
 • Oude intacte wandelpaden
 • Overnachten bij Griekse families
 • Tradities van Olympos
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Griekenland - Karpathos

Het langgerekte eiland Kárpathos is het kleinere broertje van Kreta en Rhodos. Dit best bewaarde geheim van Griekenland kent nog die unieke combinatie van tradities, folklore en gastvrijheid. Slechts enkele asfaltwegen slingeren zich onderlangs de voet van de centrale bergketen naar enkele boerendorpjes. Een uitgebreid netwerk van prachtige voetpaden maakt het ongerepte binnenland voor wandelaars goed toegankelijk. Na aankomst reist u naar het in het noorden gelegen haventje van Diafani. Hier verkennen we eerst de prachtige kust en komen uit op een heerlijk strandje. Bijzonder is een boottripje naar het onbewoonde eiland Saria, waar mysterieuze ruines en idyllische strandjes te vinden zijn. Via een stil beekdal dringen we door tot het binnenland van noordelijk Karpathos. Daar vinden we het geïsoleerd gelegen museumdorpje Olympos. Via een indrukwekkende route die over de centrale bergrug loopt, bereiken we Mesochori, dat dorp in het midden betekent. Hier genieten we van de lokale kookkunst en van de landelijke omgeving met haar prachtig onderhouden landbouwterrassen. Een korte wandeling brengt ons bij de witte strandjes van Levkos. De route naar het afgelegen Lastos gaat onderlangs de hoogste top van Kárpathos, de Kali Limni (1215 m), langs fris groene weiden en door pijnboombossen. Terwijl we in een klein kafeneio wachten op vervoer terug naar het hoofdstadje Pigadia, klinken we met de mannen van het dorp op hun wonderschone eiland.

Dag 1

Rechtstreekse chartervlucht van Amsterdam naar Karpathos, en aansluitend een mooie busreis, hoog bovenlangs de indrukwekkende kustlijn, naar Diafani.
Na aankomst in Diafani is er nog tijd voor een korte middagwandeling langs de kust naar een van de aantrekkelijke zwembaaitjes in de omgeving.
Ruim 2 uur wandelen (heen en terug) en 190 m. stijgen en dalen.

Overnachting in

Diafani

Dag 2

Vandaag staat een bootexcursie naar en wandeling over het onbewoonde eiland Saria op het programma. Met de boot van Nikos varen we naar het onbewoonde eiland Saria, dat net ten noorden van Karpathos ligt. In oude tijden was hier een welvarende stad. Struinen over dit eiland is een bijzondere ervaring. Natuurlijk is er ook tijd om te zwemmen of te relaxen en de picknick smaakt hier heerlijk.
Wandeling ca. 8 km, 340 m stijgen en dalen.

Indien het weer te slecht is om met de boot te gaan, verkennen we het achterland van Diafani. Vanaf de dorpsschool en een olijfgaard duiken we een met fraai gesteente geplaveide beekbedding in. Langs een kerkje en door geurend dennenbos komen we op het strand van Vananda. Lopend langs de kust komen we weer bij ons hotelletje in Diafani.
Wandeling: 5-8 km, tot ruim 200 m stijgen en dalen.

Overnachting in

Diafani

Dag 3

Vandaag verlaten we de kust bij Diafani en wandelen we over een prachtige oude Kalderimi (geplaveid muilezelpad) naar het agrarische dorpje Avlona. Hier lijkt de tijd te hebben stil gestaan als je kijkt hoe men hier met de hand nog de velden bewerkt. Na een koffiepauze bij de kleine taverna dalen we af over een antiek pad naar de overblijfselen van een oude stad aan zee. De Myceense stad Vrykous was tot het eind van de 7e eeuw na Christus nog een belangrijke stad, maar ligt er nu verlaten bij. Interessant is verder een klein grotkapelletje op de uiterste punt van de kaap. Weer stijgend naar Avlona en verder via kleine paden naar Olympos: een indrukwekkend beeld van een tegen de berghelling aangedrukt wit dorp, dat stap voor stap dichterbij komt. Dit is de meest bijzondere plek van Karpathos, waar oude tradities nog leven.  U overnacht er in een gastvrij klein hotelletje midden in het dorp.
Wandeling: 6-7 uur, 20 km, u stijgt 950m. en daalt 750 m *)

*) Wie vandaag een minder zware wandeling wil, kan de pittige afdaling en dito klim naar Vroukounda niet meelopen en wat rondzwerven tussen de landerijen van Avlona en daar lunchen in de taverna. Later loop je dan met de groep weer verder naar Olympos.

Overnachting in

Olympos

Dag 4

Vandaag doen we het rustig aan, tussen twee stevige wandeldagen in. Heerlijk ontbijten op het dakterras met fantastisch uitzicht. Daarna gaan we kijken in de vallei onder Olympos om te zien hoe men de velden bewerkt. Je komt langs verscholen kerkjes en een mooie bron in een groene omgeving. Korte relaxte rondwandeling van slechts ca. 4 km, maar er veel te zien onderweg, waaronder een fraaie bloemenpracht.
In de middag heb je zelf de tijd om rustig door het dorp Olympos te zwerven in de kleine trappenstraatjes. Natuurlijk zijn er ook diverse leuke winkeltjes waar locale souvenirs worden verkocht.
Wandeling: 2 uur, 4 km., u stijgt en daalt 180 m.

Overnachting in

Olympos

Dag 5

Vandaag maken we een lange en indrukwekkende tocht. We volgen de bergkam en lopen van top naar top richting ons doel: Spoa, gelegen op de ’wespentaille’ van het eiland. Op meerdere plekken zien we de zee aan weerszijden. Vanuit Olympos volgen we een goed bewaard gebleven kalderimi (geplaveid stenen pad) naar een vruchtbare vallei. Langs enkele kleine boerderijtjes en landbouwterrasjes en deels beboste berghellingen hebben we steeds wisselende uitzichten. We volgen zoveel mogelijk het oude pad. Aan het einde van deze lange, maar prachtige tocht dalen we af via een stenig pad naar het dorpje Spoa, waar we in het dorpscafé wachten op de auto's die ons naar het pension in Mesochori brengen Wandeling: 6-7 uur, 19 km, u stijgt ca. 980 m. en daalt ca 890 m.

Overnachting in

Mesochori

Dag 6

Vandaag lopen we over een mooie kalderimi naar Levkos, waar enkele mooie strandjes te vinden zijn. Een rustige dag met volop gelegenheid om een duik in zee te nemen. U loopt met regelmatig uitzicht op zee. Via hetzelfde pad loopt u in terug naar Mesochori. Het is mogelijk (niet inclusief) om per taxi terug te gaan in plaats van te lopen. Wandeling heen en weer: ca. 5 uur, 15 km, u stijgt en daalt ca 450 m (enkele reis naar het strand: 300 m dalen en 150 m. stijgen).

Overnachting in

Mesochori

Dag 7

Langs een van de kerkjes van Mesochori verlaten we het dorp. Over deels beschaduwde paden bereiken we de windmolens van het dorp, boven op een pas. Vandaar klimt u stevig via een klein 'monopathi' (voetpad) de bergen in. Terugkijkend heeft u uitzicht op het schitterend gelegen dorpje Spoa. U wandelt door een indrukwekkend berglandschap onderlangs de Kali Limni top, het hoogste punt van het eiland. We passeren 3 almen: groene oases met enkele vervallen huisjes. Uiteindelijk komt de hoogvlakte van Lastos in zicht. Er staan hier enkele boerderijen in een groene vallei. Het enige kafeneio opent haar deuren voor ons om op gepaste wijze afscheid van het oude Karpathos te nemen. Met een ouzo in de hand wachten we op de taxi’s die ons terug naar de bewoonde wereld, naar Pigadia, zullen brengen. Wandeling: 5 uur, 11 km, u stijgt 760 m en daalt 210m.

Overnachting in

Pigadia

Dag 8

Transfer naar het vliegveld en vertrek naar Amsterdam.
Mocht deze vlucht pas laat op de dag vertrekken, dan kunnen we nog een korte rondwandeling maken. Vanuit ons hotel in Pigadia wandelen we onderlangs een heuveltop en klimmen naar het op de top van de heuvel gelegen kerkje 'Agia Kyriaki'. Van hieruit hebben we een prachtig uitzicht op de baai en de stranden van Amopi. Via bospaden en een landweg keren we terug naar Pigadia. Wandeling: 1,5 uur, 5 km, u klimt en daalt 230 m.

NB Programma

Let op: De vermelde wandeltijden zijn exclusief rustpauzes. De uitvoering van bovenstaand programma is afhankelijk van plaatselijke (weers)omstandigheden. Een eventuele programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met u, maar is uiteindelijk te allen tijde ter beoordeling van de reisleider. Daar wij onze programma’s en uitgebreide reisbeschrijvingen voortdurend controleren en omdat onvoorziene omstandigheden ons soms dwingen een programma tijdens het seizoen aan te passen, kan het voorkomen dat een uitgebreide reisbeschrijving tijdens het seizoen moet worden veranderd. Wanneer deze aanpassingen ingrijpende consequenties hebben voor het verloop van de reis, worden deelnemers daarvan tijdig op de hoogte gebracht.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

U verblijft typisch Grieks, in eenvoudige en rustig gelegen middenklassehotelletjes die door families worden gerund en waar u gastvrij wordt onthaald. Vooral het verblijf bij een tradionele familie in Olympos is een bijzondere ervaring. De afgelegen locaties zorgen voor een kijkje in het traditionele dorpsleven op een klein eiland. In Pigadia is het wat toeristischer en daar overnacht u in een wat groter, maar wel rustig gelegen, hotel. Douche en toilet zijn bijna altijd bij de kamer. In de eenvoudige badkamers ontbreekt wel eens wat en soms is het warme water eerder op dan u zou denken (boilers op zonne-energie). Maar de eenvoudige charme maakt dit toch stuk voor stuk bijzondere verblijfsplaatsen. We overnachten op tweepersoonskamers. Tegen betaling van een toeslag kunt u een eenpersoonskamer boeken. N.B. in Olympos (2 nachten) is de accommodatie dermate klein, dat wij daar geen eenpersoonskamers voor u kunnen garanderen.

Over de maaltijden

U eet ‘s avonds in locale tavernas, die meestal gerund worden door de eigenaren van de accommodatie. Onze gastheren en -dames zullen hun best doen een bezoek aan hun eiland bij u onvergetelijk te maken. De streek waar u wandelt is een nog vrij arm en niet toeristisch gebied, verwacht u dus geen al te uitgebreide menu's. Wel eet u hier puur met verse ingredienten, zoals de eilandbewoners zelf ook eten. De lunch gebruikt u in het veld. De lunches zijn niet bij de prijs inbegrepen. Iedere dag is er de mogelijkheid om voldoende etenswaren te kopen in een van de kleine dorpswinkeltjes of er kan via de hotelletjes voor een uitstekende lunch gezorgd worden.

Onderweg is de voorraad en keuze van de diverse winkeltjes beperkt, dus wat "wandesnacks" voor onderweg vanuit Nederland kan handig zijn. Op dag 1 is er echter ook gelegenheid tot inkopen in een grotere supermarkt.

Inbegrepen

 • verblijf in hotels en pensions op basis van tweepersoonskamers
 • verblijf op basis van halfpension, vanaf diner op dag 1 t/m ontbijt op dag 8
 • bagagevervoer
 • alle vervoer op Karpathos
 • bootexcursie Saria op dag 2
 • diensten van 1 SNP-reisleider

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis (optioneel, zie prijsinformatie)
 • lunches
 • verzekeringen
 • eventuele entrees
 • uitgaven van persoonlijke aard

Over de activiteiten

De meeste dagen maakt u flinke wandelingen van 8 tot 15 km. Dit komt neer op wandelingen die uiteen lopen van 3 tot 6 uur. De bergen op Karpathos reiken tot boven 1200 meter en de hoogteverschillen die u moet overwinnen liggen op de meeste dagen tussen 200 en 600 meter. Af en toe zijn er steile stukken met veel rotsen, soms loopt u ook over beschaduwde vlakke paden.

Op twee dagen zijn de tochten die we aanbieden langer en niveau 3*: Zowel de tocht van Diafani via Vroukounda naar Olympos als de ‘koninginnetocht’ van Olympos naar Spoa is 19 km lang, u overbrugt dan iets meer 900 meter hoogteverschil en bent dan 7 uur (netto wandeltijd) onderweg. Op beide dagen is echter een kortere variant mogelijk, in overleg met de reisleiding zodat de wandelingen 2* blijven.

Karpathos is een uitgesproken bergachtig eiland en de paden zijn dan ook zonder uitzondering stenig. U wandelt doorgaans over oude muilezelpaden (kalderimia), waarvan de kwaliteit van het oude plaveisel wisselend is. Het terrein en het klimaat vereisen een goede wandelconditie.

Heen- en terugreis

Waar ontmoet ik de groep

Maakt u geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar reist u op eigen gelegenheid dan ontmoet u uw reisgezelschap op het vliegveld van Karpathos of bij de eerste accommodatie.

Vluchtinformatie

Wanneer je de heen- en terugreis door SNP laat regelen, dan vlieg je met een charter uitgevoerd door Transavia naar Karpathos v.v.

Vluchtschema
Vertrek en aankomsttijden van charters worden ongeveer één week voor vertrek bekend.

Houdt er rekening mee dat met name in schoolvakantieperiodes deze tijden zeer vroeg of laat op de dag kunnen zijn.

Praktische informatie

In het voor- en najaar zijn de temperaturen op Karpathos ideaal voor een wandelvakantie. Overdag loopt het kwik dan meestal op tot waarden tussen 20 en 25 ºC. ‘s Nachts koelt het af tot 10 ºC in de bergen en ca. 15 ºC aan de kust. De wind is vrijwel altijd uw metgezel, waardoor de warmte draaglijk is. Hoog in de bergen kan het zeker in mei door de wind kil zijn. Met name in het voorjaar zijn de avonden koel. Doordat er vrij hoge bergen dicht bij zee te vinden zijn, ontstaan rond de hogere toppen en bergkammen in de loop van de dag vaak wolkenbanden. Die zorgen ook in schaars begroeide gebieden af en toe voor schaduw. In de zomer blijft het, dankzij de bijna altijd waaiende wind, ook nog aangenaam. Meestal komt de maximum temperatuur tot rond 30 ºC. Wind en de relatieve droogte van de lucht maken wandelen nog steeds goed mogelijk op de meeste dagen, zeker als u in de bergen wandelt. Op beschutte plaatsen langs de kust kan het wel heet zijn, maar dan ruimen we meer tijd in om te zwemmen. De kans op regen is niet groot, maar begin mei of in oktober kan het weer wisselvallig zijn. Regen- en onweersbuien zijn dan niet ongewoon, en door de wind kan het soms fris zijn.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Karpathos  ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Aangezien het merendeel van de kosten bij de reissom is inbegrepen, hoeft u maar op weinig extra uitgaven te rekenen. Rekent u voor de lunches op een bedrag van ca. € 5,- tot € 8,- per dag (soms picknicken, soms bij een restaurantje). Daar komen dan nog drankjes bij.  Totaal kun je rekenen op ca. € 150,- tot  € 200,- voor alle persoonlijke uitgaven.

We raden ten zeerste aan om vóóraf genoeg contant geld in Nederland te pinnen. Geld opnemen op Karpathos is namelijk alleen mogelijk in Pigadia (waar u slechts doorheen komt op dag 1).

niet bekend; u kunt vanaf het vliegveld naar Pigadia reizen per taxi.

Wij raden u aan om uitgerust en met een goede conditie aan de reis over Karpathos te beginnen. Het wandelplezier is dan veel groter dan wanneer u vermoeid aan de start verschijnt. Een goede training is, om in de weken voorafgaand aan de reis, een paar stevige wandelingen te maken. U kunt dan uw wandelconditie bijspijkeren en uw voeten en schoenen weer aan elkaar laten wennen.

Tijdens deze trektocht wordt uw bagage vervoerd. Echter, over korte afstanden zult u zelf uw bagage moeten dragen (max. 5 min.). Het gaat om trajecten als van en naar de haven, en vanaf de parkeerplaats in Olympos naar uw hotel, waar geen auto kan komen. In verband hiermee kunt u uw bagage het beste meenemen in een rugzak, een weekendtas of een lichte koffer met wieltjes. Tijdens de wandelingen draagt u een dagrugzakje waarin ruimte moet zijn voor: een warm kledingstuk, een of meerdere veldflessen, regenkleding, de lunch en evt. een fototoestel en verrekijker.

 • (berg)wandelschoenen met stevige zool, hoog sluitend en ingelopen
 • in verband met mogelijk overgewicht of verlies adviseren wij u uw wandelschoenen tijdens de vlucht aan te trekken of in uw handbagage te vervoeren
 • schoenvet
 • warme en luchtige kleding (temperatuurverschillen kunnen aanzienlijk zijn)
 • lange wandelbroek (i.v.m struikgewas)
 • regen- en winddichte kleding, bijv. gore-tex jack en fleecevest
 • zonnebrandolie, zonnebril en zonnehoedje
 • dagrugzakje (min. 20 liter)
 • grote veldfles (minimaal 1,5 à 2 liter) of meerdere kleine flessen
 • eventueel: uitschuifbare wandelstokken
 • zakmes en zitmatje voor lunch in het veld
 • zaklamp
 • zwemkleding en badhanddoek
 • eventueel: snorkel en duikbril
 • GELDIG paspoort (mag niet verlopen zijn)
 • kopieën van reis- en ziektekostenverzekering
 • voorts eventueel: kompas, verrekijker, fototoestel, planten-, dieren- en stenengids
 • enige EHBO-benodigdheden die u eventueel nodig zult hebben, zoals bijv.: rekverband, sporttape of middelen voor afplakken blaren bv. "second skin"
 • i.v.m. de korte te lopen afstanden met uw bagage: liefst weekendtassen (beter 2 kleine, dan 1 grote) of frameloze rugzak; een koffer is onhandig vanwege te lopen trappenstraatjes

Er zijn op dit moment geen bijzonderheden.

Deze reis wordt begeleid door een ervaren SNP-reisleider. Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Alle reisleiders hebben een intensief programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. SNP Opleidingen is sinds 1 januari 2012 een door ANVR gecertificeerde opleiding voor reisleiders. Klik hier voor meer informatie.

Voor een verblijf in Griekenland hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van Griekenland (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Griekenland erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm. Bij autohuur raden we u aan om voor een CDW-verzekering zonder eigen risico te kiezen en een aanvullende WA-verzekering af te sluiten die een hogere dekking dan standaard geeft. Als u uw auto huurt via SNP, dan is dit het geval.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
De gezondheidszorg in Griekenland is goed geregeld. Het is niet moeilijk om een Engels sprekende dokter te vinden. Zelfs in kleinere dorpen en op eilanden is altijd een Health Centre te vinden. Toeristen, die uit één van de EU landen komen hebben recht op gratis medische hulp. Echter, een goede reisverzekering is noodzakelijk, omdat daarmee ook bezoeken aan privé-klinieken en verblijven in (vaak betere) niet-staatsziekenhuizen vergoed worden. In vergelijking met Nederland gaat het er zeker in de staatsziekenhuizen allemaal wat chaotischer en minder servicegericht aan toe.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

Voor een verblijf in Griekenland hebt u geen vaccinaties nodig.

Malaria
In de Evrosdelta in het noordoosten van Griekenland komt tijdens de maanden mei t/m oktober mogelijk Malaria voor. Bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen in verband met Malaria zijn extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Grieken zullen over het algemeen altijd bereid zijn u belangeloos te helpen als u onverhoopt in de problemen komt. Wordt u toch bestolen of raakt u iets kwijt dan moet u daar voor uw verzekering een politieverklaring van kunnen overleggen. In Griekenland is dit vaak een omslachtige en tijdrovende activiteit. Lang niet altijd kan men u bij de politie (astinomía) in het Engels te woord staan en bureaucratie en achtergebleven automatisering zorgen voor een trage verwerking. Tip: doe geen aangifte van diefstal (=misdrijf) maar van vermissing (= geen misdrijf); dit verkort te procedure aanzienlijk en is voor uw verzekering in de regel voldoende.
Het landelijke alarmnummer voor politie, ambulance en brandweer is 112. Noteer via uw accommodatie het plaatselijke nummer van politie of dokterspost.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

onbewoond_saria.jpg

Griekenland - Karpathos

Het best bewaarde geheim van Griekenland

Wandelvakantie langs pensions

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Groepsreis

Reisgezelschap

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Gekozen kamertype
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen