Canol Road

Canada, Alaska - The Spell of the Yukon, 15 dagen Avontuurlijke roadtrip door een arctische wildernis

« Terug naar overzicht
Privéreis - Rondreizen

Rondreis langs lodges en hotels, inclusief 4WD huurauto

Reis in het voetspoor van goudzoekers en pioniers met in je achterhoofd de 'Goldrush' van 1898 in de Klondike, Yukon Territory, Noord-Canada. Kies niet voor een combi van Alaska en Yukon maar doe alleen Yukon. Dan beperk je de kilometers. Een fantastische roadtrip over verharde en onverharde wegen, door een leeg en onbewoond land waar het wild nog alle ruimte heeft om rond te zwerven. ''Wandelen met de auto' over de Dempster Highway en Top of the World Highway, de benen strekken op de mooiste trails en op zoek naar groot wild als beren en berggeiten in Kluane National Park. Proef de historie in de goudzoekersstadjes Skagway en Dawson en ontmoet de rauwe doch vriendelijke Yukonner in mijndorpjes als Faro en Keno City. Raak betoverd door The Spell of the Yukon. Reis per 4WD/AWD huurauto en overnacht in kleinschalige lodges.

Uniek aan deze reis

 • Rijden over onverharde wegen is toegestaan
 • Uitbreiding mogelijk met bouwstenen Alaska
 • Verblijf in authentieke mijndorpjes
 • Zie de vissende beren van Haines
 • Huurauto inbegrepen
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Canada, Alaska - The Spell of the Yukon

Ben je toe aan een originele roadtrip door een afgelegen en onbewoonde streek, dan is een reis naar de Canadese provincie Yukon de juiste keus. Hier geen files voor de ingang van een natuurpark, of een wachtrij om een parkeerplaatsje te bemachtigen. Hier geen enorme kasten van hotels en uit de hand gelopen prijzen. Nee, de Yukon is authentiek, met kleinschalige accommodaties in de vorm van cabins en lodges, rustige wegen waar je stil kunt gaan staan waar je wilt, groot wild dat in alle vrijheid kan rondstruinen en een rauw uitziende bevolking die je allerhartelijkst ontvangt. Een reis in de voetsporen van goudzoekers en pelsjagers, waar je op donkere avonden kans maakt het betoverende noorderlicht te zien en de rivieren rood zien van de rondtrekkende zalmen.
Je begint de reis in Whitehorse, met 25.000 inwoners de hoofdstad. Je volgt de Yukon River noordwaarts en bereikt via de onverharde Silver Trail het mijnstadje Keno City, met slechts 12 permanente bewoners. In Dawson City bereik je het hart van de Klondike Goldrush, waar in 1898 het land letterlijk omgewoeld werd op zoek naar goud. Via de onverharde Dempster Highway (de meest noordelijke weg van Noord-Amerika) en de Top of the World Highway steek je de grens over met de Amerikaanse staat Alaska. Al snel ben je terug in Yukon in het dorpje Haines Junction. Na een paar wandelingen in Kluane National Park passeer je wederom de grens en bereik je Haines. Een rustig dorpje in een prachtig fjord. Per veerboot maak je de oversteek naar Skagway, het oorspronkelijke startpunt van de goudzoekers.
Je bereikt tenslotte Whitehorse en je rondje Yukon is compleet. 

Dag 1

Aankomst in Whitehorse, hoofdstad van de provincie Yukon. Met ongeveer 25.000 inwoners een kleine en overzichtelijke hoofdstad. Op het vliegveld neem je de auto in ontvangst en rijd je in 15 minuten naar ‘downtown’ waar je hotel is gelegen. Whitehorse is een echte ‘frontiertown’, en een belangrijk economisch hart voor alles en iedereen in het hoge noorden. Proef de historie van de pioniers en goudzoekers in het McBride Museum, loop over de oever van de machtige Yukon, waar de radarboot SS Klondike ligt en maak kennis met de cultuur van de Kwanlin Dün, de oorspronkelijke bewoners.

Optionele uitbreiding
Waarschijnlijk heb je op de heenreis een overnachting in Vancouver nodig. Boek een nacht bij het vliegveld, of als je Vanvouver zelf ook wilt ontdekken, het arrangement British Columbia * Vancouver Citytrip (reiscode 242517), met een hotel downtown.

