d

Frankrijk - Loir & Sarthe, 7 dagen De onontdekte kastelenroute

« Terug naar overzicht
Privéreis - Fietsen

Fietsvakantie langs bijzondere accommodaties en stadshotel

Nergens in Frankrijk staan zoveel fraaie kastelen en landhuizen als in het stroomdal van de Loir; weliswaar minder imposant en bekend dan zijn grote zus de Loire maar zeker zo mooi. Overdag kan je heerlijk fietsen (optioneel met e-bike) over rustige landwegen. Onderweg kom je langs bossen, zonnebloemen, wijnvelden, talloze watermolens, leuke stadjes als La Flèche, kastelen en abdijen. Je overnacht op een aantal bijzondere plekken; aan het eind van de reis ben je te gast bij de kasteelheer.

Uniek aan deze reis

 • Authentieke streek
 • E-bike te huur
 • Heerlijk eten
 • Rustig fietsen langs Loir
 • Verblijf in kasteel
 • Wijnen van de Anjou
 • GPS tracks aanwezig
 • E-bike huur mogelijk
Zwaarte
Comfort

Fietsen langs de Loir

De vrouw staat graag in de schijnwerpers, het mannetje juist niet. De Loire en de Loir. Bekijk hier het artikel

Dag tot dag

Frankrijk - Loir & Sarthe

'Le Loir', een kleine, noordelijke zijrivier van 'La Loire', stroomt door een landelijk en groen gebied. Het is een streek waar je prachtig kan fietsen en de beschreven tochten voeren je door bijzonder afwisselende gebieden. Onze fietsroutes over verstilde landweggetjes leiden je langs kastelen, watermolens en menhirs. Je fietst door de bossen en wijngaarden op de zuidoever van de Loir.
Het klimaat is zacht, met redelijk warme zomers, waardoor er zo noordelijk toch nog wijnstokken kunnen groeien. Het is een rustige streek. Net als langs de veel bredere grote zus de Loire staan hier prachtige kastelen. Het omringende, golvende landschap biedt de garantie voor een heerlijk ontspannen fietsweek.

Dag 1

Aankomst in Seiches-sur-Loir.

Overnachting in

Seiches-sur-Loir - Domaine de Bré

Dag 2

Een rondrit van 41 km (220 m stijgen en dalen) door het dal van de Loir.
De route 'au Coeur' brengt je naar Seiches s. Loir en langs de kapel in Matheflon vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de Loir. Onderweg zie je kleine dorpjes en veel natuur, af en toe een chateau en prachtige watermolens. Je fietst over verharde wegen maar soms ook een stukje onverhard.

Overnachting in

Seiches-sur-Loir - Domaine de Bré

Dag 3

38 km (180 m stijgen en 170 m dalen) van Seiches naar La Flèche.
Over verstilde landweggetjes fiets je langs de Loir naar Durtal. Zie hier het bewijs dat de kastelenbouwers – naast de Loire - ook de aantrekkelijke plekken langs de Loir aangrepen om te bouwen. Het loont zeker de moeite om een bezoek te brengen aan het deels te bezichtigen slot van Durtal. Peperbus en machicoulis zijn de karakteristieke kenmerken van het robuuste 15e/16e-eeuwse kasteel van Bazouges, dat daarnaast is opgesierd met een fraaie watermolen. Je hebt hier de mogelijkheid om een roeibootje te huren. Je overnacht in La Flèche, waar je 's avonds het gezellige centrum kan verkennen.

Overnachting in

La Flèche

Dag 4

Rondrit La Flèche (55 km, 270 m stijgen en dalen).
Het eerste deel van de rondrit voert door glooiend gevarieerd, dun bevolkt, landelijk gebied, waaronder het groene beekdal van St. Jean. Net voor Oizé passeer je een aantal interessante menhirs. Nabij Mansigne kan je bij hoge temperaturen even fijn afkoelen in het recreatiemeer. Via de zuidoever van de Loir fiets je terug naar La Flèche.
De rondrit is in te korten.

Overnachting in

La Flèche

Dag 5

18-57 km (max. 240 m stijgen en dalen) van La Flèche naar Durtal.
Door bosrijk gebied en deels langs de zuidoever van de Loir zet je koers naar het volgende château, fraai gesitueerd in de bossen van Chambiers. Onderweg is er veel te beleven en te bezichtigen. Aanbevelenswaardig is de bezichtiging van de 1400ha grote dierentuin van  La Flèche, met meer dan 1200 diersoorten. Het laatste stuk fiets je door het oude bos bij Durtal.

Overnachting in

Nabij Durtal - Château de Chambiers

Dag 6

38 km (200 m stijgen en dalen) of 57 km (340 m stijgen en dalen), rondrit Durtal.
Vandaar rijd je door een gevarieerd landschap met de uitgestrekte bossen van Chambiers, wijnvelden en kastelen: een op en top landelijk gebied. Je fietst door de streek met de gedraaide torenspitsen. Onderweg kan je wijnproeven in Lué, een bezoek brengen aan vliegtuigmuseum, of aan het mooie kasteel van Roi René in Baugé.

Overnachting in

Nabij Durtal - Château de Chambiers

Dag 7

18 km (100 m stijgen en 120 m dalen) of 50 km (250 m stijgen en 260 m dalen) van Durtal naar Seiches-sur-Loir.
Je kan er voor kiezen om een volwaardige fietsdagtocht te maken, over Durtal en de bossen en landerijen eromheen. Ten slotte kom je uit bij de ‘vergeten bocht in de Loir’, waar aan de overzijde Domaine de Bré ligt, dat je met een mooie, groene, omweg bereikt. 
Je kan echter ook de kortste weg naar Domaine de Bré nemen. In dit geval heb je extra tijd om eventueel dezelfde dag nog terug te rijden naar Nederland of je kan de Loir, met verschillende beverkolonies, per kano ontdekken.

Het is uiteraard mogelijk een extra nacht in Domaine de Bré bij te boeken.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht in een fraai landhuis, een comfortabel stadshotel en een chateau, overal op kamers met eigen douche en toilet.

Over de maaltijden

Het ontbijt is overal inbegrepen. In Seiches-sur-Loir en Durtal schuif je 's avonds aan bij de table d'hôtes, dwz. je eet met de andere gasten aan één tafel. In La Flèche kan je zelf een restaurantje uitzoeken voor het diner: er is voldoende keuze.

Inbegrepen

 • Alle overnachtingen
 • Alle ontbijten
 • 4x diner
 • Nederlandstalige routebeschrijving, kaartmateriaal
 • Bagagevervoer

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis
 • Overige maaltijden
 • Fietshuur (zie materiaalhuur)

Over de activiteiten

Het niveau van de tochten is afwisselend. Je fietst door een licht heuvelachtig landschap. Bij het verlaten van het dal van de Loir is de klim vaak iets steiler. Dit duurt echter nooit lang. De routes in en buiten het rivierdal zijn lichtglooiend met geringe hoogteverschillen.

Extra dagen

Je kan tijdens dit arrangement overal een rustdag boeken. De accommodatie in Seiches-sur-Loir is een aanrader voor een extra dag:  een fraai landhuis met een grote tuin en charmante eigenaren. Maak op een extra dag een wandeling over het landgoed of lees een boek onder de bomen aan de Loir.

Fietsverzekering

Bij diefstal van of schade aan je huurfiets ben je persoonlijk aansprakelijk. Gestolen of beschadigd materiaal dient vergoed te worden aan de verhuurder. Wij adviseren, zowel bij huurfietsen als eigen fietsen, een reisverzekering met extra hobby- en sportuitrusting af te sluiten die je beschermt tegen deze kosten. 
Voor meer informatie over deze verzekering, klik: hier.

Extra's

Verlengingshotels

Domaine_de_Bre,_Seiches_sur_le_Loir_tuin.jpg

Domaine de Bré

In een bocht van de rivier de Loir, omgeven door een groot bosgebied van 400 hectare ligt het charmante en gemoedelijke ‘Domaine de Bré’ uit 1850. Op deze bijzonder rustige plek, ver van de bewoonde wereld, word je wakker van het gekwaak van kikkers en gekwetter van vogels. 
Je wordt gastvrij onthaald door Brigitte en Eric, de trotse eigenaren van dit mooie landhuis. Brigitte heeft een Nederlandse vader en spreekt nog Nederlands. 
Het diner is in de vorm van table d'hote: je eet met de andere gasten en de eigenaren aan één grote tafel, bij mooi weer in de heerlijke tuin.
De vijf slaapkamers hebben allemaal hun eigen sanitair. Tevens is er een gezellige salon en in de tuin is een welness hoekje aangelegd met een hot-tub, een sauna en een zwembadje, heerlijk na een mooie fietstocht. 's Avonds, na het eten, kan je een ommetje door de omliggende bossen, langs meertjes en graslanden maken en daarbij allerlei wild spotten.

Transfers

Transfer Angers - Domaine de Bré (vanaf € 39,- per persoon)

Transfer Domaine de Bré - station (vanaf € 39,- per persoon)

Fietshuur

cube-delhi-hybrid-pro-dames-2015.jpg

E-bike (vanaf € 281,- per persoon)

Een E-bike van goede kwaliteit met Nexus 7-versnellingsnaaf, Bosch middenmotor, bereik van 60-140 km, voorvering, bagagedrager met achtertas, verlichting, km-teller, stuurtas met kaartenvak.
Per gezelschap is er een slot, pomp en reparatiesetje. De e-bikes zijn er alleen met een dames frame.
De fiets staat gereed bij de accommodatie.

ser1433att9.jpg

Hybride fiets (vanaf € 138,- per persoon)

Een hybride fiets van goede kwaliteit met 21-versnellingen, bagagedrager met achtertas, verlichting, km-teller, stuurtas met kaartenvak. Bidonhouder alleen bij de herenmodellen.
Per gezelschap is er een slot, pomp en reparatiesetje.
De fiets staat gereed bij de accommodatie.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht-Seiches-sûr-Loir is ca. 850 km. Je kan je  auto gratis op het privéterrein van de eerste accommodatie parkeren.

Trein informatie

Heb je interesse om per trein naar je bestemming te reizen dan kan je via SNP je treinticket naar Angers laten regelen. Onderstaand vind je het meest gebruikte schema. De ticketkosten worden bij boeking weergegeven. Je kunt bij boeking een optionele transfer van station Angers naar Domaine de Bré v.v. bijboeken.

NB Eigen fietsen kunnen niet mee in de hogesnelheidstrein naar Frankrijk. Je dient dan ter plekke een fiets te huren.

Treinschema

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam CS – Angers St. Laud   09:15 - 15:10 1
Angers St. Laud – Amsterdam CS 11:44 - 17:44 1

NB: Alle tijden zijn onder voorbehoud.

Je kan dit arrangement starten op alle dagen van de week van 1 april t/m 31 oktober.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Zelfs deze reis naar de Loir  ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein of per auto reist.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

We raden jullie aan om een fietshelm te dragen. Voor kinderen jonger dan 12 jaar is dit sinds maart 2017 in Frankrijk verplicht! Bij fietshuur krijgen kinderen gratis helmen aangeleverd. Als je eigen fietsen meeneemt, dien je ook zelf voor deze helmen te zorgen. Het is aan te raden om eigen fietshelmen mee te nemen, ook vanwege de hygiëne en pasvorm. Houd er rekening mee dat kinderen die geen fietshelm dragen een flinke boete riskeren van €90,-.

Voor een verblijf in Frankrijk hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Frankrijk erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
NB. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.
Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

De politie dwingt in Frankrijk nog respect af. Als u door de politie een vraag wordt gesteld, beantwoord deze dan geduldig en beleefd. De Franse politie is zeer streng wat veiligheid betreft, zeker op luchthavens. Ze zijn serieus als het gaat om onbeheerde bagage. Verdachte pakketjes worden zonder excuus opgeblazen.
Zoals in de rest van Europa zijn de regels streng op het gebied van rijden onder invloed. Het alcoholpromillage mag niet meer zijn dan 0,05% en wie deze regel overtreed kan een fikse boete en gevangenisstraf boven het hoofd hangen. Ook het bezit van (soft) drugs wordt streng gestraft. 

De jacht
De jacht is in Frankrijk een sociaal gebeuren, waar op grote schaal aan meegedaan wordt. Het jachtseizoen is geopend tussen september en februari. Als u in het bos loopt en borden ziet waarop staat ’chasseurs’ of ’chasse gardé’ let dan op en volg de aanwijzingen van de jagers.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

chateau_durtal.jpg

Frankrijk - Loir & Sarthe

De onontdekte kastelenroute

Fietsvakantie langs bijzondere accommodaties en stadshotel

Zwaarte
Comfort
Fietsen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 9.2 beoordeeld door 351 klanten