Terug naar Ecuador

Cruise met superior catamaran

Cruise aan boord van het superior klasse jacht Seaman Journey door de Galápagos archipel. Met cruises van 5 oplopend tot 15 dagen verken je alle uithoeken van de Galápagos-archipel. In het reisarrangement op deze website tref je het vijfdaagse programma aan naar de eilanden San Cristóbal, Española, Floreana en Santa Cruz. Op basis hiervan is ook de reissom gebaseerd. Onder begeleiding van een lokale Engelstalige natuurgids verken je deze biologische schatkamer: van prehistorisch ogende zee- en landleguanen tot de reuzenschildpadden waaraan de archipel haar naam ontleent. Begeef je in de voetsporen van Charles Darwin, de man wiens naam voor eeuwig verbonden is aan deze adembenemende eilandengroep. Interesse in een kortere of langere cruise met de Seaman Journey, vraag een offerte aan.

Uniek aan dit reisarrangement

 • Superior klasse jacht met maximaal 16 passagiers
 • Jacht in november 2019 van nieuwe look & feel voorzien
 • Keuze uit 4, 5, 8, 11, 12 of 15-daagse cruises
 • Twee suites met tweepersoonsbed op bovendek
 • Zes tweepersoonshutten op middendek
 • Aan boord waterzuiveringsinstallatie, geen gebruik van plastic flesjes
 • Bemanning die je in de watten legt

Zwaarte
Comfort
vanaf € 2.657
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 265661
5 dagen

Ecuador - Galápagos * Galápagos Seaman

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

NB Deze dag tot dag beschrijving heeft betrekking op de vijfdaagse cruise die in 2020 om de twee weken vertrekt en als vaste startdatum de dinsdag heeft. Interesse in een langere cruise met de Seaman Journey? Vraag vrijblijvend een maatwerkofferte op!  

Bij aankomst op de luchthaven van Puerto Baquerizo Moreno (San Cristóbal), word je opgewacht door de lokale Engelssprekende gids die je in ca.10 minuten naar de haven van Puerto Baquerizo Moreno brengt waar je aan boord gaat van het jacht Seaman Journey. Nadat de gids je de hut heeft toegewezen vindt de briefing plaats. Hiermee word je wegwijs gemaakt aan boord, voorgesteld aan de bemanning en worden de veiligheidsmaatregelen doorgenomen. Na de lunch vangt het Galápagos avontuur echt aan.

In de middag bezoeken we het oudste historische museum op e Galapagos-archipel. Temidden van een fraaie tuin en prachtige uitzichten over de oceaan word je meegenomen door de gids langs de geologische tijdschaal van de Galapagos-archipel en de bewoning door de eeuwen heen. Natuurlijk speelt natuurbehoud sinds de oprichting van het park in 1959 een grote rol. Met veel inspanningen, successen en ook tegenslagen vindt er veel wetenschappelijk onderzoek plaats en worden er veel projecten opgezet.

Overnachting in

San Cristóbal - Seaman Journey

Dag 2

Deze ochtend brengen we een kort bezoek aan de hooglanden waar we het ‘Centro de Crianza Jacinto Gordillo’ bezoeken, ook wel ‘La Galapaguera Cerro Colorado’ genoemd. Hier heeft het beheer van het Galápagos Nationaal Park een broedprogramma ingesteld voor reusachtige landschildpadden die je hier in hun natuurlijke leefomgeving ziet. In het informatiecentrum kom je van alles te weten over de oorsprong en evolutie van deze dieren. Ook zoeken we naar zeldzame endemen als de San-Cristóbalspotlijster (Chatham Mockingbird) en Chatham Leaf-toed Gecko. In de periode januari tot en met maart is de kans aanwezig dat je voetsporen van vrouwelijke schildpadden aantreft die hun eieren hier op de stranden leggen.

In de middag verkennen we Playa Cerro Brujo, het strand waar Charles Darwin in 1835 zijn eerste voetstappen zette. Het ligt aan de noordkust van San Cristobal en staat bekend om haar witte koraalstrand en een heerlijke plek om te zwemmen, te snorkelen, vogels waar te nemen en Galápagos zeeleeuwen te zien. Tegen het zwarte lavalandschap steken de blauwvoetgenten prachtig af, evenals de Nazca-genten, reigers, fregatvogels en kustvogels. De beschermde baai  staat bekend om zijn jonge schildpadden die hier in kleine zouten poeltjes achter de duinen voorkomen. Ook hier hebben we weer kans de San-Cristóbalspotlijster te spotten evenals de San Cristobal Lava Lizard. Naast zeeschildpadden kun je met enig geluk het prachtig gekleurde vogeltje Pájaro Brujo (Vermillion Flycatcher) waarnemen. Qua vegetatie vallen de grote Opuntia-cactussen op die tot wel vier meter hoog kunnen worden.

Overnachting in

San Cristóbal - Seaman Journey

Dag 3

Vandaag bezoeken we het eiland Española, het oudste eiland van de Galápagos. Het eiland is vooral bekend om zijn grote hoeveelheid en verscheidenheid aan vogels. De Galápagos albatrossen nestelen zich op dit eiland van april tot november.  We gaan aan land bij Gardner Bay, aan de noordoostkust. Afhankelijk van de weersomstandigheden kun je gaan snorkelen of kayakken voor de kust langs het lange witte zandstrand van Gardner Bay.  Het is een perfecte locatie om de Galápagos  zeeleeuwen te zien en haaien in het kristalheldere water. Dit zandstrand is extreem belangrijk voor de voortplanting van soepschildpadden. Aan land kun je drie verschillende Darwin-vinken waarnemen te weten de Large-billed cactus finch (kleine grondvink), Small-beaked ground finch en Singing finch.

’s Middags bezoeken we Suaraz Point. Het pad loopt over gestolde lava naar de bezoekersplaats. Met een vlakke ondergrond en kliffen om vanaf te zweven, is dit de ideale plek voor Galápagos albatrossen. Ze komen alleen op dit eiland voor in de archipel. Behalve de albatrossen hebben de maskergent en blauwvoetgent broedkolonies op Española. Ook de zwaluwstaartmeeuw, lavareiger, keerkringvogel, Galápagosduif, Galápagoshavik en de Amerikaanse scholekster worden regelmatig gesignaleerd. Suárez Point staat ook bekend om zijn spuitgat in de rotsen. Door de golfslag wordt het water in deze natuurlijke fontein met grote kracht tot soms wel 75 meter omhoog gespoten.

Overnachting in

Española - Seaman Journey

Dag 4

In de ochtend verkennen we het noordelijk gelegen Punta Cormorant op het eiland Floreana. Hier kun je lopen over de smalle landtong met aan weerszijden strand. Door de aanwezigheid van olivijn is één van deze strandjes groen van kleur. In de nabijgelegen lagune zijn regelmatig flamingo's te zien. Ook andere waadvogels komen hier om voedsel te zoeken zoals regenwulpen en steenlopers. De stranden worden soms door schilpadden gebruikt om eieren te leggen.

Het volgende bezoek is Post Office Bay dat net als Punta Cormorant aan de noordzijde van het eiland ligt. In deze baai, waar de eerste kolonisten aan land gingen, lieten de eerste walvisvaarders hun post achter in een soort 'brievenbus'. De post werd door andere zeevaarders en piraten meegenomen naar de plaats van bestemming. De originele 'brievenbus' bestaat al lang niet meer maar nog steeds kunnen er brieven worden gepost.

Overnachting in

Floreana - Seaman Journey

Dag 5

Nadat we met een dingy van het jacht naar het vaste land zijn gebracht, bezoeken we in Puerto Ayora het Charles Darwin Station. Het Charles Darwin Research Station vormt het wetenschappelijke hart van de eilanden. Je maakt een rondje door het station langs het fokcentrum, de schildpadden-koralen met de net uitgekomen eieren en de reuzenschildpadden in hun buitenverblijven. In de geest van de in 2012 overleden 'lonesome George', de laatste Pinta-landschildpadsoort, wordt het werk door biologen en andere natuurbeschermers voortgezet. Aan de hand van een video en interessante uitlegborden in het Van Straelen-interpretatiecentrum informeert de gids je over wat het wetenschappelijk centrum verricht en hoe zij de 'strijd' al jarenlang aangaan om de endemische flora en fauna van deze archipel te beschermen. Na dit bezoek reis je met de bus terug naar de luchthaven van Baltra voor je aansluitende vlucht terug naar het vaste land van Ecuador.

Galápagos archipel

Galápagoseilanden (letterlijk: Schildpaddeneilanden) is een provincie van Ecuador. De archipel bestaat uit dertien grote en meer dan veertig kleine eilanden die zich uitstrekken over een gebied van ongeveer 60.000 km2. Het gebied ligt in de Grote Oceaan op 970 kilometer van de kust van Ecuador. De eilanden zijn van vulkanische oorsprong en vormen nog steeds een van de meest actieve vulkanische gebieden ter wereld. De eilanden zijn nooit met het vasteland verbonden geweest. Hierdoor is een in biologisch opzicht uniek gebied ontstaan, dat in 1959 Nationaal Park werd. In 1978 verklaarde UNESCO de eilanden, als een van de eerste natuurgebieden, tot Werelderfgoed, gevolgd in 1981 door het omliggende zeereservaat.

Galápagos Seaman Journey

Het superior klasse jacht Seaman Journey is een gemotoriseerde catamaran. Het jacht is voorzien van uitstekende navigatie en veiligheidsuitrustingen. Het biedt plaats aan maximaal 16 passagiers. De 8 cabines, elk 15 m2 groot, bevinden zich op het boven- en middendek:

 • 2 suites met een tweepersoonsbed (met mogelijkheid bijplaatsen sofabed voor kind t/m 12 jaar) - bovendek
 • 6 tweepersoonshutten - middendek 

Alle cabines zijn voorzien van een privé WC/douche, warm en koud water, airco en een panoramisch uitzicht. Ze bieden je het comfort van een hotelkamer terwijl je buiten steeds een andere omgeving ziet. In de knusse eetkamer op het middendek worden zowel lokale als internationale maaltijden geserveerd. Daarnaast is er een zonnedek met zowel plekken in de schaduw als in de zon, Hier vind je comfortabele zonnebedden. Verder biedt de catamaran een comfortabele lounge, zithoek en bar. Snorkeluitrusting is aan boord en gratis te gebruiken.

De technische kenmerken van de Seaman zijn:

 • Bouwjaar: 2007
 • Lengte: 27,6 meter
 • Snelheid: 10 knopen
 • Capaciteit: 16 passagiers
 • Crew: 9 
 • Aandrijving: 2x Cummins met 350 pk
 • Watertank 11350 liter
 • Elektriciteit: 110/220 volt waarmee accu’s en batterijen kunnne worden opgeladen
 • Veiligheid: brandmelders, brandblussers, reddingssloepen en zwemvesten

NB Programma

 • Dit reisarrangement beschrijft de 5-daagse route B (vaste vertrekdag maandag) die om de twee weken wordt uitgevoerd.
 • Naast deze route B is er ook een 4-daagse route A (vaste vertrekdag vrijdag), twee verschillende 8-daagse routes C en C1 (vaste vertrekdag vrijdag), een 11-daagse route D (vaste vertrekdag vrijdag), een 12-daagse route E (vaste vertrekdag maandag) en een 15-daagse route F (vaste vertrekdag vrijdag). Alle routes worden om de twee weken uitgevoerd 
 • Mocht je interesse hebben in een andere routes dan de gepubliceerde route B, vraag dan een offerte aan
 • De vaarroute is altijd onder voorbehoud in verband met weersomstandigheden en eventueel opgelegde bepalingen van lokale autoriteiten.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Aan boord van de Seaman Journey heb je de keuze uit:

 • 2 suites met een tweepersoonsbed (met mogelijkheid bijplaatsen sofabed voor kind t/m 12 jaar) - bovendek
 • 6 tweepersoonshutten - middendek 

 Aan boord is elektriciteit aanwezig (110V) wardoor je altijd accu’s en batterijen kunt opladen. Zie voor meer informatie over dit topklasse jacht het kopje 'Galápagos Seaman Journey'.

Over de maaltijden

Alle maaltijden tijdens het verblijf aan boord van het jacht zijn bij de reissom inbegrepen.

Info kindvriendelijkheid

Maximaal 1 kind onder de 12 jaar geniet van een korting op de reissom (op aanvraag bschikbaar) mits het kind in de suite overnacht van zijn/haar ouders.

Inbegrepen

 • Overnachtingen aan boord van de Seaman Journey
 • Maaltijden o.b.v. vol pension
 • Engelsprekende natuurgids
 • Alle excursies volgens programma
 • Gebruik snorkeluitrusting
 • SNP informatiepakket

Niet inbegrepen

 • Vluchten Quito/Guayaquil - Galápagos v.v.
 • Entree nationaal park (US$ 100)
 • Transit Card (US$ 20 pp)
 • Persoonlijke uitgaven (o.a. drankjes en fooien)

Over de activiteiten

Deze reis is door iedereen met een gezonde conditie goed te maken. Tijdens het verblijf op de Galápagos maak je relatief eenvoudige wandelingen over vlak tot licht geaccidenteerd terrein en die variëren van 1 tot 3 uur over duidelijk gemarkeerde paden. Tijdens deze wandelingen wordt er veel uitgelegd door de gidsen en heb je de tijd om foto's te maken of te filmen. Wandelingen zijn tijdens deze Galápagos cruise niet het doel op zich maar vormen vaak de beste mogelijkheid om de bijzondere flora en fauna van de eilanden te verkennen.

Praktische informatie

Bij dit reisarrangement op de Seaman dien je met de volgende bijkomende kosten rekening te houden: 

 • entree Galápagos National Park (US$ 100)
 • Transit Control Card (US$ 20)
 • drankjes
 • fooien
 • huur wetsuit (indien je wilt snorkelen)

Mocht je tevreden zijn over de diensten van de bemanning dan is het gebruikelijk om een fooi te geven. 

 

Tijdens het verblijf op de Galápagos verplaats je je met de catamaran Seaman Journey. Je verblijft, eet en overnacht aan boord van dit jacht en verlaat de boot natuurlijk voor excursies/wandelingen, al snorkelend om de onderwaterwereld te verkennen.  Alleen op de dag van aanvang en de laatste dag worden er bussen ingezet om je van en naar de luchthaven te vervoeren. 

 • EHBO eenvoudige middelen
 • Dagrugzak
 • Weekendkoffer (bij voorkeur zacht)
 • Wandelschoenen met enkelbescherming
 • Lichte wandelschoenen
 • Sandalen of (hut)slippers
 • Luchtige kleding
 • Regenkleding
 • Zonnehoed of pet
 • Zwemkleding
 • GELDIG paspoort
 • Kopieën van reisdocumenten
 • Zonnebrandolie
 • Zonnebril
 • Zwemkleding
 • Bril voor mensen met contactlenzen
 • Anti-insektenmiddel
 • Verrekijker 
 • Lippencreme met UV-filter

Een cruise door de Galápagos archipel is de ultieme vorm van ontspannen, heerlijk eten en genieten van een unieke natuurlijke schoonheid. Voor iedereen met een goede basiconditie is elke cruise naar de Galápagos te doen. Je moet goed ter been zijn daar je met de excursies in kleine bootjes (zogenaamde panga's) moet kunnen in- en uitstappen. Tijdens de wandelingen over de diverse eilanden wandel je alleen met je dagrugzak(je) met daarin je waardevolle spullen, zonnewerende middelen, (mobiele) camera en wellicht een extra trui/regenjas. 

Bezoeken aan de eilanden vangen aan met een droge- of een natte landing. Bij deze natte landing worden je schoenen nat, je springt immers vanaf de boot in het water. Uiteraard word je daarbij  geassisteerd. Het is raadzaam om makkelijk zittende schoenen mee te nemen die nat mogen worden. Je kunt natuurlijk ook slippers meenemen voor in de 'panga's' om bij aankomst op de eilanden ander (droog) schoeisel aan te doen.

Het verdient aanbeveling om je bagage in een zachte weekendkoffer mee te nemen waarbij de inhoud goed is beschermd tegen water. Neem goede bescherming mee voor je (mobiele) camera.

Er zijn geen bijzonderheden.

Voor een verblijf in Ecuador heb je een paspoort nodig dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is.
Wij raden je aan om een kopie van je paspoort mee te nemen op reis en dit apart te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal). 

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neem hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Ecuador (zie nuttige adressen).

Naar Ecuador via de Verenigde Staten
Als je naar/vanuit Ecuador via de Verenigde Staten vliegt, moet je in het kader van het ESTA-programma vooraf een reisvergunning voor de VS aanvragen. Voor meer belangrijke informatie over deze reisvergunning (ESTA), je paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en je bagage Lees verder...

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij o.a. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkom je problemen bij de douane. Meer informatie vind je op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een bezoek aan Ecuador van maximaal 90 dagen heb je geen visum nodig. Je paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet je beschikken over over een vliegticket voor de terug- of doorreis, een reserveringsbevestiging van de eerste accommodatie en over voldoende financiële middelen voor de duur van je verblijf. Tevens dien je bij aankomst op de luchthaven van Quito/Guayaquil een reisverzekering te kunnen overleggen waarop staat vermeld dat je minimaal voor medische kosten verzekerd bent. 

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Ecuador (zie nuttige adressen).

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Ecuador

Vliegen via de Verenigde Staten

Indien u een vlucht boekt met een overstap in de Verenigde Staten naar uw eindbestemming, dan moet u minimaal 72 uur voor vertrek een elektronische reistoestemming aanvragen. Dit kunt u online aanvragen op de website van 'US Immigrations', mits uw reis niet langer duurt dan 90 dagen en u staatsburger of ingezetene bent van een land dat valt onder het VISA Waiver Program (VWP), waaronder Nederland en België. Zonder deze reistoestemming heeft u geen toegang tot het land, ook niet voor een tussenlanding of overstap. Baby’s en kinderen dienen over een eigen paspoort te beschikken. Meer uitleg kunt u vinden op de website van SNP, klik hier (http://www.snp.nl/esta). Voor het aanvragen van een ESTA reistoestemming, klik hier: (https://esta.cbp.dhs.gov/esta/).

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen, een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen en de reisleiding hierover in te lichten.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Gezondheidszorg
In Ecuador zijn de medische voorzieningen geconcentreerd in de grote steden en rond de mijnen. Het niveau van de voorzieningen in de ziekenhuizen is laag.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Zika Virus
In Ecuador is het Zika virus vastgesteld. Voor meer informatie: zie onder vaccinatie  

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Pas op met wat u eet en drinkt.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.

Hoogteziekte
Tijdens uw reis in Ecuador kunt u last krijgen van hoogteziekte. Door het lagere zuurstofgehalte op grote hoogte moet het lichaam meer rode bloedlichaampjes aanmaken voor zuurstoftransport. Gun uw lichaam de tijd daaraan te wennen en doe het rustig aan. Hoogteziekte is onvoorspelbaar, iedereen kan het krijgen. Het treedt gewoonlijk op vanaf 3000 meter hoogte. Symptomen zijn kortademigheid, hoofdpijn, gebrek aan eetlust, duizeligheid en slapeloosheid. Dit gaat na enkele dagen over. Hogerop kunnen deze symptomen terugkomen. Bij aanhoudende en ernstige verschijnselen, bv. braken, duizeligheid of hardkloppingen, dient u zo snel mogelijk af te dalen of een arts raadplegen. Heeft u ademhalingsproblemen, hoge bloeddruk of hartziekten, dan verzoeken wij u dringend uw arts te raadplegen.

Acclimatisatietips
Enkele tips om de acclimatisatie voorspoedig te laten verlopen:

 • Ga uitgerust op reis en drink vooraf niet veel alcohol.
 • Drink op hoogte veel water (4 à 5 liter per dag)
 • Drink geen of weinig koffie en alcohol.
 • Rook niet.
 • Vermijd slaap- en kalmerende middelen; deze verminderen ademhaling en zuurstofopname.
 • Rustig aandoen, programma zo nodig aanpassen.
 • Raadpleeg bij twijfel altijd de dokter (via uw gids, hotel of reisleider)
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’, 'Hoe blijf ik gezond in de hoogte', ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Verplicht
Als je binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Ecuador binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Ecuador zelf komt ook Gelekoorts voor.

