Costa Rica - Noord, 15 dagen Selfdrive over de ‘backroads’ van het noorden

« Terug naar overzicht
Privéreis - Rondreizen

Actieve rondreis met huurauto langs hotels en lodges

Wandel door de nevelwouden van Monteverde door de kroonlaag van het mysterieuze woud waar takken zijn overladen met bromelia’s, orchideeën en varens. In deze epifyten huizen kleine zoogdieren en insecten. Ga op pad door het Rincón de la Vieja National Park met zijn warmwaterbronnen, watervallen en moddervulkaantjes. Laat je verrassen door vaak nieuwsgierige apen, toekans, neusbeertjes en gordeldieren. In het Tirimbina Reservaat wandel je door laaglandregenwoud, met of zonder gids. De omgeving van de Arenal-vulkaan leent zich perfect voor een wandeling over hoge hangbruggen waarmee je je bevindt in de kroonlaag van het tropisch regenwoud. Deze actieve rondreis voor natuurliefhebbers eindigt met een strandverblijf op de zuidpunt van het Nicoya schiereiland. Een plek om heerlijk te luieren én tevens de uitvalsbasis voor een bezoek aan het Cabo Blanco reservaat, met zijn droog tropisch woud, een zeldzaam ecosysteem dat Costa Rica rijk is.

Uniek aan deze reis

 • Nooit de weg kwijt met routeboek en gratis GPS
 • Verblijf boutique hotel nabij topstrand en Cabo Blanco Nature Reserve
 • Vulkanische activiteiten rondom Rincón de la Vieja
 • Wandelen in Rincon de la Vieja en Monteverde
 • All risk autoverzekering (alles inclusief, geen eigen risico en lage waarborg)
 • Huurauto inbegrepen
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Costa Rica - Noord

In het kort ziet je programma voor de komende 16 dagen er als volgt uit:

 • Dag 1: aankomst San José, overnachting San José
 • Dag 2: rijden naar Puerto Viejo de Sarapiqui, overnachting Puerto Viejo de Sarapiqui
 • Dag 3: vrije dag, wandelen omgeving, verkenning Tirimbina Reservaat/cacaotour, overnachting Puerto Viejo de Sarapiqui
 • Dag 4: rijen naar Boca Tapada, wandeling met gids rondom ecolodge, overnachting nabij Boca Tapada
 • Dag 5: wandeling regenwoud met gids, avondwandeling met gids, overnachting nabij Boca Tapada
 • Dag 6: rijden naar La Fortuna, overnachting nabij la Fortuna
 • Dag 7: vrije dag, mogelijkheid skywalk, skytrek en wandelen in Arenal NP, overnachting nabij La Fortuna
 • Dag 8: rijden naar Rincon de la Vieja NP, overnachting nabij Rincon de la Vieja NP
 • Dag 9: vrije dag, wandelen in Rincon de la Vieja NP, overnachting nabij Rincon de la Vieja NP
 • Dag 10: rijden naar Playa Santa Teresa, overnachting nabij Playa Santa Teresa
 • Dag 11-12: vrije dagen, wandelen Cabo Blanco Nature Reserve, wandelen naar watervallen van Montezuma, overnachting Playa Santa Teresa
 • Dag 13: rijden naar Carara NP, overnachting nabij Carara NP
 • Dag 14: vrije dag, wandelen in Carara NP, mangroventocht, overnachting nabij Carara NP
 • Dag 15: rijden naar luchthaven

 • Voor meer details klik je op de betreffende dag.

  Dag 1

  Bij aankomst op de luchthaven van San José word je verwelkomd door de lokale vertegenwoordiger van SNP in Costa Rica. Een privé transfer brengt je naar het centrum van de hoofdstad van Costa Rica waar je verblijft in een goed middenklasse hotel in het centrum. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst van de vlucht kun je vanmiddag in San José de lokale markt bezoeken die in 1888 is gesticht. Ook de verkenning van het centrum met zijn Nationaal Theater is de moeite waard. Liefhebber van kunstschatten? Bezoek dan het pre-Colombiaanse Gouden Museum waarin een rijke collectie aan gouden kunstschatten, edelstenen en keramiek wordt tentoongesteld.

  's Avonds is er genoeg te doen in San José. Het SNP-reispakket geeft je natuurlijk de nodige tips voor leuke restaurantjes.

  Overnachting in

  San José

  Dag 2-3

  In de ochtend wordt de huurauto bij het hotel afgeleverd, wel zo makkelijk. Met een routeboek in de hand en de GPS in de auto (zie NB Programma) reis je onbezorgd door Costa Rica. Je hebt de keuze om door het Braulio Carrillio Nationaal Park te rijden richting Puerto Viejo de Sarapiqui, of via de Poás vulkaan en de la Paz Watervallen naar San Miguel. De komende twee nachten verblijf je in de Sarapiquí Rainforest Lodge, gelegen in het laagland regenwoud dat rijk is aan flora en fauna. Je vindt hier o.a. kapucijnapen, brulapen, toekans en andere mooie gekleurde vogels en luiaards. Morgen kun je een wandeling maken in deze omgeving. Dichterbij, namelijk in de tuin van de lodge kun je de 'dendrobatus pumilio' proberen te zoeken, de aardbeigifkikker. Naast de lodge ligt het Tirimbina Reservaat waar je kunt wandelen of deelnemen aan een educatieve cacaotour. Ook zijn er mogelijkheden te over om een raftexcursie te maken op de rivier Sarapiquí of de omgeving te paard te verkennen.

  Verken het Tirimbina Reserve! Wandel de 100 meter lange hangbrug over de Sarapiqui rivier en verken 's ochtends het laaglandregenwoud van het Tirimbina Reserve onder begeleiding van een Engelstalige gids. Een leuke optionele excursie.

  Overnachting in

  Puerto Viejo de Sarapiquí - Sarapiqui Rainforest Lodge

   

  Uitbreidingen

  Onderstaande dagexcursies en/of bouwstenen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

  Wildlife & Cacao Tirimbina Reserve

  Vanuit je verblijf in de omgeving van Puerto Viejo de Sarapiqui is een wandeling door het Tirimbina Reserve een aanrader. Wandel over een 100 meter lange hangbrug het reservaat in onder begeleiding van een Engelssprekende gids. Er zijn meerdere paden die door het laaglandregenwoud leiden. ga op zoek naar luiaards, brulapen, toekans en nog heel veel meer. 

  Inbegrepen:

  • Engelstalige gids
  • wandeling van 2 uur
  • entree Tirimbina Reserve

  Extra Informatie:

  • de excursie vangt aan om 08.00 uur
  • duur excursie 2 uur
  • Tirimbina Reserver ligt naast de Sarapiquis Rainforest Lodge

  Dag 4

  Geen lange afstand (maar 60 km), maar wel een mooie overgang van het nevelwoud naar het tropisch woud. De ecolodge voor de komende nachten ligt op 100 meter vanaf de rivier San Carlos die uitmondt in de rivier San Juan, de grensrivier tussen Costa Rica en Nicaragua. Op het grote terrein van 27,5 hectare tropisch bos van de lodge liggen vrijstaande bungalows waarin je verblijft. De uit mooie houtsoorten opgetrokken bungalows beschikken over een eigen terras met uitzicht over de lagune. Volop privacy. Je hebt de beschikking over je eigen WC/douche. In de tropische tuin bevindt zich het zwembad. Liefhebbers van vogels, regenwoud, activiteiten als een georganiseerde kajak-tour of het maken van een gegidste wandeling bij het invallen van de duisternis, er is voor iedereen wat te beleven.

  In de namiddag neemt een gids je mee om de natuur in en rondom de lodge te verkennen.  Via de inzet van de lodge is het mogelijk een basisschool te bezoeken in Boca Tapada. Mocht je dat willen dan kun je samen met de kinderen meedoen met het onderwijs in natuurbehoud.

  Overnachting in

  nabij Boca Tapada

  Dag 5

  Zittend op je eigen terras met zithoek, geniet je van het uitzicht op de lagune bij het krieken van de dag. De lagune nodigt je uit om met een tweepersoons kajak te verkennen. Ze liggen voor je klaar, gratis. Al peddelend over het water waarin alles prachtig wordt weerspiegeld, glijd je langzaam en stil over het water. Kijk uit naar basilisken, leguanen en verschillende apensoorten. Luister hoe het tropisch woud ontwaakt alsof het orkest aan het stemmen is. Hoe heerlijk is het om zo de dag te beginnen alvorens je van het ontbijt geniet.

  In de ochtend maak je met een lokale Engelssprekende gids een wandeling door het regenwoud. Tijdens deze wandeling (2,5 km) leer je veel van de botanische tuinen rondom de ecolodge. Uitleg van een gids geeft je aan welke medicinale werking diverse planten hebben. Met bijna 600 getelde vogelsoorten komt elke vogelliefhebber hier aan zijn trekken. Hoe bijzonder is het als de Great Green Macaw en Scarlet Macaw overvliegen in paartjes waarbij het schelle geluid behoorlijk afsteekt tegen hun fraai verenkleed.

  In de avond verken je samen met een gids de omgeving van de lodge. Bij het invallen van de duisternis verandert alles. Je wordt je meer gewaar van alle geluiden rondom. Nachtdieren ontwaken. Het is gejaagd worden en op jacht. Laat je verrassen door onverwachte ontmoetingen.

  Overnachting in

  nabij Boca Tapada

  Dag 6-7

  Je rijdt verder naar La Fortuna waar je overnacht in de Lomas del Volcan lodge. Vanmiddag en morgen heb je de tijd om de omgeving te ontdekken rond de vulkaan de Arenal (1633 m) en diverse wandelingen te maken. Bewonder oude vulkanische lavastromen of relax in het warmwaterbad Eco Termales. Een nabijgelegen hotel biedt de mogelijkheid om van hun eigen warmwaterbaden te genieten. Voor de volgende dag is de 'skywalk' een aanrader. Deze oerwoudwandeling gaat over een serie hoge hangbruggen, die tussen de boomkruinen zijn gespannen. Onder begeleiding van een gids wordt tijdens de tocht het leven in de kroonlagen van het tropisch regenwoud uitgelegd waarmee de onschatbare waarde van dit ecosysteem evident wordt. Ook is er een mooi aangelegde kabelbaan voor degenen die minder van wandelen houden. En voor de echte avonturiers is er natuurlijk de 'skytrek'! Ook kun je wandelingen maken door de nevelwouden op de flanken van de vulkaan.

  Verblijf Tico-familie in Juanilama Reserve! Voordat je doorreist naar La Fortuna kun je overnachten bij een Tico-familie en van dichtbij ervaren hoe men leeft en waarvan. Je verblijf zal een unieke ervaring zijn.

  Verlenging met Caño Negro Reservaat! Voordat je doorreist naar La Fortuna, is het leuk om je reis te verlengen met een tweedaags arrangement naar de moerassen van Caño Negro. Je kunt er veel watervogels waarnemen maar tevens krokodillen, apen, leguanen, vleermuizen en kroonbasilisken. Zie hieronder voor meer informatie over het Caño Negro Reservaat.

  Onze SNP-reisadviseurs adviseren je graag hoe verschillende optionele excursies en verblijven af te stemmen op je reisduur, de beste reisvolgorde en je reiswensen.

  Overnachting in

  La Fortuna - Lomas del Volcan

   

  Uitbreidingen

  Onderstaande dagexcursies en/of bouwstenen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

  Dag 8-9

  Het beroemde nationale park Rincón de la Vieja (zie NB Programma) is het volgende reisdoel. De mooie rit (exclusief pauzes) duurt ca. 5 uur. In dit park met zijn 'droge' hellingbossen en grassavanne, zijn allerlei 'kleine' vulkanische verschijnselen waar te nemen zoals hete gassen die uit de grond komen en borrelende modderputten. Rincon heeft tevens een echte vulkaan waar kleine verschijnselen zich aan de voet bevinden. Met de Las Pailas-wandeling (ca. 2,5 uur) zie je hete gassen uit de grond komen en hete grijswitte klei borrelen en pruttelen. Bij de waterval Laguna Azul kun je heerlijk badderen. Als het weer het toelaat kun je ook naar de top van de vulkaan klimmen mits je over een goede condoidtie beschikt. Rincón heeft ook een rijke dierenwereld. Het is een van de beste plaatsen om slingerapen, kapucijnapen, brulapen, gordeldieren en miereneters te zien. Behalve wandelen kun je er ook een canopy tour maken. Opgehangen aan een stalen kabel slingeren van boom tot boom. Zo kun je het leven in de boomtoppen van dichtbij zelf meemaken!

  Spannende avondexcursie! Verken in een wildreservaat van een lodge nabij la Fortuna de maar liefst 28 kikkersoorten die hier zijn geteld waaronder de in 't oog springende roodoogmakikikker. een leerzame en leuke tocht onder begeleiding van een Engelstalige gids.

  Overnachting in

  Rincón de la Vieja - Cañon de la Vieja Lodge

   

  Uitbreidingen

  Onderstaande dagexcursies en/of bouwstenen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

  Wild Frog Sanctuary by Night

  Vanuit La Fortuna maak je een bijzondere avondexcursie. In ca. twee uur wandel je onder begeleiding van een Engelssprekende gids door het bos. Laat je ogen langzaam wennen aan de duisternis en je oren aan de geluiden. Van alles kun je tegenkomen, denk hierbij aan veel soorten kikkers, waaronder de roodoogboomkikker. Ook insecten en wellicht slangen kunnen ons pad kruisen. Wil je veel te weten komen over de dieren die je gaat zien, dan is het beslist de moeite waard om mee te gaan de duisternis in!

  Inbegrepen:

  • Engelstalige gids
  • zaklamp

  Extra Informatie:

  • de excursie vangt aan om 17.30 uur

  Dag 10

  Vanuit Rincón steek je dwars het schiereiland Nicoya over naar het uiterste zuidoostelijke puntje. Via de Ruta 21 rijd je via Paquera langs de oostelijke kust van Nicoya naar het Playa Santa Teresa. Op nog geen 300 meter landinwaarts ligt een kleinschalig boutique hotel waar je de komende nachten verblijft. Het witte zandstrand van Santa Teresa is erkend als een van de 10 mooiste zandstranden van Costa Rica! Op nog geen 20 km rijden ligt het Cabo Blanco Nature Reserve.

  Verlenging naar de Golf van Nicoya! Voordat je op dag 10 doorrijdt naar Santa Teresa kun je deze actieve rondreis 'spicen' met een verblijf in de La Ensenada Lodge bij de Golf van Nicoya voor een fantastische ervaring in een vogelrijke omgeving met uitstekende gastheren van de lodge. Kijk hieronder voor meer informatie over de Golf van Nicoya.

  Overnachting in

  Nabij Playa Santa Teresa

   

  Uitbreidingen

  Onderstaande dagexcursies en/of bouwstenen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

  Dag 11-12

  Ontdekt in de jaren negentig door een enkele surfer, trekt de regio niet alleen liefhebbers aan van surfen en strand, maar ook van de natuur. Het Cabo Blanco Nature Reserve ligt vlakbij met zijn verscholen baaitjes en strandjes. Je treft er voorts mooie wandelroutes aan met prachtige uitzichten. Er zijn goede golven en faciliteiten aanwezig om boardsurfen te leren. Op een half uurtje rijden vanaf de lodge ligt de plaats Montezuma. Gegidst of alleen kun je er op uit om de drie watervallen van Montezuma te verkennen. Zwemspullen mee, aan de voet van de watervallen is het zeer goed zwemmen in de waterpoelen. De komende twee dagen zijn rustdagen waarbij je in en rondom de lodge met een fijn zwembad volledig tot rust kunt komen. Even geen kilometers rijden, maar genieten van een fijne lodge in een prachtig natuurgebied in het uiterste zuiden van het schiereiland Nicoya.

  Overnachting in

  Nabij Playa Santa Teresa

  Dag 13-14

  Je reist weer noordwaarts langs de oostkust van het schiereiland Nicoya. Met de veerboot vanaf Paquera steek je de Golf van Nicoya over naar de haven van Puntarenas. Vanaf daar is het nog een uurtje rijden naar de Cerro Lodge. De komende middag en de volgende dag heb je de kans roodvleugelara´s te zien die vaak 's ochtends of in de namiddag overvliegen op weg naar hun lievelingskostje amandelen. Soms laten ze zich makkelijk bekijken en fotograferen in één van de grote bomen achter het open restaurant van de lodge.

  De lodge ligt op slechts 5 kilometer van de ingang van het nationale park Carara. Het gebied bestaat uit een prachtig beschermd bos met een grote biodiversiteit. Maar liefst 10 zeldzame hardhouten bomen tref je er aan, Amerikaanse krokodillen, reuzenmiereters, ocelotten, spinapen en giftige pijlkikkers. Daarnaast is Carara een fantastische pek om de naar schatting 120 getelde vogelsoorten waar te nemen, waaronder vele trogons, Fiery-billed aracari en Boat billed herons met hun bijzonder vormgegeven bekken. De Tarcoles rivier nodigt uit om landleguanen en basilisken te spotten, evenals de nestplaatsen van ara's. Vanuit de lodge waar je verblijft wordt ook een mangroventocht aangeboden (ongeveer 2,5 uur) waarbij je veel vogels kunt waarnemen als witte ibissen, roze lepelaars, schuitbekreigers en daarnaast veel krokodillen. Na een warme dag vol met inspanning nodigt het zwembad uit voor de nodige verkoeling en ontspanning. In het open restaurant van de lodge worden smaakvolle maaltijden geserveerd.

  Overnachting in

  nabij Carara National Park

  Dag 15

  Na het ontbijt rijd je met de huurauto het laatste stukje van ongeveer 60 km terug naar de internationale luchthaven van San José. Je levert hier de huurauto weer in. De reis zit erop, de terugvlucht naar Nederland/België kan beginnen.

  Verleng je reis met bijzondere reisarrangementen! Denk hierbij aan verlengingen naar de Caraïbische kust bij het Cahuita National Park, de Pacifische kust nabij Uvita, een bezoek aan Costa Rica's meest biodiverse Nationale Park Corcovado of een verlenging naar de archipel van Bocas del Toro in het noordwesten van Panama.

   

  Uitbreidingen

  Onderstaande dagexcursies en/of bouwstenen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

  Pacific * Strand Uvita

  Verblijf vanuit kleinschalig hotel

  3 dagen v.a. € 162
  Prijs per persoon bij min. 2 personen

  NB Programma

  Rincon de la Vieja National Park is op maandag gesloten. Mocht je hier veel tijd in willen doorbrengen, houd dan rekening met de dag waarop het arrangement aanvangt.

  Blader door het programma

  Reisdetail

  Over de accommodaties

  Afhankelijk van de keuze en je reisgezelschap, overnacht je in een-, twee-, drie- of vierpersoonskamers met eigen sanitair in middenklasse hotels en lodges. Overal beschik je over een eigen badkamer met WC/douche. 

  Inbegrepen

  • Airporttransfer bij aankomst in San José
  • Autohuur 13 dagen (incl. uitgebreide verzekeringsdekking en ongelimiteerde km's)
  • Overnachtingen o.b.v. logies en ontbijt
  • Nabij Boca Tapada: regenwoud xcursie (2 uur) en nachtexcursie (1,5 uur)
  • boekje Te gast in Costa Rica & Panama
  • Landkaart en routebeschrijving (lokaal te ontvangen)

  Niet inbegrepen

  • heen- en terugreis
  • overige maaltijden en drankjes
  • entrees nationale parken (US$ 15 pp per park)
  • ferry Puntarenas-Paquera
  • kosten m.b.t. autohuur (o.a. brandstof)
  • optionele excursies
  • persoonlijke uitgaven (o.a. souvenirs en fooien)

  Huurauto inbegrepen

  De autohuur is gebaseerd op de meest uitgebreide verzekeringsdekking (full cover) zonder eigen risico. De standaard autohuur bij deze rondreis is gebaseerd op het aantal personen:

  • 1-3 personen: Suzuki New Vitara (of vergelijkbaar) incl. airo
  • 4 personen: Suzuki Grand Vitara (of vergelijkbaar) incl. airco
  •  5 personen: Toyota Fortuner (of vergelijkbaar) incl. airco

  De huurauto is standaard voorzien van een smartphone met WAZE, waardoor je nooit de weg kwijt raakt. Lekker makkelijk navigeren.  De smartphone heeft internet bereik en kan als hotspot dienen waardoor je met je eigen smartphone (of I-Pad) eveneens online bent.

  Indien je de beschikking wilt hebben over een andere huurauto dan die bij de reis is inbegrepen of reis je in grotere reisgezelschappen en wil je één huurauto (mogelijkheid met chauffeur), wij adviseren je hierin graag. Voor een overzicht van de huurvoorwaarden klik;hier.

  Over de activiteiten

  Deze reis hebben wij aangeduid met een niveau 1. Er zijn een paar excursies inbegrepen die vanuit de ecolodge nabij Boca Tapada worden aangeboden. Deze zijn prima te doen zolang je goed ter been bent en beschikt over een goede basisconditie. Alle andere optionele activiteiten die je tijdens deze reis kunt ondernemen, en dat zijn er veel - kun je zo makkelijk en zwaar maken als je wilt. De meeste excursies (bijvoorbeeld canopy tours, skywalks, mangroventocht per boot) zijn te doen voor iedereen met een goede conditie. Houd er wel rekening mee dat de hitte in de tropen vermoeiend kan zijn en het reizen enigszins kan verzwaren.

  Geschikt voor kinderen

  vanaf 16 jaar en ouder

  Praktische informatie

  Vluchtinformatie

  Kies bij deze reis voor een retourvlucht op San José.

  SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
  e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

  Dit arrangement kan het gehele jaar geboekt worden. San José heeft een aangenaam lenteklimaat met overdag circa 25 °C en zwoele nachten. De natste maanden van het jaar zijn mei, juni en oktober; de droogste maanden november tot en met april. In de droge tijd kan het echter ook hard regenen en in de natte tijd zal ook zeker de zon schijnen. Regen valt bijna altijd in stevige stortbuien en het verschil tussen de droge en de natte tijd is dat deze buien in de natte tijd wat langer duren. De ervaring heeft geleerd dat zowel de natte als de droge periode hun eigen charme hebben. Dat maakt dat je eigenlijk geen peil kunt trekken op het weer in Costa Rica, en het hele jaar door kunt reizen!

  SNP en haar lokale partner

  Onze partner heeft van het Toeristisch Instituut Costa Rica (ICT) als een van de eerste bedrijven in Costa Rica in januari 2020 het certificaat ontvangen Elite level of Tourism Sustainability Certification. Het is de hoogste ranking en tevens erkenning  die men heeft gekregen voor hun inspanningen de bedrijfsprocessen continu te verduurzamen ten voordele van lokale gemeenschappen en toeristische bestemmingen. Sinds 2017 heeft onze partner in haar kantoor het energieverbruik met 41% verminderd en het watergebruik met 38%. In 2018 en 2019 heeft men 3143 uren besteed aan interne- en externe trainingen. Met hun programma ‘Ecolina Educational Program’ heft men 290 ondernemers en gemeenschapsleiders getraind in meerdere steden in Costa Rica. Voor de samenstelling van de SNP-reizen worden zoveel mogelijk kleinschalige accommodaties met Costaricaanse eigenaars geselecteerd. Tweemaandelijks worden er trainingssessies georganiseerd voor lokale hotels op het gebied van duurzaamheid. Er wordt zoveel mogelijk samengewerkt met partners die óók gecertificeerd zijn. In het programma ‘Ecolina Educational Program’ worden trainingen aangeboden aan mensen die woonachtig zijn in afgelegen toeristische gemeenschappen om deze te bekwamen in disciplines als klanttevredenheid, kwaliteit, basis-boekhouding, sociale verantwoordelijkheid en duurzaamheid. Met de roadshow 'Caravana Tica draagt men de boodschap uit van duurzaamheid door het hele land.

  CO2 compensatie

  Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Costa Rica ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis.
  Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.
  Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

  De munteenheid in Costa Rica is de Colon (CRC). Er zijn briefjes van 1000, 2000, 5000 en 10.000 Colones in omloop. Munten zijn er van 5, 10, 20, 25, 50, 100 en 500 Colon. Kijk voor de actuele wisselkoersen op www.oanda.com of www.xe.com. Tijdens deze reis door Costa Rica dien je rekening te houden met bijkomende kosten zoals maaltijden, drankjes, ferry Puntarenas - Paquera, excursies, entrees, souvenirs, uitgaven van persoonlijke aard en fooien. Voor elke dag dat je in Costa Rica verblijft, geef je gemiddeld minimaal US $60 per persoon per dag uit. Wij merken hierbij op dat het gaat om een indicatie en dat de daadwerkelijke uitgaven persoonsafhankelijk zijn.

  Wij adviseren je zakgeld mee te nemen in de vorm van een pinpas en creditcard. Cash is niet nodig. Bij de bank BAC San José is het mogelijk met zowel Visa, Mastercard en Cirrus te pinnen. Je kunt zowel US$ als Colones pinnen. Deze banken vind je in de plaatsen San José, La Fortuna, Quepos, Limon en Liberia. Ook kun je geld pinnen bij de HSBC bank. Bij de banken Banco Nacional en Banco de Costa Rica kun je alleen maar Colones pinnen. Indien je verwacht veel te moeten bellen, schaf dan ter plaatse een telefoonkaart (tarjeta telefonica) aan of bel via Whatsapp via een WiFi-verbinding.

  • Dagrugzak (10 liter)
  • Lichte wandelschoenen
  • Sandalen of (hut)slippers
  • Luchtige kleding
  • Regenkleding
  • Warme kleding
  • Zonnehoed of pet
  • Zwemkleding
  • GELDIG paspoort
  • Kopieën van reisdocumenten
  • Zonnebrandolie
  • Zonnebril
  • Anti-insektenmiddel
  • Zaklamp
  • Lippencreme met UV-filter

  Neem bij voorkeur je bagage mee in een grote weekendtas (zijn wat flexibeler dan hardshell koffers) of rugzakken. Rugzakken nemen meestal minder ruimte in beslag wat in de soms wat kleine kamers handig is en je bent met een rugzak iets wendbaarder. Neem je handbagage mee in een kleinere rugzak.

  Qua kleding raden we je aan luchtige maar ook bedekkende zomerkleding mee te nemen. Denk hierbij aan een dunne lange en korte broek, zwemkleding, regencape, sweater, T-shirts met lange en korte mouwen. Houd er rekening mee dat lichtgekleurde kleding in het regenwoud eerder vies wordt en dat vlekken er moeilijker uit te krijgen zijn. Voor een eventueel wat koelere nacht is een dunne trui aan te raden. De tropische regens kun je van het lijf houden met regencapes. Om te lopen heb je stevige schoenen of sandalen nodig. Wat plastic zakken voor als het regent zijn altijd handig. Het meenemen van een muskietennet is niet noodzakelijk. Alle hotels hebben horren waarmee muggen zoveel mogelijk worden buitengehouden.

  • Let op! Indien je via de Verenigde Staten naar Costa Rica vliegt, moet je een ESTA-formulier invullen. Bij het invullen hiervan dien je goed te letten op het correct invullen van een o (letter 'o') en een 0 (cijfer '0'). In het paspoortnummer van de Nederlandse reisdocumenten komt namelijk de letter "O" niet voor. Het is wel mogelijk dat het paspoortnummer het cijfer "0" (nul) bevat. Het is om die reden belangrijk dat u nooit de letter “O” invult maar alleen het cijfer “0” nul. De ervaring leert ons dat als men bij het paspoortnummer per abuis de letter O invult in plaats van het cijfer 0, je wel een bevestiging van ESTA krijgt, maar toch op de vlucht geweigerd wordt.
  • Extra veiligheidsmaatregelen Schiphol op rechtstreeks vluchten naar de Verenigde Staten. Reizigers met een vlucht naar of via de Verenigde Staten dienen rekening te houden met een mogelijke extra controle op elektronische apparatuur in de handbagage. De maatregel geldt voor het vervoer van elektronica met batterijen in de handbagage zoals telefoons, laptops en camera's. Wanneer de apparatuur niet aangezet kan worden of niet uit de beschermhoes kan worden gehaald, mag de apparatuur niet mee het vliegtuig in.

  Voor een bezoek aan Costa Rica moet u een paspoort hebben dat bij binnenkomst nog minstens 6 maanden geldig is.

  N.B. Als toerist kunt u het beste altijd een kopie van uw paspoort bij u dragen voor het geval hiernaar gevraagd wordt. 

  N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Costa Rica (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

  Naar Costa Rica via de Verenigde Staten
  Als u naar/vanuit Costa Rica via de Verenigde Staten vliegt, moet u in het kader van het ESTA-programma vooraf een reisvergunning voor de VS aanvragen.Voor meer belangrijke informatie over deze reisvergunning (ESTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage Lees verder...

  Medisch paspoort
  Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

  Voor een verblijf in Costa Rica van minder dan 90 dagen hebt u geen visum nodig. U moet beschikken over een reserveringsbevestiging van uw eerste accommodatie en een vliegticket voor uw terug- of doorreis. Uw paspoort moet bovendien minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet u beschikken over voldoende financiële middelen tbv. uw verblijf.

  N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Costa Rica (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

  SNP service visumverplichtingen
  SNP biedt een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

  VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Costa Rica

  Vliegen via de Verenigde Staten

  Indien u een vlucht boekt met een overstap in de Verenigde Staten naar uw eindbestemming, dan moet u minimaal 72 uur voor vertrek een elektronische reistoestemming aanvragen. Dit kunt u online aanvragen op de website van 'US Immigrations', mits uw reis niet langer duurt dan 90 dagen en u staatsburger of ingezetene bent van een land dat valt onder het VISA Waiver Program (VWP), waaronder Nederland en België. Zonder deze reistoestemming heeft u geen toegang tot het land, ook niet voor een tussenlanding of overstap. Baby’s en kinderen dienen over een eigen paspoort te beschikken. Meer uitleg kunt u vinden op de website van SNP, klik hier (http://www.snp.nl/esta). Voor het aanvragen van een ESTA reistoestemming, klik hier: (https://esta.cbp.dhs.gov/esta/).


  Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Begin rustig aan en weersta de verleiding om teveel te proeven van het aantrekkelijke eten, totdat uw maag gewend is aan het voedsel. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt.

  Gezondheidszorg
  N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

  Medicijnen
  Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen.
  N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort'). Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.

  Hygiëne
  Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Pas op met wat u eet en drinkt. In de meeste plaatselijke restaurantjes kunt u met een gerust hart eten, maar wees voorzichtig met het eten van oa. vlees, salades, ijs, geschild fruit enz. Drink alleen gekookt of met jodium gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

  EHBO
  U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

  Praktisch

  • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer 3 liter drinkwater per persoon mee.
  • Draagt u lenzen, neem ook een reservebril (met zonneglazen!) mee. Na verloop van tijd kan het moeilijk worden lenzen zonder stof in te doen! Droge lucht vermindert het draagcomfort.
  • Voldoende luchtige kleding (lange broek, lange mouwen!), een hoofddeksel of -doek ter bescherming tegen felle zon.
  Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
  Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’, 'Hoe blijf ik gezond in de diepte', ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

  Verplicht
  Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Costa Rica binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Costa Rica zelf komt geen Gelekoorts voor.

  Aanbevolen
  Malaria prophylaxis wordt aanbevolen, zeker wanneer u onderstaande gebieden bezoekt.

  Malaria
  In Costa Rica komt het hele jaar in enkele delen van het land Malaria voor, zoals in de provincies Matina en Talamanca. Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medische advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

  Dengue (Knokkelkoorts)
  Dengue (Knokkelkoorts) komt vooral tijdens het regenseizoen voor. Om besmetting te voorkomen, dient u zich goed te beschermen tegen muggenbeten.

  Zikavirus (& dengue en chikungunya)
  Het zikavirus (& dengue en chikungunya) wordt verspreid door de gelekoortsmug of denguemug. Deze mug komt niet van nature voor in Nederland. Het zikavirus is een virus dat de infectieziekte zikakoorts veroorzaakt die meestal vrij mild verloopt. Maar ongeveer 1 op de 5 mensen die besmet worden met het zikavirus krijgt klachten. De meeste mensen krijgen helemaal geen klachten. Wetenschappelijk is bewezen dat een infectie tijdens de zwangerschap schadelijk kan zijn voor het ongeboren kind. Ben je zwanger of van plan zwanger te worden, dan raden we je aan contact op te nemen met de GGD of je huisarts. Voor meer informatie over het zikavirus verwijzen we je naar het RIVM. Op deze site tref je een link aan naar de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) die regelmatig updates verstrekt van de landen waar het zikavirus voorkomt. 

  Algemeen en persoonlijk advies inentingen
  Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België.Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

  Vaccinaties halen tijdrovend?
  U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

  De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

  • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
  • buiten kantooruren en in weekenden
  • vaccinatie door erkende artsen
  • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
  Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

  Algemeen
  Costa Rica staat bekend als een van de veiligste, vriendelijkste en rustigste landen van Latijns Amerika. Op het gebied van politiek en bevolking is dat zeker nog altijd het geval, op het gebied van criminaliteit begint dat imago echter te veranderen. Het gaat daarbij over het algemeen om kleine delicten zonder geweld zoals diefstal. In de ogen van veel Costaricanen is de toerist een rijke westerling met een dure tas, dure schoenen, een duur horloge, een onbetaalbare camera en misschien wel een dure zonnebril. Het enige wat daar tegen te doen is, is er niet mee te koop lopen. Enkele tips:

  • Laat sieraden en dure horloges zoveel mogelijk thuis.
  • Stop camera’s in een tas;
  • Ga niet met een overvolle portemonnee een kopje koffie afrekenen. Grote geldbedragen, belangrijke papieren etc. kunnen in bijna elk hotel in bewaring worden gegeven. Sommige hotels hebben privé-kluisjes te huur (iedere buitenlander moet overigens wel altijd een paspoort bij zich dragen).
  • Tassen, jassen of camera’s niet om de rugleuning van een stoel, zelfs niet in ’goede’ hotels of restaurants waar alleen maar buitenlanders komen. Op de grond tussen je voeten of om een stoelpoot is veiliger.
  • Een rugzak is diefstalgevoelig, op drukke pleinen of straten en in de bus is een ’buikzak’ beter te overzien.
  • Laat nooit waardevolle spullen achter in een huurauto. Alleen toeristen kunnen zich de luxe van een huurauto veroorloven en ze zijn duidelijk herkenbaar aan het nummerbord.
  • Maak kopieën van belangrijke papieren (paspoort, visum, rijbewijs etc.) en bewaar die apart van de originelen.

  Kijkt u ook de website van het www.minbuza.nl voor hun visie op en informatie over de actuele situatie.

  Stormseizoen
  Van juni tot in oktober kunnen tropische wervelstormen over Costa Rica trekken. Voor meer informatie verwijzen wij u naar www.tropicalstormrisk.com of www.nhc.noaa.gov van de Amerikaanse overheid.

  Wat kost deze reis?

  Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

  CR_Blue_Jeans_poisened_dart_frog_Sarapiqui_WEB.jpg

  Costa Rica - Noord

  Selfdrive over de ‘backroads’ van het noorden

  Actieve rondreis met huurauto langs hotels en lodges

  Zwaarte
  Comfort
  Rondreizen
  Privéreis

  Welke variant kies je?

  Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

  Reisgezelschap & Accommodaties

  Vertrekdatum

  Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

  ma di wo do vr za zo
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
  Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

  Vertrekdatum

  Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

  Startdatum
  Aantal dagen
  Beschikbaarheid
  Prijs p.p.
  Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
  -text

  Kunnen we je helpen?

  Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

  SNP Natuurreizen wordt met een 4.8/5 beoordeeld door 459 klanten