Griekenland - Cycladen * Eilandhoppen voor families, 10 dagen Ontdek Andros, Naxos en Amorgos

« Terug naar overzicht
Privéreis - Rondreizen

Gezinsvakantie langs appartementen

Avontuurlijk eilandhoppen met je gezin langs drie bijzondere eilanden. Wellicht is 'watereiland' Andros voor jou meteen het perfecte eiland? Groene valleien en ruige hellingen met een enorm dicht netwerk van oude historische wandelpaden, verscholen zandstrandjes en bijzonder fraaie dorpen en een eilandhoofdstadje als een plaatje.... Maar verder gevaren naar Naxos, zie je vooral langgerekte zandstranden, de godenberg Zas en een zee van olijfbomen. Vervolgens vaar je verder over de blauwe zee, langs kleine eilandjes naar het afgelegen en nog authentieke Amorgos, volgens kenners één van de mooiste Cycladeneilanden.

Uniek aan deze reis

 • 3 totaal verschillende eilanden - allemaal 'kids'
 • Altijd verblijf nabij strand
 • Compleet geregelde eilandhopreis
 • Kindvriendelijke verblijven
 • Op elk eiland een actief programma
 • GPS-tracks aanwezig
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

SNP Family Special 6 jaar en ouder

De SNP Family Specials voor deze leeftijdsgroep zitten boordevol passende activiteiten, die de kinderen uitdagen om hun omgeving te ontdekken. De natuur in! Met een ezel die de bagage draagt. De boer helpen bij zijn werk. Of kamperen in een (ingerichte) tent. Benieuwd naar al onze Family Specials?

Dag tot dag

Griekenland - Cycladen * Eilandhoppen voor families

Van eiland naar eiland op de Cycladen: een Griekse archipel in de Egeïsche Zee. Meer dan vijftig kleine en grote eilanden, die een cirkel vormen rond het onbewoonde, heilige Delos. Voor deze ’island hopping’ reis voor gezinnen kozen we drie van de mooiste, afwisselendste en spectaculairste eilanden waar we een breed scala aan activiteiten voor het hele gezin bieden. Avontuurlijk rondreizen per boot over een blauwe zee naar elke keer weer een nieuwe verrassing.

Andros is niet toeristisch en relatief onbekend, gelukkig maar. Bij SNP delen we het "geheim" van dit groene en waterrijke eiland graag, want het is in onze ogen één van de meest boeiende eilanden van de Cycladen. Ideaal als wandel-eiland door een dicht net van oude muilezelpaden, prachtige terrashellingen en mooie dorpjes, waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Het eilandhoofdstadje is zeker een van de fraaiste in deze eilandengroep. Fijn is ook dat er prachtige en rustige baaitjes zijn met heerlijke zandstrandjes, met in het hoogseizoen op een aantal plekken ook genoeg vertier voor wie dat wil, want de Grieken zelf weten dit eiland al lang op waarde te schatten!

Naxos is het grootste Cycladeneiland, en heeft een bijzonder gezellig hoofdstadje (Chora). In het binnenland verken je oude paden, kalderimia, en kleine dorpjes, of je beklimt de godenberg Zas. Je kunt surfen of catamaranzeilen, mountainbiken of gewoon heerlijk chillen op talloze mooie plekjes. Jullie verblijfplaats ligt uiteraard vlakbij de lange zandstranden ten zuiden van Chora.

Voor het echte authentieke eilandgevoel moet je naar Amorgos, een paradijs voor de avontuurlijke Family Special. Volg met je GPS eeuwenoude ezelpaden langs duizelingwekkende kliffen met uitzicht over de blauwe zee. Ontdek oude windmolens op een bergtop en het imposante rotsklooster Chozoviotissa. Of vaar je liever naar een onbewoond eilandje? Je verblijft direct aan een rustig zandstrand in een knus en smaakvol appartementencomplexje met zwembad.

Dag 1

Aankomst op het vliegveld van Athene. Wij zorgen voor een transfer naar de haven van Rafina en de ferry-tickets naar Andros (namiddagboot). In de havenplaats Gavrio kom je aan op Andros. Per bus reis je vervolgens naar je verblijfplaats, het aan de oostkust gelegen eilandhoofdstadje 'Chora'. Het ligt prachtig op een langgerekt schiereiland, dat aan beide kanten geflankeerd is door zandstranden. Het centrale pleintje is een gezellige plek voor de avonduren. De bussen sluiten altijd aan op de aankomst (en vertrek) van de veerboten.

Nota bene: mocht je een vlucht hebben waardoor aansluiting op de boot naar Andros niet meer mogelijk is, boek dan een extra nacht in ons hotel bij de haven van Rafina of het ca. 5 km verderop gelegen kustplaatsje Nea Makri. In dat geval boeken we een ochtendboot naar Andros.

Overnachting in

Andros Chora

Dag 2-3a

Vandaag is het leuk om tijd in te ruimen om de omgeving van Chora te verkennen. Er zijn diverse wandelingen mogelijk, van licht tot zwaar en de mogelijkheden met gebruik van de plaatselijke busdienst zijn ruim. Ga op zoek naar de prachtige watervallen bij Apikia, of ga op bezoek bij de weinige monniken die er nog zijn in het als een adelaarsnest gelegen klooster Panachrantou. Of voel je meer voor een spannende grotexcursie, inclusief helm en zaklamp (dus nog echt avontuurlijk)?

Aan het eind van de dag kun je lekker bijkomen aan een van de stranden. Voor cultuurliefhebbers zijn er twee interessante musea in het stadje en door het mooie historische centrum zwerven door kleine straatjes hoort er ook bij. Je komt dan ongetwijfeld uit bij het pleintje met daar tegenover het oude vervallen fort, waar een immense 'zeeman' iedereen uitzwaait. 

Overnachting in

Andros Chora

Dag 2-3b

De dag kun je benutten om de verdere omgeving te verkennen. Je kunt een bootexcursie maken (informatie over vaarschema ter plekke) naar het mooiste strand van Andros: de verscholen baai van Achlas beach. Maar ook een wandeltocht bij Korthi naar het oude Venetiaanse fort boven die baai is zeker de moeite waard. En dan kun je ook naar het fraaie kleine strand "van de oude grijze dame", met een opvallende rotspilaar. Of maak een van de vele wandelingen die mogelijk zijn nabij Chora, waarbij je op een strandje kunt eindigen, of in het stadje zelf. Leuke winkeltjes en terrasjes vind je in de hoofdstraat. 

Overnachting in

Andros Chora

Dag 4

Je vaart langs het bedevaartseiland Tinos en het bekende Mykonos naar Naxos. Hierbij kan het zijn dat je onderweg moet overstappen, meestal op Tinos. Zowel een 'gewone' ferry als een catamaran kan daarbij mogelijk zijn. Na aankomst op Naxos is er een transfer naar je verblijf inbegrepen. Je appartement ligt buiten het drukke stadje Naxos Chora zelf, in het badplaatsje Agios Prokopios, niet ver van heerlijke stranden.

Overnachting in

Naxos - Agios Prokopios

Dag 5-6a

Wandelen
In het Family Specials reispakket vind je diverse wandelsuggesties. Door gebruik te maken van bus en/ of taxi (of eigen huurauto) kunnen de verschillende wandelingen ingekort worden. Enkele suggesties die zeer de moeite waard zijn:

 • Per bus of taxi naar Chalki. Volg de oude route langs het dorpje Moni. Avontuurlijke paadjes en soms even klauteren over een muurtje. Je komt langs het oudste kerkje van Naxos, waar je de bel kunt luiden als je de pope (priester) wilt roepen met de sleutel (misbruik niet toegestaan.......). Wandeling: 7 km, 200 m stijgen en dalen, 2 uur.
 • Eveneens vanaf Chalki kun je fraai wandelen over oude geplaveide paden. Je loopt via het Venetiaanse fort Ano Kastro naar een antieke marmergroeve met daarin nog een half afgemaakt beeld (Kouros). Je kunt nog iets verder naar Melanes. Per taxi of bus terug naar Naxos-stad. Wandeling: 10 km, 150 m stijgen en dalen, 3,5 uur.
 • Per bus of taxi naar Filoti, streekcentrum. Meerdere opties: beklimming van de Zas, de hoogste top van de Cycladen (1004 m), gewijd aan Zeus. Of over oude paden door een afwisselend landschap naar het mooie dorpje Apiranthos, evt. verder afdalen naar Moni. Vandaag prachtige uitzichten. Wandeling: 13 - 19 km, 500- 900 m stijgen en dalen, 4,5 - 7 uur.

Overnachting in

Naxos stad

Dag 5-6b

Naast wandelen kun je op Naxos natuurlijk nog veel meer doen! 

Bij het strand bij Agios Prokopios (leuker, kleinschaliger!) zelf of bij het Flisvos watersportcentrum bij Agios Georgios Beach bij Chora zijn diverse activiteiten te doen (ter plaatse te regelen):

 • Proeflessen zeilen of surfen (voor complete cursussen moet je een week blijven). Je kunt ook ter plekke surfplanken huren en zelf je gang gaan als je al geoefend bent.
 • Een hele dag met een grote zeilboot de zee op, naar Paros. Onderweg mogelijk om te zwemmen en te snorkelen.

Op diverse plaatsen, of via het hotel kun je ook mountainbikes huren. In het achterland kun je leuke tochten maken en ook wat meer afgelegen strandjes worden bereikbaar.

 • Huur een of twee dagen een auto om het eiland te verkennen. Ideaal om naar afgelegen stranden te gaan.
 • Maar rijd zeker ook het binnenland in: Naxos is bekend om uitgestrekte olijfgaarden in het binnenland. Je kunt een heel leuke excursie boeken in een olijfoliemuseum in Engares waar je een privé rondleiding en activiteit krijgt. Deze excursie kun je alleen bij boeking reserveren.
 • De liefhebbers kunnen op Naxos ook paardrijden! Dit kun je vooraf of ter plekke reserveren (informatie in je reispakket).
 • Boek een excursie per boot naar Delos, het heilige onbewoonde middelpunt van de Cycladen. Dit is één grote opgraving met fraaie ruïnes en andere bezienswaardigheden, waaronder de beroemde ‘leeuwengalerij’. In het voorjaar is dit bovendien één grote bloemenzee.
 • Zwerf door de kleine straatjes van Naxos Stad, geniet van de winkeltjes en terrasjes.
 • Vergeet niet lekker te luieren aan het strand en speel daar een spelletje Tavli.

Overnachting in

Naxos Stad

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

Olijfoliemuseum Naxos

In het dorp Eggares worden jullie verwelkomd door Nikoletta Lianou of een vertegenwoordiger van het olijfpersmuseum voor een speciaal voor jullie georganiseerde rondleiding. Er zijn dus geen andere bezoekers bij. Het museum toont alle stadia van de olijfolieproductie en de productie wordt uitgelegd door de museumhouder. Er is ook een proeverij en er zijn olijfproducten te koop, zoals olie, olijfpasta en zeep. Na het bezoek en het proeven worden jullie naar buiten gebracht en loop je ongeveer 800 meter naar een kleine olijfgaard in de buurt. Hier worden enkele interessante weetjes over de olijfbomen uitgelegd en getoond. Jullie ontvangen ter afscheid een leuk product om mee te nemen vanuit de winkel. Als je de rondleiding niet wilt: het museum is ook gewoon te bezichtigen; dat is gratis.
- De getoonde prijs is de prijs voor een volwassenen vanaf 18 jaar. Kinderen t/m 9 jaar zijn gratis, tieners van 10 t/m 17 jaar krijgen 50% korting.  - Deze excursie is privé, met een speciaal programma en inclusief een artikel uit de winkel (per persoon, ook voor de kinderen) als aandenken.  - Het olijfoliemuseum is alleen per huurauto of taxi bereikbaar. Je dient zelf voor dit vervoer te zorgen. Eggares is ca. 8 km rijden vanaf Naxos stad en ca. 13 km vanaf Agios Prokopios.

Dag 7

Met de lokale veerboot vaar je langs de "Kleine Cycladen" naar het afgelegen eiland Amorgos. Een langgerekt en ruig eiland met hoge bergen en het echte authentieke 'eilandgevoel'. Hier leven tradities nog voort en er is alleen kleinschalig toerisme. In het hoogseizoen kun je ook reizen met een grotere veerboot. In elk geval proberen we altijd een dagboot voor jullie te regelen. Je verblijft nabij het dorpje Aegiali direct aan het strand.

Na een beetje uitrusten kun je het dorpje verkennen of naar het nabijgelegen strand gaan.

Overnachting in

Aegiali - Lakki Village

Dag 8-9a

Amorgos is een echt wandeleiland met nog een vrij goed intact net van oude ezelpaden (kalderimia). Een aantal kleine gehuchtjes of afgelegen boerderijtjes zijn nog steeds alleen te voet of per ezel bereikbaar. Je kunt hier nog regelmatig zien hoe akkertjes ouderwets met dier en met de hand bewerkt worden. Samen met het bergachtige terrein en spectaculaire klifkusten wordt het wandelen hier een avontuur vol uitdaging. De wandelingen kennen vaak meerdere varianten, waardoor de lengte flexibel kan zijn. Ook kun je soms met de eilandbus of een taxi een stuk klimmen omzeilen. De eilandbussen rijden pas vanaf medio mei. Meer informatie hierover staat in de reisdocumentatie. Enkele suggesties:

 • Klauterkids kunnen over een steil stenig pad naar de oude windmolens boven Langada klimmen. Waarom ze daar stonden wordt duidelijk als je er bent: probeer maar of je er kunt blijven staan in de wind! Van Aegiali kun je per bus of via het oude ezelpad naar Langada. Wandeling: 4 km, 330 m stijgen en dalen, 2,5 uur.
 • Rondwandeling rond de vallei waar Aegiali in ligt. Mooie uitzichten, een kloof, mooie dorpjes en een verlaten kerkje zijn de attracties. Als je met de bus naar Langada gaat, hoef je niet veel te klimmen en kun je daar heerlijk vers brood halen bij de plaatselijke bakker. Wandeling: 11 km, 300 m stijgen en dalen, 3,5 uur.
 • Pittige maar uiterst spectaculaire tocht naar een afgelegen klooster, waar wellicht nog iemand aan het werk is bij zijn boerderijtje. Verder langs 700 m. hoge kliffen met de zee ver onder je naar het kapelletje bij Stavros. Alleen voor enigszins tredzekere bergkids en bij niet teveel wind kun je helemaal bij Stavros komen. Tip: ga na afloop lekker eten bij de uitstekende taverna van Nikos in Langada! Wandeling: 18,5 km, 650 m stijgen en dalen, 6,5 uur.
 • De mooiste eilandwandeling. Per bus of taxi naar Chora, het eilandhoofdplaatsje (of Katapola). Langs het mooist gelegen klooster van de Cycladen, Choviotissa, langs kliffen naar het oude pad, dat dwars over het eiland naar Aegiali leidt. Opfrissing aan het zandstrand. Wandeling: 17,5 km, 360 m stijgen en 670 m dalen, 6 uur.

Overnachting in

Aegiali - Lakki Village

Dag 8-9b

Bij deze reis zijn enkele optionele excursies te boeken. Je kunt kiezen tussen een begeleide ezeltocht of snorkelen. Ter plaatse kun je ook een boottripje naar een onbewoond eilandje maken.

Het is ook leuk om voor een of twee dagen een auto te huren om de rest van het eiland te verkennen. Zo moet je zeker het fraaie eilandhoofdstadje Chora gezien hebben, met enkele leuke winkeltjes en café's. Maar ook het kleine fort boven het dorp of de heuvel met oude windmolens zijn de moeite waard.

Op het zuidwestelijke deel van het eiland zijn nog enkele oudheidkundige opgravingen te vinden, deels stammend uit Minoïsche tijden. Maar er zijn ook een tweetal fraai gelegen kloosters te zien. Saai? Nee hoor, want je wordt er gastvrij ontvangen met een drankje en wat zoetigheid en je zult je verbazen over de bouw van deze kloosters. Vooral het rotsklooster Chozoviotissa moet je gezien hebben.

Met het openbaar vervoer kun je overigens ook makkelijk naar het hoofdstadje Chora komen. Verder het binnenland in is lastiger, want daar gaat maar een enkele bus heen.

Overnachting in

Aegiali - Lakki Village

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

Amorgos_054_f3c00.jpg

Muildierexcursie Amorgos

Samen met een Griekse 'muildierenman' en twee muildieren maak je een ca. 1,5 - 2 uur durende wandeltocht in het groene achterland van Aegiali. Je klimt naar een mooi dorp waar je door de smalle straatjes trekt als in oude tijden, die eigenlijk nog steeds niet helemaal voorbij zijn. Muildieren worden in het achterland (waar geen wegen zijn) nog steeds gebruikt voor de landbouw en als lastdier. Daardoor kan de eeuwenoude kleinschalige landbouwcultuur worden behouden. Tegenwoordig zorgen de eenmalige dagelijkse excursies met toeristen er met extra inkomsten mede voor dat deze dieren en de manier van leven in een ongemotoriseerd achterland in stand kan blijven.

Muildieren zijn geen ezels, maar een kruising tussen een paard en een ezel. Het formaat is eerder dat van het paard, maar met de kracht van een ezel. Het zijn dus zeer sterke en ook waardevolle dieren, waarmee met veel respect wordt omgegaan. Er gaan 2 muildieren en een begeleider mee en er is een transfer inclusief van Aegili naar Tholaria, waar de wandeling begint. Deze excursie wordt in verband met de warmte altijd helemaal aan het einde van de dag gepland. 

Het maximum gewicht voor het mogen berijden van een muildier is bij deze excursie ca. 70 kg. Omdat het vrij grote dieren zijn kunnen kleinere kinderen niet alleen op een dier rijden; dat kan pas voor kinderen vanaf ca. 7-8 jaar.

Snorkelexcursie Amorgos

Wil je genieten van de onderwater schoonheid van Amorgos maar is duiken (nog) niet voor je weggelegd? Ga dan mee op een snorkelexcursie. Leuk, veilig en gemakkelijk, snorkelen is ideaal voor mensen die niet kunnen duiken of zich beter voelen aan de oppervlakte van de zee. Onder begeleiding van professionele en meertalige medewerkers (in bezit van duikbrevet) gaan snorkelaars op een snelle zodiac-boot naar een van de vele snorkellokaties rond Nikouria Island. Zo kom je op de beste snorkelplekken. Terwijl je vanaf de boot de kans krijgt om meer van het eiland te zien, kun je in de zee genieten van de prachtige onderwaterwereld. Je kunt natuurlijk veel kleinere vissen, maar ook octopussen, murenen, zeebaars, barracuda, juffervis, sponzen, garnalen en meer gaan zien.

Je kunt intekenen voor verschillende tijden: voorjaars- / herfstboekingen om 14:00 en juli / augustus om 10:00 of 17:00 uur.
Uitrusting inbegrepen: maskers, vinnen, snorkelen, wetsuit mét begeleiding en boottransfer.

Dag 10

Deze dag neem je afscheid van de Cycladeneilanden en van Amorgos; tenminste: als je niet nog ergens een verlenging hebt geboekt. Bijzonder geschikt is bijvoorbeeld om vanaf Amorgos naar Santorini te varen om op dit spectaculaire eiland enkele dagen door te brengen. Maar een verlengd verblijf in Athene is natuurlijk ook een mooie optie. Vanaf zowel Santorini als Athene kun je terug naar Nederland vliegen. Lees s.v.p. goed de informatie bij 'Heen- en terugreis'.

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

Cycladen 4, Santorini

Santorini: het meest bizarre en fotogenieke eiland van de eilandengroep Cycladen. Santorini, of Thira, is eigenlijk het restant van een ontplofte vulkaan; is dit wellicht Atlantis? De spierwitte huizen contrasteren sterk met de diepblauwe zee en de rode, witte en zwarte rotsen. En vergeet de heerlijke wijn op de gezellige terrasjes niet.

Je overnacht in een fraai gelegen hotel met zwembad, vlak bij de klifranden.

NB Programma

Het reizen per (veerboot) tussen de Griekse eilanden betekent enerzijds een beetje avontuur, maar anderzijds ook de nodige flexibiliteit. Immers, het kan altijd voorkomen dat boten op de lange trajecten vertraging oplopen en dat geldt zeker in de zomer bij drukte en een stevig waaiende Meltemi-wind. Een heel enkele keer kun je zo zelfs een boot missen of valt er een boot uit. Via onze Griekse partner kun je echter altijd rekenen op een oplossing ter plaatse!

Beperkte vaarschema's kunnen het soms nodig maken om de volgorde van eilanden om te wisselen of onderweg het aantal nachten aan te passen op een eiland. Dit geldt met name in voor- en naseizoen.Dit wordt altijd met je overlegd bij boeking.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Op Andros ligt onze accommodatie vlakbij één van de zandstranden die het mooie eilandhoofdstadje 'Chora' flankeren. Het Nimborio-strand is niet groot, maar de bijbehorende baai blijft vrij lang ondiep en is dus ideaal voor kinderen. Hier zijn ook enkele terrasjes. Meer horeca vind je uiteraard in het stadje zelf, rondom de autovrije hoofdstraat. Andros Chora kent een geschiedenis van zeevaart en dat bracht aardig wat geld binnen, vandaar de vele fraaie herenhuizen.
Onze accommodatie is een kleinschalig complexje van studio's en appartementen, in het groen met uitzicht op het stadje en de Nimboriobaai. In de tuin is een zwembad met enkele ligbedden, maar je loopt ook snel heuvelafwaarts naar het strand! Er zijn studio's (1-kamerappartementen) en appartementen met 1 aparte slaapkamer voor maximaal 4 personen. Bij meer dan 4 personen verblijf je hier dus altijd in 2 units. De appartementen hebben terras of balkon met terrasmeubilair, airco, een kitchenette en een eigen badkamer met douche/ toilet. De inrichting is ruim en fris en er is Wifi.
*Indien er geen beschikbaarheid meer is, boeken we een vriendelijk pension/ studio's direct aan het Nimboriostrand (geen zwembad) of (in overleg en tegen een toeslag) in luxere appartementen (met zwembad) nabij het centrum van Andros Chora.

Op Naxos verblijf je vlakbij (2- 5 min. lopen) een van de fraaie zandstranden ten zuiden van het prachtige, en iets mondaine, hoofdstadje Naxos Chora. Agios Prokopios ligt op ca. 5 km van het centrum van Chora. Het is een vriendelijk badplaatsje waar gezinnen zich prima thuis zullen voelen. Elk half uur kun je per bus naar het stadje, maar dat is ook per fiets bereikbaar. We hebben gekozen voor rustig en ruim gelegen accommodaties iets van het strand en de boulevard af.
We werken hier samen met meerdere kleine accommodaties, allemaal voorzien van een heerlijk zwembad met ligstoelen. Je verblijft hier in appartementen (max. 5 personen, 1 aparte slaapkamer) of een of meer studio’s (éénkamerappartement). Bijna altijd heb je een kitchenette tot je beschikking. Er is bij elke kamer een balkon of terras met zitje. Wifi is meestal tot bij je appartement beschikbaar, maar in elk geval bij de receptie.

Op Amorgos verblijf je aan het strand van het havenplaatsje Aegiali. Te midden van veel groen is hier een klein appartementencomplexje met zwembad jullie thuisbasis. Het is gebouwd in Cycladenstijl: kleine witte huisjes, met enkele eenheden aan elkaar geschakeld. Er is een prettige tuin met een zwembad, maar je loopt over het kleine wandelboulevardje ook zo het zandstrand op.
Je verblijft in een studio, appartement of maisonette, altijd met eigen veranda of balkon.

Over de maaltijden

Deze reis bieden we aan met elke ochtend een heerlijk ontbijt. Dit ondanks het feit dat je in principe in appartementen met een kitchenette verblijft. Op deze manier hoef je nooit te slepen met veel boodschappen en kun je zo uit je bed aanvallen op vers brood en Griekse yoghurt; lekker makkelijk dus! Tegelijkertijd heb je zo wel de gelegenheid iets voor een lunch te maken en wat snacks en drankjes te bewaren in de koelkast. Winkeltjes zijn altijd op loopafstand te vinden.

Voor het avondeten zijn overal tavernas dichtbij. Uit eten is in Griekenland nog altijd relatief goedkoop, zeker als je met een gezelschap of gezin gaat eten. Als je eet zoals de Grieken zelf doen, met diverse kleine gerechtjes voor de hele tafel, kun je voor € 12,- tot € 15,- per persoon prima eten inclusief een drankje, waaronder ook een karafje wijn! Zonder vlees of vis kan het nog goedkoper….. Vegetarisch eten is meestal geen probleem. Alleen bij een zogenaamde ‘Psistaria’ (grillrestaurant) is de keuze aan groentegerechten beperkt. Verse vis daarentegen is niet goedkoop; informeer dus altijd naar de prijzen daarvoor!

Info kindvriendelijkheid

De gekozen accommodaties zijn allemaal geschikt voor gezinnen met kinderen. Op alle eilanden zit je vlakbij een mooi zandstrand. Op Andros heeft de voorkeursaccommodatie een zwembad, net als op Amorgos. Op Amorgos is dat wel met zout water. 

De accommodatiemogelijkheden maken de gekozen onderkomens geschikt voor gezinnen van diverse samenstelling.

De flexibiliteit in het programma maakt dat de reis goed aan (ad hoc) (kinder)wensen is aan te passen. De wandelingen die we aanbieden zijn naar onze mening aantrekkelijk voor kinderen met wat er onderweg te zien en te beleven is.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen in kamer of appartement
 • airconditioning in kamer van appartement
 • bedlinnen, handdoeken en schoonmaak
 • alle ontbijten
 • transfer vliegveld Athene naar haven Rafina
 • bootticket Rafina-Andros (Gavrio)
 • transfer busstation Andros Chora-accommodatie en vv
 • boottickets Andros-Naxos 
 • transfer haven-hotel en vv op Naxos en Amorgos
 • SNP reisinformatie met routebeschrijvingen

Niet inbegrepen

 • heenvlucht naar Athene en terugreis vanaf Amorgos
 • boottickets terugreis vanaf Amorgos
 • extra overnachting(en) vooraf aan de terugvlucht
 • overige maaltijden
 • overige transfers/ boottickets
 • overige activiteiten

Ter plaatse te betalen

Toeristenbelasting (afhankelijk van hotelcategorie tussen ca. € 0,25 en € 2,- p.p.p.n.)

Over de activiteiten

Hoewel deze reis in principe met kinderen van alle leeftijden te doen is, zijn de wandelingen en activiteiten vooral geschikt voor kinderen vanaf een jaar of zes. De diverse verplaatsingen met veerboten zijn voor wat oudere kinderen en pubers een avontuur, voor de kleinsten zal het wellicht meer onrust zijn. Meer avontuur is te vinden in diverse vormen van een grotexcursie met helm en zaklamp op Andros, sea- & beachsporten op Naxos of snorkelen op Amorgos. Voor iedereen leuk is een boottochtje; hoeveel activiteit je daar aan koppelt bepaal je zelf. Er is aanbod voor alle niveaus en verschillende leeftijden op de diverse eilanden.

De smalle en soms stenige paden en de diverse uitstapjes naar oudheidkundige overblijfselen, dorpjes en stadjes en zwembaaitjes zijn vooral geschikt voor kinderen vanaf ca. 6 jaar, die het zelf leuk gaan vinden dingen te ontdekken. De wandelingen zijn door gebruik te maken van bus of taxi flexibel in lengte te maken. Een auto huren is vooral op het wat grotere eiland Naxos, maar ook op Andros (dan wel meteen bij aankomst in de haven van Gavrio) een goede optie; zo ben je flexibeler in je mogelijkheden. Denk in de zomermaanden wel aan de hitte, die wandelen overdag onmogelijk kan maken. In de vroege ochtend of late namiddag zijn er dan betere mogelijkheden. Je kunt natuurlijk geluk hebben als de koelte brengende zeewind flink doorwaait; dan is het zeker hogerop voor de echte wandelaars nog wel te doen!

Al met al zit er zoveel flexibiliteit in de programmamogelijkheden dat je de reis net zo zwaar of licht kunt maken als je zelf wilt.

Geschikt voor kinderen

vanaf ca. 6 jaar.

Extra dagen

Verlengen van het arrangement kan in principe met elk willekeurig aantal dagen, op elk eiland. Met name Andros biedt veel mogelijkheden voor een langer verblijf en als je enkele dagen een auto huurt, zeker ook Naxos.

Indien je terug wilt vliegen vanaf Santorini, kunnen extra overnachtingen op dit eiland aantrekkelijk zijn, vóórdat je weer naar huis vliegt. Datzelfde geldt voor Athene.

Extra's

Verlengingshotels

hotel.jpg

Hotel Kalimera

Gastvrij familiehotel met fijn zwembad in bloemrijke tuin. Ontspannen sfeer, rust en mooi uitzicht. Het hotel is ruim opgezet en gebouwd volgens de traditionele eilandarchitectuur met bogen en ronde daken. Het heeft een mooie tuin met zitjes en ligstoelen, een fraai zwembad, een eigen bar en restaurantje. De kamers zijn allemaal voorzien van douche en toilet en een balkon of terras en hebben altijd zeezicht. Naast standaard kamers zijn er ook maisonettes en een dorpshuis te huur, zeer geschikt voor families.

hotel_avra.jpg

Hotel Avra (Rafina)

Hotel Avra is de perfecte plek vooraf of na afloop van een eilandvakantie met Andros in het programma. Het hotel ligt vlak naast de haven van Rafina, vanwaar de boten naar Andros, Tinos en soms ook Naxos vertrekken. Rafina is op slechts een klein half uur rijden vanaf het vliegveld. Vanaf het vliegveld gaat er ook een expresbus. Het hotel beschikt over 96 kamers, waarvan een deel uitkijkt over de haven en de zee met strand. Hotel Avra is totaal gerenoveerd en met smaak ingericht. De kamers zijn van alle gemakken voorzien.

interieur_kamer.jpg

Hotel Jason Inn

Modern hotel, prima kwaliteit. Ruime, comfortabele kamers met eigen badkamer, airco, telefoon, tv, minibar. Het hotel beschikt over een bar en een restaurant en tijdesn de zomermaanden worden de maaltijden (naar wens) op het dakterras geserveerd waar u kunt genieten van een magnifiek uitzicht.

Coco-Mat hotel Athens

Middenin de elegante wijk Kolonaki, net buiten de National Gardens, vind je het kleinschalige designhotel 'Coco-Mat Athens'. Het heeft een bijzondere architectuur en is modern ingericht met oog op comfort, service en design alsmede duurzaamheid. Daar past ook het verkooppunt van de duurzaam ontwikkelde Coco-Mat slaapproducten bij. Dit 4* hotel heeft uiteraard alle moderne faciliteiten die je van een dergelijk hotel kunt verwachten, maar bijzonder is dat je slaapt op de superieure bedden van 'Coco-Mat'. In het souterrain is de ontbijtruimte en de cafetaria, met een klein binnenplaatsje. Koffie drankjes en eenvoudige maaltijden worden hier geserveerd, maar eten op het dakterras kan ook. Op het dak vind je een fraai dakterras met schitterend uitzicht op Lycabbettus en de rest van de stad. De muren zijn hier opgefleurd met fantasievolle muurschilderingen.

De verschillende kamertypes zijn ruim en de luxere versies hebben een klein balkon. De exacte inrichting varieert per kamer. De standaardkamers gaan vanaf 20 m2 en de suites gaan tot 30 m2. De luxe metropolitan loft is 40 m2. Er is een moderne badkamer met inloopdouche. De kamertypes:

 • Sleep tight room: de basic slaapkamer, zonder balkon, met zicht op de binnenplaats.
 • Boulevard room: vergelijkbaar met sleep tight, alleen met uitzicht over het Kolonaki district.
 • Urban room: kamer vergelijkbaar met sleep tight, maar met balkon.
 • Boulevard suite: ruime 30 m grote kamer inclusief zithoek, met balkon en uitzicht over Kolonaki
 • Urban Suite en Metropolitan suite: de grootste (40 m2) suites met de meest riante inrichting en balkon met city-view.

Coco-Mat Athens Jumelle

Cocomat Athene Jumelle is gevestigd in Kolonaki, een wijk op stand net buiten het centrum en hier vind je ook veel ambassades. Hotel Jumelle bestaat uit een neoklassiek gebouw met een stijlvolle moderne uitbreiding. De kamers zijn volledig ingericht met hoogwaardige COCO-MAT meubels en beddengoed voor een unieke slaapervaring.

Het neoklassieke gebouw bestaat uit zes kamers en een suite. De overige kamers zijn in de moderne vleugel. De stijl van de inrichting is trendy en eenvoudig. Alle kamers zijn uitgerust met een koffiezetapparaat, waterkoker, koffiecapsules en theesoorten, die gratis zijn. Het gebruik van de minibar is ook gratis voor de gasten in de suites.

In het restaurant geniet je van traditionele Griekse gerechten in zoete en hartige smaken, terwijl je je kunt verfrissen in het binnenzwembad of de hamam in de spa van het hotel.

 

De kamers:

‘Proxy’-kamers bevinden zich op de begane grond (raam geen uitzicht).

‘Peer’-kamers bevinden zich op hogere verdiepingen, aan de achterkant van het hotel met een groot raam met uitzicht op de wijk Kolonaki

‘Peer’-balkonkamers bevinden zich op hogere verdiepingen, aan de achterkant van het hotel en hebben een balkon met uitzicht op de wijk Kolonaki

Familie ‘peer’ kamer bevindt zich op de eerste verdieping met raam voor 4 personen

Neoklassieke kamers hebben de oorspronkelijke vorm van het neoklassieke gebouw behouden, waarbij luxe wordt gecombineerd met de sfeer van een ander tijdperk.

De neoklassieke suite heeft een extra living-ruimte.

Athenean Suites:  suite met balkon met uitzicht op de Atheense skyline en kunstwerken, geïnspireerd op het bruisende stadsleven.

Hotel Mati (Mati)

Hotel Mati is een prima 4* hotel, vlak aan zee, tegenover het kleine haventje van het badplaatsje Mati. Mati ligt enkele kilometers ten noorden van Rafina, en is daarmee een prima plek om overnachtingen vooraf of na afloop van een reis te plannen met veerbootverbinding vanaf Rafina. Bijvoorbeeld de Cyladenreizen die Andros aandoen.

Het hotel heeft een restaurant  met terras met uitzicht op zee en het zwembad. Er is tevens een prettige lounge en de kamers zijn comfortabel, maar zonder opsmuk. De meeste kamers hebben uitzicht op zee en het hotel is rustig gelegen. Er is een prima taxiservice met de haven van Rafina.

Excursies

Olijfoliemuseum Naxos (vanaf € 10,- per persoon)

In het dorp Eggares worden jullie verwelkomd door Nikoletta Lianou of een vertegenwoordiger van het olijfpersmuseum voor een speciaal voor jullie georganiseerde rondleiding. Er zijn dus geen andere bezoekers bij. Het museum toont alle stadia van de olijfolieproductie en de productie wordt uitgelegd door de museumhouder. Er is ook een proeverij en er zijn olijfproducten te koop, zoals olie, olijfpasta en zeep. Na het bezoek en het proeven worden jullie naar buiten gebracht en loop je ongeveer 800 meter naar een kleine olijfgaard in de buurt. Hier worden enkele interessante weetjes over de olijfbomen uitgelegd en getoond. Jullie ontvangen ter afscheid een leuk product om mee te nemen vanuit de winkel. Als je de rondleiding niet wilt: het museum is ook gewoon te bezichtigen; dat is gratis.
- De getoonde prijs is de prijs voor een volwassenen vanaf 18 jaar. Kinderen t/m 9 jaar zijn gratis, tieners van 10 t/m 17 jaar krijgen 50% korting.  - Deze excursie is privé, met een speciaal programma en inclusief een artikel uit de winkel (per persoon, ook voor de kinderen) als aandenken.  - Het olijfoliemuseum is alleen per huurauto of taxi bereikbaar. Je dient zelf voor dit vervoer te zorgen. Eggares is ca. 8 km rijden vanaf Naxos stad en ca. 13 km vanaf Agios Prokopios.

Amorgos_054_f3c00.jpg

Muildierexcursie Amorgos (vanaf € 88,- per boeking)

Samen met een Griekse 'muildierenman' en twee muildieren maak je een ca. 1,5 - 2 uur durende wandeltocht in het groene achterland van Aegiali. Je klimt naar een mooi dorp waar je door de smalle straatjes trekt als in oude tijden, die eigenlijk nog steeds niet helemaal voorbij zijn. Muildieren worden in het achterland (waar geen wegen zijn) nog steeds gebruikt voor de landbouw en als lastdier. Daardoor kan de eeuwenoude kleinschalige landbouwcultuur worden behouden. Tegenwoordig zorgen de eenmalige dagelijkse excursies met toeristen er met extra inkomsten mede voor dat deze dieren en de manier van leven in een ongemotoriseerd achterland in stand kan blijven.

Muildieren zijn geen ezels, maar een kruising tussen een paard en een ezel. Het formaat is eerder dat van het paard, maar met de kracht van een ezel. Het zijn dus zeer sterke en ook waardevolle dieren, waarmee met veel respect wordt omgegaan. Er gaan 2 muildieren en een begeleider mee en er is een transfer inclusief van Aegili naar Tholaria, waar de wandeling begint. Deze excursie wordt in verband met de warmte altijd helemaal aan het einde van de dag gepland. 

Het maximum gewicht voor het mogen berijden van een muildier is bij deze excursie ca. 70 kg. Omdat het vrij grote dieren zijn kunnen kleinere kinderen niet alleen op een dier rijden; dat kan pas voor kinderen vanaf ca. 7-8 jaar.

Snorkelexcursie Amorgos (vanaf € 27,- per persoon)

Wil je genieten van de onderwater schoonheid van Amorgos maar is duiken (nog) niet voor je weggelegd? Ga dan mee op een snorkelexcursie. Leuk, veilig en gemakkelijk, snorkelen is ideaal voor mensen die niet kunnen duiken of zich beter voelen aan de oppervlakte van de zee. Onder begeleiding van professionele en meertalige medewerkers (in bezit van duikbrevet) gaan snorkelaars op een snelle zodiac-boot naar een van de vele snorkellokaties rond Nikouria Island. Zo kom je op de beste snorkelplekken. Terwijl je vanaf de boot de kans krijgt om meer van het eiland te zien, kun je in de zee genieten van de prachtige onderwaterwereld. Je kunt natuurlijk veel kleinere vissen, maar ook octopussen, murenen, zeebaars, barracuda, juffervis, sponzen, garnalen en meer gaan zien.

Je kunt intekenen voor verschillende tijden: voorjaars- / herfstboekingen om 14:00 en juli / augustus om 10:00 of 17:00 uur.
Uitrusting inbegrepen: maskers, vinnen, snorkelen, wetsuit mét begeleiding en boottransfer.

Transfers

Ferry van Amorgos naar Piraeus (vanaf € 52,- per persoon)

U kunt bij ons de bootovertocht van Amorgos naar Piraeus boeken. Er wordt gevaren met moderne veerboten met diverse salons en (half-)open dekplaatsen. De vertrektijd is altijd vroeg in de ochtend, rond 6-7 uur. Vaartijd ca. 8 uur, afhankelijk van de te varen route (verschilt per dag). Meestal is deze verbinding dagelijks, maar in een enkel geval reist u met een overstap op Naxos.

Voorwaarden:

U betaalt voor deze service de bootticketprijs met boekingskosten op basis van deck-klasse.

De dienstregelingen zijn meestal pas vrij laat bekend en niet alle websites hierover geven de juiste informatie; een betrouwbare site is deze: www.gtp.gr

Bootreis van Amorgos naar Santorini (vanaf € 69,- per persoon)

U kunt bij ons de bootreis van Amorgos naar Santorini boeken. Vanaf half juni t/m begin september kan dit in de meeste gevallen rechtstreeks per snelle catamaran.
Daarbuiten reist u eerst vroeg in de ochtend naar Naxos (2-3 uur overstaptijd) om daar iets na het middaguur verder te reizen per ferry naar Santorini.

Voorwaarden:

De prijs is per persoon. In onze totaalprijs zit een bedrag aan servicekosten, nodig voor het reserveren van tickets en de service in het geval van problemen.


Transfer haven Piraeus naar Airport Athene (vanaf € 74,- per boeking)

Transfer per taxi vanaf de haven van Piraeus naar het vliegveld van Athene.

U wordt bij aankomst van uw boot opgewacht en naar het vliegveld van Athene gebracht per taxi. Dit vliegveld ligt een eindje ten oosten van de stad en u bent 45-60 minuten onderweg.

Met deze transfer hoeft u niet op zoek naar een taxi in de chaos die er altijd heerst bij aankomst van een veerboot.

Voorwaarden: U dient deze transfer bij boeking te reserveren.

Transfer haven Piraeus naar Centrum Athene (vanaf € 36,- per boeking)

Transfer per taxi vanaf de haven van Piraeus naar het centrum van Athene.

U wordt bij aankomst van uw boot opgewacht en naar het centrum van Athene gebracht per taxi, bijvoorbeeld naar het hotel waar u verblijft. Zo hoeft u niet op zoek naar een taxi in de chaos die er altijd heerst bij aankomst van een veerboot.

Voorwaarden: U dient deze transfer bij boeking te reserveren.

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een heenvlucht op Athene, terug vanaf Athene, Santorini of Naxos (met overstap Athene).

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven van charters, Transavia en lijndienstvluchten. 
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000 

Houd er rekening mee dat met name in schoolvakantieperiodes aankomst en vertrektijden van chartervluchten zeer vroeg of laat op de dag kunnen zijn.

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Heenreis
Na aankomst in Athene (ATH) is er een transfer naar Rafina geregeld (duur: ca. 30 minuten). Houd er rekening mee dat je vlucht ca. 2,5 uur voor het vertrek van de ferry landt; dan kun je de aansluiting op de boot vanuit de haven van Rafina naar Andros nog halen. 

Dagelijks gaat er een ferry van Rafina naar Gavrio om 16:30 en 17:10. Op vrijdag en zondag eveneens een latere ferry rond 19:15 uur. In het weekend zijn er soms nog andere afvaarten, wisselend per seizoen. Meer gedetailleerde tijden zijn te vinden op www.gtp.gr. Afvaarttijden kunnen regelmatig wijzigen, waardoor het goed is om de tijden vlak voor vertrek (nogmaals) na te kijken. Vanaf Rafina ga je in ruim 2 uur per veerboot naar Andros.

Kun je niet in 1 dag naar Andros, dan is een overnachting nabij de haven van Rafina noodzakelijk. De volgende dag wordt dan de ochtendboot naar Andros geboekt (vertrek tussen 7.30 en 8.00). Overnachten kan in hotel Avra, tegenover de bootterminal (ca. 10 min. lopen). Maar het kan ook in hotel Mati in Nea Makri/ Mati op basis van logies en ontbijt, dat vlakbij (4 km) deze haven is gelegen. Na aankomst op de luchthaven is dan je transfer naar hotel Mati boekt; de volgende ochtend wordt je dan naar de haven gebracht (ca. 10 minuten, inclusief).

Op Andros reis je met het openbaar vervoer in 1 uur naar Chora. Vanaf het busstation word je opgehaald en naar je accommodatie gebracht.

Gedurende de reis maak je af en toe gebruik van de lokale bus en soms kun je een taxi benutten (kosten niet inclusief).

Terugreis
Voor de terugreis zijn er meerdere mogelijkheden. Lees het onderstaande goed! Op Amorgos wordt je naar de haven gebracht om in te schepen voor de reis terug naar Piraeus/ Athene, Naxos of Santorini; vanaf die plekken kun je terugvliegen. Omdat er diverse keuzes zijn is dit niet inclusief het arrangement, maar moet je dit apart bijboeken. Ook naar Piraeus of Santorini vaar je vrijwel altijd via Naxos.

1. terugvlucht vanaf Athene. Dan reis je vanaf Amorgos naar Piraeus (ca. 9 uur varen). Je kunt een transfer vanaf Piraeus naar een hotel in het centrum van Athene boeken; zo vermijd je de chaos rondom de aankomst van de veerboten. Vanaf Athene reis je per trein, bus of taxi (of een transfer) naar het vliegveld.

2. terugvlucht vanaf Santorini. Vanaf Amorgos neem je dan de boot naar Santorini. Soms via Naxos, maar in de zomer meestal rechtstreeks. Je komt meestal pas eind van de middag of vroeg in de avond aan. Santorini is een aantrekkelijke verlenging van je eilandarrangement. Het is toeristisch, maar ook een verzameling 'ansichtkaartfoto's' en de binnenvaart in de enorme vulkaankrater is uniek. Ons hotel is in Akrotiri, weg van de grote drukte. Het hotel kan transfers vanaf haven/ naar het vliegveld verzorgen.

3. terugvlucht vanaf Naxos. Dit vergt slechts een korte bootreis vanaf Amorgos. Je vliegt met een binnenlandse vlucht naar Athene en kunt daar overstappen op een internationale vlucht. Dagelijks wisselende dienstregeling en dus wisselende aansluitmogelijkheden. Informeer bij boeking naar de opties.

Tot half juni en vanaf medio september (2021:tot 18-6 en vanaf 7-9) vertrekt er 6 dagen per week een boot tussen 6 en 7 uur 's ochtends, op dinsdag, donderdag en vrijdag is dat vanaf Aegiali; op maandag, woensdag en zaterdag is dat vanaf Katapola. Je bent dan om 15.00 in Piraeus. 

In de zomermaanden (ca. half juni tot begin september; 2021: van 18-6 t/m 6-9) varen de veerboten naar Piraeus 's nachts en komen om ca. 5.00 's ochtends in Piraeus aankomen. Houd bij de keuze van een terugvlucht rekening met vertragingen van de veerboten! We raden om die reden ALTIJD aan nog een nacht nabij de luchthaven van jullie keuze te boeken, wellicht bij een zomerse avondvlucht uitgezonderd. Alleen op zaterdag van 1-7 t/m 31-8 is er vanaf Katapola op zaterdag ook een boot om 15.30, die rond 23.00 in Piraeus is.

 

Voor meer informatie over vervoer van en naar het vliegveld van Athene kun je kijken op: www.athensinfoguide.com/nl.

Voor meer informatie over de ferrydienstregeling kun je kijken op: http://www.gtp.gr.

De beschikbare boten wisselen per seizoen, met uiteraard meer mogelijkheden in het hoogseizoen (dan zijn er echter ook vaker vertragingen).

Deze reis is te boeken van eind april t/m begin november. We raden aan om je reis naar Griekenland zo vroeg mogelijk te reserveren i.v.m. de heen- en terug reis, de vliegtuigen zitten vaak al snel vol. Vooral voor de meivakantie zitten vluchten vaak al in februari vol!

In het voorjaar zijn de eilanden gehuld in een uitbundige bloemenpracht. De beste reisperiode voor natuurliefhebbers is daarom april-begin mei. In het najaar zijn de verschillende tinten geel, rood en bruin, in combinatie met de blauwe zee en het fraaie strijklicht de aandachttrekkers; en natuurlijk het dan nog heerlijk warme zeewater. In de zomer blijft de warmte door de bijna altijd waaiende zeewind (de Meltemi) meestal goed draaglijk. De zon schijnt bij temperaturen tussen 25 en 30 graden bijna voortdurend en het blauw van zee en lucht is de overheersende kleur. Heerlijk weer om van alles te ondernemen, te zwemmen of te surfen, maar ook lekker te zitten op een terrasje.

Op zon- en feestdagen hebben veel opgravingen en musea aangepaste openingstijden, terwijl met name de kleinere meestal op maandag gesloten zijn. Er is op zon- en feestdagen minder openbaar vervoer, inclusief veerboten, op enkele feestdagen ligt alles zelfs nagenoeg stil.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar de Cycladen ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. We hebben drie vluchtopties uitgerekend: Athene, Naxos en Santorini.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Op Andros en Naxos kun je prima gebruik maken van de locale eilandbussen die regelmatig rijden naar alle uithoeken. We raden ook aan om eens een dagje een auto te huren om het eiland rond te rijden (op Naxos heb je daar eigenlijk 2 dagen voor nodig...). De wandelingen zijn allemaal met openbaar vervoer of een enkele taxi te bereiken. Op Andros looop je in ca. 10 min. naar het busstation. Op Naxos ligt je hotel niet in, maar vlakbij het hoofdplaatsje, waarvandaan de bussen vertrekken. Met het shuttlebusje van het hotel kun je afgezet worden bij het busstation aan de kade. Ook een taxi is relatief niet zo heel duur en kan handig zijn bij wandelingen.

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.

Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’

Heenreis naar Griekenland: indien je naar Griekenland reist, kan dat met een EU covid certificaat (de Nederlandse coronacheckapp). Dit kan op basis van een negatieve Covid-19 PCR test, afgenomen uiterlijk 72 uur voor aankomst, óf een officieel bewijs van volledig vaccinatie afgeronde vaccinatie, dus laatste prik tenminste 14 dagen voor de reis (dan hoef je verder ook niet meer te testen), óf een officieel bewijs van genezing (tussen 30 en 180 dagen na 1e besmetting geldig). Raadpleeg voor actuele details de (Engelstalige) website van de Griekse overheid en de reisinformatie op het ministerie van Buitenlandse Zaken en/of de ANWB reiswijzer. Tip: neem enkele zelftesten mee voor op reis (natuurlijk ook ter plekke te koop).

PLF-formulier Griekenland: vergeet daarnaast niet het verplichte PLF (Passenger Locater Form) formulier in te vullen tot uiterlijk 24 uur voor vertrek! Het formulier kun je hier digitaal invullen (in het Engels). Tevens zijn op deze website alle voor Griekenland geldende inreisbepalingen te vinden (ook in het Nederlands).

Reizen per veerboot: Voor het aan boord gaan vanaf het vasteland naar de eilanden dien je een vaccinatieverklaring (volledige vaccinatie v.a. 2 weken na laatste prik) óf negatief testresultaat te overleggen: PCR test tot 72 uur voor vertrek of sneltest tot 48 uur voor vertrek. Indien gezorgd wordt dat de bij de heenreis benodigde PCR-test ook nog geldig is bij aankomst op je uiteindelijke bestemming, dan hoef je geen aparte test voor de ferry te doen! Tevens dien je altijd een gezondheidsverklaring in te vullen. Dat kan online  of via een te printen formulier. Via onze lokale vertegenwoordiging krijg je die formulieren voor alle tickets die inclusief de reis zijn of die je zelf bij ons hebt bijgeboekt.

Voor de reis tussen de eilanden (in dezelfde regio, dus bv niet Cycladen-Kreta) of van een eiland terug naar het vasteland is voor niet gevaccineerden een negatieve sneltest nodig (tot 48 uur voor vertrek), afgenomen bij een gezondheidscentrum. Alleen kinderen tot 12 jaar zijn hiervan uitgezonderd; voor hen voldoet een zelftest + zelftestverklaring .


 

Voor een verblijf in Griekenland hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van Griekenland (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Griekenland erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm. Bij autohuur raden we u aan om voor een CDW-verzekering zonder eigen risico te kiezen en een aanvullende WA-verzekering af te sluiten die een hogere dekking dan standaard geeft. Als u uw auto huurt via SNP, dan is dit het geval.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
De gezondheidszorg in Griekenland is goed geregeld. Het is niet moeilijk om een Engels sprekende dokter te vinden. Zelfs in kleinere dorpen en op eilanden is altijd een Health Centre te vinden. Toeristen, die uit één van de EU landen komen hebben recht op gratis medische hulp. Echter, een goede reisverzekering is noodzakelijk, omdat daarmee ook bezoeken aan privé-klinieken en verblijven in (vaak betere) niet-staatsziekenhuizen vergoed worden. In vergelijking met Nederland gaat het er zeker in de staatsziekenhuizen allemaal wat chaotischer en minder servicegericht aan toe.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

Malaria
In de Evrosdelta in het noordoosten van Griekenland komt tijdens de maanden mei t/m oktober mogelijk Malaria voor. Bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen in verband met Malaria zijn extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Grieken zullen over het algemeen altijd bereid zijn u belangeloos te helpen als u onverhoopt in de problemen komt. Wordt u toch bestolen of raakt u iets kwijt dan moet u daar voor uw verzekering een politieverklaring van kunnen overleggen. In Griekenland is dit vaak een omslachtige en tijdrovende activiteit. Lang niet altijd kan men u bij de politie (astinomía) in het Engels te woord staan en bureaucratie en achtergebleven automatisering zorgen voor een trage verwerking. Tip: doe geen aangifte van diefstal (=misdrijf) maar van vermissing (= geen misdrijf); dit verkort te procedure aanzienlijk en is voor uw verzekering in de regel voldoende.
Het landelijke alarmnummer voor politie, ambulance en brandweer is 112. Noteer via uw accommodatie het plaatselijke nummer van politie of dokterspost.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je gezin) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

wandelpad_naar_chozoviotissa.jpg

Griekenland - Cycladen * Eilandhoppen voor families

Ontdek Andros, Naxos en Amorgos

Gezinsvakantie langs appartementen

Zwaarte
Comfort
Rondreizen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 630 klanten