Aanbevolen
Malaria prophylaxis wordt sterk aanbevolen, zeker wanneer je onderstaande gebieden bezoekt.

Gelekoorts
Gelekoorts komt voor in sommige provincies oostelijk van de Andes, met name in gebieden lager gelegen dan 2300 m: Morona-Santiago, Napo. Orellana, Pastaza, Sucumbios en Zamora-Chinchipe.

Malaria
In Ecuador komt het hele jaar malaria voor in (kust)gebieden die op minder dan 1500 m hoogte liggen (m.u.v. Guayaquil en Quito), zoals de provincies van Cotopaxi, Loja en Los Rios. Een groter risico bestaat in het Amazonegebied langs de grens met Peru in de regio's El Oro, Esmeraldas en Manabi. In het deel van Ecuador boven 1500 m hoogte en op de Galápagos eilanden komt geen malaria voor. Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen malaria worden anti-malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Zikavirus (& dengue en chikungunya)

Het zikavirus (& dengue en chikungunya) wordt verspreid door de gelekoortsmug of denguemug. Deze mug komt niet van nature voor in Nederland. Het zikavirus is een virus dat de infectieziekte zikakoorts veroorzaakt die meestal vrij mild verloopt. Maar ongeveer 1 op de 5 mensen die besmet worden met het zikavirus krijgt klachten. De meeste mensen krijgen helemaal geen klachten. Wetenschappelijk is bewezen dat een infectie tijdens de zwangerschap schadelijk kan zijn voor het ongeboren kind. Ben je zwanger of van plan zwanger te worden, dan raden we je aan contact op te nemen met de GGD of je huisarts. Voor meer informatie over het zikavirus verwijzen we je naar het RIVM. Op deze site tref je een link aan naar de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) die regelmatig updates verstrekt van de landen waar het zikavirus voorkomt. 

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
Je gaat op reis en hebt vaccinaties nodig, Thuisvaccinatie.nl biedt hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wil je die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kun je jezelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij je thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren ze regelmatig tijdens bijeenkomsten.

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij je thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Uiteraard is het altijd belangrijk om de meest gangbare voorzorgsmaatregelen in acht te nemen. In de grote steden dien je altijd meer op je persoonlijke spullen te passen. We raden je altijd aan om zoveel mogelijk waardevolle spullen niet mee te nemen. Camera's, reisdocumenten, mobieltjes en andere waardevolle voorwerpen kunnen vaak in een kluisje in je accommodatioe worden opgeborgen. Mocht je 's avonds ergens naartoe willen wandelen, vraag de medewerkers van de accommodatie altijd even of dat veilig is en ook gangbaar. Bedenk je dat als locals iets niet doen er een reden voor is. Mocht je reizen met een lokale gids, een chauffeur en/of een SNP-reisleider, vraag hen naar de veiligheid, ze geven je graag advies.

reisadvies
Op www.minbuza.nl vind je meer informatie over het huidige reisadvies voor Ecuador.

Prijsinformatie

28 september 2020
2 personen (tweepersoonssuite bovendek) route B € 2.961
2 persons (route A) tweepersoons standard ocean view hut € 2.657

12 oktober 2020
2 personen (tweepersoonssuite bovendek) route B € 2.961
2 persons (route A) tweepersoons standard ocean view hut € 2.657

26 oktober 2020
2 personen (tweepersoonssuite bovendek) route B € 2.961
2 persons (route A) tweepersoons standard ocean view hut € 2.657

09 november 2020
2 personen (tweepersoonssuite bovendek) route B € 2.961
2 persons (route A) tweepersoons standard ocean view hut € 2.657

23 november 2020
2 personen (tweepersoonssuite bovendek) route B € 2.961
2 persons (route A) tweepersoons standard ocean view hut € 2.657

07 december 2020
2 personen (tweepersoonssuite bovendek) route B € 2.961
2 persons (route A) tweepersoons standard ocean view hut € 2.657

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs