Corfu Trail

Griekenland - Corfu trail, 8 of 13 dagen De mooiste etappes van de Corfu Trail

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie langs hotels en pensions

Corfu (Gr. Kerkyra, ook wel Korfoe) is een prachtig groen eiland. Wij volgen de mooiste trajecten van het Lange-Afstand-Wandelpad de “Corfu-Trail”. Je loopt je over oeroude ezelspaden in het weelderig landschap van het rustige binnenland. De diepblauwe zee is echter nooit ver weg. Je passeert wetlands en loopt over de 900 meter hoge Pantokrator. Zwerf door Venetiaanse straatjes in Korfoe stad; UNESCO werelderfgoed. Je verblijft in kleine comfortabele hotels.

Uniek aan deze reis

 • Corfu: groen eiland met oude paden
 • De Corfu Trail
 • Unesco werelderfgoed Korfoe Stad
 • Goede hotels aan zee
 • Verlenging op paradijselijk Paxos
 • GPS-tracks aanwezig
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Griekenland - Corfu

De Ionische eilanden, waaronder Corfu en Paxos, zijn bedekt met een weelderig groene vegetatie en doen in niets aan de kale en karstige eilanden in de Egeïsche Zee denken. Op deze wandelreis ontdek je de meest bijzondere landschappen die Corfu te bieden heeft, samen met het authentieke eiland Paxos. Beide eilanden kenmerken zich door eeuwenoude olijfgaarden en vooral Corfu ook door de vele statige cipressen. Prachtige klifkusten en gezellige dorpjes completeren dit geheel. Waar het even iets minder interessant is, zorgen we voor een transfer en waar nodig wordt de bagage vervoerd.
Je volgt de mooiste trajecten van de Corfu Trail, een uniek lange-afstandswandelpad, dat van zuid naar noord het hele eiland Korfoe doorkruist. Van de witte kliffen bij Arkoudilias naar Kaap Agia Ekaterini slingert de trail zich over het eiland. Je maakt kennis met rurale dorpjes, bijzondere biotopen, stille strandjes, kloosters, Venetiaanse monumenten en prachtige oude olijfgaarden. Je ontdekt het Corfu waarvan je wellicht dacht dat het niet (meer) bestond. Je loopt dan weer over een oud stenen ezelpad, dan weer over een klein landweggetje, dan weer over het strand.

Dag 1

Aankomst op Corfu. Met het openbaar vervoer of per taxi reis je makkelijk naar de kustplaats Messongi. Na aankomst in het hotel is er wellicht nog tijd om even naar het leuke haventje te gaan of een ommetje in de omgeving te maken.

Overnachting in

Messongi - Hotel Rossis

Dag 2

Een taxi brengt je naar het begin van de wandeling in Issos Beach. Van hieruit wandel je naar de indrukwekkende Korisson lagune. De lagune was ooit het decor voor de James Bond film “For Your eyes only”. In de duinen van dit natuurgebied kom je jeneverbessenstruiken en ceders tegen. In dit vlakke gebied zul je vele vogels zien, zeker in het voor- en naseizoen. Hierna wandel je van de westkust naar de oostkust, via Chlomatiana. Je loopt heuvelopwaarts langs olijfbomen en wijngaarden. Vanaf het plaatsje Chlomatiana heb je een prachtig uitzicht op de azuurblauwe baai. Een plezierige afdaling door olijfgaarden volgt en brengt je bij het hotel in Messongi.
Afstand: 16 km, duur: 5 uur, 140 m stijgen en dalen.

Overnachting in

Messongi - Hotel Rossis

Dag 3

Je neemt de openbare bus langs de kust naar Benitses, een leuk badplaatsje. Hier maak je een wandeling over mooie oude paden door het groene achterland, waarbij je bij de afdaling mooi uitzicht op de kust krijgt. Na afloop van de wandeling lokken hier diverse terrasjes, alvorens je de bus terug naar Messongi neemt.
Afstand: ca. 12 km, duur: 4 uur, 250 m stijgen en dalen.

Overnachting in

Messongi - Hotel Rossis

Dag 4

Je wordt door een taxi naar Strongili gebracht, waar je de wandeling van de befaamde Corfu Trail vervolgt. Een plezierig voetpad voert je naar de hellingen van de berg Agii Deka. Vanaf Ano Garouna wordt de klim pittiger en bereik je de top van de Agii Deka (676m). Een verlaten klooster vormt een prima plek om te lunchen onder de bomen in de schaduw. Je wandelt verder over een oud ezelspad naar het dorp Agii Deka. Je bereikt het eindpunt van vandaag bij het dorp Sinarades, waar een museum voor volkskunst is. Ook de architectuur van dit dorp is de moeite waard! Op het traditionele dorpsplein is het heerlijk uitrusten waarna je de lijnbus of een taxi neemt naar Korfoe-stad. Je overnacht vlakbij de oude haven van deze historische stad. In het oude centrum zijn diverse uitstekende tavernas.
Afstand: 15 km, duur: 6 uur, hoogteverschil: 640 m stijgen en 530 m dalen.

Overnachting in

Korfoe stad - Hotel Konstantinoupolis

Dag 5

Vandaag is er alle tijd om het historisch centrum van Corfu te verkennen. Je zoekt zelf een mooie plek voor een fijn ontbijt, want het hotel serveert dit niet. Deze oude binnenstad oogt als een openluchtmuseum en is dan ook UNESCO werelderfgoed. De stad wordt gedomineerd door de Venetiaanse citadel en door vele smalle steegjes. De sfeer van oude Engelse en Venetiaanse overheersing is overal, inclusief de keuken, nog te merken.

Overnachting in

Korfoe Stad - Hotel Konstantinoupolis

Dag 6

Vandaag keer je terug naar Corfu en vervolg je de Corfu-trail. Vroeg in de ochtend word je naar de haven gebracht en vaar je terug naar Corfu-stad. Hier word je opgewacht door een taxi en naar Rekini gebracht. Via een landweggetje en bospaden loop je naar het afgelegen dorp Valanion. Tijdens de tocht naar het volgende dorp, Sokraki, kom je weer veel -zeer kenmerkend voor Corfu- grote oeroude olijfbomen tegen. Sokraki is beroemd om zijn gemberbier (alcoholvrij) en vormt daardoor een prima lunchplek. Je wandelt langs de voet van de Pantokrator berg naar Spartyllas. In de lente kun je hier velden vol orchideeën aantreffen. In Spartyllas aangekomen tref je diverse café’s aan. Vanaf de terrasjes heb je zicht op de diepblauwe baaitjes en ook kun je Albanië zien liggen. Transfer naar het hotel in Barbati.
Afstand: 12 km, duur: 4,5 uur, hoogteverschil: 575 m stijgen en 220 m dalen.

Overnachting in

Barbati

Dag 7

Vandaag is de meest pittige wandeltocht van de reis, maar dat is wel een hele fraaie! Je krijgt een transfer bergopwaarts, naar Porta dat al op 350 meter hoogte ligt, zodat je jezelf in elk geval een flink deel van de klim kunt besparen. Je wandelt over oude ezelpaden en landweggetjes langs de berg Pantokrator ( letterlijk:”hij die alles overziet”) naar de noordkust. Onderweg heb je een schitterend zicht op Albanië. Je komt onderweg 3 bergdorpjes tegen, waarvan er een, Mengoulas, een verlaten dorpje is met een spookachtige sfeer. De parel van vandaag is het deels verlaten Byzantijnse dorp Oud-Perithia met niet minder dan 6 kerkjes. Hier kun je van een heerlijke lunch genieten, voordat je gaat afdalen via een weelderig groene vallei richting zee. De wandeling gaat verder door bossen en olijfgaarden. Je bereikt tenslotte het plaatsje Almiros aan de kust en loopt via de wetlands naar
Agios Spiridon. Dit is het eindpunt van de wandeling en tevens eindpunt van de Corfu-trail. Transfer naar het hotel in Barbati.
Afstand: 20 of 16 km, duur: 5-6 uur, hoogteverschil: 290 m stijgen en 660 m dalen. Eventueel kun je jezelf eerder laten ophalen in Almiros (scheelt 1 uur en 4 km (vlak) lopen).

Overnachting in

Barbati

Dag 8

Na het ontbijt eindigt het 8-daagse arrangement op Corfu.

Overnachting in

Bij verlenging: Gaios op Paxos

NB Programma

NB bij verlenging naar Paxos:

De vaarschema's van de boten naar Paxos zijn altijd pas laat bekend. In voorgaande jaren ging er in de periode mei t/m september dagelijks een boot naar/ van Paxos. Naar Paxos meestal in de middag, terug naar Korfoe meestal in de ochtend (maar er zijn uitzonderingen). Buiten deze periode wordt er gevaren op: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Het is aannemelijk dat er nog op meer dagen boten gaan varen en anders is varen via Igoumenitsa (vasteland) meestal mogelijk.

Meer informatie is te vinden op de website van de ferrymaatschappij: http://www.kamelialines.gr/schedule/

Het is dus, afhankelijk van de gekozen periode en startdag van het arrangement, mogelijk dat we in een enkel geval uw programma iets moeten aanpassen op basis van de uiteindelijke vaarschema's. Hierover word je uiteraard zo tijdig mogelijk geïnformeerd.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht in niet te grote hotels. De ligging is soms aan zee, dan weer rustiek en landelijk, in een klein plaatsje of aan een oude haven. Je wordt overal vriendelijk en met Griekse filoxenia (gastvrijheid) ontvangen. Maar daarnaast is gelet op modern comfort als goede bedden, goede badkamers, airco, balkon en af en toe een lekker zwembad. De uitgezochte hotels liggen allemaal aan of vlakbij het strand, het hotel in Corfu-stad ligt ook vlakbij zee, maar daar kijk je uit over de oude haven.

 • In Messongi overnacht je in een eenvoudig hotel direct aan zee. Het hotel ligt in het rustigste gedeelte van het dorp en meteen aan zee, zonder weg of promenade ertussen. Er is een klein privé strandje bij het hotel.
 • In Corfu-stad overnacht je in een sfeervol oud pand (maar volledig gerenoveerd) aan de boulevard. De gunstige ligging van het hotel maakt dat je alle bezienswaardigheden in de stad te voet kunt ontdekken. Bovendien is het slechts 500m van het busstation gelegen, waar je aankomt met de bus uit Sinarades.
 • De laatste nachten op Corfu overnacht je nabij Barbati. Hier overnacht je in een iets groter hotel, dat de prettig ingerichte en ruime kamers verspreid heeft in aparte villas. Het hotel is gelegen op de groene hellingen rond Barbati. Je kijkt uit over de zee in de verte. Dit hotel heeft naast een restaurant, ook een fraai zwembad.
 • Op Paxos ben je te gast in een sfeervol tussen tuinen op terrassen gelegen hotel aan zee. De kamers zijn smaakvol ingericht en je hebt een balkon met zeezicht. De rustige ligging maakt dit verblijf bijzonder en geliefd.

Nota bene: tot rond half mei, en tevens vanaf oktober zijn diverse hotels gesloten en kan het zijn dat je in een ander hotel dan voorzien zult overnachten, uiteraard wel met een vergelijkbare kwaliteit. Dit is met name zo in Messongi en op Paxos.
Meer informatie over de meest gebruikte accommodaties vind je via de link bij het dag tot dagprogramma.

Over de maaltijden

In de accommodaties krijg je een prima ontbijt. Het avondeten is niet inclusief; Corfu's keuken heeft enige reputatie en daar willen we je van laten meeproeven. En dat gaat het beste door zelf wat uit te zoeken in een van de prima tavernas die je tegenkomt. Daar is ook de prijs-kwaliteitsverhouding het beste!

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten, behalve in Corfu Stad
 • bagagevervoer dag 3 en dag 6
 • alle transfers conform programma
 • ferrytickets Corfu-Paxos vv
 • originele kaart en wandelgidsje van Paxos (krijg je ter plekke)
 • digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • verplaatsingen met openbaar vervoer of taxi voor zover niet inclusief
 • ontbijt in Corfu Stad
 • lunches en avondmaaltijden
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Ter plaatse te betalen

 • Toeristenbelasting/ klimaatadaptatietax (Climate resilience tax): afhankelijk van hotelcategorie tussen ca. € 0,75 en € 5,- pppn)

Over de activiteiten

Je maakt stevige wandelingen over vaak stenige paden of kleine landweggetjes. Dag 7 is een zwaardere dag, maar deze laat zich desgewenst afkorten doordat je jezelf eerder kan laten ophalen. Bij de overige wandelingen is het niet zo eenvoudig ze af te korten, maar die zijn ook minder lang. De Corfu Trail is over het algemeen goed gemarkeerd.

Extra dagen

Je kunt bij dit arrangement overal een extra (rust)dag boeken. We denken dat alle locaties genoeg te bieden hebben voor een of meer extra dagen, maar speciaal bevelen we een verlengd verblijf op Paxos aan.

Praktische informatie

Veerboot informatie


Voor alle veerbootverbindingen van Italië naar Corfu kun je uitstekend terecht bij Overtocht.nl.
Klik hier voor een overzicht van alle tarieven en verbindingen.

Wij raden je aan de overtocht pas te reserveren nadat het SNP arrangement bevestigd is.

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Corfu. 

Vanaf april vliegt Transavia dagelijks naar Corfu.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven van Transavia, charter- en lijndienstvluchten.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hou er rekening mee dat met name in schoolvakantieperiodes tijden van chartervluchten zeer vroeg of laat op de dag kunnen zijn.

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Vanaf het vliegveld van Korfoe (Kerkyra) reis je eenvoudig per openbaar vervoer of taxi naar de accommodatie. Het openbaar vervoer op Korfoe is goed geregeld.

U kunt dit arrangement starten van begin mei t/m eind september. De beperking in periode komt niet zozeer door het weer, maar omdat buiten deze tijd veel accommodaties en horeca (nog) dicht is en de bootverbinding met Paxos onregelmatig is. Dat kan gelden t/m half mei en vanaf oktober, zodat u in deze periodes wellicht in andere dan onze standaard accommodaties wordt ondergebracht.

De Ionische eilanden hebben een wat gematigder klimaat dan het vasteland. In de winterperiode valt er relatief veel neerslag; ook in april-mei en september-oktober moet u rekening houden met af en toe een bui. Daardoor is de plantengroei echter uitbundig en is het hier veel groener dan in andere delen van Griekenland. In de zomer is het warm (tot 30 graden of meer), maar daarbuiten zijn de temperaturen meestal prima om te wandelen: zo'n 20 tot 25 graden.
Reserveer uw reis naar Griekenland tijdig i.v.m. de heen- en terug reis, de vliegtuigen zitten vaak al snel vol.
In het voorjaar is Korfoe een groot bloementapijt, in het najaar is de zee nog heerlijk warm, zodat u nog lekker kunt zwemmen. Op zon- en feestdagen hebben veel opgravingen en musea aangepaste openingstijden, terwijl met name de kleinere meestal op maandag gesloten zijn. Er is op zon- en feestdagen minder openbaar vervoer, inclusief veerboten, op enkele feestdagen ligt alles zelfs stil. Zie de landeninformatie Griekenland.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Korfoe ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Ga je binnenkort op reis naar Griekenland bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/griekenland. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/griekenland/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
De gezondheidszorg in Griekenland is goed geregeld. Het is niet moeilijk om een Engels sprekende dokter te vinden. Zelfs in kleinere dorpen en op eilanden is altijd een Health Centre te vinden. Toeristen, die uit één van de EU landen komen hebben recht op gratis medische hulp. Echter, een goede reisverzekering is noodzakelijk, omdat daarmee ook bezoeken aan privé-klinieken en verblijven in (vaak betere) niet-staatsziekenhuizen vergoed worden. In vergelijking met Nederland gaat het er zeker in de staatsziekenhuizen allemaal wat chaotischer en minder servicegericht aan toe.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

Malaria
In de Evrosdelta in het noordoosten van Griekenland komt tijdens de maanden mei t/m oktober mogelijk Malaria voor. Bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen in verband met Malaria zijn extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Grieken zullen over het algemeen altijd bereid zijn u belangeloos te helpen als u onverhoopt in de problemen komt. Wordt u toch bestolen of raakt u iets kwijt dan moet u daar voor uw verzekering een politieverklaring van kunnen overleggen. In Griekenland is dit vaak een omslachtige en tijdrovende activiteit. Lang niet altijd kan men u bij de politie (astinomía) in het Engels te woord staan en bureaucratie en achtergebleven automatisering zorgen voor een trage verwerking. Tip: doe geen aangifte van diefstal (=misdrijf) maar van vermissing (= geen misdrijf); dit verkort te procedure aanzienlijk en is voor uw verzekering in de regel voldoende.
Het landelijke alarmnummer voor politie, ambulance en brandweer is 112. Noteer via uw accommodatie het plaatselijke nummer van politie of dokterspost.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Griekenland - Corfu Trail

Griekenland - Corfu trail

De mooiste etappes van de Corfu Trail

Wandelvakantie langs hotels en pensions

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.