Frankrijk - Corsica Zuid, 8 dagen Isola Bella

« Terug naar overzicht
Privéreis - Natuur Rondreizen

Actieve rondreis met (huur)auto langs landelijk gelegen agriturismo en sfeervol kusthotel

Actieve rondreis door het bergachtige binnenland van Corse-Sud en naar de Calanche di Piana bij Porto. Wandel rond de granieten Col de Bavella en door mediterraan bos. Geniet van het geweldige uitzicht over zee en de bizarre rode rotsformaties van de Calanche. Verblijf op een ferme-auberge nabij Sartène en in een fin-de-siècle-hotel in Piana aan de Golfo de Porto.

Uniek aan deze reis

 • Bezoek prehistorische sites
 • Boottocht naar Unesco erfgoed Scandola
 • Heerlijk eten
 • Mooie strandjes
 • Rode rotskust bij Porto
 • Vestingstad Bonifacio
 • GPS-tracks aanwezig
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Frankrijk - Corsica Zuid - Isola Bella

De eerste dagen van deze rondreis brengt u door in het zuiden van Corsica, in de omgeving van Sartène. Kleine verstilde dorpjes, diep verscholen in de uitgestrekte loofbossen vol kurkeiken, kastanjes en steeneiken, zijn onderling verbonden met fraaie wandelpaden. Vanuit uw comfortabele agriturismo kunt u dagexcursies maken naar de beroemde Col de Bavella of de kalkstenen klifkust van Bonifacio. Minder bekend is de vlakbij gelegen archeologische vindplaats van Cucuruzzu, een fantastisch gelegen megalithisch fort. Alleen al de wandeling door het sprookjesachtige bos is meer dan de moeite waard.

Vervolgens reist u via de kustweg langs Ajaccio noordwaarts. Hier, rondom de baai van Porto, wacht u een ongekend fenomeen: Le Calanche di Piana. Vanaf het terras van het fin-de-siècle-hotel waar u verblijft, kijkt u uit op deze prachtige rode rotskust. Ook tijdens twee korte rondwandelingen kunt u genieten van het fenomenale uitzicht op Le Calanche. Daarnaast is een boottocht vanuit het nabijgelegen Porto naar het beschermde schiereiland Scandola een echte aanrader.

Vanuit beide accommodaties worden drie of vier korte, facultatieve wandelingen aangeboden, samen met een aantal culturele en natuurexcursies en restauranttips. Beide accommodaties lenen zich bovendien uitstekend voor een rustdag, om bijvoorbeeld met een goed boek en een lekker glas wijn in de tuin, op het terras of aan het zwembad te vertoeven.

Dag 1

Aankomst op Corsica en verplaatsing per (huur)auto naar Levie. Kom je van Ajaccio dan kan onderweg de bekende archeologische site Filitosa, met rechtopstaande beelden uit de steentijd, bezocht worden.
Je overnacht in een prachtig gelegen ferme-auberge, nabij Levie in het zuiden. Beleef de rust en stilte en de prachtige natuur of neem een duik in het zwembad.
Om eetlust op te wekken voor de heerlijke avondmaaltijd kun je vanuit de ferme-auberge een korte wandeling naar een uitzichtpunt maken (4,5 km, 200 m stijgen en dalen, 1,5 uur).

Overnachting in

Levie - Ferme Auberge A Pignata

Dag 2

Vandaag heb je de keuze uit een paar kleine rondwandelingen in de omgeving van Levie. Begin met de prachtige rondwandeling (3 km, 40 m stijgen en dalen, 1 uur) bij Cucuruzzu, een archeologische vindplaats met een oud fort uit de bronstijd. Deze wandeling ligt op 5 min rijden van de overnachtingsplaats. Je loopt door schaduwrijk steeneikenbos bezaaid met prachtige granieten rotsen.
Daarna is er, vanuit het op 10 min rijden gelegen Ste Lucie de Tallano, een leuke wandelingen door dorpjes en cultuurland uitgezet (6 km, 250m stijgen en dalen, 2 uur lopen), die eindigt op het gezellige dorpsplein.
De dag kan worden afgesloten in het nabij gelegen Sartène, een van de mooiere oude stadjes van Corsica, met middeleeuwse steegjes en levendige pleinen.

Overnachting in

Levie

Dag 3

Bij goed weer raden we de wandeling aan vanaf de spectaculaire Col de Bavella naar de 'Trou de la Bombe' (7,5 km, 150 m stijgen en dalen, 2 uur). Deze wandeling gaat grotendeels door een oud pijnbomenbos (hier loop je lekker beschut op de meestal winderige Col) naar een fraai rotsmassief. Je kan ook de GR20 de andere kant op volgen, maar die wordt al snel heel lastig en rotsachtig.
De route erheen (24 km) gaat door het bijzondere landschap van het hooggelegen graniet plateau van de Alta Rocca. In het museum in Levie kun je meer te weten komen over de geschiedenis.
Lunch bijvoorbeeld in de auberge op de Col waar je een prima 'Soupe Corse' kunt bestellen. Wil je nog een tweede wandeling maken dan is er een schaduwrijke wandeling, met ook weer mooie, natuurlijke granietsculpturen, te doen vanuit l'Ospedale (6 km, 280 m stijgen en dalen, 2 uur), met een uitstapje naar een uitzichtpunt. Het beginpunt is bij een Gite d'Etape, waar het ook goed lunchen is.

Overnachting in

Levie

Dag 4

Vandaag kun je de zuidpunt van Corsica verkennen. Eerst naar Porto Vecchio, aan de mooie baai, maar het gaat natuurlijk om het hoog op de kalkrotsen gelegen stadje Bonifacio, een prachtig vestingstadje met smalle straatjes. Over de kliffen, richting vuurtoren, loopt een fraai wandelpad met uitzicht op zee en aan de horizon zie je de contouren van Sardinië. Via het oude stadje Sartene keer je terug naar Levie. Deze rondrit is ca. 150 km (3 uur rijden).
Vanuit de haven van Bonifacio kun je eventueel per boot naar de Archipel des Lavezzi, een beschermde archipel van afgeronde rotsblokken in de blauwe zee, 10 km ten zuiden van Bonifacio.

Overnachting in

Levie

Dag 5

Vandaag rijd je via Ajaccio naar de kust bij Porto (160 km). Onderweg kan de bekende archeologische site Filitosa, met rechtopstaande beelden uit de steentijd, bezocht worden. Na Ajaccio langs de kust noordwaarts, naar Le Calanche di Piana, genoteerd op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Het is een bizar rotslandschap met woeste vormen en prachtige dieprode kleuren. 
Na aankomst loop je, na de lange rit, over een mooi pad naar het intieme strandje recht onder Piana (heen en terug totaal 7 km, 450 m stijgen en dalen, 2,5 uur lopen, maar met de auto kom je er ook). Mooi bij de lage zon aan het eind van de dag.
Hotel Roches Rouges is een verhaal apart. Fin de siècle, vergane glorie, maar met een uitzicht om stil van te worden. Het prachtige restaurant is een genot voor de zintuigen. Klassiek Franse keuken!

Overnachting in

Piana - Hotel les Roches Rouges

Dag 6

Heeft u vandaag zin in een fraaie kloofwandeling, rijd dan (20 km) naar het pittoreske dorpje Ota in de bergen. Vanaf Ota kan je door de beroemde Spelunca op en neer lopen naar de Ponte Zaglia, een hoge boogbrug in een oude muilezelroute. Onderweg volop mogelijkheden om te water te gaan (3 km, 100m stijgen en dalen, 1 uur lopen).
Dan naar het leuke haventje van Porto Marine, vlakbij het strand en direkt onder de Genuese wachttoren boven op de rode rots. Een heerlijke plek om op een terras te gaan zitten en het gebeuren te aanschouwen. Vanuit dit haventje worden boottochten aangeboden naar het bijzondere schiereiland Scandola. Op een dergelijke cruise ziet u de kust vanaf een andere kant en kunt u relaxed genieten van een van Corsica's fraaiste natuurgebieden. Op sommige excursies is er gelegenheid tot snorkelen in het bijzonder heldere water.
Na aflloop is er tijd voor een visje bij een van de vele restaurantjes.

Overnachting in

Piana

Dag 7

Het mooist hebben we voor het laatst bewaard: een rondwandeling door Les Calanches. Het betoverende rotslandschap met telkens uitzicht op zee is indrukwekkend (7,5 km, 420 m stijgen en dalen, 3 uur). 's Avonds kun je uit eten in een van de kleine restaurants van Piana of met een zelf ingekochte picknick de zonsondergang op de Capu Rossu, wanneer alle rotsen in purpergloed nagloeien, meemaken, door hier een korte wandeling te maken (4,5 uur, 250 m stijgen en dalen, 2 uur).

Overnachting in

Piana

Dag 8

Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

De accommodaties die wij voor u hebben geselecteerd, zijn beide bijzonder.
De ferme-auberge in Levie is een plaatje, prachtig gelegen in een landelijke, bosrijke omgeving. Het hotel is rustiek en toch modern ingericht met gebruik van natuursteen.
Het tweede deel van de vakantie speelt zich af aan de kust, nabij de rode granietrotsen van Le Calanche. Uw hotel hier is meer dan 100 jaar oud en heeft een terras met prachtig uitzicht en is vooral bijzonder vanwege de sfeervolle entourage en ligging, hoog boven zee.
De kamers zijn weliswaar ruim, maar eenvoudig ingericht en niet zo modern; er is in dit historische pand bv. geen airco en geen lift. Wij kunnen u hier helaas geen kamers met zeezicht garanderen, maar vanaf het terras, de tuin of het restaurant kunt u volop genieten van het uitzicht op de fraaie kustlijn, het dorp en de blauwe zee.
Indien u er erg prijs op stelt kunnen we (tegen meerprijs) een zeezicht kamer proberen te krijgen, maar dit lukt vaak niet.

NB. Zelf vinden we de sfeer en ligging van Hotel Roches Rouges belangrijker dan de minder moderne kamers en het ontbreken van een zwembad.
Stelt u hier wel prijs op, dan kunnen we proberen het op 200m afstand gelegen 4**** Hotel Capo Rosso voor u te reserveren of een goed 3*** hotel, direct aan het binnenhaventje van Porto Marine, op ca. 15 km afstand van Piana (zie beschrijving van dag 6). Geef dit bij boeking aan.

Over de maaltijden

Alle ontbijten zijn inbegrepen en worden door de accommodaties verzorgd. Verder laten we de keuze voor het restaurant voor lunch en diner graag aan u over. Alle accommodaties beschikken zelf over een restaurant.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • SNP reisinformatie met routebeschrijvingen

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • eventueel huurauto
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Over de activiteiten

In uw reispakket ontvangt u een groot aantal suggesties voor (boot)excursies en wandelingen. De wandelingen zijn van verschillend niveau en uiteenlopende lengte en zwaarte, de langere wandelingen kunnen pittig zijn door de te overbruggen hoogteverschillen en de stenige paden. U kunt de reis zo zwaar maken als u zelf wilt. Vrijheid staat voorop, heeft u geen zin in lichamelijke inspanning, dan hoeft er ook niets.
Naast het wandelen zult u ook regelmatig gelegenheid hebben om te zwemmen, in zee of in heldere bergbeken. Als u een duikbril en/of snorkel hebt is het leuk die mee te nemen.

Extra dagen

U kunt bij dit arrangement overal een extra (rust)dag boeken. Beide accommodaties lenen zich daar uitstekend voor.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

Er zijn veerdiensten naar Corsica (Ajaccio, Calvi, Ile Rousse of Bastia) vanaf Marseille, Toulon en Nice in Frankrijk, en vanaf Genua, La Spezia en Livorno in Italië. De kortste autorit is naar Genua (ca. 1170 km vanaf Utrecht) of Marseille (ca. 1200 km vanaf Utrecht), maar van daaraf is de bootoversteek het langst. De kortste oversteek is van Livorno naar Bastia (autorit Utrecht – Livorno ca. 1350 km).
Aanbevolen is een nachtboot. 's Avonds een hapje eten aan boord en 's ochtends tijdens het ontbijt het eiland zien naderen, zodat je de hele dag nog voor je hebt.

Bij aankomst/vertrek in Ajaccio: afstand naar Levie ca. 90 km en Piana ca. 70 km.
Bij aankomst in Calvi of Ile Rousse: afstand naar Levie ca. 210 of 190 km en naar Piana ca. 85 of 100 km.
Bij aankomst in Bastia: afstand naar Levie ca. 150 km en Piana ca. 145 km.

Houd er rekening mee dat de hoofdwegen weliswaar vlot doorrijden, maar de binnenwegen erg bochtig zijn. Een gemiddelde snelheid van 50 km/uur is het maximum haalbare.

Veerboot informatie

Er zijn veerdiensten naar Corsica (Ajaccio, Calvi, Ile Rousse of Bastia) vanaf Marseille, Toulon en Nice in Frankrijk, of vanaf Genua, La Spezia of Livorno in Italië.  
Een leuk idee is om met de nachtboot naar Corsica te gaan, dat maakt het bezoek aan dit eiland specialer. Je kan aan boord eten terwijl je weg vaart van het vasteland en de volgende ochtend word je wakker met zicht op het eiland…een mooi moment. Je hebt de hele dag nog voor je. De meeste nachtboten vertrekken vanuit Marseille en Toulon.
Maar je kan uiteraard ook met de dagboot naar Corsica, al heb je daar vaak eerst een hotelovernachting in de betreffende havenstad voor nodig.

De bekendste veerbootmaatschappijen zijn www.corsicalinea.com/eng (vanuit Marseille), https://nl.corsicaferries.com (vanuit Toulon, Nice en Italië), www.lameridionale.com (vanuit Marseille) en www.mobylines.nl (vanuit Italië).

Voor alle veerbootverbindingen naar Corsica kun je uitstekend terecht bij Overtocht.nl.

Klik hier voor een overzicht van alle tarieven en verbindingen.

Voordat u de wandelreis bij ons aanvraagt is het goed om alvast te kijken naar de handigste heen- en terugreis datum ivm. de vaarschema's.
SNP kan de veerboot niet voor u reserveren. Dit kunt u zelf doen via een van bovengenoemde websites. 
Wij raden aan uw overtocht pas te reserveren nadat uw SNP arrangement bevestigd is.

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Ajaccio.

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven. 
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

 

 

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Vanaf de luchthaven reist u verder per huurauto.

Bij aankomst/vertrek in Ajaccio: afstand naar Levie ca. 90 km en Piana ca. 70 km.
Bij aankomst in Calvi of Ile Rousse: afstand naar Levie ca. 210 of 190 km en naar Piana ca. 85 of 100 km.
Bij aankomst in Bastia: afstand naar Levie ca. 150 km en Piana ca. 145 km.

Houd er rekening mee dat de hoofdwegen weliswaar vlot doorrijden, maar de binnenwegen erg bochtig zijn. Een gemiddelde snelheid van 50 km/uur is het maximum haalbare.

Autohuur optioneel

Huurauto nodig?
Boek deze tegelijk met uw vlucht. Wij bieden u via onze partner Sunny Cars scherpe prijzen.

klik hiervoor een overzicht van alle mogelijkheden, prijzen en aanbiedingen.
NB: U heeft een creditcard op naam van de bestuurder als borg nodig.

Voor boeking van een huurauto op de Sunny Cars site gelden de algemene voorwaarden van Sunny Cars. Klik hier om deze te lezen.

Je kan dit arrangement starten van begin april tot eind oktober, met uitzondering van de periode tussen eind juli en eind augustus. Het klimaat is vooral in het voor- en najaar aangenaam. Houd er wel rekening mee dat het in het vroege voorjaar en het late najaar ook frisser kan zijn, met name hoger in de bergen. In de zomermaanden kan het warm zijn op Corsica, vooral tijdens de wandelingen in lagergelegen gebied. In het warmste deel van de zomer bieden we deze reis niet aan, omdat het dan te warm is om te wandelen en er weinig beschikbaarheid is in de hotels.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Zelfs deze reis naar Corsica ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per vliegtuig of per auto reist.

 

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Tijdens noodweer in December 2023 is de weg in de Restonica kloof bij Corte vernield.
De weg zal wrs. in 2024 niet meer opengaan.

Ga je binnenkort op reis naar Frankrijk bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/frankrijk. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/frankrijk/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als jeop reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

NB. Zorg dat u niet vertrekt zonder een goede ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. Check ook de paklijst in de SNP Reiswijzer in Mijn SNP.

Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

De politie dwingt in Frankrijk nog respect af. Als je door de politie een vraag wordt gesteld, beantwoord deze dan geduldig en beleefd. De Franse politie is zeer streng wat veiligheid betreft, zeker op luchthavens. Ze zijn serieus als het gaat om onbeheerde bagage. Verdachte pakketjes worden zonder excuus opgeblazen.
Zoals in de rest van Europa zijn de regels streng op het gebied van rijden onder invloed. Het alcoholpromillage mag niet meer zijn dan 0,05% en wie deze regel overtreed kan een fikse boete en gevangenisstraf boven het hoofd hangen. Ook het bezit van (soft) drugs wordt streng gestraft. 

De jacht
De jacht is in Frankrijk een sociaal gebeuren, waar op grote schaal aan meegedaan wordt. Het jachtseizoen is geopend tussen september en februari. Als je in het bos loopt en borden ziet waarop staat ’chasseurs’ of ’chasse gardé’ let dan op en volg de aanwijzingen van de jagers.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

w

Frankrijk - Corsica Zuid

Isola Bella

Actieve rondreis met (huur)auto langs landelijk gelegen agriturismo en sfeervol kusthotel

Zwaarte
Comfort
Natuur Rondreizen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.