Canada - British Columbia - Trophy Mountains Traverse, 7 dagen Huttentrektocht door de Cariboo Mountains

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Alpine trektocht langs 2 berghutten.

In dit arrangement maak je een 5-daagse trektocht door de ongerepte wildernis van Wells Gray Park, een vrij onbekend en stil Provincial Park in het binnenland van British Columbia. Uitgangspunt is het dorpje Clearwater, waar je start en eindigt. Hier verken je de wilde natuur van de Cariboo Mountain Range, van de bossen in de dalen tot alpine hoogten op 2500 meter. Een echt avontuurlijke tocht onder deskundige lokale begeleiding waarbij je overnacht in berghutten met alleen je groepsgenoten. Groepen zijn klein, tot maximaal 12 personen, en meestal internationaal van aard. Dit is een van de weinige plekken in Canada waar je een huttentocht kunt maken.

Uniek aan deze reis

 • Gegidste trektocht in internationale groep
 • Overnachten in berghutten
 • Stil en onbekend berggebied
 • Veel kans om groot wild te zien
 • Zonder zware rugzak toch door wildernis trekken
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Canada - British Columbia * Interior * Trophy Mountains Traverse

In het kort ziet je programma voor de komende 7 dagen er als volgt uit:

 • Dag 1: aankomst in Clearwater, British Columbia, overnachting Clearwater
 • Dag 2: start trektocht, hike naar Trophy Mountain Chalet en overnachting
 • Dag 3: rondwandeling vanuit Trophy Mountain Chalet en overnachting
 • Dag 4: hike naarDiscovery Cabin en overnachting 
 • Dag 5: rondwandeling vanuit Discovery Cabin en overnachting
 • Dag 6: afdalen naar Clearwater, einde trektocht, overnachting Clearweater
 • Dag 7: einde arrangement

Voor meer details klik je op de betreffende dag.

Dag 1

Aankomst in de loop van de middag in je accommodatie in Clearwater of de Clearwater Valley, aan de rand van het Wells Gray Park.

NB: De huttentocht zelf start in 2023 op 9, 18, 23 juli; 6,15, 20 augustus of 3 september. Dat wil zeggen dat je eerste overnachting voorafgaande aan de huttentocht (dag 1 reis) in Clearwater is op 8, 17, 22 juli; 5, 14, 19 augustus of 2 september.

Overnachting in

Clearwater

Dag 2

Op eigen gelegenheid ga je naar het afspreekpunt in Clearwater, waar je rond 9.00 uur wordt opgepikt. Hier ontmoet je de gids en medereizigers, en krijg je een korte instructie. Per minivan wordt je in 1 uur naar de trailhead op 1630 m hoogte gebracht. De wandeling voert je door bos naar alpine weiden, met uitzichten op de Monashee en Cariboo Mountains. Verblijf in Trophy Mountain Chalet op 2153 m hoogte. Hoogteverschil: 525 m klimmen. Lengte : 2½ uur + middagwandeling rondom de hut.

Overnachting in

Wells Gray Park

Dag 3

Een volle dagwandeling naar de Valley of the Lakes, en beklimming van Ptarmigan Peak, hoogteverschil 250 m, lengte wandeling 7 km. Overnachting opnieuw in Trophy Mtn. Chalet.

Overnachting in

Wells Gray Park

Dag 4

Vandaag loop je naar de Discovery Cabin. De route is volledig 'cross country' door een ongerepte wildernis, door donkere bossen, langs kleine bergmeertjes en over de 2061 m hoge Eagle Pass. Het is 11 km en 6 uur lopen, met 500 meter klimmen en dalen.

Overnachting in

Wells Gray Park

Dag 5

Vandaag maak je een dagwandeling in de omgeving of je neemt een rustdag. Indien je met de gids op pad gaat kun je een wandeling verwachten van ongeveer 6 km met 300 meter klimmen en dalen. Overnachting wederom in de Discovery Cabin.

Overnachting in

Wells Gray Park

Dag 6

Helaas komt er vandaag een einde aan je wandelarrangement.Je trekt over de alpine hoogten van Table Mountain, met haar waanzinnig mooie bloemenweiden, en daalt af naar de bossen rond Philips Lakes. Na 375 meter klimmen en 725 meter dalen , totaal 6-7 uur, bereik je de Clearwater River Valley, waar we opgepikt worden door de minivan en teruggebracht naar het afgesproken afzetpunt in Clearwater. Indien je accommodatie voor de laatste nacht in Clearwater is wordt je daar afgezet. Indien de overnachting in de Clearwater Valley is rijdt je zelf met eigen auto van afspreekpunt daar naar toe. Verwachte eindtijd 17.00 uur.

Overnachting in

Clearwater

Dag 7

Na het ontbijt eindigt dit mooie arrangement en vervolg je je rondreis op eigen gelegenheid.

Overnachting in

Clearwater

NB Programma

Dit programma vindt plaats in een internationale groep. Indien het minimum aantal niet bereikt wordt kan het arrangement geannuleerd worden.

Waiver Het is gebruikelijk dat u voor het deelnemen aan een gegidste aktiviteit in Noord-Amerika ter plaatse een 'Waiver' moet ondertekenen. Hierin verklaart u op de hoogte te zijn van de risico's van de tocht en daarvoor zelf de volledige aansprakelijkheid te nemen. Natuurlijk blijft de gids (of gidsorganisatie) aansprakelijk in geval van onkunde, nalatigheid of foutieve beslissingen. Zonder deze Waiver te ondertekenen kunt u niet deelnemen aan de aktiviteit.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

De eerste en laatste nacht verblijf je op een privekamer met douche/toilet in een hotel of B & B in het dorp Clearwater of in de Clearwater Valley. Indien je in Clearwater overnacht word je opgehaald voor de trektocht en afgezet na afloop. Indien je in de Clearwater Valley overnacht moet je op dag 2 met eigen auto naar het afspreekpunt in Clearwater rijden.
Tijdens de trektocht verblijf je in particuliere berghutten, eigendom van de 'outfitter' en gids die de reis begeleidt. De hutten zijn werkelijk prachtig gelegen. Ze beschikken over een 'outhouse',(composttoilet) en sommige over een houtgestookte sauna. Je overnacht met z'n allen op een kamer, waar matrassen en dekens aanwezig zijn.

Over de maaltijden

In de hutten zijn lang houdbare levensmiddelen aanwezig. Aan het begin van de trektocht krijg je vers eten(brood, fruit, groenten) uitgereikt, als aanvulling op gedroogde maaltijden. De lokale gids bereidt uitstekende maaltijden, waarbij je hulp altijd op prijs gesteld wordt.

Inbegrepen

 • lokale gidsen
 • 2 overnachtingen in hotel of B & B in Clearwater
 • 4 overnachtingen in hutten
 • alle maaltijden van lunch op dag 2 tot en met lunch op dag 6

Niet inbegrepen

 • vervoer van en naar Clearwater
 • lakenzak voor in de hut (dekens aanwezig)

Over de activiteiten

Zorg dat je persoonlijke bagage niet boven de 8 kg in je rugzakje uitkomt. Daarnaast krijg je enkele kilo's eten uitgereikt, zodat het gewicht van je rugzakje op 10-12 kg uitkomt. Dit is een uitgelezen mogelijkheid om lichtgewicht toch in de wildernis van Canada te kunnen doordringen.

Dit programma vindt plaats in een internationale groep. Indien het minimum aantal niet bereikt wordt kan het arrangement geannuleerd worden.

Waiver 
Het is gebruikelijk dat je voor het deelnemen aan een gegidste activiteit in Noord-Amerika ter plaatse een 'Waiver' moet ondertekenen en een formulier met medische gegevens. Hierin verklaar je op de hoogte te zijn van de risico's van de tocht en daarvoor zelf de volledige aansprakelijkheid te nemen. Natuurlijk blijft de gids (of gidsorganisatie) aansprakelijk in geval van onkunde, nalatigheid of foutieve beslissingen. Zonder deze Waiver te ondertekenen kun je niet deelnemen aan de activiteit.

Over de groepssamenstelling

Internationale groep

Praktische informatie

Waar ontmoet ik de groep

Je ontmoet de groep op 2 dag in Clearwater, van waar je gezamenlijk naar de trailhead wordt gebracht.

Over de route en parkeergelegenheden

Het makkelijkst kun je het startpunt Clearwater bereiken met je eigen huurauto. Daarnaast gaan er dagelijks bussen van Vancouver of Calgary naar Clearwater. Ook kun je een huurauto in Kamloops inleveren of ophalen zodat je niet doorbetaald voor de huur, terwijl de auto niet gebruikt wordt.

De huttentocht zelf start in 2023 op 9, 18, 23 juli; 6,15, 20 augustus of 3 september. Dat wil zeggen dat je eerste overnachting voorafgaande aan de huttentocht (dag 1 reis) in Clearwater is op 8, 17, 22 juli; 5, 14, 19 augustus of 2 september.

 • lakenzak
 • regenjas en broek
 • bergwandelschoenen
 • gamashen
 • kleding zoveel mogelijk in lagen, van t-shirt t/m fleece trui
 • muts
 • zonnepet
 • zwemkleding
 • handdoek
 • zonnebril, zonnebrand
 • muggenstift
 • 35-45 liter rugzak
 • pleisters, jodium, second skin, sporttape
 • zaklamp

 • Ieder jaar zijn er in de zomer bosbranden actief in de staat British Columbia. Je kunt vooraf de situatie raadplegen op BC Wildfire Service. Daarnaast geeft de website Canada Firesmoke alert  zich op de situatie van rook van de bosbranden. Eenmaal ter plaatse kun je lokaal informatie inwinnen bij politie, rangerstations en in de hotels, met name om te checken of het veilig is waar je een wandeling wilt maken.

Ga je binnenkort op reis naar Canada bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/canada. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Huur je ter plekke een auto kijk dan op: https://www.anwb.nl/vakantie/canada/reisvoorbereiding/verkeer. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, infrastructuur en pechhulp.

 

Vanuit Canada naar de Verenigde Staten
Indien je vanuit Canada per auto of camper de grens met de VS overgaat hoef je niet vooraf de ESTA (USA) aan te vragen. Je betaalt ter plaatse soms ca. USD 10,00 per persoon voor een 'entry-visum' dat je ter plekke ontvangt. Wil je per vliegtuig deze grensoversteek maken dan moet je vooraf de ESTA reistoestemming voor de VS aanvragen (zie hieronder). Heb je wel al een ESTA voor de USA dan geef je dat aan bij de Amerikaanse douane, want dat vergemakkelijkt de procedure voor een entry-visum. 

Naar Canada via de Verenigde Staten
Indien je via de Verenigde Staten vliegt naar Canada, moet je minimaal 72 uur voor vertrek de elektronische reistoestemming ESTA (USA) en eTA (Canada) aanvragen voor alle reizigers. Dit kun je online aanvragen op de betreffende websites, mits je reis niet langer duurt dan 90 dagen en je staatsburger of ingezetene bent van een land dat valt onder het Visa Waiver Program (VWP), waaronder Nederland en België. Zonder deze reistoestemming heb je geen toegang tot het land, ook niet voor een tussenlanding of overstap.

Lees alle belangrijke informatie over deze Amerikaanse Reistoestemming (ESTA), paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en je bagage door deze link te volgen.

Lees alle belangrijke informatie over deze Canadese Reistoestemming (eTA), paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en je bagage door deze link te volgen.

Voor een verblijf in Canada van maximaal 6 maanden hebt u geen visum nodig. Indien u reist na 29 september 2016 moet u wel vooraf een elektronische reistoestemming aanvragen (eTA), net als voor de Verenigde Staten.

Uw paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet u beschikken over een vliegticket voor een terug- of doorreis, een reserveringsbevestiging voor de eerste accommodatie en voldoende financiële middelen tijdens uw verblijf.

Aanvraag ETA-reistoestemming
Indien u het ETA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van eTA dan kost u dat $ 7,- dat u per creditcard via de website moet betalen. De reistoestemming blijft 5 jaar geldig of tot vervanging van uw paspoort. 

Klik hier voor het eTA-formulier rechtstreeks


Indien u geen betaling via de ETA-website wilt maken dan biedt SNP u de mogelijkheid deze reistoestemming via de VisumCentrale CIBT aan te vragen. Dit is wel een stuk duurder.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Canada (zie nuttige adressen).

 

Wanneer u via de Verenigde Staten naar Canada vliegt heeft u ook een Amerikaanse reistoestemming nodig, het ESTA


Aanvraag ESTA-reistoestemming
Indien u het ESTA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van ESTA dan kost u dat $ 14,- dat u per creditcard via de website moet betalen

Klik hier voor het ESTA-formulier rechtstreeks


SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Canada

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
Canada is een land met een hoge standaard van gezondheid en hygiëne. De medische voorzieningen zijn uitstekend maar niet gratis, dus een reisverzekering is verplicht.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Voor een bezoek aan Canada heeft u geen vaccinaties nodig.

Medicijnen
Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen . Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Hygiëne
Bij de bereiding van maaltijden wordt in hotels en restaurants hoogste zorg besteed aan hygiëne, zodat ziekten zelden voorkomen. Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, sporttape, rekverband, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.
Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

De criminaliteit in Canada is erg laag. Buitenlandse bezoekers zijn soms wel doelwitten voor zakkenrollers en andere dieven. Autodiefstal en diefstal van eigendommen vindt ook veelvuldig plaats. Loop niet zichtbaar met dure sieraden, fotocamera’s of uw portefeuille op straat.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

huttentocht_in_wells_gray_park.jpg

Canada - British Columbia - Trophy Mountains Traverse

Huttentrektocht door de Cariboo Mountains

Alpine trektocht langs 2 berghutten.

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. (vanaf 01-10-2023 t/m 16-12-2023, op zaterdag gesloten)