Terug naar Ecuador

Trektocht vanuit berghut (met internationale groep)

Met deze tweedaagse trektocht wandelt u door twee besneeuwde bergen in: Chimborazo en Carihuairazo. Beide gedoofde vulkanen. Wandelend over de páramo van het Chimborazo Reservaat kunt u genieten van prachtige uitzichten op deze bergtoppen. U wandelt ongeveer 5 uur per dag en uw bagage wordt vervoerd.

Zwaarte
Comfort
vanaf € 272
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 265908
2 dagen

Ecuador - Andes Centraal * Carihuairazo-Chimborazo Trekking

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

Na het ontbijt rijden we met de auto naar het beginpunt van de wandeling op een hoogte van 3800m. aan de voet van de Chimborazo. Nadat je persoonlijke uitrusting (plus proviand, spaakzakken en maaltijden) op het paard is geladen - bagage die je niet nodig hebt blijft achter in het hotel – vangt de wandeling van 6-7 uur aan door de páramo, de karakteristieke vegetatie van de hoge Andes.

Na de eerste 2-3 uur wandelen over een kleine weg, kom je aan bij een berghut op 4200 m. vanaf waar je, met helder weer, een fraai uitzicht hebt over de Andes bergreeks, inclusief de vulkanen Tungurahua, Altar, Sangay, Chimborazo en Carihuairazo! Na een kleine stijging (tot aan 4400m), daal je af naar de Abraspungo vallei waarin bolvormige planten groeien, de typische groeiwijze op hoogte waarmee planten zich tegen de extreme kou en schaarse voedselgronden beschermen. Ook deer’s antler en kleurrijke korstmossen komen er voor. Het is tevens het leefgebied van vicuñas, de niet gedomesticeerde familie van kameelachtigen die alleen in deze regio van Ecuador voorkomen. Met een beetje geluk spot je de Chimborazo Hillstar, een endemische kolibrisoort in de hoge Andes. Je brengt de nacht door in de berghut van de indígena gemeenschap van de Mechahuasca.

Overnachting in

Chimborazo - berghut indígena gemeenschap Mechahuasca

Dag 2

Na het ontbijt vervolgen we de wandeling die wederom iets van 6-7 uur zal duren. Vanaf Mechahuasca wandelen we op de noordwestflank van de Chimborazo. We wandelen vandaag over El Arenal, het woestijnachtige deel van het Chimborazo Reservaat. De planten chuquiragua en arquitecta komen hier in overvloede voor, veel meer dan gisteren in 't vochtige ecosysteem van die dag. Enkele planten die je wel exclusief op deze dag zult zien zijn de Woolly Senecio (in Engels ook bekend als de Cocoon Plant) en de endemische boom Piquil. Met een beetje helder weer kun je genieten van de gletsjers op de Chimborazo. In de middag komen we aan bij de Carrel berghut (4800 m.) waar de tweedaagse Vicuña-trektocht eindigt. Met een privé transfer rijd je vanaf grote hoogte door een oogverblindend landschap terug naar Riobamba.

 

Blader door het programma

Reisdetail

Over de maaltijden

Alle maaltijden tijdens deze trekking zijn inbegrepen, maar de ervaring leert dat men door de inspanning vaak veel behoefte heeft aan ‘energie’. Het is verstandig voor uzelf wat extraatjes in de vorm van chocolade, noten of 'candy bars' mee te nemen.

Inbegrepen

 • transport Riobamba - Chimborazo v.v.
 • Engelssprekende berggids
 • overnachting in berghut
 • bagagevervoer met muildieren en dragers
 • maaltijden o.b.v. volpension
 • slaapzak met lakenzak

Niet inbegrepen

 • entree NP Chimborazo (US$ 10)

Niveau

In het algemeen is het inschatten van de zwaarte van trektochten lastig. De ervaring leert dat de wandeltempo’s zeer uiteenlopen en dat wat voor de één zwaar is, voor de ander prima te doen is. Deze verschillende opvattingen zijn deels te verklaren door verschillen in klimaat en hoogte. Bij mooi zonnig weer is het op de páramo een stuk aangenamer wandelen dan bij harde wind en regen c.q. sneeuw of hagel!.  Hoe men reageert op de hoogte is per persoon wisselend. De één heeft meer last van kortademigheid en vermoeidheid vanwege de hoogte dan de ander. Voor deze trektocht is het aanbevolen dat men een basis-acclimatisatie verricht, dus al een aantal dagen in de Andes verblijft en bij voorkeur vooraf ook enkele (dag)wandelingen op hoogte maakt.

Dag 1 is een pittige dag, op deze dag stijg je namelijk 3600 naar 4600 m. en vervolgens daal je af naar 4200 m. De eerste 3 uur is een constante stijging en wordt door veel wandelaars als zwaar ervaren. Daarna is het zowel op als neer, dus iets minder zwaar. Op dag 2 klim je van 4200 naar ca. 4400 m. en vervolgens daal je weer naar 4200 m. Omdat de hut relatief hoog ligt (4200 m.) is het belangrijk dat deelnemers een goede basis acclimatisatie hebben evenals beschikken over een goede wandelconditie en ervaring met bergwandelen. Je loopt met deze tweedaagse trektocht alleen met je dagrugzakje, de bagage i.v.m. de overnachting wordt vervoerd. 

Praktische informatie

Het hele jaar

Klimaat Ecuador
In Ecuador zijn geen echte zomers en winters, het weer varieert per regio. De temperaturen worden mede bepaald door de hoogte van een gebied. De warmste en droogste maanden in het Andes-gebergte zijn juni tot september, maar dit geldt niet overal omdat er verschillende microklimaten in dit gebied te vinden zijn. Buiten deze maanden om wordt het weer in het Andes-gebergte gekenmerkt door zonnige, heldere ochtenden en bewolkte, vaak natte middagen. In het Amazonewoud is het het hele jaar door warm, vochtig en regenachtig, al zijn er van augustus tot september en van december tot februari korte onderbrekingen van de dagelijkse regenbuien. Aan de kust is het verschil tussen natte en droge seizoenen goed merkbaar. De beste reisperiode is van december tot april. Buien worden dan afgewisseld met helderblauwe luchten en hoge temperaturen. Van mei tot november is het vaak bewolkt, relatief koel en er is minder kans op regen, vooral in het zuiden.  

De Amerikaanse dollar is de officiële munteenheid van Ecuador. In de Ecuadoriaanse steden zijn veel pinautomaten en vaak kunt u hier terecht met een bankpas van Visa/Plus en MasterCard/Cirrus/Maestro. Enkele automaten accepteren ook American Express en Diners club. Hoewel veel mensen tegenwoordig pas bij aankomst in het land pinnen, is het in Ecuador verstandig om wat geld achter de hand te hebben.

 • Dagrugzak
 • Warme, waterdichte kleiding (gore-tex jassen zijn ideaal)
 • Sterke Sunblock
 • Sneeuwbril of een goede donkere bril
 • Stevige bergwandelschoenen
 • zakmes

Onze lokaal agent draagt tevens zorg voor: rubberlaarzen (beschikbaar tot en met maat 45), handschoenen en wanten, bivakmuts en een thermosfles. Uw eten en bagage wordt vervoerd door paarden en dragers.

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Voor een verblijf in Ecuador heb je een paspoort nodig dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is.
Wij raden je aan om een kopie van je paspoort mee te nemen op reis en dit apart te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal). 

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neem hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Ecuador (zie nuttige adressen).

Naar Ecuador via de Verenigde Staten
Als je naar/vanuit Ecuador via de Verenigde Staten vliegt, moet je in het kader van het ESTA-programma vooraf een reisvergunning voor de VS aanvragen. Voor meer belangrijke informatie over deze reisvergunning (ESTA), je paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en je bagage Lees verder...

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij o.a. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkom je problemen bij de douane. Meer informatie vind je op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een bezoek aan Ecuador van maximaal 90 dagen heb je geen visum nodig. Je paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet je beschikken over over een vliegticket voor de terug- of doorreis, een reserveringsbevestiging van de eerste accommodatie en over voldoende financiële middelen voor de duur van je verblijf. Tevens dien je bij aankomst op de luchthaven van Quito/Guayaquil een reisverzekering te kunnen overleggen waarop staat vermeld dat je minimaal voor medische kosten verzekerd bent. 

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Ecuador (zie nuttige adressen).

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Ecuador

Vliegen via de Verenigde Staten

Indien u een vlucht boekt met een overstap in de Verenigde Staten naar uw eindbestemming, dan moet u minimaal 72 uur voor vertrek een elektronische reistoestemming aanvragen. Dit kunt u online aanvragen op de website van 'US Immigrations', mits uw reis niet langer duurt dan 90 dagen en u staatsburger of ingezetene bent van een land dat valt onder het VISA Waiver Program (VWP), waaronder Nederland en België. Zonder deze reistoestemming heeft u geen toegang tot het land, ook niet voor een tussenlanding of overstap. Baby’s en kinderen dienen over een eigen paspoort te beschikken. Meer uitleg kunt u vinden op de website van SNP, klik hier (http://www.snp.nl/esta). Voor het aanvragen van een ESTA reistoestemming, klik hier: (https://esta.cbp.dhs.gov/esta/).

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen, een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen en de reisleiding hierover in te lichten.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Gezondheidszorg
In Ecuador zijn de medische voorzieningen geconcentreerd in de grote steden en rond de mijnen. Het niveau van de voorzieningen in de ziekenhuizen is laag.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Zika Virus
In Ecuador is het Zika virus vastgesteld. Voor meer informatie: zie onder vaccinatie  

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Pas op met wat u eet en drinkt.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.

Hoogteziekte
Tijdens uw reis in Ecuador kunt u last krijgen van hoogteziekte. Door het lagere zuurstofgehalte op grote hoogte moet het lichaam meer rode bloedlichaampjes aanmaken voor zuurstoftransport. Gun uw lichaam de tijd daaraan te wennen en doe het rustig aan. Hoogteziekte is onvoorspelbaar, iedereen kan het krijgen. Het treedt gewoonlijk op vanaf 3000 meter hoogte. Symptomen zijn kortademigheid, hoofdpijn, gebrek aan eetlust, duizeligheid en slapeloosheid. Dit gaat na enkele dagen over. Hogerop kunnen deze symptomen terugkomen. Bij aanhoudende en ernstige verschijnselen, bv. braken, duizeligheid of hardkloppingen, dient u zo snel mogelijk af te dalen of een arts raadplegen. Heeft u ademhalingsproblemen, hoge bloeddruk of hartziekten, dan verzoeken wij u dringend uw arts te raadplegen.

Acclimatisatietips
Enkele tips om de acclimatisatie voorspoedig te laten verlopen:

 • Ga uitgerust op reis en drink vooraf niet veel alcohol.
 • Drink op hoogte veel water (4 à 5 liter per dag)
 • Drink geen of weinig koffie en alcohol.
 • Rook niet.
 • Vermijd slaap- en kalmerende middelen; deze verminderen ademhaling en zuurstofopname.
 • Rustig aandoen, programma zo nodig aanpassen.
 • Raadpleeg bij twijfel altijd de dokter (via uw gids, hotel of reisleider)
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’, 'Hoe blijf ik gezond in de hoogte', ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Verplicht
Als je binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Ecuador binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Ecuador zelf komt ook Gelekoorts voor.

Aanbevolen
Malaria prophylaxis wordt sterk aanbevolen, zeker wanneer je onderstaande gebieden bezoekt.

Gelekoorts
Gelekoorts komt voor in sommige provincies oostelijk van de Andes, met name in gebieden lager gelegen dan 2300 m: Morona-Santiago, Napo. Orellana, Pastaza, Sucumbios en Zamora-Chinchipe.

Malaria
In Ecuador komt het hele jaar malaria voor in (kust)gebieden die op minder dan 1500 m hoogte liggen (m.u.v. Guayaquil en Quito), zoals de provincies van Cotopaxi, Loja en Los Rios. Een groter risico bestaat in het Amazonegebied langs de grens met Peru in de regio's El Oro, Esmeraldas en Manabi. In het deel van Ecuador boven 1500 m hoogte en op de Galápagos eilanden komt geen malaria voor. Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen malaria worden anti-malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Zikavirus (& dengue en chikungunya)

Het zikavirus (& dengue en chikungunya) wordt verspreid door de gelekoortsmug of denguemug. Deze mug komt niet van nature voor in Nederland. Het zikavirus is een virus dat de infectieziekte zikakoorts veroorzaakt die meestal vrij mild verloopt. Maar ongeveer 1 op de 5 mensen die besmet worden met het zikavirus krijgt klachten. De meeste mensen krijgen helemaal geen klachten. Wetenschappelijk is bewezen dat een infectie tijdens de zwangerschap schadelijk kan zijn voor het ongeboren kind. Ben je zwanger of van plan zwanger te worden, dan raden we je aan contact op te nemen met de GGD of je huisarts. Voor meer informatie over het zikavirus verwijzen we je naar het RIVM. Op deze site tref je een link aan naar de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) die regelmatig updates verstrekt van de landen waar het zikavirus voorkomt. 

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
Je gaat op reis en hebt vaccinaties nodig, Thuisvaccinatie.nl biedt hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wil je die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kun je jezelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij je thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren ze regelmatig tijdens bijeenkomsten.

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij je thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Uiteraard is het altijd belangrijk om de meest gangbare voorzorgsmaatregelen in acht te nemen. In de grote steden dien je altijd meer op je persoonlijke spullen te passen. We raden je altijd aan om zoveel mogelijk waardevolle spullen niet mee te nemen. Camera's, reisdocumenten, mobieltjes en andere waardevolle voorwerpen kunnen vaak in een kluisje in je accommodatioe worden opgeborgen. Mocht je 's avonds ergens naartoe willen wandelen, vraag de medewerkers van de accommodatie altijd even of dat veilig is en ook gangbaar. Bedenk je dat als locals iets niet doen er een reden voor is. Mocht je reizen met een lokale gids, een chauffeur en/of een SNP-reisleider, vraag hen naar de veiligheid, ze geven je graag advies.

reisadvies
Op www.minbuza.nl vind je meer informatie over het huidige reisadvies voor Ecuador.

Prijsinformatie

10 juli 2020 - 31 december 2020
2 personen € 272
3 personen € 272
4 personen € 238

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs