Middle Beach Lodge

Canada - British Columbia met National Geographic, 17 dagen In het voetspoor van National Geographic

« Terug naar overzicht
Privéreis - Rondreizen

Rondreis langs sfeervolle lodges en hotels, inclusief huurauto

Leer British Columbia kennen door de ogen van de National Geographic Traveler journalisten die je voorgingen. Een 'one way' van Vancouver naar Calgary zodat je tijd genoeg overhoudt voor het maken van mooie wandelingen en excursies; van de Westcoast op Vancouver Island, dan met de geheel nieuwe veerbootdienst rechtstreeks van Port Hardy naar Bella Coola, via Tweedsmuir Park, Chilcotin Plateau en Wells Gray Park naar de Rocky Mountains; een reis langs befaamde streken maar ook door onbekende en stille gebieden van British Columbia; verblijf in karakteristieke lodges en hotels.

Uniek aan deze reis

 • Heerlijke natuurlodges
 • Kust-regenwoud-hooggebergte
 • Nieuwe directe veerbootdienst Port Hardy-Bella Coola
 • Onbekend Tweedsmuir en Chilcotin Plateau
 • Huurauto inbegrepen
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Canada - British Columbia met National Geographic

Reis de National Geographic verslaggevers achterna en ontdek zelf British Columbia, Canada’s mooiste provincie. Je reist rond per comfortabele huurauto en overnacht in sfeervolle authentieke lodges, dichtbij de natuur, en in hotels in de steden. Wandel over de kliffen en door majestueuze regenwouden aan de Pacific Coast op Vancouver Island. Neem een boottour vanuit Telegraph Cove en luister met onderwatermicrofoons naar de geluiden van walvissen en orka’s. Laat je verrassen door een plotseling ‘encounter’ (op afstand) met een zwarte of grizzlybeer. Na een onvergetelijke bootreis door de befaamde Inside Passage naar Bella Coola volgt een rit door Tweedsmuir Park en over Chilcotin Plateau, een land van vee-ranches en cowboys. Dit stille en onbekende stukje British Columbia zul je in weinig andere reisprogramma's tegenkomen. Na een verblijf aan een prachtig bergmeer nabij Wells Gray Park arriveer je uitgerust in de Rocky Mountains. In Jasper en Banff National Park kun je dan ook genieten van de spectaculaire natuur van deze onovertroffen bergwereld, veel wild en een eindeloos aanbod aan wandel- en excursiemogelijkheden.

Dag 1

Op het vliegveld neem je de huurauto in ontvangst en rijd je eenvoudig in 10 minuten naar je hotel in Richmond, nabij het vliegveld. Makkelijk te bereiken dus geen gedoe om met je huurauto meteen de stad in te gaan, en het scheelt ook nog eens veel parkeerkosten. Als je nog puf hebt kun je 's middags met de metro (10-20 minuten lopen vanaf hotel) naar het centrum gaan om deze fantastische metropool te bezichtigen: het Stanley park met z'n aquarium, historisch Gastown of het wervelende Waterfront! 

Optionele uitbreiding
Wil je meer tijd om de stad te verkennen, en dat is zeker de moeite waard, dan raden wij je aan een extra nacht hier te boeken. Wij vervangen dan het airporthotel door een hotel in het centrum.
In dat geval kun je dan ook de hieronder genoemde optionele huurfiets toevoegen voor een verkenning van de stad.

Overnachting in

Vancouver

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of bouwstenen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

BC Coast Mountains * Cycling Vancouver

Vanouver is een fantastische metropool met een hele prettige sfeer. Fietsend de stad verkennen is helemaal 'hot' en met het groot aantal autovrije 'bikelanes' is het ook nog makkelijk en veilig. Fiets bijvoorbeeld de Seawall rondom Stanley Park, met uitzicht op de skyline van Vancouver en de haven. Combineer dat met een bezoek aan het zee-aquarium in het park, of een wandeling door de regenwouden en langs de totempalen. Onze fietsverhuurder zit aan de rand van het park, dat is wel zo makkelijk, fiets wordt geleverd met helm en routekaart. Ook heel geschikt om met kinderen te doen vanaf 12 jaar.

Dag 2

Op een tijdstip naar eigen wens neem je de veerboot van Tsawassen of Horseshoe Bay naar Swartz Bay op Vancouver Island (aanbevolen wordt deze zelf vooraf te reserveren op een eigen gewenst tijdstip).

Klik hier voor meer informatie hoe je de overtocht met BC ferries boekt

Na aankomst rijd je in een uurtje naar het centrum van Victoria, de hoofdstad van de provincie. De middag kun je gebruiken om de prachtige botanische Butchart Gardens te bezoeken of het Royal BC Museum, waar je alles te weten kunt komen over de inheemse culturen en kunsten van de oorspronkelijke bewoners van de westkust.  Met zijn statige parlementsgebouwen, Victoriaanse huizen, bruisende haventje en gezellige winkelstraten oogt Victoria veel intiemer dan Vancouver. Je overnacht in een hotel in het centrum.

Optionele uitbreiding
Wil je wat van het marine leven zien dan kun je op dag 2 in de middag of dag 3 in de ochtend een Whale & Orca Cruise Victoria toevoegen (zie info hieronder). Ook kun je de reis verlengen met de bouwsteen Juan de Fuca Marine Park (reiscode 242607), te plaatsen na de overnachting in Victoria.

Een unieke aanvulling op je rondreis is een van de fietsarrangementen in het zuiden van Vancouver Island toe te voegen, na dag 2. Je moet dan wel na afloop van het arrangement een extra nacht in Victoria bijboeken.

BC Vancouver Island * fietsarrangement Saltspring Island (reiscode 242535)

BC Vancouver Island * fietsarrangement Gulf Islands (reiscode 242536)

 

 

Overnachting in

Victoria - The Embassy Inn

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of bouwstenen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

orkas.jpg

BC Vancouver Island * Whale & Orca Cruise Victoria

Vanuit de stad Victoria op Vancouver Island maak je een bootexcursie per cruiser zodiac (snelle rubberboot) door de wateren tussen het eiland en het vasteland, waaronder ook de San Juan Islands. Hier vertoeven walvissoorten als orka's, grijze walvissen, kleine vinvissen en bultrugwalvissen. Met name in de maanden mei t/m september is de kans bijzonder groot deze giganten van de zee te ontmoeten. Er zijn afvaarten om 10.00, 13.00, 14.00 en 17.00 waarbij de middagexcursies in het algemeen een iets beter resultaat geven.

Dag 3-4

Je rijdt via de Island Highway # 1 noordwaarts. Bij Nanaimo gaat het landinwaarts, een mooie bergachtige weg dwars door de Vancouver Island Range, waarna je afdaalt naar de kust. Na 295 km bereik je zo het dorpje Ucluelet, gelegen aan de rand van het Pacific Rim National Park. Zeker weten dat je hier zult genieten van het fraaie regenwoud vol huizenhoge cedarbomen, behangen met druipende mossen en varens. Maak een onvergetelijke wandeling op de Wild Pacific Trail of van Long Beach, waar je kennis maakt met het kleurrijke leven van anemonen, wieren en krabbetjes in de getijdenpoeltjes op de rotsen..

Optionele uitbreiding
Optioneel kunt u een excursie toevoegen per boot, Whalewatching Tofino (zie info hieronder) of zwarte beren die langs de kust scharrelen, Black Bear Tour Tofino (zie info hieronder). 

Overnachting in

Ucluelet - Water's Edge Resort

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of bouwstenen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

scharrelen_naar_voedsel.jpg

BC Vancouver Island * Black Bear Tour Tofino

Vanuit Tofino, aan de westkust van Vancouver Island, maak je met een Zodiac-boot een tocht van 2 tot 2,5 uur door rustig water, langs de kustlijn en speur je naar zwarte beren. Vertrektijden hangen af van het getij op die dag. Bij laagwater komen deze prachtige dieren naar de waterkant om zich te goed te doen aan de schelpen op de rotsen, krabbetjes en vissen in getijdepoeltjes. Ondanks dat de kans groot is ze te zien kan er geen garantie worden gegeven.

rtr6237att75.jpg

Vancouver Island * Whalewatching Tofino

Met Remote Passages maak je een tour van 2-3 uur per zodiac of comfortabel schip, de Leviathan II, vanuit Tofino, op zoek naar de giganten van de zee. Tussen april en november verblijven de grijze walvissen en bultrugwalvissen in Clayoquot Sound en Barkley Sound. Ook worden veelvuldig orka's waargenomen, zeeleeuwen, zeehonden en witkoparenden. Je kunt kiezen voor een excursie per zodiacboot (snel) of een cruiseboot (comfortabel).

Dag 5-6

Vandaag een wat langere reisdag. Je volgt de weg terug naar Parksville waarna het noordwaarts gaat. Bij Campbell River gaat de Coast Highway landinwaarts, slingerend door de Vancouver Island Range en bereik je na 480 km (5 uur rijden) Port McNeill. Vanuit een heerlijke accommodatie aan het water breng je de volgende dag een bezoek aan Telegraph Cove, een karakteristieke 'boardwalk' nederzetting met een walvismuseum.
 
Optionele uitbreiding
Optioneel kun je een prachtige Orca-excursie toevoegen in Campbell River, op zoek naar zeeleeuwen, dolfijnen, orka's en zee-arenden. Een andere heel bijzondere excursie is de Grizzlybear Viewing in Knight Inlet waar je vanuit een boot op een veilige manier deze enorme beesten van dichtbij krijgt te zien.

Overnachting in

Port McNeill - Cluxewe Resort (Port McNeill)

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of bouwstenen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

grizzlies_in_knight_inlet.jpg

BC Vancouver Island * Knight Inlet Grizzly Bear Tour

Knight Inlet is een immens fjord dat zich diep insnijdt in de Coast Mountains, aan de westlkant van het vasteland. Dit is een van de beste plekken van Noord-Amerika om grizzlyberen te zien. Afhankelijk van het tij vertrekt u vroeg uit Telegraph Cove voor de oversteek per boot. Bij laag water struinen de grizzlies langs de waterkant op zoek naar voedsel. Met de boot kunt u ze erg dicht benaderen en wordt u in de gelegenheid gesteld bijzondere foto's te maken. Onderweg worden ook vaak zwarte beren, bruinvissen, dolfijnen en rivierotters waargenomen. De excursie duurt ongeveer 7 uur. Minimum leeftijd 10 jaar

Dag 7-9

Dit wordt een lange doch mooie reisdag. Het begint met een half uurtje rijden van Port McNeill naar Port Hardy waar je om 07.30 de comfortabele veerboot neemt (incheck 05.30!) van Port Hardy naar Bella Coola (vooraf geboekt door SNP). Deze prachtige vaart wordt de Discovery Coast Passage genoemd. Het is een gloednieuwe veerboot die je rechtstreeks in 10 uur naar het kleine dorpje aan de westkust brengt. Houd je verrekijker bij dehand, mogelijk zie je allerlei wildlife, en natuurlijk prachtige landschappen. Na aankomst om 17.30 is het nog 20 minuten rijden naar de accommodatie in Hagensburg, net ten oosten van Bella Coola. Vanuit deze sfeervolle lodge kun je het regenwoud in de Bella Coola Valley verkennen waar onder meer bijzondere indiaanse tekeningen zijn te vinden. Ook organiseert de lodge 'wildlife' trips per raft over de rivier. Geen wildwatertochten maar rustige 'floattrips' waarbij het accent ligt op het zoeken van allerlei groot wild dat hier uitbundig voorkomt. Het aangrenzende Tweedsmuir Park biedt de wandelaar volop mogelijkheden voor een langere of korte wandeling.
 
Houd bij de planning van de reis rekening met het feit dat de rechtstreekse veerboot tussen Port Hardy en Bella Coola uitsluitend op de volgende dagen vaart in 2019: 22, 26, 28, 30 juni; 2, 6, 10,  12, 14, 16, 20, 24, 26, 28, 30 juli; 3, 7, 9, 11, 13, 17, 21, 23, 25, 27, 31 augustus; 4, 6, 8, 10, 14, 16, 18, 20, 24, 26, 30  september. Vertrek 07.30, aankomst 17.30

Overnachting in

Bello Coola - Bella Coola Mountain Lodge

Dag 10

Je verlaat de kuststreken en volgt een schitterende bergweg door Tweedsmuir Park waarbij je op ruim 1500 m hoogte de onverharde Heckman Pass passeert. Je vervolgt de Freedom Highway over het Chilcotin Plateau, een eindeloos uitgestrekt land met enorme veeranches en moderne cowboys. Onderweg daal je af in de spectaculaire Farwell Canyon, een soort miniwoestijn, compleet met zandduinen, ratelslangen en coyotes. Met een steile afdaling verlaat je het zeer rustige en onbekende Chilcotin Plateau en bereikt na 450 km Williams Lake.


Optionele uitbreiding
Wil je een heel bijzondere uitbreiding aan je reis toevoegen, plaats dan de Bracewell Wilderness Lodge (bouwsteen 242616) voor dag 10.

Overnachting in

Williams Lake - Coast Fraser Inn

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of bouwstenen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

Dag 11-12

Je volgt de 'Lakes Highway' door een landschap van eindeloze sparrenbossen en tientallen visrijke meertjes, typisch voor Interior BC, naar Clearwater waar je verblijft in een fraai resort aan een verstild bergmeer. Dagafstand 230 km. Het verblijf aan het meer is als een oase van rust maar tevens heb je gelegenheid het Wells Gray Provincial Park te bezoeken, bekend vanwege de krachtige Helmcken Falls en Dawson Falls. Ook leent dit park zich uitstekend voor een kanotocht op Clearwater Lake of je maakt onder leiding van een gids een paardrijtochtje.

Overnachting in

Clearwater - Alpine Meadows Resort

Dag 13-14

Het is ongeveer 3 uur rijden naar Mount Robson, met 3954 m de hoogste berg van de Canadese Rocky Mountains. Je vervolgt de Yellowhead highway naar het leuke bergdorpje Jasper waar je verblijft in een mooie houten lodge aan de Athabasca River. Vanuit het heerlijke stadje verken je het gelijknamige nationale park, met hoogtepunten als Maligne Lake, Mt. Edith Cavell, Athabasca Falls en de superieure Tonquin Valley. Mogelijkheden genoeg voor een mooie wandeling of excursie.

 

NB: Jasper is in de zomermaanden zeer druk. Met name in de weekenden zijn de hotels overvol. Indien je er rekening mee kunt houden wordt het aanbevolen een verblijf in Jasper buiten het weekend te houden. Ook moet je er rekening mee houden dat we hier vaak een alternatieve accommodatie moeten gebruiken. Indien alles in Jasper vol zit wijken we uit naar het vriendelijke en rustige dorpje Valemount, kleinschalig en met zeer goede wandelmogelijkheden!

 

Optionele uitbreiding

Het is mogelijk om op dag 13 de rit naar Jasper te onderbreken met onderstaande wildexcursie per boot.

Overnachting in

Jasper

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of bouwstenen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

BC Interior * River Safari Blue River

In het uitgestrekte binnenland van British Columbia ligt halverwege tussen Clearwater en Jasper het dorpje Blue River. Hier start een 1 uur durende wildlife safari over de Blue River, per speciaal geconstrueerde jetboat. Deze boot kan door de geringe diepgang wel zo'n 12 km stroomopwaarts varen, diep in de Grizzly Bear Valley. Veelvuldig worden beren (zowel zwarte als grizzly), elanden, visarenden en vele watervogels gezien. Je gids geeft uitleg over het landschap en de dieren. In principe verlaat je de boot niet, en daarmee is de excursie geschikt voor iedereen. Een spectaculaire tocht die goede fotomomenten biedt.

Dag 15-16

Vandaag staat de Icefields Parkway op het programma, een van Canada's mooiste bergwegen, over een lengte van 290 km (4 uur rijden) naar Banff. Onderweg maak je stops bij de Athabasca Falls, het azuurblauwe Peyto Lake en de ijsvelden van de Columbia Icefields. Ook moet je het beroemde Lake Louise of Moraine Lake natuurlijk bezoeken. Je verblijft in een prima lodge aan de rand van Banff van waaruit je wandelingen en excursies kunt maken in Yoho en Banff National Park.

 

Optionele uitbreiding
Wil je een mooi wandelarrangement toevoegen dan raden wij de 'hike-in' Shadow Lake Lodge (reiscode 242863) aan of voor een bijzonder verblijf de Mount Engadin Lodge (reiscode 242560) na dag 16 in te plannen.

Overnachting in

Banff - Juniper Hotel

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of bouwstenen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

Dag 17

In ongeveer 2 uur rijd je terug van Banff naar Calgary waar je de huurauto op het vliegveld inlevert alvorens de terugvlucht naar Nederland aanvangt.

Optionele uitbreiding
Indien je wat meer van de provincie Alberta wilt zien kun je nog voor aankomst in Calgary toevoegen een verblijf in Badlands & Dinosaurs (reiscode 242614).

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of bouwstenen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

NB Programma

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Accommodatie in British Columbia is in het algemeen erg comfortabel. Kamers zijn ruim, met in het algemeen 1 of 2 grote bedden voor 1 tot 4 personen, en altijd voorzien van douche/wc, tv, telefoon en meestal ook wifi op de kamer (soms alleen in publieke ruimtes zoals restaurant, lobby). In de steden Vancouver, Victoria en Williams Lake verblijft u in moderne hotels en daarbuiten in mooie houten 'lodges' en cabins, soms midden in de natuur en met een authentieke Canadese sfeer. In sommige accommodaties overnacht u in een 'one bedroom suite': een appartement met 1 slaapkamer met tweepersoonsbed en in de zitkamer een sofa die om te bouwen is tot tweepersoonsbed. Dit is met name geschikt indien u reist met kinderen. Reist u met 3 of 4 volwassenen dan kunt u beter om 'two bedroom suites' vragen in die gevallen of gescheiden appartementen/kamers.
In het dag-tot-dag-programma wordt meestal getoond wat onze eerste keus accommodatie is. Indien voor uw aanvraag deze geen beschikbaarheid heeft stellen wij u ter goedkeuring een - veelal- gelijkwaardig alternatief voor. Met name in Vancouver, Jasper en Banff moet u hier sterk rekening mee houden, afhankelijk van het moment van uw boeking.

In Amerika en Canada worden in principe de volgende maten voor bedden gehanteerd:
single bed (eenpersoonsbed) 99 cm
twin bed (eenpersoonsbed) 99 cm
double bed (tweepersoonsbed) 137 cm
Queen bed (tweepersoonsbed) 152 cm
King bed (tweepersoonsbed) 193 cm
Indien er een tweepersoonskamer voor u is geboekt, zonder verdere omschrijving, dan kunnen daar alle typen bedden in staan. Een driepersoonskamer kent 2 tweepersoonsbedden, dus geen 3 losse eenpersoonsbedden. Indien u met 4 personen een kamer deelt met '2 x tweepersoonsbed', zonder verdere omschrijving, dan kan dat een combinatie van double/queen/king zijn. Indien u niet wilt dat iemand een bed moet delen dan moet u dus voldoende bedden of kamers aanvragen.

Inbegrepen

 • overnachtingen op basis van één kamer, in hotels en lodges
 • veerboot Port Hardy-Bella Coola
 • autohuur standaard incl. verzekeringen en belastingen ((type C-Midsize bij 1-3 personen, type F-Fullsize bij 4 personen)
 • CO2 compensatie verreden kilometers met huurauto
 • informatiepakket met kaartmateriaal, wandelbeschrijvingen en dag-tot-dag programma

Niet inbegrepen

 • vlucht
 • maaltijden
 • entrees en excursies
 • bijkomende kosten huurauto (brandstof, evt. parkeer, evt. tol, evt. dropoff)  

Huurauto inbegrepen

De getoonde prijs is inclusief de huur van een standaard auto, type afhankelijk van aantal personen, inclusief verzekeringen en belastingen. Indien u een ander type auto wenst, meer wilt weten over optionele extra's en de huurvoorwaarden, verwijzen wij u naar de informatie onder de knop autohuur Canada. Voor een toeslag kunt u een navigatiesysteem bijhuren. De totale rijafstand bedraagt ongeveer 2500 km. Voor de 'one way' van Vancouver naar Calgary  betaalt u CAD 75,- + tax dropoffkosten.

Ter plaatse te betalen

 • toegang tot alle Nationale Parken middels Discovery Pass $ 135,- per auto. 
 • veerboot Vancouver-Victoria ongeveer $ 60 per auto en $ 20 pp
 • 'one way fee' huurauto CAD 75,- + tax

Over de activiteiten

In het uitgebreide informatiepakket dat u ontvangt staan allerlei ideeen, kaarten en beschrijvingen voor excursies en wandelingen. Hiermee kunt u zelf bepalen of u een lichte of zware, een korte of lange wandeling wilt maken, waardoor u zelf de zwaarte van uw reis kunt bepalen. Met name in de maand juni kan het voorkomen dat er op grote hoogte nog sneeuw ligt, of opnieuw sneeuw valt, waardoor de hoog gelegen wandelingen niet uitvoerbaar zijn. Er zijn altijd alternatieve wandelingen voorhanden. Het is dan ook altijd verstandig een bezoek aan een natuurpark te beginnen bij het Visitor Center waar u een complete udate van mogelijkheden kunt krijgen, uw plannen kunt bespreken en eventueel kaarten kunt aanschaffen.

Praktische informatie

Veerboot informatie

De veerboot van Vancouver (Tsawassen) naar Victoria (Swartz Bay) op dag 2 is niet standaard gereserveerd. Deze reservering is niet noodzakelijk, maar wordt wel sterk aanbevolen zodat je eventuele wachttijden voorkomt.

Klik hier voor meer informatie hoe je de overtocht met BC ferries boekt

De veerboot Port Hardy naar Bella Coola (de Discovery Coast) op dag 7 is een rechtstreekse bootdienst van 10 uur varen, en is wel inbegrepen en vooraf door SNP geboekt. 
Houd bij de planning van de reis rekening met het feit dat de rechtstreekse veerboot tussen Port Hardy en Bella Coola uitsluitend op de volgende dagen vaart in 2019: 22, 26, 28, 30 juni; 2, 6, 10,  12, 14, 16, 20, 24, 26, 28, 30 juli; 3, 7, 9, 11, 13, 17, 21, 23, 25, 27, 31 augustus; 4, 6, 8, 10, 14, 16, 18, 20, 24, 26, 30 september. Vertrek 07.30, aankomst 17.30

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een heenvlucht op Vancouver en een terugvlucht vanaf Calgary. Houd u er bij de planning van uw terugreis rekening mee, dat u - door het verschil in tijdzones - pas een dag later weer thuis bent.

Nota bene
U mag 1 stuks ruimbagage gratis inchecken (naast uw handbagage), met een maximum gewicht van 23 kg. Steeds meer vluchtmaatschappijen naar Amerika en Canada rekenen kosten voor het inchecken van een tweede stuk bagage per persoon (dus al in Amsterdam bij vertrek), en soms zelfs voor een eerste stuk bagage. Voor het tweede stuk bagage dient u vrijwel zeker € 50,- bij te betalen op het vliegveld. Indien u een stopover van meerdere dagen maakt, bijvoorbeeld in Toronto, alvorens naar uw eindbestemming te vliegen, dan wordt deze vlucht naar uw eindbestemming een nationale vlucht en moet u in de meeste gevallen extra betalen voor de bagage (ongeveer $25,- per stuk). Ook worden op deze nationale vluchten veelal maaltijden uitsluitend tegen betaling geleverd. De bepalingen van airlines hieromtrent wijzigen regelmatig. Op de internetsite van de maatschappij waarmee u vliegt vindt u de actuele informatie hierover.

Vertrek tussen 16 juni en 24 september.

Houd bij de planning van de reis rekening met het feit dat de rechtstreekse veerboot tussen Port Hardy en Bella Coola uitsluitend op de volgende dagen vaart in 2019: 22, 26, 28, 30 juni; 2, 6, 10,  12, 14, 16, 20, 24, 26, 28, 30 juli; 3, 7, 9, 11, 13, 17, 21, 23, 25, 27, 31 augustus; 4, 6, 8, 10, 14, 16, 18, 20, 24, 26, 30  september. Vertrek 07.30, aankomst 17.30

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar British Columbia ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Hotels en duurzaamheid 

Duurzame oplossingen in de toeristische industrie staat in Canada nog in de kinderschoenen. De meeste hotels hanteren wel wat basisregels: gebruik ledlampen, hergebruik handdoeken stimuleren, muur- en raamisolatie en dergelijke. Een doorn in het oog van de bewuste reiziger is het gebruik van wegwerpbestek, plastic bordjes en bekers bij het gratis aangeboden ontbijtbuffet in sommige hotels en het niet scheiden van het afval dat hieruit voort komt. Hierover is niet te overleggen met de afzonderlijke hotels. Onze oplossing hiervoor is dat je zelf een herbruikbaar bord, mok en bestek meeneemt. Door dit te gebruiken bij het ontbijt en daarna zelf even af te wassen maak je ook een statement naar andere reizigers in de ontbijtruimte. Tevens is het handig om deze spullen bij te hebben als je onderweg wilt picknicken.
Sommige lodges, met name in de nationale parken, hebben wel degelijk een uitgebreid plan omtrent duurzaamheid.

 

Overal in Canada kunt u makkelijk betalen met een creditcard zoals Mastercard, VISA, American Express. Houdt u er rekening mee dat in winkels en restaurant er bij de vermelde prijzen nog meestal tax bovenop komt (ongeveer 15 %). Voor een ontbijt moet u ongeveer $ 10,- rekenen, een lunch $ 10-12,- en een diner $ 20-30,- , afhankelijk van type restaurant. Kijkt u bij de dag-tot-dag-beschrijvingen en informatie over de accommodaties welke maaltijden wel al zijn inbegrepen. In restaurants wordt een fooi verwacht van 10-15 %. Eigenlijk is dit geen fooi maar het bedieningsgeld dat u rechtstreeks aan het bedienend personeel afdraagt. Tevens kunt u met uw bank- of giropas, mits voorzien van een 'maestro' symbool, in de meeste plaatsen geld pinnen uit een automaat.

Van SNP krijgt u een uitgebreid informatiepakket met tips voor wandelingen en excursies, parkbeschrijvingen en een routebeschrijving. Met name in de steden kan het soms wat lastig zijn de routebeschrijving naar uw hotel te volgen. Een navigatiesysteem kan u daarbij helpen. Dit kunt u optioneel vooraf huren bij de auto of u neemt uw eigen navigatie mee.
Naast de standaard rondreis vindt u tevens informatie in uw reispakket van de door u geboekte aanvullende bouwstenen. Daarnaast krijgt u vooraf enkele eenvoudige kaartkopiën en een originele overzichtskaart van British Columbia. In de bezoekerscentra van de Nationale Parken krijgt u een gratis overzichtskaartje van het park uitgereikt, en zijn topografische kaarten tegen betaling te verkrijgen. Het totale SNP-informatiepakket is specifiek gericht op de natuurlijke belevingen. Het wordt dan ook aangeraden om hiernaast een algemene reisgids aan te schaffen.

 • Ieder jaar zijn er in de zomer bosbranden actief in de staat British Columbia. U kunt vooraf de situatie raadplegen op http://bcwildfire.ca/Situation/. Eenmaal ter plaatse kunt u lokaal informatie inwinnen bij politie, rangerstations en in de hotels, met name om te checken of het veilig is waar u een wandeling wilt maken.
 • Let op! Indien u via de Verenigde Staten naar Canada vliegt, moet u een ESTA-formulier invullen. Bij het invullen hiervan dient u goed te letten op het correct invullen van een o (letter 'o') en een 0 (cijfer '0'). In het paspoortnummer van de Nederlandse reisdocumenten komt namelijk de letter "O" niet voor. Het is wel mogelijk dat het paspoortnummer het cijfer "0" (nul) bevat. Het is om die reden belangrijk dat u nooit de letter “O” invult maar alleen het cijfer “0” nul. De ervaring leert ons dat als men bij het paspoortnummer per abuis de letter O invult in plaats van het cijfer 0, u wel een bevestiging van ESTA krijgt, maar toch op de vlucht geweigerd wordt.

Voor een verblijf in Canada hebt u een paspoort nodig dat geldig is tijdens uw verblijf. 

Vanuit Canada naar de Verenigde Staten
Indien u vanuit Canada per auto of camper de grens met de VS overgaat hoeft u niet vooraf de ESTA (USA) aan te vragen. U betaalt ter plaatse soms ca. USD 10,00 per persoon voor een 'entry-visum' dat u ter plekke ontvangt. Wilt u per vliegtuig deze grensoversteek maken dan moet u vooraf de ESTA reistoestemming voor de VS aanvragen (zie hieronder). Heeft u wel al een ESTA voor de USA dan geeft u dat aan bij de Amerikaanse douane, want dat vergemakkelijkt de procedure voor een entry-visum. 

Naar Canada via de Verenigde Staten
Indien u via de Verenigde Staten vliegt naar Canada, moet u minimaal 72 uur voor vertrek de elektronische reistoestemming ESTA (USA) en eTA (Canada) aanvragen voor alle reizigers. Dit kunt u online aanvragen op de betreffende websites, mits uw reis niet langer duurt dan 90 dagen en u staatsburger of ingezetene bent van een land dat valt onder het Visa Waiver Program (VWP), waaronder Nederland en België. Zonder deze reistoestemming hebt u geen toegang tot het land, ook niet voor een tussenlanding of overstap.

Leest u alle belangrijke informatie over deze Amerikaanse Reistoestemming (ESTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage door deze link te volgen.

Leest u alle belangrijke informatie over deze Canadese Reistoestemming (eTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage door deze link te volgen.

In verband met de verscherpte incheckprocedures is het niet langer toegestaan vloeibare artikelen in uw handbagage te nemen zoals, maar niet beperkt tot: tandpasta, gel, lotions, contactlenzenvloeistof, sprays, cremes, shampoo, zeep, drinken, aanstekers, etc. Indien u twijfelt kunt u het beste de website van uw vliegmaatschappij raadplegen.

Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).

Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Canada (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een verblijf in Canada van maximaal 6 maanden hebt u geen visum nodig. Indien u reist na 29 september 2016 moet u wel vooraf een elektronische reistoestemming aanvragen (eTA), net als voor de Verenigde Staten.

Uw paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet u beschikken over een vliegticket voor een terug- of doorreis, een reserveringsbevestiging voor de eerste accommodatie en voldoende financiële middelen tijdens uw verblijf.

Aanvraag ETA-reistoestemming
Indien u het ETA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van eTA dan kost u dat $ 7,- dat u per creditcard via de website moet betalen. De reistoestemming blijft 5 jaar geldig of tot vervanging van uw paspoort. 

Klik hier voor het eTA-formulier rechtstreeks


Indien u geen betaling via de ETA-website wilt maken dan biedt SNP u de mogelijkheid deze reistoestemming via de VisumCentrale CIBT aan te vragen. Dit is wel een stuk duurder.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Canada (zie nuttige adressen).

 

Wanneer u via de Verenigde Staten naar Canada vliegt heeft u ook een Amerikaanse reistoestemming nodig, het ESTA


Aanvraag ESTA-reistoestemming
Indien u het ESTA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van ESTA dan kost u dat $ 14,- dat u per creditcard via de website moet betalen

Klik hier voor het ESTA-formulier rechtstreeks


SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Canada

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
Canada is een land met een hoge standaard van gezondheid en hygiëne. De medische voorzieningen zijn uitstekend maar niet gratis, dus een reisverzekering is verplicht.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Voor een bezoek aan Canada heeft u geen vaccinaties nodig.

Medicijnen
Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen . Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Hygiëne
Bij de bereiding van maaltijden wordt in hotels en restaurants hoogste zorg besteed aan hygiëne, zodat ziekten zelden voorkomen. Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, sporttape, rekverband, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Voor een verblijf in Canada zijn geen vaccinaties verplicht.

N.B. Indien noodzakelijk gevonden, kan iedereen, ongeacht de verblijfsduur, onderworpen worden aan een medisch onderzoek.


Teken

De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.
Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

De criminaliteit in Canada is erg laag. Buitenlandse bezoekers zijn soms wel doelwitten voor zakkenrollers en andere dieven. Autodiefstal en diefstal van eigendommen vindt ook veelvuldig plaats. Loop niet zichtbaar met dure sieraden, fotocamera’s of uw portefeuille op straat.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Bamfield_2.jpg

Canada - British Columbia met National Geographic

In het voetspoor van National Geographic

Rondreis langs sfeervolle lodges en hotels, inclusief huurauto

Zwaarte
Comfort
Rondreizen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 9.3 beoordeeld door 377 klanten