Terug naar Canada

4WD avontuur door de wildernis

Op ongeveer 2 uur rijden ten zuiden van Whitehorse ligt het dorpje Atlin, net over de grens met de provincie British Columbia. Dit is het Southern Lakes District, een land met staalblauwe langegerekte bergmeren midden in de spectaculaire Coast Mountains. Het kleine dorpje is echt 'off the beaten track' en kent nog vele authentieke gebouwen. Aansluitend neem je de South Canol Road, een 250 km lange onverharde weg die leidt dwars door de onbewoonde binnenlanden van de Yukon. Hier komt nauwelijks nog enig verkeer en door de wisselende condities van de weg kan dit avontuur uitsluitend met een 4WD auto ondernomen worden. Dwars door het boreale woud, langs snelstromende rivieren en over de boomloze toendra's van de Pelly Mountains. Na een overnachting in het mijnwerkersdorp Faro bereik je bij Carmacks weer de bewoonde wereld.

Zwaarte
Comfort
Prijs op aanvraag
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 242622
3 dagen

Canada - Yukon * Atlin & South Canol Road

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

Vanaf Whitehorse volg je de Alaska Highway # 1 en bereik je na 175 km (2,5 uur) het dorpje Atlin. Vergeet je fototoestel niet want met haar authentieke gebouwen valt er in Atlin veel te fotograferen. De weg naar Atlin is semi-verhard. Net buiten Atlin kun je een mooie wandeling maken op Monarch Mountain, voor een spectaculair uitzicht over Atlin Lake, de besneeuwde kustbergen en het dorp. Je overnacht in een appartement met prive badkamer en keukentje zodat je zelf een maaltijd kunt klaarmaken.

Overnachting in

Atlin

Dag 2

Zelfs binnen een lege en haast onbewoonde provincie als Yukon kun je nog ‘off the beaten track’ gaan. Neem de South Canol Road, een 250 km lange onverharde gravelweg dwars door niemandsland. Echt een 4WD avontuur want onderweg zijn helemaal geen services, geen telefoonbereik, geen hulpdiensten. Als je dat niet als een uitdaging ziet dan moet je deze weg niet nemen!
De weg werd in 1943 aangelegd door het Amerikaanse leger, onder andere vanwege de dreiging van een Japanse invasie in het hoge noorden. Maar vooral ook werd de weg aangelegd om een oliepijpleiding aan te leggen van de oliebronnen in Norman Wells (Northwest Territories) naar Johnson’s Crossing. Dit heeft geen lang leven gehad en de oliepijpleiding is na een paar jaar weer afgebroken. Nu is de South Canol Road een prachtige ‘scenic’ route door rivierdalen, langs grote meren en dwars door de 2000 meter hoge Pelly Mountain Range. Je klimt uit het boreale woud naar de subalpine zone en alpiene toendra waar je goed wild kunt spotten. Overnachten doe je in een zeer eenvoudig hotel in het mijnwerkersdorp Faro, tussen de mijnwerkers en roadcrews. Er is een restaurant.

Overnachting in

Faro

Dag 3

In de ochtend neem je de tijd om wat meer te weten te komen over dit typische mijnwerkersdorp. Tevens ga je naar Mount Mye waar op de grassige hellingen vaak Fanning Sheep te zien zijn, die uitsluitend op de hele wereld alleen hier voorkomen.
Van Faro volg je de onverharde Robert Campbell Highway en bereik je na 185 km (3 uur) het dorpje Carmacks. Hier kom je weer in de 'bewoonde' wereld en neem je de North Klondike Highway terug naar Whitehorse, of je overnacht in Carmacks. In ieder geval is deze overnachting niet meer inbegrepen.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

In Atlin verblijf je in een appartement (2*) aan het water. Het heeft 1 of 2 slaapkamers, prive badkamer en keukentje. Er is niet altijd een restaurant geopend in Atlin dus het is noodzakelijk om zelf de levensmiddelen mee te nemen.
Ook onderweg op de Soth Canol Road kom je geen services tegen dus is het zaak een pickniock vooronderweg mee te nemen.
In Faro verblijf je in een zeer eenvoudig hotel (1*). Dit wordt veel gebruikt door mijnwerkers en wegwerkers, dus best wel wat ruig volk. Kamers zijn eenvoudig met her en der wat gebreken, maar wel goed wifi. In het restaurant zijn eenvoudige doch prima maaltijden te verkrijgen. Het is de enige accommodatie in de wijde omtrek.

Inbegrepen

 • 2 overnachtingen op basis van logies

Niet inbegrepen

 • huurauto
 • maaltijden

Over de activiteiten

De South Canol Road is een zeer afgelegen weg. Het is mogelijk dat je tijdens de rit maar slechts af en toe een auto tegenkomt. Je moet je dus wel comfortabel voelen met de gedachte dat je zo ongeveer 'on your own' bent. Gezien de wisselende condities van de weg is het noodzakelijk een 4WD auto te hebben voor dit arrangement. Als de weg net 'geschaafd' is kun je toch wel ongeveer 50 km per uur rijden en dan doe je er zo'n 5 uur over. Maar voor hetzelfde geld is de weg in slechte conditie met 'potholes' en 'washboards' en doe je er wel 7-8 uur over....

Praktische informatie

Vertrek tussen 1 juni en 10 september

Voor een verblijf in Canada hebt u een paspoort nodig dat geldig is tijdens uw verblijf. 

Vanuit Canada naar de Verenigde Staten
Indien u vanuit Canada per auto of camper de grens met de VS overgaat hoeft u niet vooraf de ESTA (USA) aan te vragen. U betaalt ter plaatse soms ca. USD 10,00 per persoon voor een 'entry-visum' dat u ter plekke ontvangt. Wilt u per vliegtuig deze grensoversteek maken dan moet u vooraf de ESTA reistoestemming voor de VS aanvragen (zie hieronder). Heeft u wel al een ESTA voor de USA dan geeft u dat aan bij de Amerikaanse douane, want dat vergemakkelijkt de procedure voor een entry-visum. 

Naar Canada via de Verenigde Staten
Indien u via de Verenigde Staten vliegt naar Canada, moet u minimaal 72 uur voor vertrek de elektronische reistoestemming ESTA (USA) en eTA (Canada) aanvragen voor alle reizigers. Dit kunt u online aanvragen op de betreffende websites, mits uw reis niet langer duurt dan 90 dagen en u staatsburger of ingezetene bent van een land dat valt onder het Visa Waiver Program (VWP), waaronder Nederland en België. Zonder deze reistoestemming hebt u geen toegang tot het land, ook niet voor een tussenlanding of overstap.

Leest u alle belangrijke informatie over deze Amerikaanse Reistoestemming (ESTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage door deze link te volgen.

Leest u alle belangrijke informatie over deze Canadese Reistoestemming (eTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage door deze link te volgen.

In verband met de verscherpte incheckprocedures is het niet langer toegestaan vloeibare artikelen in uw handbagage te nemen zoals, maar niet beperkt tot: tandpasta, gel, lotions, contactlenzenvloeistof, sprays, cremes, shampoo, zeep, drinken, aanstekers, etc. Indien u twijfelt kunt u het beste de website van uw vliegmaatschappij raadplegen.

Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).

Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Canada (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een verblijf in Canada van maximaal 6 maanden hebt u geen visum nodig. Indien u reist na 29 september 2016 moet u wel vooraf een elektronische reistoestemming aanvragen (eTA), net als voor de Verenigde Staten.

Uw paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet u beschikken over een vliegticket voor een terug- of doorreis, een reserveringsbevestiging voor de eerste accommodatie en voldoende financiële middelen tijdens uw verblijf.

Aanvraag ETA-reistoestemming
Indien u het ETA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van eTA dan kost u dat $ 7,- dat u per creditcard via de website moet betalen. De reistoestemming blijft 5 jaar geldig of tot vervanging van uw paspoort. 

Klik hier voor het eTA-formulier rechtstreeks


Indien u geen betaling via de ETA-website wilt maken dan biedt SNP u de mogelijkheid deze reistoestemming via de VisumCentrale CIBT aan te vragen. Dit is wel een stuk duurder.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Canada (zie nuttige adressen).

 

Wanneer u via de Verenigde Staten naar Canada vliegt heeft u ook een Amerikaanse reistoestemming nodig, het ESTA


Aanvraag ESTA-reistoestemming
Indien u het ESTA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van ESTA dan kost u dat $ 14,- dat u per creditcard via de website moet betalen

Klik hier voor het ESTA-formulier rechtstreeks


SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Canada

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
Canada is een land met een hoge standaard van gezondheid en hygiëne. De medische voorzieningen zijn uitstekend maar niet gratis, dus een reisverzekering is verplicht.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Voor een bezoek aan Canada heeft u geen vaccinaties nodig.

Medicijnen
Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen . Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Hygiëne
Bij de bereiding van maaltijden wordt in hotels en restaurants hoogste zorg besteed aan hygiëne, zodat ziekten zelden voorkomen. Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, sporttape, rekverband, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Voor een verblijf in Canada zijn geen vaccinaties verplicht.

N.B. Indien noodzakelijk gevonden, kan iedereen, ongeacht de verblijfsduur, onderworpen worden aan een medisch onderzoek.


Teken

De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.
Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

De criminaliteit in Canada is erg laag. Buitenlandse bezoekers zijn soms wel doelwitten voor zakkenrollers en andere dieven. Autodiefstal en diefstal van eigendommen vindt ook veelvuldig plaats. Loop niet zichtbaar met dure sieraden, fotocamera’s of uw portefeuille op straat.

Prijsinformatie

01 januari 0001
Prijs op aanvraag

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs