a

Duitsland - Fränkische Schweiz, 4 dagen Actief genieten op een speels landgoed

« Terug naar overzicht
Nieuw
Privéreis - Actief vanuit één plek

Gezinsvakantie vanuit appartement in landgoedhotel

Een boerderijvakantie in een appartement van een traditioneel landgoedhotel middenin romantisch heuvelland met kronkelende riviertjes, dichte loofbossen en roofburchten. Lekker kanoën over de Wisent, fossielen zoeken, fietsen langs de watermolens, naar een druipsteengrot of de roofvogels van Ravenburcht. De kinderen helpen mee met het melken van de koeien op de boerenhoeve aan de overkant. En ’s avonds lekker smikkelen aan de lange tafel op Landgut Schönhof.

Uniek aan deze reis

 • Biologische boerderij met restaurant
 • Groot aanbod familie-uitstapjes
 • Meehelpen in de stal
 • Veel speelmogelijkheden
 • Wandelen én fietsen voor kinderen
 • GPS-tracks aanwezig
 • Je hond mag mee
Zwaarte
Comfort

SNP Family Special alle leeftijden

SNP Family Specials voor alle leeftijden zijn kleinschalig, landelijk en uiteraard veilig. Voor zowel jonge als oudere kinderen zijn er voorzieningen. Van kinderbedjes en kinderstoelen tot terreinbuggy’s en speeltoestellen. Benieuwd naar al onze Family Specials?

Dag tot dag

Duitsland - Fränkische Schweiz

De romantische Fränkische Schweiz ligt in Noord-Beieren, in de stedendriehoek Nürnberg-Bamberg-Bayreuth. Het vormt het hart van een streek, die in Duitsland bekend is onder de naam ‘Franken’. Het heeft lieflijke dalen, hooggelegen spectaculair burchten, grillige rotsformaties en diepe grotten. Om te wandelen biedt de Fränkische Schweiz met zijn mooi uitgezette en goed gemarkeerde routes onbeperkte mogelijkheden.

Ook voor gezinnen met jonge kinderen zijn de wandelingen al snel goed te doen. Ze zijn vaak niet al te lang (2-3 uur maximaal) en de hoogteverschillen zijn nooit onoverkomelijk. Naast wandelen kun je in de Fränkische Schweiz ook heerlijk fietsen. De streek kent een uitgebreid netwerk van geasfalteerde fietspaden, waarover het met de kinderen veilig fietsen is.

Naast deze sportieve activiteiten zijn er talloze mogelijkheden voor leuke daguitstapjes zoals een roofdierenshow, een kasteelbezoek, een sprookjespark, zelf fossielen zoeken, een museumtrein en een grot. Kortom: kinderen zullen zich hier niet snel vervelen.

Laten we tenslotte ook de verblijfplaats - Gut Schönhof - niet vergeten. Een uitstekend onderkomen omgeven door een ruim terrein met veel boerderijdieren. Het biedt de kinderen zoveel vertier dat ze wellicht soms niet eens mee op pad willen.

Dag 1

Aankomst bij de accommodatie en kennismaken met de vele dieren en de eigenaars.

Overnachting in

Waischenfeld, Gut Schönhof - Landgasthof Gut Schönhof

Dag 2-3 Fietsen

De Fränkische Schweiz leent zich ondanks haar hoogteverschillen wel degelijk om per fiets te ontdekken. Er zijn een aantal zeer fraaie fietsroutes uitgezet, waarbij goed is opgelet om de drukke verkeerswegen te vermijden. De markering is uitstekend met overal routeborden en er is bovendien een goed netwerk van geasfalteerde fietspaden. We hebben een vijftal fietssuggesties uitgewerkt voor verschillende leeftijdscategorieën. Zo is er een route langs veel kinderspeelplaatsen en over een oude spoorlijn. In lengte variëren ze tussen 17 en 40 km.

Overnachting in

Waischenfeld, Gut Schönhof - Landgasthof Gut Schönhof

Dag 2-3 Uitstapjes

In de omgeving zijn diverse leuke excursiemogelijkheden die veel kinderen zullen aanspreken. Een greep uit de mogelijkheden:

 • Een natuurbad, zwembad of thermaal complex om iedereen in het water uit zijn dak te laten gaan.
 • Een dagje kanoën over de Wisent is vooral voor de iets ouder kids een geweldige ervaring.
 • In de omgeving liggen een tweetal avonturenparken, met sprookjesbossen, wildwestshows en natuurlijk allerhande attracties.
 • Een bezoek aan een van de grotten in de omgeving: de Binghöhle, Teufelshöhle of de Sophiën Höhle.
 • Een bezoek aan de burcht Rabenstein, of een van de andere kastelen in de buurt. Bij Rabenstein zijn ook spectaculaire roofvogelshows te zien.
 • Dan is er nog een ruim opgezet Wildpark, met dieren die van oorsprong in de omgeving thuishoren.

Overnachting in

Waischenfeld, Gut Schönhof - Landgasthof Gut Schönhof

Dag 2-3 Wandelen

Er is voor vele dagen wandelplezier mogelijk. Wij hebben een aantal wandelingen beschreven vanaf diverse startplaatsen. Enkele wandelingen kun je vanuit Gut Schönhof beginnen, voor andere moet je een klein stukje met de auto. De wandelingen die we in het Family Specials reispakket beschrijven, vormen slechts een kleine greep uit het totaalaanbod. Ter plekke kun je een goede wandelkaart met alle gemarkeerde routes verkrijgen. De wandelingen duren gemiddeld tussen 1 en 4 uur, met niet al te veel hoogteverschillen.

Overnachting in

Waischenfeld, Gut Schönhof - Landgasthof Gut Schönhof

Dag 4

Na het ontbijt eindigt jullie arrangement, tenzij je nog extra nachten hebt bijgeboekt natuurlijk. Ons programma biedt meer dan genoeg mogelijkheden voor een langer verblijf. Je kunt tot maximaal 3 extra nachten bijboeken; zaterdag is overnachting helaas niet mogelijk.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je verblijfplaats is Gut Schönhof, een landgoed dat fraai gelegen is op het weidse plateau ten zuiden van Waischenfeld in de Fränkische Schweiz. Je verblijft in een aparte vleugel van het landgoedhotel, waar de appartementen te vinden zijn. Er is een restaurant met terras en er is speelgelegenheid voor de kinderen. Aan de overzijde van een klein weggetje ligt de bijbehorende biologische boerderij.
De appartementen zijn gebouwd in de voormalige schuur en zijn modern, fraai met hout afgewerkt en van alle gemakken voorzien, zoals eigen badkamers, een klein keukenblok, satelliet TV en centrale verwarming. De appartementen hebben een woon-slaap gedeelte gelijkvloers en een slaapruimte op de eerste verdieping, een soort vide, die bereikbaar is met een trap.

Je kunt kiezen uit een klein appartement met één slaapruimte en twee slaapplaatsen (sofabed) in de woonkamer of een groter appartement met twee slaapruimtes. Je kunt kiezen tussen appartementen met of zonder balkon, waarbij de eenheden met balkon ook wat ruimer zijn. Een babybedje bijplaatsen is in beide types mogelijk, maar het is wat krap in het kleine appartement.

Let nog op het volgende: in Duitsland wordt onder 'gescheiden bedden' meestal verstaan: één grote ombouw, met 2 matrassen (waartussen nauwelijks ruimte is) en 2 dekbedden.
Wil je twee bedden die wel een stuk uit elkaar staan, dan kun je dat bij boeking melden en dan kijken we wat mogelijk is.

Over de maaltijden

Het ontbijt wordt geserveerd in het restaurant en bestaat uit een uitgebreid buffet met vers fruit, diverse broodsoorten, vleeswaren uit eigen bedrijf, eieren en koffie en thee. Het avondeten dat geserveerd wordt in het Gasthof bestaat uit typische Fränkische gerechten; voor de kinderen zijn, in overleg, allerlei alternatieven mogelijk zoals pannenkoeken, spaghetti e.d. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van biologische producten.

Je krijgt bij boeking een dinervoucher ter waarde van € 10,- (kind € 7,50) per persoon die je kunt besteden bij een hoofdgerecht.

Op maandag en dinsdag is er 'Ruhetag'. Het restaurant is dan gesloten. Voor huisgasten wordt wel voor ontbijt gezorgd. Avondeten op maandag of dinsdag dien je zelf te verzorgen (zelf koken of elders eten).

Info kindvriendelijkheid

De trap in de appartementen is met traphekjes, zowel boven als beneden, af te sluiten. Deze hekjes worden op verzoek geplaatst. Ook zijn er kinderbedjes voor baby's en peuters.
Een verblijf op deze accommodatie is echter vooral leuk voor kinderen vanaf ca. 4-5 jaar. Zij kunnen meehelpen bij de boerderij die bij Gut Schönhof hoort (onder begeleiding, met ouders voor kleine kinderen).

Inbegrepen

 • Appartementshuur
 • Dinervoucher t.w.v. € 10,- (kind € 7,50) voor een hoofdgerecht
 • Ontbijt
 • bedlinnen en handdoeken
 • Family Specials reispakket

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis
 • Overige maaltijden

Over de activiteiten

De wandelingen voeren over uitstekend gemarkeerde wandelroutes. De wandelpaden zijn vrijwel altijd gemakkelijk te belopen. Ook de beschreven fietsroutes zijn uitstekend gemarkeerd en zodanig uitgezet dat de drukke wegen zoveel mogelijk vermeden worden. Wel is de omgeving heuvelachtig. In de omgeving kun je ook een e-bike huren, zodat het in elk geval voor volwassenen met kinderzitje of trailer wat makkelijker wordt.

Extra dagen

Met ons minimum verblijf van 3 nachten kun je. afhankelijk van je aankomstdag, één of meer extra nachten bij te boeken, tot een maximum van 3 nachten (bij aankomst op zondag). Let op dat verblijf op zaterdag niet mogelijk is omdat de accommodatie dan altijd in gebruik is voor trouwerijen of andere feesten en partijen.

Extra's

Aanvullende opties

Kinderbedje (vanaf € 17,- per persoon)

Voor baby’s en kleine peuters kunt u een kinderbedje reserveren.

Voorwaarden: Het kinderbedje dinet u meteen bij boeking te reserveren.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De accommodatie in de Fränkische Schweiz is alleen goed per auto bereikbaar. De afstand vanaf Utrecht is 627 kilometer. De Fränkische Schweiz ligt in het oosten van Beieren, niet al te ver van de Tsjechische grens.

De reis is te boeken van begin april tot eind oktober. Op zaterdagen zijn er vaak trouwerijen of familiefeesten en is aankomst/verblijf helaas niet mogelijk. Met ons minimum aan 3 nachten kun je dus starten op zondag, maandag, dinsdag en woensdag. Afhankelijk van je aankomstdatum zijn een of meer extra nachten bij te boeken, tot een maximum van 3 nachten (bij aankomst op zondag).

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Duitsland ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis , uitgaande van  de heen- en terugreis met eigen auto.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

 

Over de accommodatie

In het restaurant van Gut Schönhof wordt zoveel mogelijk met regionale en biologische producten gewerkt.

Eventuele kosten dienen ter plaatse betaald te worden.

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Voor voor een verblijf in Duitsland hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig. Daarnaast moet u aantoonbaar over voldoende financiële middelen voor de duur van uw verblijf en over documenten voor een volgende bestemming beschikken.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van Duitsland (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Umweltplakkete
In een aantal Duitse binnensteden zijn alleen 'schone' auto's toegestaan. Hiervoor dient u een 'Umweltplakkete' (Milieuvignet) te hebben. Kijk bijvoorbeeld op de ANWB website (onder Vakantie / Duitsland) of dit voor uw reis van toepassing is en naar de voorwaarden - in veel Duitse steden kunt u zonder Umweltplattete het centrum niet in. Wij raden u aan het milieuvignet, indien nodig, van te voren in Nederland of België aan te schaffen. Dit kan via de website van de ANWB of VAB.

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse en Belgische rij- en kentekenbewijs wordt in Duitsland erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
NB. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland)

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

355005_(4).jpg

Duitsland - Fränkische Schweiz

Actief genieten op een speels landgoed

Gezinsvakantie vanuit appartement in landgoedhotel

Zwaarte
Comfort
Actief vanuit één plek
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 429 klanten