Overnachting in

Whitehorse - Best western Gold Rush Inn

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of bouwstenen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

Dag 2

Tot in de jaren vijftig van de vorige eeuw voeren nog immer in de zomer boten de Yukon rivier af naar Dawson, ter bevoorrading. In 1953 werd als alternatief een weg aangelegd waardoor transport het hele jaar door mogelijk werd, de North Klondike Highway. Je rijdt vandaag een eerste stuk van deze highway, een afstand van 180 km (2 uur), naar Carmacks. Vroeger en nu het land van de Little Salmon First Nations (indianen). Carmacks werd een belangrijke handelspost tijdens de Klondike Gold Rush. Maak een wandeling over de kliffen boven de Nordenskiold River, ga op zoek naar agaten en geodes op Miller Ridge of maak een wandeling langs de historische gebouwen in het dorp.

Overnachting in

Carmacks - Hotel Carmacks

Dag 3

Je vervolgt je weg over de North Klondike Highway door het typische landschap van de Yukon. Net ten noorden van Carmacks wandel je naar de Five Finger Rapids in de Yukon River. Deze stroomversnelling leverde in de tijd dat de radarboten van Whitehorse naar Dawson voeren, een moeilijk te nemen barriere. Talloze goudzoekers die in hun gammele boten de rivier afzakten sloegen hier om.
Bij Stewart Crossing neem je de Silver Trail Highway naar Mayo, waarna die onverhard verder gaat naar Keno City. Deze prachtige weg geeft je de gelegenheid diep door te dringen in de Yukon wildernis. Keno City ontstond nadat er goud en zilver was ontdekt en er talrijke mijnoperaties begonnen. Ooit woonden hier 600 mensen, nu nog 12! Leer over de geschiedenis in het Keno Mining Museum, bestel een biertje in het historische Keno Hotel en knoop een praatje aan met de locals. Al met al een geweldig fotogenieke plek. Dagafstand 290 km (4,5 uur) rijden.

Overnachting in

Keno City - Silvermoon Bunkhouse

Dag 4

Je rijdt naar de top van Keno Hill op 1850 meter hoogte voor een ongeevenaard uitzicht. Hier werd in 1919 een rijke zilverader ontdekt en ontstond een nieuwe ‘rush', nu naar zilver, lood en zink. Op de kale toendra kun je heerlijk enkele uurtjes wandelen over trails boven de boomgrens en zie je overblijfselen van voormalige mijnkampen. Overal zie je cabins en ruines van wat ooit een zilvermijn was. Arctische grondeekhoorns, pika’s en marmotten scharrelen tussen de rotsen en wie weet zie je kariboes op de open vlakte grazen.

Overnachting in

Keno City - Silvermoon Bunkhouse

Dag 5

Vandaag rijd je naar Dawson aan de Yukon River, een rit van 290 km (4 uur) rijden.
In de directe omgeving van Dawson liggen de Klondike Goldfields, waar het in 1898 allemaal begon. Dawson groeide binnen enkele jaren uit van tentenkamp tot een stad met 30.000 inwoners. Destijds de grootste stad ten westen van Winnipeg en ten noorden van Seattle! Nergens in de Yukon is de sfeer van de Goldrush nu nog zo goed voelbaar als hier. De straten zijn nog immer onverhard en staan vol met historische gebouwen. Maak een historische stadswandeling, of bezoek een van de musea. Rijd in de avond de Midnight Dome op om de middernachtzon nog te zien schijnen. Later in augustus, als het al weer vroeger donker is, is dit een prima plek om het noorderlicht te aanschouwen. Wat een natuurwonder!

Overnachting in

Dawson City - Aurora Inn

Dag 6

Net buiten Dawson start de Dempster Highway, de meest noordelijke weg van Canada, die over een afstand van 735 km naar Inuvik aan de Arctische Oceaan leidt. En dan ook nog onverhard. Een avontuur op zich, maar te ver voor deze reis. Je doet het mooiste stukje vandaag en rijdt in 1,5 uur naar het Tombstone National Park. Het laatste stuk van de rit is boven de boomgrens wat je de kans vergroot wild te spotten. Karibous en elanden worden veel waargenomen en af en toe een beer. Neem het Goldensides Trail voor een geweldig uitzicht over de meer dan 2000 meter hoge iconische bergen, de prominente Mount Monolith en de vlechtende North Klondike River.

Overnachting in

Dawson City - Aurora Inn

Dag 7

Vandaag staat een van de mooiste bergwegen van Noord-Amerika op het programa. Bij Dawson neem je het veerbootje over de Yukon River en al snel klim je naar grote hoogte. Deze Top of the World Highway voert je eindeloos over de bergruggen en passen, veelal boven de boomgrens. Vanzelfsprekend met fantastische uitzichten tot aan de arctische Ogilvie Mountains toe. Je passeert de Canadees-Amerikaanse grens en daalt af naar het karakteristieke Chicken, nog immer een goudzoekersgemeenschap. Na 300 km (5 uur rijden) bereik je Tok, Alaska waar je overnacht.

Overnachting in

Tok - Cleft of the Rock B & B

Dag 8-9

Na dit korte bezoek aan Alaska rijd je vandaag over de befaamde Alaska Highway terug naar Canada. Deze weg werd in 1942 aangelegd van Dawson Creek (BC) naar Delta Junction (Alaska) en is nog steeds de enige weg die Alaska met de rest van de wereld verbindt.De weg voert je door eindeloze taiga, langs het Tetlin Wildlife Refuge naar de machtige bergketen van de Kluane Ranges. In de vele waterrijke gebieden is het goed wild spotten. Vele watervogels, trompeter zwanen, visarenden, harlekijneenden, maar ook elanden en kariboes. Uiteindelijk bereik je het dorpje Haines Junction waar je overnacht. De dagafstand is 470 km (5,5 uur ) rijden.
Haines Junction is je uitgangspunt voor de verkening van het Kluane National Park.Een geweldig mooi park met uitstekende wandelmogelijkheden. De kans is zeer groot hier de witte Dall-schapen op de helingen te zien grazen, of berggeiten op de hoogste rotsrichels. Ga goed voorbereid op pad want ook zwarte beren en grizzlyberen komen hier veel voor. Kroon op je verblijf is het maken van een optionele rondvlucht boven dit grootste vergletsjerde gebied buiten de poolcirkel, de Icefield Ranges met Mount Logan (5950 m), de hoogste berg van Canada.

Optionele uitbreiding
In Tok kun je de reis uitbreiden met een langer verblijf in Alaska. Afhankelijk van het aantal dagen dat je toe wilt voegen maken we een programma op maat.
Wil je meer tijd voor een wandeling in Kluane National Park dan is het goed om in Haines Junction een extra dag toe te voegen.

Overnachting in

Haines Junction - Ravens Rest Inn

Dag 10-11

Een van de mooiste ‘highways’ is de Haines Highway, van Haines Junction (Canada) naar Haines (Alaska), over een afstand van 255 km. In vroeger tijden was dit een handelsroute onder de naam ‘grease trail’. De indianen aan de kust vingen vis waaruit een olie geperst werd. Dit werd verhandeld met de stammen in het binnenland. In de jaren 1880 ontwikkelde Jack Dalton een route voor pakpaarden, een nieuwe weg die vanaf 1898 gebruikt werd door de goudzoekers om in de Klondike te komen, als alternatief voor de zware Chilkoot Trail of White Pass Trail.
Haines is een mooi gelegen dorp aan het Lynn Canal. Bezoek het historische Fort Seward met haar Officers Row, check de witkoparenden aan de Chilkat River en zie vissende beren in het Chilkoot Lake State Park. Leer over de fantastische kunst van de Tlingit indianen in het Jilkaat Kwaan Heritage Center, gelegen in een oorspronkelijk Chilkat Tribe dorp.

Optionele uitbreiding
Het is mogelijk je verblijf in Alaska uit te breiden met het arrangement Southeast Alaska * Juneau (reiscode 240651). Je laat je auto achter in Haines en neemt de veerboot of een vlucht naar Juneau retour. In dat geval plaats je het arrangement voor dag 11. Het is ook mogelijk je auto op de veerboot mee te nemen en dan na Juneau de veerboot naar Skagway te nemen voor het vervolg van je reis. In dat geval plaats je het arrangement na dag 11.
Ook is het mogelijk vanuit Haines of vanuit Juneau het arrangement Southeast Alaska * Glacier Bay National Park (reiscode 240624) toe te voegen voor een verblijf in dit fameuze natuurpark.

Overnachting in

Haines - Halsingland Hotel

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of bouwstenen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

Southeast * Juneau

Verblijf in historische stad aan de Inside Passage

3 dagen v.a. € 184
Prijs per persoon bij min. 2 personen

Dag 12-13

Vanuit Haines neem je de veerboot door de diepe mistige fjorden van Alaska’s zuidwesten, naar Skagway aan Taiya Inlet. Hier kwamen vanaf 1898 scheepsladingen vol avonturiers aan uit de steden Seattle en San Francisco. In Skagway begonnen zij aan hun lange uitputtende weg, over de Chilkoot Pass naar de Yukon River om dan per boot Dawson en de Klondike goudvelden te bereiken. Skagway ademt nog steeds die dagen van de Goldrush met haar karakteristieke gebouwen en houten trottoirs. Maar omdat het een cruiseschip bestemming is kan het er ook enorm druk en toeristisch zijn. Geen nood, buiten het dorp kun je in alle rust een aantal heerlijke wandelingen maken. Of je boekt een rit over één van ’s werelds meest spectaculaire spoorlijnen, de White Pass & Yukon Railroad.

Overnachting in

Skagway - Mile Zero Lodging

Dag 14

De weg klimt steil het fjord uit van Skagway en brengt je op de ruim 1000 meter hoge bergpas. Hier passeer je de grens weer en ga je Canada in. Het landschap verandert van de natte regenwouden aan zee, naar de kale door gletsjers gevormde hoogvlakte in de Coast Mountains. Je daalt af naar Carcross (Caribou Crossing) waar een droog klimaat overheerst. Zo droog dat er zelfs een klein woestijntje is.
Na 180 km (2 uur) rijden bereik je het eindpunt van je reis in Whitehorse. Tijd om een souveniertje te vinden of de stad verder te verkennen. Met 25.000 inwoners is dit de enige stad van betekenis in je rondreis.

Optionele uitbreiding
Voor een echt ‘off the beaten track’ avontuur kun je Yukon * Atlin & South Canol Road (reiscode 242622) toevoegen voor dag 14. Je rijdt dan vanuit Skagway naar Atlin en over misschien wel de mooiste en meest afgelegen highway van de Yukon, de 230 km lange onverharde South Canol Road, dwars door de Pelly Mountains naar het mijnwerkersdorp Faro. Van Faro rijd je daarna naar Carmacks en terug naar Whitehorse.

Overnachting in

Whitehorse - Best western Gold Rush Inn

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of bouwstenen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

Dag 15

Je reis eindigt in Whitehorse. Je levert de huurauto in op het vliegveld waarna de terugreis begint. Vanwege de lengte van de vlucht is het noodzakelijk of raadzaam een nacht onderbreking te plannen in Vancouver.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Accommodaties op deze reis zijn van een uiteenlopend comfort. Je moet je bedenken dat in dit weinig bevolkte gebied hotels spaarzaam zijn en we wel voor de best mogelijke optie kiezen. Hotels in de Yukon zijn duidelijk anders dan in andere streken, bijvoorbeeld dan in British Columbia. Vaak gebruiken we kleinschalige accommodaties, met soms maar enkele kamers, rustiek gebouwd en rustiek ingericht. Alle hotels hebben eigen douche/toilet behalve het hotel in Keno City waar je dit deelt (zeer schoon). Kamers hebben in principe 1 tweepersoonsbed bij 1-2 personen, en 2 tweepersoonsbedden bij 3-4 personen. Soms zijn dit brede 'queen' bedden, maar soms ook wat smallere 'double' bedden.
In Keno City en Haines Junction is het onzeker of het aanwezige restaurant geopend is. Het is dan raadzaam voor die dagen wat extra levensmiddelen in te slaan zodat je in geval van nood altijd op je kamer iets eenvoudigs kunt klaarmaken.

In Amerika en Canada worden in principe de volgende maten voor bedden gehanteerd:
single bed (eenpersoonsbed) 99 cm
twin bed (eenpersoonsbed) 99 cm
double bed (tweepersoonsbed) 137 cm
Queen bed (tweepersoonsbed) 152 cm
King bed (tweepersoonsbed) 193 cm
Indien er een tweepersoonskamer voor u is geboekt, zonder verdere omschrijving, dan kunnen daar alle typen bedden in staan. Een driepersoonskamer kent 2 tweepersoonsbedden, dus geen 3 losse eenpersoonsbedden. Indien u met 4 personen een kamer deelt met '2 x tweepersoonsbed', zonder verdere omschrijving, dan kan dat een combinatie van double/queen/king zijn. Indien u niet wilt dat iemand een bed moet delen dan moet u dus voldoende bedden of kamers aanvragen.

Info kindvriendelijkheid

Dit is een geschikte reis om ook met kinderen te maken. Omdat je een eigen huurauto ter beschikking hebt kun je steeds je plannen aanpassen, je routes kiezen en stoppen waar je wilt. Wel raden we zeker aan om in een rustig tempo te reizen en dus op diverse plaatsen extra dagen in te lassen zodat je overal minimaal 2 nachten verblijft. Hotels zijn niet specifiek geselecteerd voor verblijf met kinderen maar bieden altijd voldoende comfort en ruimte voor een verblijf met gezin.

Inbegrepen

 • overnachtingen op basis van één kamer, in hotels en lodges
 • autohuur standaard incl. verzekeringen en belastingen (bij 1-4 personen type SFAR, standard AWD/4WD SUV)
 • veerboot Haines naar Skagway
 • CO2 compensatie verreden kilometers met huurauto
 • informatiepakket met kaartmateriaal, wandelbeschrijvingen en dag-tot-dag programma

Niet inbegrepen

 • vlucht
 • maaltijden
 • entrees en excursies 
 • bijkomende kosten huurauto (brandstof, evt. parkeer, evt. tol, evt. dropoff) 

Huurauto inbegrepen

De getoonde prijs is inclusief de huur van een AWD/4WD auto met Driving Force, inclusief verzekeringen en belastingen. Indien u een ander type auto wenst, de autoprijzen per dag wilt weten en de huurvoorwaarden, klik hier voor meer informatie. NB: De totale rijafstand bedraagt ongeveer 2300 km

Ter plaatse te betalen

 • toegang tot Nationale Parken.
 • Over de activiteiten

  In het uitgebreide informatiepakket dat je ontvangt staan allerlei ideeen, kaarten en beschrijvingen voor excursies en wandelingen. Hiermee kun je zelf bepalen of je een lichte of zware, een korte of lange wandeling wilt maken, waardoor je zelf de zwaarte van de reis kunt bepalen. Met name in de maand juni kan het voorkomen dat er op grote hoogte nog sneeuw ligt, of opnieuw sneeuw valt, waardoor de hoog gelegen wandelingen niet uitvoerbaar zijn. Er zijn altijd alternatieve wandelingen voorhanden. Het is dan ook altijd verstandig een bezoek aan een natuurpark te beginnen bij het Visitor Center waar je een complete udate van mogelijkheden kunt krijgen, je plannen kunt bespreken en eventueel kaarten kunt aanschaffen.

  Er zitten een aantal trajecten in de reis waar je weinig verkeer zult tegenkomen. Met name de Silver Trail naar Keno City, de Dempster Highway en de Top of the World Highway zijn buiten het hoogseizoen erg stil (begin juni en begin september). Het kan dan voorkomen dat je urenlang geen auto zult zien.

  Geschikt voor kinderen

  Deze reis is ook uitermate geschikt om met (jonge) kinderen te ondernemen. Omdat je met een eigen auto rondreist kun je zelf het tempo bepalen en stoppen waar je wilt. Onderweg, in de bezoekerscentra en in de accommodaties, vindt je allerlei foldertjes met leuke activiteiten voor de kinderen, die je zelf kunt toevoegen. Uit ons informatiepakket dat je bij de reis krijgt pik je zelf de wandelingen die je samen met de kinderen het meest aanspreekt, en natuurlijk maakt de kans op het zien van beesten de wandelingen ook voor de kinderen erg spannend. Je zult merken dat in een dergelijke setting wandelen met de kinderen een leuke activiteit wordt.

  Extra's

  Excursies

  whitepasssummitexcursionalaska-800x435.jpg

  Southeast * White Pass Summit Train (vanaf € 114,- per persoon)

  Misschien wel de mooiste treinrit van het Noord-Amerikaanse continent kun je maken vanuit Skagway. De spoorlijn werd in 1898 aangelegd om goudzoekers en hun materialen door het kustgebergte te transporteren. Nu reis je in hun gedachtengoed in ouderwetse wagons. De rit start in Skagway op zeeniveau en klimt naar de 875 meter hoge White Pass. Daarbij ga je door tunnels en over viaducten, langs watervallen en met uitzicht op een vergletsjerde wereld. Een adembenemende rit over een International Historic Civil Engineering Landmark. De exursie duurt ongeveer 3 tot 3,5 uur waarbij je een traject van 65 km aflegt en uiteindelijk weer in Skagway terug komt.

  Praktische informatie

  Vluchtinformatie

  Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Whitehorse, waarschijnlijk met een stopover van 1 nacht in Vancouver. Houd er bij de planning van de terugreis rekening mee, dat je - door het verschil in tijdzones - pas een dag later weer thuis bent.

  SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
  e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

  Nota bene
  Je mag 1 stuks ruimbagage gratis inchecken (naast de handbagage), met een maximum gewicht van 23 kg. Steeds meer vluchtmaatschappijen naar Amerika en Canada rekenen kosten voor het inchecken van een tweede stuk bagage per persoon (dus al in Amsterdam bij vertrek), en soms zelfs voor een eerste stuk bagage. Voor het tweede stuk bagage dien je vrijwel zeker € 50,- bij te betalen op het vliegveld. Indien je een stopover van meerdere dagen maakt, bijvoorbeeld in Toronto, alvorens naar de eindbestemming te vliegen, dan wordt deze vlucht naar uw eindbestemming een nationale vlucht en moet je in de meeste gevallen extra betalen voor de bagage (ongeveer $ 25,- per stuk). Ook worden op deze nationale vluchten veelal maaltijden uitsluitend tegen betaling geleverd. De bepalingen van airlines hieromtrent wijzigen regelmatig. Op de internetsite van de maatschappij waarmee je vliegt vind je de actuele informatie hierover.

  Vertrek tussen 1 juni en 31 augustus. Na 'labor day weekend' (eerste weekend van september) gaan veel services (benzine, winkels, restaurant) dicht en wordt het zeer stil in de Yukon. Vanaf eind augustus beginnen de herfstkleuren en daarna kan ieder moment een sneeuwbui vallen.

  Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Yukon ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 
  Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
  Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

   

  Overal in Canada kun je makkelijk betalen met een creditcard zoals Mastercard, VISA, American Express. Houd er rekening mee dat in winkels en restaurant er bij de vermelde prijzen nog meestal tax bovenop komt (ongeveer 5 %). Voor een ontbijt moet je ongeveer $ 10,- rekenen, een lunch $ 10-12,- en een diner $ 20-30,- , afhankelijk van type restaurant. Kijk bij de dag-tot-dag-beschrijvingen en informatie over de accommodaties welke maaltijden wel al zijn inbegrepen. In restaurants wordt een fooi verwacht van 10-15 %. Eigenlijk is dit geen fooi maar het bedieningsgeld dat je rechtstreeks aan het bedienend personeel afdraagt. Tevens kun je met uw bank- of giropas, mits voorzien van een 'maestro' symbool, in de meeste plaatsen geld pinnen uit een automaat.

  Van SNP krijg je een uitgebreid informatiepakket met tips voor wandelingen en excursies, parkbeschrijvingen en een routebeschrijving. Soms kan het wat lastig zijn de routebeschrijving naar het hotel te volgen. Een navigatiesysteem kan je daarbij helpen, maar is zeker niet nodig in de Yukon. Dit kun je optioneel vooraf huren bij de auto of je neemt uw eigen navigatie mee.
  Het informatiepakket is afgestemd op de standaardreis en je persoonlijke aanpassingen worden daarin niet verwerkt. Wel vind je tevens informatie in het reispakket van de  geboekte aanvullende bouwstenen. Daarnaast krijg je vooraf enkele eenvoudige kaartkopiën en een originele overzichtskaart van Yukon. In de bezoekerscentra van de Nationale Parken krijg je een gratis overzichtskaartje van het park uitgereikt, en zijn topografische kaarten tegen betaling te verkrijgen. Het totale SNP-informatiepakket is specifiek gericht op de natuurlijke belevingen. Het wordt dan ook aangeraden om hiernaast een algemene reisgids aan te schaffen.

  • bagage in rugzak, weekendtas of koffer
  • dagrugzakje (= handbagage in het vliegtuig)
  • lichte bergschoenen of stevige wandelschoenen
  • regenkleding (jas liefst van ademende stof)
  • luchtige zomerkleding (houdt u rekening met verbranden), zwemkleding en warme kledingstukken voor de  avonden en koude dagen 
  • zonnebril, zonnebrand, lippenvet en pet
  • fototoestel
  • evt. navigatiesysteem met wegenkaart Noord-Amerika
  • evt. verloopstekker met platte polen voor gebruik elektrische apparaten (voltage 110 volt) 
  • GELDIG paspoort en rijbewijs
  • Kopieën van paspoort, reis en ziektekostenverzekering 
  • Canadees en Amerikaans geld, pinpas en creditcard 
  • Enkele EHBO benodigdheden, zoals tape, pleisters, snelverband, pijnstillers, pleister tegen blaren
   Heeft u vragen over de benodigde uitrusting, aarzel niet maar bel met onze medewerkers op kantoor

   

  Voor een verblijf in Canada hebt u een paspoort nodig dat geldig is tijdens uw verblijf. 

  Vanuit Canada naar de Verenigde Staten
  Indien u vanuit Canada per auto of camper de grens met de VS overgaat hoeft u niet vooraf de ESTA (USA) aan te vragen. U betaalt ter plaatse soms ca. USD 10,00 per persoon voor een 'entry-visum' dat u ter plekke ontvangt. Wilt u per vliegtuig deze grensoversteek maken dan moet u vooraf de ESTA reistoestemming voor de VS aanvragen (zie hieronder). Heeft u wel al een ESTA voor de USA dan geeft u dat aan bij de Amerikaanse douane, want dat vergemakkelijkt de procedure voor een entry-visum. 

  Naar Canada via de Verenigde Staten
  Indien u via de Verenigde Staten vliegt naar Canada, moet u minimaal 72 uur voor vertrek de elektronische reistoestemming ESTA (USA) en eTA (Canada) aanvragen voor alle reizigers. Dit kunt u online aanvragen op de betreffende websites, mits uw reis niet langer duurt dan 90 dagen en u staatsburger of ingezetene bent van een land dat valt onder het Visa Waiver Program (VWP), waaronder Nederland en België. Zonder deze reistoestemming hebt u geen toegang tot het land, ook niet voor een tussenlanding of overstap.

  Leest u alle belangrijke informatie over deze Amerikaanse Reistoestemming (ESTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage door deze link te volgen.

  Leest u alle belangrijke informatie over deze Canadese Reistoestemming (eTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage door deze link te volgen.

  In verband met de verscherpte incheckprocedures is het niet langer toegestaan vloeibare artikelen in uw handbagage te nemen zoals, maar niet beperkt tot: tandpasta, gel, lotions, contactlenzenvloeistof, sprays, cremes, shampoo, zeep, drinken, aanstekers, etc. Indien u twijfelt kunt u het beste de website van uw vliegmaatschappij raadplegen.

  Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).

  Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Canada (zie nuttige adressen).

  Medisch paspoort
  Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

  Voor toegang tot en een verblijf in de Verenigde Staten (ook als stopover onderweg naar een bestemming buiten de VS) hebt u een paspoort nodig, dat geldig is tot en met uw verblijf in de VS. Iedereen, dus zowel ouders als kinderen ongeacht de leeftijd hebben een eigen paspoort nodig.

  Paspoorten moeten 'machine readable' zijn. Alle Nederlandse paspoorten, uitgegeven na 1995 zijn dit. Nieuwe Nederlandse paspoorten beschikken over een chip, maar ook de oudere Nederlandse paspoorten zonder chip worden geaccepteerd. Een uitzondering hierop vormt het geval indien u over een noodpaspoort beschikt. Deze wordt niet geaccepteerd door de douane van de VS. In dat geval zult u dus eerst een officieel visum moeten aanvragen (dit is echt iets anders dan het ESTA-formulier).
  Indien u op Schiphol voorafgaande aan uw vlucht nog een noodpaspoort moet aanvragen voor uzelf of een kind kunt u geen visum direct bevestigd krijgen en zult u dus op uw vlucht naar de VS niet geaccepteerd worden.

  In het kader van het ESTA-programma moet u vooraf een elektronische Reistoestemming voor de VS aanvragen. Leest u alle belangrijke informatie over deze Reistoestemming (ESTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage door deze link te volgen.

  Wijziging van al deze bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van de Verenigde Staten (zie nuttige adressen).

  Medisch paspoort

  Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

  Voor een verblijf in Canada van maximaal 6 maanden hebt u geen visum nodig. Indien u reist na 29 september 2016 moet u wel vooraf een elektronische reistoestemming aanvragen (eTA), net als voor de Verenigde Staten.

  Uw paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet u beschikken over een vliegticket voor een terug- of doorreis, een reserveringsbevestiging voor de eerste accommodatie en voldoende financiële middelen tijdens uw verblijf.

  Aanvraag ETA-reistoestemming
  Indien u het ETA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van eTA dan kost u dat $ 7,- dat u per creditcard via de website moet betalen. De reistoestemming blijft 5 jaar geldig of tot vervanging van uw paspoort. 

  Klik hier voor het eTA-formulier rechtstreeks


  Indien u geen betaling via de ETA-website wilt maken dan biedt SNP u de mogelijkheid deze reistoestemming via de VisumCentrale CIBT aan te vragen. Dit is wel een stuk duurder.

  N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Canada (zie nuttige adressen).

   

  Wanneer u via de Verenigde Staten naar Canada vliegt heeft u ook een Amerikaanse reistoestemming nodig, het ESTA


  Aanvraag ESTA-reistoestemming
  Indien u het ESTA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van ESTA dan kost u dat $ 14,- dat u per creditcard via de website moet betalen

  Klik hier voor het ESTA-formulier rechtstreeks


  SNP service visumverplichtingen
  SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

  VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Canada

  Voor toegang tot of een verblijf in de Verenigde Staten heeft u geen visum nodig. Wel moet u een elektronische reistoestemming aanvragen (ESTA).

  Aanvraag ESTA-reistoestemming
  Indien u het ESTA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van ESTA dan kost u dat $ 14,- dat u per creditcard via de website moet betalen

  Klik hier voor het ESTA-formulier rechtstreeks


  Indien u geen betaling via de ESTA-website wilt maken dan biedt SNP u de mogelijkheid deze reistoestemming via de VisumCentrale CIBT aan te vragen. Dit is wel een stuk duurder.

  VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een ESTA voor de Verenigde Staten

  Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt.

  Gezondheidszorg
  Canada is een land met een hoge standaard van gezondheid en hygiëne. De medische voorzieningen zijn uitstekend maar niet gratis, dus een reisverzekering is verplicht.
  N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Voor een bezoek aan Canada heeft u geen vaccinaties nodig.

  Medicijnen
  Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen . Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
  N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

  Hygiëne
  Bij de bereiding van maaltijden wordt in hotels en restaurants hoogste zorg besteed aan hygiëne, zodat ziekten zelden voorkomen. Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas.

  EHBO
  U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, sporttape, rekverband, zonnebrand, zonnebril, ed.

  Praktisch

  • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
  • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.
  Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
  Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

  Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt.

  Gezondheidszorg
  De Verenigde Staten zijn een land met een hoge standaard van gezondheid en hygiëne. De medische voorzieningen zijn uitstekend maar niet gratis, dus een reisverzekering is verplicht.
  N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Voor een bezoek aan de Verenigde Staten/Alaska heeft u geen vaccinaties nodig.

  Medicijnen
  Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen . Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
  N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

  Hygiëne
  Bij de bereiding van maaltijden wordt in hotels en restaurants hoogste zorg besteed aan hygiëne, zodat ziekten zelden voorkomen. Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas.

  EHBO
  U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, sporttape, rekverband, zonnebrand, zonnebril, ed.

  Praktisch

  • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
  • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.
  Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
  Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

  Voor een verblijf in Canada zijn geen vaccinaties verplicht.

  N.B. Indien noodzakelijk gevonden, kan iedereen, ongeacht de verblijfsduur, onderworpen worden aan een medisch onderzoek.


  Teken

  De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.
  Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

  Algemeen en persoonlijk advies inentingen
  Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

  Vaccinaties halen tijdrovend?
  U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

  De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

  • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
  • buiten kantooruren en in weekenden
  • vaccinatie door erkende artsen
  • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
  Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

  Voor een verblijf in de Verenigde Staten/Alaska zijn geen vaccinaties verplicht.

  Teken
  De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

  Algemeen en persoonlijk advies inentingen
  Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

  Vaccinaties halen tijdrovend?
  U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

  De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

  • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
  • buiten kantooruren en in weekenden
  • vaccinatie door erkende artsen
  • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
  Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

  De criminaliteit in Canada is erg laag. Buitenlandse bezoekers zijn soms wel doelwitten voor zakkenrollers en andere dieven. Autodiefstal en diefstal van eigendommen vindt ook veelvuldig plaats. Loop niet zichtbaar met dure sieraden, fotocamera’s of uw portefeuille op straat.

  Hoewel de berichten in de media over wapenbezit, geweld en criminaliteit anders doen vermoeden is de Verenigde Staten een veilig land om te bezoeken. In de grote steden doet u er verstandig aan uw waardevolle bezittingen, reisdocumenten en geld in een tasje onder uw kleding te dragen of achter te laten in een kluis in uw hotel. Verder dient u op luchthavens, bij busstations, in steden of op andere openbare gelegenheden op uw hoede te zijn voor zakkenrollers.

  Wat kost deze reis?

  Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

  B19-06-229dp_resized.jpg

  Canada, Alaska - The Spell of the Yukon

  Avontuurlijke roadtrip door een arctische wildernis

  Rondreis langs lodges en hotels, inclusief 4WD huurauto

  Zwaarte
  Comfort
  Rondreizen
  Privéreis

  Welke variant kies je?

  Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

  Reisgezelschap & Accommodaties

  Vertrekdatum

  Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

  ma di wo do vr za zo
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
  Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

  Vertrekdatum

  Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

  Startdatum
  Aantal dagen
  Beschikbaarheid
  Prijs p.p.
  Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
  -text

  Kunnen we je helpen?

  Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

  SNP Natuurreizen wordt met een 9.3 beoordeeld door 377 klanten