landschap_nabij_essoyes.jpg

Frankrijk - Champagne, 5 dagen Een bruisend wandelarrangement

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wijnwandelvakantie vanuit chambres d'hôtes

Korte, bruisende wandelvakantie door de wereldberoemde Champagnestreek, één van Europa's noordelijkste wijngebieden. Lekker de benen strekken nabij Bar-sur-Aube, in het zuidelijke deel, waar het landschap op haar mooist is en de 'bubbels' meer dan de moeite waard zijn. Twee champagneproeverijen staan er op het programma, met behalve mousserende, ook vaak "stille" wijn. Verblijf in een mooie chambres d'hôtes, rustig gelegen aan het riviertje de Ource. Niet te ver weg, dus ideaal voor een lekker lang weekend ertussenuit.

Uniek aan deze reis

 • 2 proeverijen inbegrepen
 • Champagne proeven en wandelen op de hellingen van de Aube-vallei
 • Sfeervolle chambres d'hôtes
 • Wandelen in de Aube-vallei
 • GPS tracks aanwezig
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Frankrijk - Champagne

Champagne behoort tot de beroemdste wijnen ter wereld en roept bij iedereen meteen associaties op met feestelijke gebeurtenissen. De gelijknamige streek is het meest noordelijke wijngebied van Frankrijk. Het bestaat uit Montagne de Reims, Vallée de la Marne, Côte des Blancs en Côte des Bar. In dit laatste gebied vind je zinnenprikkelende arrangement plaats. Het vormt het zuidoostelijk deel van de Champagne, de Aube, en is gelegen nabij Bar-sur-Seine en Bar-sur-Aube. Deze streek is minder bekend en daarom minder toeristisch dan het gebied rond Reims en Epernay. Hier vind je geen grote, prestigieuze handelshuizen, maar juist zelfbottelende wijnboeren, die een uitstekende kwaliteit champagne voortbrengen. Je overnacht bij de zeer gastvrije Pierre en Marie-Claude in hun riante en authentieke chambres d'hôtes, gelegen aan het riviertje de Ource, in het vriendelijke champagnedorpje Essoyes, bekend van Renoir, wiens vrouw Aline Charigot hier vandaan kwam. Het is heerlijk toeven in de grote tuin aan de Ource, onder hoge bomen. Bovendien is Marie-Claude een uitstekende kokkin! De schilderachtige stad Troyes ligt nabij. Je kan in de omgeving heerlijk wandelen en fietsen door een zeer liefelijk, golvend landschap met wijngaarden, bossen, landerijen en kleine wijndorpen. Er zijn drie rondwandelingen beschreven in het pakket dat je ontvangt. De twee rondleidingen / proeverijen die bij dit arrangement zijn inbegrepen worden door de chambres d'hôtes voor je besproken. Je komt alles te weten over het tot stand komen van 's werelds beroemdste bruiswijn en je proeft de verschillen tussen de cuvées: eenvoudigere champagne, de cuvée prestige of een champagne rose.

Dag 1

Aankomst bij Chambres d'hôtes La Roseraie in Essoyes. Van tevoren is het leuk om de stad Troyes met zijn indrukwekkende middeleeuwse vakwerkhuizen te bekijken. Rond 20.00 uur word je in verwacht voor een Champagne-aperitief en een welkomstdiner in de chambres d'hôtes.

Overnachting in

Essoyes - Chambres d'hôte La Roseraie

Dag 2-4

De komende drie dagen vul je het programma zelf in. Zo kan je een mooie wandeling gaan maken over bijvoorbeeld de Chemin du Vigneron en de Cadoles Champenoises. Of je gaat een kijkje nemen in de drie charmante wijndorpen Les Riceys, waar een bijzondere rosé (geen champagne) wordt gemaakt. Ook kan je een rondwandeling maken in de directe omgeving van Essoyes. In het reispakket zijn drie wandelroutes in detail beschreven (7 - 12,5 km, max. 240m stijgen en dalen, 2,5 - 4 uur).

Als je je fiets hebt meegenomen dan kan je hier ook goed uit de voeten. Het gebied is er zeer geschikt voor het maken van fraaie tochten.

Verder is er - in overleg met jou - in de loop van beide dagen een visite met champagneproeverij afgesproken bij een lokale champagneboer. ‘s Avonds kan je gaan eten in een van de eetgelegenheden in Essoyes of in een restaurant in een van de omliggende dorpen.

Overnachting in

Essoyes - Chambres d'hôte La Roseraie

Dag 5

Je geniet nogmaals van het uitgebreide ontbijt om vervolgens de auto in te laden - wellicht met een aantal flessen heerlijk champagne- en huiswaarts te keren.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je bent te gast in Chambres d'hôtes La Roseraie. Deze chambres d'hôtes bestaat uit twee statige, maar heel vriendelijk ogende herenhuizen aan het riviertje de Ource. Het linker huis vanaf de toegangspoort heeft vier kamers voor gasten; in het rechter huis wonen de eigenaars. Tussen en rond de huizen is een mooie tuin met vele soorten rozen en een groenten- en kruidentuin. Ook langs de rivier is er een prachtig stuk tuin, waar je heerlijk kan relaxen. Hij spreekt tevens goed Engels; zij een beetje. Het zijn vriendelijke mensen die er veel plezier in scheppen om het hun gasten naar de zin te maken.

Over de maaltijden

Elke ochtend staat er een lekker ontbijt klaar. 
De eerste avond word je ontvangen met een champagne aperitief en een uitstekend diner. De andere avonden laten we je zelf de keuze om ergens te gaan eten.
Voor de lunch kan je zelf een eethuisje zoeken, een 'casse-croute' in de accommodatie bestellen of je koopt zelf een en ander in voor een picknick.

Inbegrepen

 • 4 overnachtingen met ontbijt
 • Diner op dag van aankomst
 • 1 fles champagne bij aankomst
 • Champagne-aperitief
 • 2 champagneproeverijen
 • SNP-reisdocumentatie met 3 wandelroutes

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis
 • Overige maaltijden
 • Wijn bij diner
 • Persoonlijke uitgaven
 • Verzekeringen

Over de activiteiten

De aangeboden tochten zijn voor iedereen met een normale conditie te doen. Je wandelt langs beken en rivieren door een zeer liefelijk landschap van wijngaarden, landerijen en loofbossen, waarbij je af en toe een klimmetje maakt. Voor extra bijgeboekte dagen hebben wij ook tips voor wandelingen. Eventueel, voor mensen die niet willen klimmen, heeft de familie een mooie wandeling langs het Lac d'Orient, op ca. 1 uur rijden van de accommodatie.

Extra dagen

Je kan bij dit arrangement altijd extra dagen bijboeken.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

Voor dit arrangement heb je een auto nodig, omdat de accommodatie moeilijk per openbaar vervoer te bereiken is. Bovendien liggen de voorgestelde wandelingen allemaal op meerdere kilometers afstand van de accommodatie. Ook heb je dan geen problemen met het vervoer van je aangeschafte wijn.
De afstand van Utrecht naar Essoyes is ca. 580 km en de reistijd is ca. 6,5 uur.

Je kan dit arrangement elke dag starten van half maart tot half november. De maanden september en oktober bevelen wij speciaal aan vanwege de druivenoogst en de prachtige herfsttinten van de wijngaarden.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar de Champagnestreek ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis , uitgaande van  de heen- en terugreis met eigen auto.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Voor een verblijf in Frankrijk hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Frankrijk erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
NB. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.
Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

De politie dwingt in Frankrijk nog respect af. Als u door de politie een vraag wordt gesteld, beantwoord deze dan geduldig en beleefd. De Franse politie is zeer streng wat veiligheid betreft, zeker op luchthavens. Ze zijn serieus als het gaat om onbeheerde bagage. Verdachte pakketjes worden zonder excuus opgeblazen.
Zoals in de rest van Europa zijn de regels streng op het gebied van rijden onder invloed. Het alcoholpromillage mag niet meer zijn dan 0,05% en wie deze regel overtreed kan een fikse boete en gevangenisstraf boven het hoofd hangen. Ook het bezit van (soft) drugs wordt streng gestraft. 

De jacht
De jacht is in Frankrijk een sociaal gebeuren, waar op grote schaal aan meegedaan wordt. Het jachtseizoen is geopend tussen september en februari. Als u in het bos loopt en borden ziet waarop staat ’chasseurs’ of ’chasse gardé’ let dan op en volg de aanwijzingen van de jagers.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

landschap_nabij_essoyes.jpg

Frankrijk - Champagne

Een bruisend wandelarrangement

Wijnwandelvakantie vanuit chambres d'hôtes

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 9.3 beoordeeld door 377 klanten