Wandelvakantie langs hotels en pensions
Uniek aan deze reis
- Corfu: groen eiland met oude paden
- De Corfu Trail
- Goede hotels aan zee
- Paxos: zichzelf gebleven paradijsje
- Unesco werelderfgoed Korfoe Stad
- GPS-tracks aanwezig
Je overnacht in niet te grote hotels. De ligging is soms aan zee, dan weer rustiek en landelijk, in een klein plaatsje of aan een oude haven. Je wordt overal vriendelijk en met Griekse filoxenia (gastvrijheid) ontvangen. Maar daarnaast is gelet op modern comfort als goede bedden, goede badkamers, airco, balkon en af en toe een lekker zwembad. De uitgezochte hotels liggen allemaal aan of vlakbij het strand, het hotel in Corfu-stad ligt ook vlakbij zee, maar daar kijk je uit over de oude haven.
Nota bene: in april en soms tot begin mei, en tevens vanaf oktober zijn diverse hotels gesloten en kan het zijn dat je in een ander hotel dan voorzien zult overnachten, uiteraard wel met minimaal dezelfde kwaliteit.
Meer informatie over de accommodaties vind je via de link bij het dag tot dagprogramma.
In de accommodaties krijg je een prima ontbijt. Het avondeten is niet inclusief; Corfu's keuken heeft enige reputatie en daar willen we je van laten meeproeven. En dat gaat het beste door zelf wat uit te zoeken in een van de prima tavernas die je tegenkomt. Daar is ook de prijs-kwaliteitsverhouding het beste!
Toeristenbelasting (afhankelijk van hotelcategorie tussen ca. € 0,25 en € 2,- p.p.p.n.)
Je maakt stevige wandelingen over vaak stenige paden of kleine landweggetjes. Dag 7 is een zwaardere dag, maar deze laat zich desgewenst afkorten doordat je jezelf eerder kan laten ophalen. Bij de overige wandelingen is het niet zo eenvoudig ze af te korten, maar die zijn ook minder lang. De Corfu Trail is over het algemeen goed gemarkeerd.
Je kunt bij dit arrangement overal een extra (rust)dag boeken. We denken dat alle locaties genoeg te bieden hebben voor een of meer extra dagen, maar speciaal bevelen we een verlengd verblijf op Paxos aan.
Vanuit dit sfeervolle hotel in Corfu heeft u enerzijds een onbelemmerd uitzicht over de zee en anderzijds een overzicht over de gehele stad. Het gebouw is in de 17e eeuw eigendom geweest van een adelijke familie van Count Flamburiari. Ook nu nog straalt het een adelijke sfeer uit.
Voor alle veerbootverbindingen van Italië naar Corfu kun je uitstekend terecht bij Overtocht.nl.
Klik hier voor een overzicht van alle tarieven en verbindingen.
Wij raden je aan de overtocht pas te reserveren nadat het SNP arrangement bevestigd is.
Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Corfu.
SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven van Transavia, charter- en lijndienstvluchten.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000
Hou er rekening mee dat met name in schoolvakantieperiodes tijden van chartervluchten zeer vroeg of laat op de dag kunnen zijn.
Vanaf het vliegveld van Korfoe (Kerkyra) reist u eenvoudig per openbaar vervoer of taxi naar uw accommodatie. Het openbaar vervoer op Korfoe is goed geregeld.
U kunt dit arrangement starten van begin mei t/m eind september. De beperking in periode komt niet zozeer door het weer, maar omdat buiten deze tijd veel accommodaties en horeca (nog) dicht is en de bootverbinding met Paxos onregelmatig is. Dat kan gelden t/m begin mei en vanaf oktober, zodat u in deze periodes wellicht in andere dan onze standaard accommodaties wordt ondergebracht.
De Ionische eilanden hebben een wat gematigder klimaat dan het vasteland. In de winterperiode valt er relatief veel neerslag; ook in april-mei en september-oktober moet u rekening houden met af en toe een bui. Daardoor is de plantengroei echter uitbundig en is het hier veel groener dan in andere delen van Griekenland. In de zomer is het warm (tot 30 graden of meer), maar daarbuiten zijn de temperaturen meestal prima om te wandelen: zo'n 20 tot 25 graden.
Reserveer uw reis naar Griekenland tijdig i.v.m. de heen- en terug reis, de vliegtuigen zitten vaak al snel vol.
