Terug naar Ecuador

Cruise met luxe catamaran

Cruise aan boord van de luxe catamaran Ocean Spray door de Galápagos archipel. Met cruises die variëren in lengte van 5 tot en met 15 dagen, verken je alle uithoeken van de Galápagos-archipel. Bij dit reisarrangement is de achtdaagse cruise beschreven naar de eilanden Sombrero Chino, Isabela, Fernandina, Santa Cruz, South Plaza, Santa Fé en San Cristóbal. Onder begeleiding van een lokale natuurgids verken je deze biologische schatkamer: van prehistorisch ogende zee- en landleguanen tot de reuzenschildpadden waaraan de archipel haar naam ontleent. Begeef je in de voetsporen van Charles Darwin, de man wiens naam voor eeuwig verbonden is aan deze adembenemende eilandengroep. Interesse in een kortere of langere cruise met de Ocean Spray, we geven je graag advies en stellen graag een maatwerkofferte voor je op.

Uniek aan dit reisarrangement

 • Luxe catamaran met maximaal 16 passagiers
 • Keuze uit 4, 5, 6, 8, 10, 11,12, 13 en 15-daagse cruises
 • 8 suites (van 23 m² en 32 ²) voor twee personen en 1 suite (18 m²) voor een persoon 
 • Alle suites beschikken over een privé balkon
 • Frisdrankjes en sapjes gratis aan boord
 • Kayaks, snorkelbenodigdheden en wetsuits, gratis aan boord
 • Bemanning die je in de watten legt

Zwaarte
Comfort
vanaf € 6.013
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 265658
8 dagen

Ecuador - Galápagos * Ocean Spray Catamaran

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

's Morgens kom je aan op het eiland Baltra, nadat je de bagage hebt opgehaald word je opgewacht door de gids van de Ocean Spray onder wier begeleidng je in korte tijd naar de haven gaat waar de Ocean Spray voor anker ligt. De bemanning brengt je naar de hut waar je de komende dagen zult overnachten. Hier heb je even de tijd om jezelf te installeren. Tijdens de lunch zal de eerste briefing van deze reis plaatsvinden waarmee je kennismaakt met de rest van de bemanning en het nodige te weten komt over het jacht en de archipel.

Het eerste bezoek voert ons naar Sombrero Chino een eilandje dat, letterlijk vertaald Chinese hoed betekent. We bereiken dit eilandje door een 'wet landing' te maken. Hierbij zijn natte voeten gegarandeerd, neem dus een handdoekje mee zodat je je voeten af kunt drogen voordat de schoenen weer aan gaan. Het eilandje biedt de kans om voor de eerste keer de dieren die hier leven van dichtbij te bekijken. Daarnaast beschikt het eiland over goed bewaard gebleven kwetsbaar vulkanisch gesteente, dat nergens anders in deze staat gevonden wordt. Verder zul je verder kennismaken met zeeleeuwen en er is een kans Galápagos buizerds en Galápagos pinguïns waar te nemen. Het waarnemen van de Sally Lightfood Crab zal niet al te moeilijk zijn. Hun prachtige rode en oranje kleuren steken fel af tegen de zwarte lavarotsen.

 

Overnachting in

Galápagos - Sombrero Chino

Dag 2

's Ochtends bezoek je het eiland Isabela, het grootste eiland en tevens een van de jongste en meest vulkanisch actieve van de archipel. De vorm van dit eiland is karakteristiek en heeft iets weg van een zeepaardje. Als eerste bezoek je Punta Vicente Roca, een enigszins beschutte baai omzoomd door grotten. Met de panga (kleine boot) vaar je langs kliffen om blauwvoetgenten, nazcagenten en zeeleguanen te zien. Ook zeeschildpadden, zeepaardjes en de vreemd ogende maar fascinerende mola-mola kun je zien. Er kan ook vaak worden gesnorkeld om zeeschildpadden waar te nemen en met een iets kleinere kans pinguïns en aalscholvers.

In de middag varen we door naar het eiland Fernandina dat qua landschap wordt gedomineerd door de La Cumbre vulkaan wier gestolde lava reikt tot aan de oceaan. Omdat er op dit eiland nooit vreemde soorten zijn aangekomen bezit het een van 's werelds meest zuivere ecosystemen. Een van de hoogtepunten op dit eiland is het nestgebied van de Galápagos-aalscholver en een goede kans om de Galápagos-buizerd waar te nemen. Na de ‘droge’ landing nabij Punta Espinoza kun je grote aantallen zeeleguanen zien en het is tevens een van de weinige plekken waar de zeldzame lopende aalscholver goed te zien is. Daarbij is bij helder weer het uitzicht over de straat van Bolívar op de platte schildvulkanen van Isabela zeer de moeite waard. De straat van Bolívar is daarbij de beste plek op de Galápagos om walvissen en dolfijnen te spotten.

Overnachting in

Galápagos - Fernandina

Dag 3

Vandaag keren we terug naar de andere kant van het Bolivar kanaal, dat tussen de eilanden Fernandina en Isabela in ligt. ’s Ochtends bezoek je Tagus Cove, al sinds de 19e eeuw wordt deze baai gebruikt als ankerplaats vanwege zijn beschutte ligging. Rond het kratermeer Darwin kronkelt het pad verder omhoog door een vegetatie van o.a. palo santo, scalesia villosa en opuntia’s en eindigt op een topje wat een mooi uitzicht biedt op de andere kant van het eiland. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de vulkanen Wolf, Darwin, Alcedo, Sierra Negra en Cerro Azul. Punta Tortuga, ten noorden van Tagus Cove, is een ander prachtig strand omringd door mangrovebomen. Mogelijke activiteiten die je hier kunt ondernemen zijn het maken van een lange wandeling over de paden langs het meer Darwin of snorkelen in de baai. 

Eenmaal terug aan boord, vaart de Ocean Spray verder zuidwaarts langs de kust van Isabela richting Bahia Urbina. Deze baai ligt aan de westkust aan de voet van de vulkanen Alcedo en Darwin. Door een vulkaanuitbarsting van de vulkaan Alcedo in 1954 werd het koraalrif 4 meter omhoog gestuwd en kwam daarmee tot boven zeeniveau. De koralen zijn ook nu nog heel goed als zodanig herkenbaar. Tot de dierlijke bewoners van Bahía Urbina behoren landleguanen en soms worden er ook reuzenschildpadden gesignaleerd. Langs de kust leven zeeleeuwen, zeeleguanen, lopende aalscholvers en pelikanen. De baai is wederom een uitstekende plaats om te snorkelen en er zijn twee wandelingen te ondernemen (korte van 1 km en een lange van 3 km). 

Overnachting in

Galápagos - Isabela (Bahía Urbina)

Dag 4

Je ontwaakt 's morgens in de buurt van Bahía Elisabeth. In deze baai liggen veel eilandjes die je deze morgen kunt bezoeken met een pangatochtje. Langs deze rotsachtige eilandjes en klifkusten kunnen bruine peilkanen, blauwvoetgenten, pinguïns, lopende aalscholvers én bultruggen worden waargenomen. Verder is Bahía Elisabeth bekend om z'n rijke onderwaterleven en kraakheldere water. Snorkelaars hebben hier goede kansen op ontmoetingen met zeeschildpadden en roggen. Langs de kust liggen mangroven waar onder andere pelikanen nestelen. Met een overvloed aan zeedieren en kraakhelder water is deze plek zeer geschikt om te snorkelen met scholen kleurrijke vissen en zeeleeuwen.

Na deze prachtige morgen volgt een korte trip verder langs de kust van Isabela richting Punta Moreno. De boottocht voert ons langs spectaculaire rotskusten en een wandeling over vulkanisch gesteente leidt ons naar prachtige getijdepoelen waarin groene zeeschildpadden en witpuntrifhaaien gespot kunnen worden. We bezoeken Punta Moreno, een bezoekersplaats aan de zuidwestkant van Isabela. Punta Moreno bestaat uit een relatief nieuwe lavastroom. Aan de kust groeien mangroven waardoor het er redelijk groen is maar landinwaarts heeft het landschap een desolaat karakter waarbij de vulkaan Cerro Azul de horizon domineert. De lava is uitgesproken scherp en goede schoenen met dichte neus zijn hier dan ook absoluut aan te raden. Op sommige plaatsen zijn lavagrotten ingestort waardoor zoute meertjes zijn ontstaan. In deze meertjes zijn vaak watervogels te zien zoals pintails, gallinule’s en met een beetje geluk ook een of enkele flamingo’s. Op deze locatie kun je wederom prima snorkelen. Zoals op de meeste plaatsen aan de westkant van Isabela zijn zeeschildpadden hier vaak algemeen en is er de kans het zeepaardje van Galapagos te zien. Ook zijn ontmoetingen met aalscholvers en pinguïns mogelijk.

Overnachting in

Galápagos - Punta Moreno

Dag 5

In de ochtend arriveer je bij het Charles Darwin Research Station, dit onderzoeksstation huisvest schildpadden variërend van ca. 8 centimeter tot meer dan een meter in lengte. Verschillende soorten schildpadden leven hier samen en de oudere dieren zijn gewend aan de aanwezigheid van mensen. In tegenstelling tot een wilde schildpad strekken zij hun hoofd vaak juist uit om even aangeraakt te worden. Dit is dan ook de ideale plek om een perfecte foto van een schildpad te maken. De jonge schildpadden kunnen hier in een veilige omgeving opgroeien tot ze een jaar of 4 zijn en oud en sterk genoeg om zelf te overleven.

Na het bezoek aan deze merkwaardige maar indrukwekkende omgeving reis je, ditmaal niet per boot maar per bus, verder naar de hooglanden van Santa Cruz. De hooglanden zijn erg groen wat een mooi contrast oplevert met de drogere lagere eilanden. De meest voorkomende begroeiing hier in de hooglanden zijn de Scalesia bomen, zij zorgen voor de groene kleur van de omgeving. De inmiddels lege lavatunnels onder de grond, net iets minder dan een kilometer lang, geven een unieke en surrealistische ervaring wanneer je hier doorheen wandelt. Deze tunnels zijn onderdeel van een wandeling van iets meer dan 2 kilometer.

Overnachting in

Galápagos - Santa Cruz

Dag 6

Bij het aanbreken van deze nieuwe dag zijn we in de buurt van het eiland South Plaza. Dit kleine eiland kent steile kliffen en is gevormd door omhoog gestuwde lava. Het is begroeid met Opuntia cactussen. Daarnaast leeft op dit eiland een van de grootste zeeleeuwenkolonies alsmede de kleurrijke rode en gele landleguaan. De meest karakteristieke plant die op dit eiland groeit is de Sesuvium, in het regenseizoen is deze plant groengeel van kleur maar in het droge seizoen wordt hij knalrood. Tijdens je tijd op dit eiland kun je een wandeling maken van iets meer dan 2 kilometer door de prachtige omgeving.

's Middags zet de Ocean Spray koers richting Santa Fe. Dit eiland bezoeken we vanuit de pittoreske baai die als ankerlocatie wordt gebruikt. Vanaf de baai loopt een wandelpad naar een prachtig uitzichtpunt op de top van een klif, een ander pad brengt je van een strandje naar een stekelig cactusbos. Hoogtepunten van dit eiland zijn de landleguaan en de grote tonijnen die je in de baai tegen kunt komen. 

Overnachting in

Galápagos - Santa Fe

Dag 7

Vandaag bezoek je het eiland Española waar je 's ochtends Punta Suárez verkent. Deze plek is bij uitstek geschikt voor het waarnemen van de blauwvoetgent, albatrossen en de Nazcagent. De plaats waar je voornamelijk albatrossen aantreft is een prachtige klif direct aan de zee gelegen. De vogels gebruiken deze klif voornamelijk als lanceerplatform. Een andere belangrijke attractie is het blaasgat, een plaats waar het water via een lavatunnel hoog de lucht in wordt gespoten. Dit eiland biedt je genoeg om te zien en op de gevoelige plaat vast te leggen.

Met hopelijk een paar prachtige foto's op zak geniet je van de lunch en ondertussen vaart het jacht door naar Gardner Bay. Deze baai ligt aan de oostzijde van het eiland Española en is de broedplaats van de Galápagosalbatros. Het prachtige witte zandstrand is ideaal om te relaxen, iets dat ook de zeeleeuwen hier graag doen. De verder rotsachtige zeebodem maakt de baai prima geschikt om te snorkelen. Enkele activiteiten die je deze middag kunt ondernemen zijn kajakken, snorkelen of het maken van een korte wandeling van ongeveer een kilometer.

Overnachting in

Galápagos - Española

Dag 8

De laatste ochtend bezoek je het Interpretation Center dat in 1998 is geopend. Het  is onderdeel van het Interpretation an Environment Education Project. Tijdens je bezoek kun je diverse exposities bezichtigen die je een goed beeld geven hoe de bevolking en de overheid er alles aan doen om de archipel zo goed mogelijk te beschermen. Ook neemt men je mee door de geschiedenis van de Galápagos. Na dit bezoek vindt 's middags je transfer naar het vliegveld plaats en komt een einde aan deze bijzondere ervaring.

Galápagos archipel

Galápagoseilanden (letterlijk: Schildpaddeneilanden) is een provincie van Ecuador. De archipel bestaat uit dertien grote en meer dan veertig kleine eilanden die zich uitstrekken over een gebied van ongeveer 60.000 km2. Het gebied ligt in de Grote Oceaan op 970 kilometer van de kust van Ecuador. De eilanden zijn van vulkanische oorsprong en vormen nog steeds een van de meest actieve vulkanische gebieden ter wereld. De eilanden zijn nooit met het vasteland verbonden geweest. Hierdoor is een in biologisch opzicht uniek gebied ontstaan, dat in 1959 Nationaal Park werd. In 1978 verklaarde UNESCO de eilanden, als een van de eerste natuurgebieden, tot Werelderfgoed, gevolgd in 1981 door het omliggende zeereservaat.

Ocean Spray

Deze reis wordt uitgevoerd met de Ocean Spray, een luxe catamaranjacht. Ocean Spray biedt plaats aan 16 passagiers. Aan boord kun je genieten van het comfort en een gezellige sfeer. De 9 'state rooms' aan boord bevinden zich op twee dekken als volgt verdeeld:

 • 4x tweepersoons hutten (state rooms) a 32 m² - maindeck
 • 4x tweepersoons hutten (state rooms) a 23 m² - bovendek
 • 1x eenpersoons hut (state room) a 18m² - bovendek

Alle hutten beschikken over een eigen sanitair en airco. De gezamenlijke ruimte op het jacht bestaat uit een comfortabele lounge, een ruime eetkamer, een bar en twee zonnedeks. De crew bestaat uit 10 personen plus een tweetalige natuurgids en een zogenaamde 'cruise manager' die alles regelt om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Aan boord bevinden zich eveneens kayaks, snorkelbenodigdheden en wetsuits. Deze zijn gratis beschikbaar voor alle passagiers.

De technische kenmerken van de Ocean Spray zijn:

 • Bouwjaar: 2011
 • Lengte: 34 meter
 • Snelheid: 15 knopen
 • Capaciteit: 16 passagiers
 • 405 PK Cumins motoren
 • Elektriciteit: 110 volt waarmee accu’s en batterijen kunnen worden opgeladen
 • Veiligheid: brandmelders, brandblussers, reddingssloepen en zwemvesten

NB Programma

 • Dit reisarrangement beschrijft de 8-daagse route A met zaterdag als vaste vertrekdag. De 8-daagse route B kan ook worden gemaakt (eveneens de zaterdag als vaste vertrekdag) met de start in San Cristobal met daarna de volgende eilanden: San Cristobal (Isla Lobos, Leon Dormido, Pitt Point en Cerro Brujo), Floreana (Post Office Bay, Cormorant Point en Devil’s Crown), Santa Cruz (Black Turtle Cove op dag 4 en de Highlands op dag 7), Bartholomew (Pinnacle Rock), Genovesa (Darwin Bay en Prince Phillip’s Steps), Santiago (Espumilla Beach, Buccaneer Cove en Puerto Egas), North Seymour en Mosquera Islet. 
 • De 15 daagse vaarroute is een combinatie van A en B. Mocht je interesse hebben in deze tocht vraag dan een offerte aan, ook bij deze tocht vaart de boot altijd af op zaterdag. 
 • Er zijn tevens vaarprogramma's van 4, 5 en 6 dagen.
 • De vaarroute is altijd onder voorbehoud in verband met weersomstandigheden en eventueel opgelegde bepalingen van lokale autoriteiten. 

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Aan boord van de Ocean Spray verblijf je in een twee- of eenpersoonshut. Alle hutten beschikken over een eigen badkamer en een privé balkon. Aan boord is elektriciteit aanwezig (110V) waardoor je altijd accu’s en batterijen kunt opladen. Zie voor meer informatie over de catamaran onder het kopje 'Ocean Spray'.

Over de maaltijden

Alle maaltijden tijdens het verblijf aan boord van het jacht op de Galápagos zijn bij de reissom inbegrepen.

Inbegrepen

 • Overnachtingen aan boord van de Ocean Spray Catamaran
 • Maaltijden o.b.v. vol pension
 • Welkomstdrankje, alle frisdrankjes en sapjes
 • Engelsprekende Galápagos gids
 • Alle excursies volgens programma
 • Snorkeluitrusting, wetsuits & kayaks
 • SNP informatiepakket

Niet inbegrepen

 • Vluchten Quito/Guayaquil - Galápagos v.v.
 • Entree nationaal park (US$ 100)
 • Transit Card (US$ 20 pp)
 • Persoonlijke uitgaven (o.a. alcoholische drankjes en fooien)

Over de activiteiten

Deze reis is door iedereen met een gezonde conditie goed te maken. Tijdens het verblijf op de Galápagos maak je relatief eenvoudige wandelingen over vlak tot licht geaccidenteerd terrein en die variëren van 1 tot 3 uur over duidelijk gemarkeerde paden. Tijdens deze wandelingen wordt er veel uitgelegd door de gidsen en heb je de tijd om foto's te maken of te filmen. Wandelingen zijn tijdens deze Galápagos cruise niet het doel op zich maar vormen vaak de beste mogelijkheid om de bijzondere flora en fauna van de eilanden te verkennen.

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Bij de binnenlandse vlucht die je bij het maken van deze reis nodig hebt, kun je kiezen of je vanaf Quito of Guayaquil vliegt naar de Galápagos archipel. Ook bij de terugvlucht kun je weer kiezen of je naar Guayaquil of naar Quito terug vliegt. SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven. e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Bij elke cruie naar de Galápagos-eilanden dien je met de volgende bijkomende kosten rekening te houden: 

 • entree Galápagos National Park (US$ 100)
 • Transit Control Card (US$ 20)
 • drankjes
 • fooien
 • eventueel huur wetsuite

Mocht je tevreden zijn over de diensten van de bemanning dan is het gebruikelijk om een fooi te geven. 

Tijdens het verblijf op de Galápagos vindt alle vervoer plaats met de Ocean Spray of transfers geregeld voor de Ocean Spray. U leeft, eet en slaapt gedurende acht dagen aan boord en verlaat de boot alleen voor excursies/wandelingen of om al snorkelend de onderwaterwereld te verkennen.

Wij raden u aan om uitgerust en met een goede conditie aan uw reis te beginnen. Het plezier tijdens uw reis is dan veel groter en bovendien loopt u minder kans om ziek te worden. Het is belangrijk dat uw schoenen goed zijn ingelopen om blaren te voorkomen.

 • EHBO eenvoudige middelen
 • Dagrugzak
 • Weekendkoffer (bij voorkeur zacht)
 • Wandelschoenen met enkelbescherming
 • Lichte wandelschoenen
 • Sandalen of (hut)slippers
 • Luchtige kleding
 • Regenkleding
 • Zonnehoed of pet
 • Zwemkleding
 • GELDIG paspoort
 • Kopieën van reisdocumenten
 • Zonnebrandolie
 • Zonnebril
 • Zwemkleding
 • Bril voor mensen met contactlenzen
 • Anti-insektenmiddel
 • Verrekijker 
 • Lippencreme met UV-filter

Tijdens deze reis draagt u alleen uw dagrugzak(je) met daarin uw waardevolle spullen, zonnewerende middelen, foto- en/of videocamera en wellicht een extra trui/regenjas. Aan boord van het jacht zijn handdoeken aanwezig. Bij het bezoek aan de eilanden op de Galápagos komen zogenaamde 'wet landings' voor waarmee wordt bedoeld dat uw schoenen nat worden. Het is dus raadzaam om makkelijk zittende schoenen mee te nemen die nat mogen worden! U kunt natuurlijk ook slippers meenemen voor in de 'panga's (de bootjes die u van het jacht naar de eilanden vervoeren) om bij aankomst op de eilanden ander (droog) schoeisel aan te doen. Tijdens het verblijf aan boord van het jacht en de wandelingen op de eilanden raden wij makkelijke zittende soepele wandelschoenen aan. Omdat de hutten aan boord altijd kleiner zijn dan hotelkamers, raden wij u aan niet meer dan noodzakelijk mee te nemen. Het verdient aanbeveling om uw bagage in een zachte weekendkoffer in te pakken. Het meenemen van plastic zakken is altijd handig om uw foto- en filmapparatuur te beschermen tegen stof en water.

Er zijn geen bijzonderheden.

Voor een verblijf in Ecuador heb je een paspoort nodig dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is.
Wij raden je aan om een kopie van je paspoort mee te nemen op reis en dit apart te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal). 

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neem hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Ecuador (zie nuttige adressen).

Naar Ecuador via de Verenigde Staten
Als je naar/vanuit Ecuador via de Verenigde Staten vliegt, moet je in het kader van het ESTA-programma vooraf een reisvergunning voor de VS aanvragen. Voor meer belangrijke informatie over deze reisvergunning (ESTA), je paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en je bagage Lees verder...

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij o.a. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkom je problemen bij de douane. Meer informatie vind je op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een bezoek aan Ecuador van maximaal 90 dagen heb je geen visum nodig. Je paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet je beschikken over over een vliegticket voor de terug- of doorreis, een reserveringsbevestiging van de eerste accommodatie en over voldoende financiële middelen voor de duur van je verblijf. Tevens dien je bij aankomst op de luchthaven van Quito/Guayaquil een reisverzekering te kunnen overleggen waarop staat vermeld dat je minimaal voor medische kosten verzekerd bent. 

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Ecuador (zie nuttige adressen).

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Ecuador

Vliegen via de Verenigde Staten

Indien u een vlucht boekt met een overstap in de Verenigde Staten naar uw eindbestemming, dan moet u minimaal 72 uur voor vertrek een elektronische reistoestemming aanvragen. Dit kunt u online aanvragen op de website van 'US Immigrations', mits uw reis niet langer duurt dan 90 dagen en u staatsburger of ingezetene bent van een land dat valt onder het VISA Waiver Program (VWP), waaronder Nederland en België. Zonder deze reistoestemming heeft u geen toegang tot het land, ook niet voor een tussenlanding of overstap. Baby’s en kinderen dienen over een eigen paspoort te beschikken. Meer uitleg kunt u vinden op de website van SNP, klik hier (http://www.snp.nl/esta). Voor het aanvragen van een ESTA reistoestemming, klik hier: (https://esta.cbp.dhs.gov/esta/).

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen, een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen en de reisleiding hierover in te lichten.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Gezondheidszorg
In Ecuador zijn de medische voorzieningen geconcentreerd in de grote steden en rond de mijnen. Het niveau van de voorzieningen in de ziekenhuizen is laag.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Zika Virus
In Ecuador is het Zika virus vastgesteld. Voor meer informatie: zie onder vaccinatie  

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Pas op met wat u eet en drinkt.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.

Hoogteziekte
Tijdens uw reis in Ecuador kunt u last krijgen van hoogteziekte. Door het lagere zuurstofgehalte op grote hoogte moet het lichaam meer rode bloedlichaampjes aanmaken voor zuurstoftransport. Gun uw lichaam de tijd daaraan te wennen en doe het rustig aan. Hoogteziekte is onvoorspelbaar, iedereen kan het krijgen. Het treedt gewoonlijk op vanaf 3000 meter hoogte. Symptomen zijn kortademigheid, hoofdpijn, gebrek aan eetlust, duizeligheid en slapeloosheid. Dit gaat na enkele dagen over. Hogerop kunnen deze symptomen terugkomen. Bij aanhoudende en ernstige verschijnselen, bv. braken, duizeligheid of hardkloppingen, dient u zo snel mogelijk af te dalen of een arts raadplegen. Heeft u ademhalingsproblemen, hoge bloeddruk of hartziekten, dan verzoeken wij u dringend uw arts te raadplegen.

Acclimatisatietips
Enkele tips om de acclimatisatie voorspoedig te laten verlopen:

 • Ga uitgerust op reis en drink vooraf niet veel alcohol.
 • Drink op hoogte veel water (4 à 5 liter per dag)
 • Drink geen of weinig koffie en alcohol.
 • Rook niet.
 • Vermijd slaap- en kalmerende middelen; deze verminderen ademhaling en zuurstofopname.
 • Rustig aandoen, programma zo nodig aanpassen.
 • Raadpleeg bij twijfel altijd de dokter (via uw gids, hotel of reisleider)
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’, 'Hoe blijf ik gezond in de hoogte', ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Verplicht
Als je binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Ecuador binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Ecuador zelf komt ook Gelekoorts voor.

Aanbevolen
Malaria prophylaxis wordt sterk aanbevolen, zeker wanneer je onderstaande gebieden bezoekt.

Gelekoorts
Gelekoorts komt voor in sommige provincies oostelijk van de Andes, met name in gebieden lager gelegen dan 2300 m: Morona-Santiago, Napo. Orellana, Pastaza, Sucumbios en Zamora-Chinchipe.

Malaria
In Ecuador komt het hele jaar malaria voor in (kust)gebieden die op minder dan 1500 m hoogte liggen (m.u.v. Guayaquil en Quito), zoals de provincies van Cotopaxi, Loja en Los Rios. Een groter risico bestaat in het Amazonegebied langs de grens met Peru in de regio's El Oro, Esmeraldas en Manabi. In het deel van Ecuador boven 1500 m hoogte en op de Galápagos eilanden komt geen malaria voor. Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen malaria worden anti-malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Zikavirus (& dengue en chikungunya)

Het zikavirus (& dengue en chikungunya) wordt verspreid door de gelekoortsmug of denguemug. Deze mug komt niet van nature voor in Nederland. Het zikavirus is een virus dat de infectieziekte zikakoorts veroorzaakt die meestal vrij mild verloopt. Maar ongeveer 1 op de 5 mensen die besmet worden met het zikavirus krijgt klachten. De meeste mensen krijgen helemaal geen klachten. Wetenschappelijk is bewezen dat een infectie tijdens de zwangerschap schadelijk kan zijn voor het ongeboren kind. Ben je zwanger of van plan zwanger te worden, dan raden we je aan contact op te nemen met de GGD of je huisarts. Voor meer informatie over het zikavirus verwijzen we je naar het RIVM. Op deze site tref je een link aan naar de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) die regelmatig updates verstrekt van de landen waar het zikavirus voorkomt. 

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
Je gaat op reis en hebt vaccinaties nodig, Thuisvaccinatie.nl biedt hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wil je die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kun je jezelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij je thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren ze regelmatig tijdens bijeenkomsten.

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij je thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Uiteraard is het altijd belangrijk om de meest gangbare voorzorgsmaatregelen in acht te nemen. In de grote steden dien je altijd meer op je persoonlijke spullen te passen. We raden je altijd aan om zoveel mogelijk waardevolle spullen niet mee te nemen. Camera's, reisdocumenten, mobieltjes en andere waardevolle voorwerpen kunnen vaak in een kluisje in je accommodatioe worden opgeborgen. Mocht je 's avonds ergens naartoe willen wandelen, vraag de medewerkers van de accommodatie altijd even of dat veilig is en ook gangbaar. Bedenk je dat als locals iets niet doen er een reden voor is. Mocht je reizen met een lokale gids, een chauffeur en/of een SNP-reisleider, vraag hen naar de veiligheid, ze geven je graag advies.

reisadvies
Op www.minbuza.nl vind je meer informatie over het huidige reisadvies voor Ecuador.

Prijsinformatie

26 september 2020
1 persoon (eenpersoons cabin) Route A € 9.019
2 personen (tweepersoons cabin) Route A € 6.013

10 oktober 2020
1 persoon (eenpersoons cabin) Route A € 9.019
2 personen (tweepersoons cabin) Route A € 6.013

24 oktober 2020
1 persoon (eenpersoons cabin) Route A € 9.019
2 personen (tweepersoons cabin) Route A € 6.013

21 november 2020
1 persoon (eenpersoons cabin) Route A € 9.019
2 personen (tweepersoons cabin) Route A € 6.013

19 december 2020
1 persoon (eenpersoons cabin) Route A € 9.953
2 personen (tweepersoons cabin) Route A € 6.480

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs