Duitsland - Eifel, Islek, 4 dagen Door het kleinschalige landschap van de Islek

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie langs twee hotels

Je wandelt door een prachtig kleinschalig landschap met kleine, verstilde dorpjes en witte boerenhoeves. Elke dag word je gastvrij onthaald in een mooi gelegen en comfortabel onderkomen. Naast de prachtige wandelomgeving komt ook de inwendige mens goed aan zijn trekken. De eigenaren van de pensions waar je overnacht, hebben zich namelijk toegelegd op het verzorgen van bijzondere en traditionele maaltijden.

Uniek aan deze reis

 • Bijzondere maaltijden
 • Comfortabele hotels
 • Echt wandelgebied
 • GPS-tracks aanwezig
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Alternatieven voor de Eifelsteig

De Eifelsteig is één van de bekendste wandelroutes van Duitsland. De Eifel heeft echter nog zoveel meer moois te bieden. Bekijk nu onze vijf alternatieven

Dag tot dag

Duitsland - Eifel, Islek

Op het drielandenpunt van Duitsland, België en Luxemburg ligt een bijzonder natuurpark: de Zuid-Eifel. Het open en uitgestrekte plateau wordt doorsneden door riviertjes als de Irsen, de Our en de Prüm. Smalle heuvelruggen worden afgewisseld met kleine valleien. De vochtige dalen zijn rijk aan vlinders en vogels met in het voorjaar velden vol sleutelbloemen en orchideeën.

Je wandelt door een prachtig kleinschalig landschap met kleine, verstilde dorpjes en witte boerenhoeves. Elke dag word je gastvrij onthaald in een mooi gelegen en comfortabel onderkomen.

Het bijzondere aan deze reis is het culinaire menu dat je ’s avonds krijgt voorgeschoteld. De jonge eigenaren van de pensions waar je overnacht, hebben zich toegelegd op het verzorgen van bijzondere maaltijden. Stupbach (aan de grens) is hierbij gericht op de Belgische keuken en in Binscheid is het menu internationaal. In de herfst word je uiteraard verwend met wildspecialiteiten.

Dag 1

Aankomst in Binscheid of Irrhausen. Als je aan het einde van de ochtend arriveert, kun je ’s middags nog een rondwandeling maken in de omgeving. Je maakt dan kennis met het landschap van de Islek, de verschillen tussen de landbouw op het plateau en de gemengde bossen met loof- en naaldbomen in de dalen die in het voor- en najaar zo mooi kleuren.

Wandeling (vanuit Binscheid): 13,5 km, 220 m stijgen en dalen, wandelduur: 4 uur.

Wandeling (vanuit Irrhausen): 13,5 of 10 km, 190 of 260 m stijgen en dalen, wandelduur: 4 of 3 uur.

Overnachting in

Binscheid

Dag 2

Vandaag wandel je over land- en boswegen, boven uit (Binscheid) of onder uit het Mannerbachtal (Irrhausen) en door het Schwarzenbachtal naar het plateau van de Islek. Onder in het Mannerbachtal hebben bevers hun leefgebied gemaakt.

Je loopt door landbouwgebied en verspreid liggende dorpjes naar het Primmerbachtal. Nog één keer terug omhoog en dan daal je af over boswegen door voorjaars- en gekleurde herfstbossen, naar het dal van de Our, de grensrivier tussen Duitsland en België. Ook Luxemburg is niet ver weg in deze drielandenhoek.

Je eindigt aan de rivier in het Duitse dorpje Stupbach, waar de legende van de ‘Riddersprong’ nog wordt doorverteld.

Wandeling (minimaal): 13 km, 250 m stijgen en 350 m dalen, wandelduur: 4 uur.

Wandeling (maximaal): 21,5 km, 300 m stijgen en 400 m dalen, wandelduur: 7 uur.

Overnachting in

Stupbach

Dag 3

Vandaag maak je een wandeling door Duitsland, België en Luxemburg. Vanuit Stupbach klim je uit het dal van de Our en wandel je bovenlangs de grensrivier, door bossen in voorjaarskleed of herfstkleuren naar het dorp Welchenhausen. Bezoek hier het ‘kleinste museum van Europa’, in een voormalig bushokje.

Je steekt bij Ouren, dat hier een klein beetje toeristisch aandoet, de Our over naar België. Vervolgens klim je opnieuw over beboste hellingen het dal uit en wandelt over het plateau langs akkers en weilanden waarboven buizerds en wouwen op de thermiek rondcirkelen. Via een lange afdaling kom je terug bij de accommodatie in Stupbach.

Wandeling: 12,5 km, 250 m stijgen en dalen. Wandelduur: 4 uur.

Overnachting in

Stupbach

Dag 4

Na een korte transfer in de buurt van Sevenig wandel je naar het dal van de Irsen, dat zich steeds verder verbreedt. Onderweg zie je hoe bevers het riviertje afdammen en hun eigen leefomgeving scheppen. Ook zijn er veel vlinders te zien.

Na een korte wandeling kom je aan in Irrhausen. Vanuit het Irsendal loop je geleidelijk omhoog over het plateau naar Binscheid. Hier zie weer veel zwarte en rode wouwen rondcirkelen. Via het Schwarzenbach- en Mannerbachtal bereik je Binscheid.

Wandeling (Sevenig-Binscheid): 11 km, 170 m stijgen en  230 dalen. Wandelduur: 4 uur.

Wandeling (Sevenig-Irrhausen): 5 km, 100 m stijgen en dalen. Wandelduur: 1,5 uur.

In Binscheid of  Irrhausen eindigt het arrangement. Als je met de auto bent, rijd je terug naar huis. Als je met de trein reist, kun je je in beide plaatsen laten ophalen. Je kunt ook een extra nacht bijboeken om een dag later in alle rust huiswaarts te keren.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht in twee moderne, comfortabele hotels op kamers met douche en toilet. Ze zijn gelegen in een rustig dorp en afgelegen aan de grensrivier Our en je wordt er vriendelijk ontvangen. De hotels hebben weinig kamers en zijn populair. Je zult vroeg moeten reserveren.

Vanuit beide hotels is een rondwandeling uitgezet en tussen de hotels zijn twee verschillende wandelingen beschreven.

Indien deze 2 hotels op de door jou gevraagde dagen geen kamer vrij hebben, kan er een ander hotel in een ander dorp gereserveerd worden. De wandelingen zijn hierop aangepast.

NB: In Duitsland wordt onder 'gescheiden bedden' verstaan: één grote ombouw, met 2 matrassen (waartussen nauwelijks ruimte is) en 2 dekbedden.
Wilt u twee bedden die wel een stuk uit elkaar staan, dan is dat helaas bij deze reis niet mogelijk.

Over de maaltijden

Elke ochtend wacht je een voedzaam ontbijt en een lunchpakket voor onderweg krijgt je mee. Het avondeten is een verhaal apart: de standaard onderkomens in dit arrangement zijn geselecteerd op de kwaliteit van de keuken. De jonge eigenaren hebben zich tot doel gesteld iets bijzonders te serveren en je kunt na de wandeling dan ook genieten van een bijzonder 4-gangen menu.

In het alternatieve pension in Irrhausen is de maaltijd minder bijzonder.

'Ruhetage': zoals vrijwel overal in Duitsland hebben de restaurants een of meer dagen per week dat er niet gekookt wordt; houd hier rekening mee tijdens het boeken.
* Binscheid: maandag en dinsdag 'Ruhetag'
* Stupbach: woensdag en donderdag 'Ruhetag'

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • alle diners
 • 3 lunchpakketten
 • transfer dag 4 naar beginpunt wandeling
 • bagagevervoer op dag 2 en 4
 • SNP reisinformatie met routebeschrijvingen

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • eventuele overige transfers
 • entrees
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Over de activiteiten

De wandelingen voeren over bospaden en veldwegen, die regelmatig geasfalteerd zijn, maar waar weinig verkeer rijdt. Elke dag loop je vanuit het dal omhoog naar het plateau, waar je mooi uitzicht hebt over akkers en weilanden en daal langs een helder beekje weer af in een volgend bebost dal. De wandelafstanden per dag hangen af van de plekken waar je overnacht.
N.B. Het kan zijn dat vanwege de beschikbaarheid de 2 hotels worden omgedraaid. Je verblijft dan eerst 2 nachten in Stupbach en dan 1 nacht in Binscheid of Irrhausen. Het wandelprogramma kan dan volledig gedaan worden:

 • Op dag 1 zet je de auto neer in Binscheid (of laat zich afzetten door taxi-bus) en loop naar Stupbach (standaard dag 2).
 • Dag 2 rondwandeling Stupbach (standaard dag 3).
 • Dag 3 loopt je van Ouren naar Binscheid (standaard dag 4).
 • Dag 4 rondwandeling Binscheid (standaard dag 1).

Extra dagen

U kunt bij dit arrangement overal een extra (rust)dag boeken. Indien u de laatste wandeling in alle rust wilt doen raden wij u aan een nacht bij te boeken.

Extra's

Verlengingshotels

Haus Mannertal (Binscheid)

Indien je na de wandeling op de laatste dag van het programma, die eindigt in Binscheid, niet meer naar huis wilt, dan is er een extra nacht in deze accommodatie te boeken.
Haus Mannertal is een rustig gelegen klein hotel met fijne tuin en een prima restaurant. Houd er svp rekening mee dat maandag en dinsdag 'Ruhetag' zijn.

De kamers zijn modern, netjes en met uiteraard een eigen badkamer.

Transfers

Transfer van Gerolstein naar Binscheid

Optionele taxitransfer van het treinstation in Gerolstein naar de eerste accommodatie. Deze is nodig als je per trein arriveert, aangezien er geen (goede) busverbinding met Binscheid is.

Voorwaarden: U betaalt ter plekke, ca. 30 euro per persoon.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De route Utrecht - Binscheid is ca. 300 km. Je kunt de auto parkeren bij de eerste accommodatie.

Trein Informatie

Je kunt een transfer van Gerolstein naar de eerste accommodatie reserveren bij boeking (ca. 40 km, je dient deze ter plekke te betalen). In dat geval moet je 2 dagen voor vertrek de lokale agent bellen, zodat de taxibus op het juiste moment voor je klaar staat. Op de laatste dag reis je na de wandeling op dezelfde manier terug.

Treinschema

Bij dit arrangement past een treinreis met het volgende schema:

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam CS – Gerolstein     08:08 - 13:02   1
Gerolstein – Amsterdam CS 16:56 - 21:58  1

Treinschema’s zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen. 

Kinderen t/m 14 jaar reizen in Duitsland gratis, zij betalen alleen zitplaatsreservering van 4 euro per traject.

SNP kan deze treinreis voor je reserveren. De prijs wordt getoond in het boekingsformulier als je de treintrajecten aanvinkt. Mochten wij de treinreis niet voor deze prijs kunnen reserveren, dan nemen we contact met je op.

Om een treinreis te kunnen boeken via SNP is het downloaden van de NS International App op je mobiele telefoon een voorwaarde. SNP geeft alleen mobiele treintickets uit, die via deze App beschikbaar zijn. Klik hier;  Veelgestelde vragen (Treinen en tickets) voor meer informatie over deze App en reizen per trein.

Wil je zelf je treinreis boeken, dan kan dit via www.nsinternational.nl of www.interrail.eu
Wij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is.

U kunt dit arrangement starten van 1 feb t/m 30 nov.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Zelfs deze reis naar Duitsland ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein of per auto reist.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.

Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’

In Duitsland gelden een aantal afwijkende regels, met name voor het testbeleid. Tevens zijn er afwijkende regels per deelstaat; oriënteer je dus goed voor je op reis gaat. Een handig overzicht, met links naar de diverse deelstaten, vind je bijvoorbeeld op de website van het Duitslandinstituut.
Een andere handige website met informatie over het toerisme en covid-19 regels vind je hier.

Voor voor een verblijf in Duitsland hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig. Daarnaast moet u aantoonbaar over voldoende financiële middelen voor de duur van uw verblijf en over documenten voor een volgende bestemming beschikken.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van Duitsland (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Umweltplakkete
In een aantal Duitse binnensteden zijn alleen 'schone' auto's toegestaan. Hiervoor dient u een 'Umweltplakkete' (Milieuvignet) te hebben. Kijk bijvoorbeeld op de ANWB website (onder Vakantie / Duitsland) of dit voor uw reis van toepassing is en naar de voorwaarden - in veel Duitse steden kunt u zonder Umweltplattete het centrum niet in. Wij raden u aan het milieuvignet, indien nodig, van te voren in Nederland of België aan te schaffen. Dit kan via de website van de ANWB of VAB.

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse en Belgische rij- en kentekenbewijs wordt in Duitsland erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
NB. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland)

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je gezin) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Wandelen in Eifel

Duitsland - Eifel, Islek

Door het kleinschalige landschap van de Islek

Wandelvakantie langs twee hotels

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 630 klanten