In het voorjaar is Korfoe een groot bloementapijt, in het najaar is de zee nog heerlijk warm, zodat u nog lekker kunt zwemmen. Op zon- en feestdagen hebben veel opgravingen en musea aangepaste openingstijden, terwijl met name de kleinere meestal op maandag gesloten zijn. Er is op zon- en feestdagen minder openbaar vervoer, inclusief veerboten, op enkele feestdagen ligt alles zelfs stil. Zie de landeninformatie Griekenland.
Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Korfoe ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis.
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.
Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.
Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’
Covid-19 test: indien je vanaf 1 september naar Griekenland reis is (voorlopig tenminste) geen Covid-19 PCR test meer nodig. Dit kan echter ook weer veranderen. Houd daarom de reisinformatie op het ministerie van Buitenlandse Zaken en/of de ANWB reiswijzer goed in de gaten.
PLF-formulier Griekenland: vergeet daarnaast niet het verplichte PLF (Passenger Locater Form) formulier in te vullen tot uiterlijk 24 uur voor vertrek! Het formulier kun je hier digitaal invullen (in het Engels).
Reizen per veerboot:
In verband met COVD-19 geldt het volgende: de boten naar de Griekse eilanden varen volgens de standaard dienstregeling. Wel is de bezetting van de ferry's beperkt. Voor het aan boord gaan dien je altijd een gezondheidsformulier in te vullen en dit bij de ticketcontrole te tonen. Hou er rekening mee dat het inchecken hierdoor meer tijd zal kosten. Via onze lokale vertegenwoordiging krijg je die formulieren voor alle tickets die inclusief de reis zijn of die je zelf bij ons hebt bijgeboekt. De formulieren zijn bij de diverse maatschappijen ook zelf te downloaden in het Engels; hieronder de door ons meest gebruikte zijn (check de tickets die je bij aankomst ontvangt). Je kunt natuurlijk ook thuis al een aantal formulieren printen en meenemen op reis. Knip dan voor de zekerheid de naam van de maatschappij er af, zodat ze universeel bruikbaar zijn.
Voor een verblijf in Griekenland hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.
N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van Griekenland (zie nuttige adressen).
Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).
Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Griekenland erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm. Bij autohuur raden we u aan om voor een CDW-verzekering zonder eigen risico te kiezen en een aanvullende WA-verzekering af te sluiten die een hogere dekking dan standaard geeft. Als u uw auto huurt via SNP, dan is dit het geval.
Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
Gezondheidszorg
De gezondheidszorg in Griekenland is goed geregeld. Het is niet moeilijk om een Engels sprekende dokter te vinden. Zelfs in kleinere dorpen en op eilanden is altijd een Health Centre te vinden. Toeristen, die uit één van de EU landen komen hebben recht op gratis medische hulp. Echter, een goede reisverzekering is noodzakelijk, omdat daarmee ook bezoeken aan privé-klinieken en verblijven in (vaak betere) niet-staatsziekenhuizen vergoed worden. In vergelijking met Nederland gaat het er zeker in de staatsziekenhuizen allemaal wat chaotischer en minder servicegericht aan toe.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.
EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.
Voor een verblijf in Griekenland hebt u geen vaccinaties nodig.
Malaria
In de Evrosdelta in het noordoosten van Griekenland komt tijdens de maanden mei t/m oktober mogelijk Malaria voor. Bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen in verband met Malaria zijn extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.
Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).
Grieken zullen over het algemeen altijd bereid zijn u belangeloos te helpen als u onverhoopt in de problemen komt. Wordt u toch bestolen of raakt u iets kwijt dan moet u daar voor uw verzekering een politieverklaring van kunnen overleggen. In Griekenland is dit vaak een omslachtige en tijdrovende activiteit. Lang niet altijd kan men u bij de politie (astinomía) in het Engels te woord staan en bureaucratie en achtergebleven automatisering zorgen voor een trage verwerking. Tip: doe geen aangifte van diefstal (=misdrijf) maar van vermissing (= geen misdrijf); dit verkort te procedure aanzienlijk en is voor uw verzekering in de regel voldoende.
Het landelijke alarmnummer voor politie, ambulance en brandweer is 112. Noteer via uw accommodatie het plaatselijke nummer van politie of dokterspost.
Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.
SNP Natuurreizen wordt met een 4.8/5 beoordeeld door 459 klanten