Wandelvakantie langs hotels
Uniek aan deze reis
- En de zon schijnt hier (bijna) altijd
- Heerlijk wandelen naar de Côte d'Azur
- Hooggelegen villages perché
- Interessante historie
- Uitgebreide informatie over kunst en geschiedenis
- GPS-tracks aanwezig
Je overnacht in prima hotels en een charmante chambres d'hotes op kamers voorzien van douche en toilet. De overnachtingsplekken zijn centraal gelegen in de dorpjes.
In Menton is gekozen voor een prima 2** hotel vlakbij station en strand. Wil je voor de afsluitende overnachting een wat luxer hotel, op een steenworp van het strand (en wat verder van het station), dan kan dat (tegen meerprijs) aangevraagd worden.
Het ontbijt en avondeten wordt voor je verzorgd. Het diner is soms in een nabijgelegen restaurantje en in Saorge eet je met de gastheer en andere gasten samen aan een grote tafel. In Menton is het diner echter niet inbegrepen, maar hier heb je ruime keuze in restaurants. Voor de lunch doe je inkopen onderweg, strijk je neer in een eethuisje of bestel je de avond tevoren een lunchpakket in het hotel.
Deze route volgt goede, gemarkeerde routes. De wandelingen gaan over berg- en bospaden, onverharde weggetjes en over asfaltweggetjes (rond en in de dorpen). Er zitten een paar pittige, steile stukjes in de route, maar over het algemeen is het een ontspannen wandelvakantie.
Je ontvangt ter plekke originele topografische kaarten 1:25.000 van het gebied. Daarnaast een boekje met achtergrondinformatie (in het Vlaams) dat diep ingaat op de (kunst)historie van de regio.
Je kan bij dit arrangement overal een extra (rust)dag boeken. In de overnachtingsplaatsen (behalve Menton) zelf, is weinig te beleven voor een extra dag. Vanuit Breil sur Roya kun je eenvoudig met de trein naar Ventimiglia voor een rustige stranddag. Vanuit Sospel ben je met de trein snel in Nice, waar het oude centrum de moeite van een bezoek waard is. In Menton kan je alleen al een dag besteden in het fraaie Musée Jean Cocteau.
De afstand Utrecht - Saint Dalmas de Tende is ca. 1350 km. Je kunt de auto in het bergdorp Saint Dalmas gratis maar onbewaakt laten staan. Vanuit Menton neem je de trein terug naar Saint Dalmas de Tende (ca. 2 uur), met overstap in Nice of in Ventimiglia. Of de bus (lijn 905 Menton-Tende) die er 1 tot 1,5 uur over doet.
Klik hier voor treintijden (Franse websites geven niet altijd de optie via Ventimiglia in Italië)
Klik hier voor bustijden van Menton naar St.Dalmas de Tende
Wil je per trein naar je bestemming reizen dan kies je voor een heenreis naar Nice Ville en terugreis vanaf Menton.
Je kan zelf je treintickets boeken via onder meer de volgende sites:
via www.nsinternational.nl of www.interrail.eu
Wij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is. Check wel van te voren of er op je gewenste dag van vertrek een treinreis naar je eindbestemming mogelijk is.
NB. Als je met de TGV naar Nice reist, kun je niet op dezelfde dag op de plaats van bestemming Saint Dalmas de Tende komen.
Indien je op de heenweg een overnachting in Parijs of Nice boekt kan je wel met de trein naar Saint Dalmas de Tende (het kaartje voor de rit van Nice naar Saint Dalmas de Tende koop je ter plekke). Gelukkig zijn zowel Parijs als Nice leuke steden die een bezoek waard zijn. De terugreis vanaf Menton naar Nederland, kan wel in één dag.
Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Nice.
SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000
Na aankomst op het vliegveld van Nice reis je per bus en trein verder door. Houd bij de keuze van de vlucht rekening met deze reistijd. Kies daarom bij voorkeur een ochtendvlucht heen en/of een middagvlucht terug.
Controleer altijd of er op de dag dat je wilt reizen, aansluitend openbaar vervoer is, voordat je de vlucht boekt.
Je kan ook een verlengingsnacht in Nice boeken, vooraf of na afloop van de wandeltocht.
Vanaf Nice Airport reis je per shuttlebus (lijn 99) naar station Nice-Ville en van daar met de trein naar St.Dalmas (ca. 1,5 uur, trein rijdt niet frequent)
NB. eventueel kan je ook de (frequente) bus naar Menton nemen en daar de bus (lijn 905 Menton - Tende, 3x per dag, 1 tot 1,5 uur reistijd) naar St.Dalmas de Tende pakken.
Aan het eind van het arrangement neem je een rechtstreekse bus van Menton Gare Routiere naar Nice Airport (reistijd 70 min, elk uur).
Klik hier voor de treindienstregeling, zoek naar Ligne 05 tussen Nice en Tende
Kijk hier voor de busdienstregeling tussen Nice en Menton
Klik hier voor bustijden van Menton naar St.Dalmas de Tende
U kunt dit arrangement starten van half maart tot eind oktober (muv. juli & augustus). In de zomer is het in dit gebied te warm om lekker te wandelen. Het (vroege) voor- en najaar zijn heerlijke, kleurrijke periodes in de Alpes Maritimes. In maart geuren de bloemen van de maquis en staan de sinaasappel- en citroenbomen in volle bloei.
Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Zelfs deze reis naar de Alpes Maritimes ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein, per vliegtuig of per eigen auto reist.
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis of vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.
Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.
Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’
Voor een verblijf in Frankrijk hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.
Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).
Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Frankrijk erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.
Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
NB. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.
Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.
EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.
Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).
De politie dwingt in Frankrijk nog respect af. Als u door de politie een vraag wordt gesteld, beantwoord deze dan geduldig en beleefd. De Franse politie is zeer streng wat veiligheid betreft, zeker op luchthavens. Ze zijn serieus als het gaat om onbeheerde bagage. Verdachte pakketjes worden zonder excuus opgeblazen.
Zoals in de rest van Europa zijn de regels streng op het gebied van rijden onder invloed. Het alcoholpromillage mag niet meer zijn dan 0,05% en wie deze regel overtreed kan een fikse boete en gevangenisstraf boven het hoofd hangen. Ook het bezit van (soft) drugs wordt streng gestraft.
De jacht
De jacht is in Frankrijk een sociaal gebeuren, waar op grote schaal aan meegedaan wordt. Het jachtseizoen is geopend tussen september en februari. Als u in het bos loopt en borden ziet waarop staat ’chasseurs’ of ’chasse gardé’ let dan op en volg de aanwijzingen van de jagers.
Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.
SNP Natuurreizen wordt met een 4.8/5 beoordeeld door 779 klanten