Bamfield

Canada - British Columbia Grand Circle, 19 dagen Vancouver Island, Inside Passage & Rocky Mountains

« Terug naar overzicht
Privéreis - Rondreizen

Rondreis langs sfeervolle lodges en hotels, inclusief huurauto

Geniet van de groene weelde in het regenwoud en de woeste branding aan de westkust van Vancouver Island; maak per veerboot de befaamde vaart door de Inside Passage waterweg; aanschouw vissende beren op de Alaskaanse grens en maak onvergetelijke wandelingen in de bergen van de Rocky Mountains. Met recht is dit een 'Grand Circle' door een van de mooiste gebieden van Canada. Een autorondreis met verblijf in hotels en lodges en volop tijd om de natuur te ontdekken.

Uniek aan deze reis

 • Alle bekende natuurparken van BC
 • Inclusief wandelbeschrijvingen
 • Inside Passage veerboot
 • Vissende beren van Hyder
 • Zeer complete en afwisselende route
 • Huurauto inbegrepen
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Canada - British Columbia Grand Circle

Na aankomst in Vancouver reis je naar Tofino op Vancouver Island. Hier maak je kennis met de uitbundige natuur van de kust in het Pacific Rim National Park. Maak in British Columbia een wandeling door het regenwoud of een walvisexcursie naar het Clayoquot Sound. In Port Hardy check je in op de dagboot naar Prince Rupert, een adembenemende cruise door de fjorden van de befaamde Inside Passage. Daarna volg je de woeste Skeena River dwars door de Coast Mountains naar Stewart en het aangrenzende Hyder, in Alaska. Hier zie je de Bear en Salmon Glacier, één van de beste plekjes van het land om bruine beren te zien vissen. Je begint aan de grote reis landinwaarts, dwars door het lege 'Interior' van British Columbia, naar het beroemde rotsgebergte, de Rocky Mountains. De dorpjes Jasper, Banff en Lake Louise vormen je uitgangspunt voor de mooiste wandelingen en hopelijk zicht op veel groot wild in Jasper en Banff National Park. Maar ook Glacier National Park met zijn ijzige gletsjerwereld en Revelstoke National Park met zijn bloemrijke bergweiden zullen je hart stelen. Na een laatste dag bij de warmwaterbronnen van Harrison eindigt je reis in Vancouver en is de 'grand circle' compleet.

Dag 1

Aankomst in Vancouver. Op het vliegveld neem je de huurauto in ontvangst.'s Middags is er nog gelegenheid om deze fantastische metropool te bezichtigen: het Stanley park met z'n aquarium, historisch Gastown of het wervelende waterfront! Je overnacht in het centrum van de stad dus loopt zo van je hotel het centrum in. 

Optionele uitbreiding
Wil je meer tijd om de stad te verkennen, en dat is zeker de moeite waard, dan raden wij je aan een extra nacht hier te boeken. 
In dat geval kun je dan ook de hieronder genoemde optionele huurfiets toevoegen voor een verkenning van de stad.

Overnachting in

Vancouver

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of bouwstenen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

BC Coast Mountains * Cycling Vancouver

Vanouver is een fantastische metropool met een hele prettige sfeer. Fietsend de stad verkennen is helemaal 'hot' en met het groot aantal autovrije 'bikelanes' is het ook nog makkelijk en veilig. Fiets bijvoorbeeld de Seawall rondom Stanley Park, met uitzicht op de skyline van Vancouver en de haven. Combineer dat met een bezoek aan het zee-aquarium in het park, of een wandeling door de regenwouden en langs de totempalen. Onze fietsverhuurder zit aan de rand van het park, dat is wel zo makkelijk, fiets wordt geleverd met helm en routekaart. Ook heel geschikt om met kinderen te doen vanaf 12 jaar.

Dag 2-3

Op een tijdstip naar eigen wens neem je de veerboot van Horseshoe Bay naar Nanaimo op Vancouver Island. (Aanbevolen wordt deze zelf vooraf te reserveren op een eigen gewenst tijdstip) 

Klik hier voor meer informatie hoe je de overtocht met BC ferries boekt

Via Port Alberni bereikt je dan na 3 uur rijden het schitterend gelegen vissersplaatsje Tofino aan de blauwe oceaan waar je overnacht in een prachtige lodge aan zee. Hier zijn heerlijke wandelingen te maken door regenwouden, venen en over de kliffen en stranden van het Pacific Rim National Park.

Optionele uitbreiding
Een unieke toevoeging aan je reis is het korte arrangement BC Vancouver Island * Hesquiat Wilderness Camp (reiscode 242534). Een bijzonder avontuur in de echte Canadese wildernis, met een gids op pad. Het beste zorg je ervoor dat je dan zowel voor als na het arrangement een overnachting in Tofino hebt. Dit arrangement kun je ook starten vanuit Campbell River, dan voeg je het toe na dag 4. Let wel in dat geval vlieg je vanuit Gold Bridge, zie beschrijving arrangement.

Overnachting in

Tofino

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of bouwstenen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

scharrelen_naar_voedsel.jpg

BC Vancouver Island * Black Bear Tour Tofino

Vanuit Tofino, aan de westkust van Vancouver Island, maak je met een Zodiac-boot een tocht van 2 tot 2,5 uur door rustig water, langs de kustlijn en speur je naar zwarte beren. Vertrektijden hangen af van het getij op die dag. Bij laagwater komen deze prachtige dieren naar de waterkant om zich te goed te doen aan de schelpen op de rotsen, krabbetjes en vissen in getijdepoeltjes. Ondanks dat de kans groot is ze te zien kan er geen garantie worden gegeven.

rtr6237att75.jpg

Vancouver Island * Whalewatching Tofino

Met Remote Passages maak je een tour van 2-3 uur per zodiac of comfortabel schip, de Leviathan II, vanuit Tofino, op zoek naar de giganten van de zee. Tussen april en november verblijven de grijze walvissen en bultrugwalvissen in Clayoquot Sound en Barkley Sound. Ook worden veelvuldig orka's waargenomen, zeeleeuwen, zeehonden en witkoparenden. Je kunt kiezen voor een excursie per zodiacboot (snel) of een cruiseboot (comfortabel).

Dag 4

Je rijdt 300 km noordwaarts naar Campbell River, aan de oostkant van Vancouver Island, waar je overnacht. Ook hier vertrekken bootexcursies die veelal gericht zijn op het zien van walvisssen, orca's en beren. Ook mogelijk is een bezoek te brengen aan het Strathcona Park, 30 minuten rijden vanaf Campbell River. Hier zijn mooie wandelingen te maken in de Vancouver Mountain Range, of een kanotocht op een groot bergmeer. Of je maakt de overtocht van Campbell River naar Quadra Island (10 minuten per veerboot) om dit unieke en authentieke eiland te verkennen, met haar 'Native' (indiaans) erfgoed, waaronder het Nuyumbalees Cultural Centre.

Optionele verlenging
Omdat je hier maar 1 nacht verblijft is dit een prima plek voor een extra nacht. Het is ook mogelijk om op Quadra Island te overnachten door het arrangement British Columbia * Quadra Island (reiscode 242531) toe te voegen na dag 4. 

Overnachting in

Campbell River

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of bouwstenen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

Dag 5

Je volgt de kustlijn noordwaarts en bereikt na 200 km rijden Telegraph Cove, een leuk dorpje met houten huizen en een 'boardwalk'. Hier kun je het walvismuseum bezoeken. Na dit bezoek rijd je in een half uurtje naar Port Hardy, op de tip van Vancouver Island, waar je overnacht.

Optionele uitbreiding
Indien je in Port McNeill wat meer tijd wilt kun je op zoek gaan naar de grizzlyberen in Knight Inlet (zie info hieronder).  Let wel dat je hier een hele dag voor nodig hebt.

Overnachting in

Port Hardy

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of bouwstenen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

grizzlies_in_knight_inlet.jpg

BC Vancouver Island * Knight Inlet Grizzly Bear Tour

Knight Inlet is een immens fjord dat zich diep insnijdt in de Coast Mountains, aan de westlkant van het vasteland. Dit is een van de beste plekken van Noord-Amerika om grizzlyberen te zien. Afhankelijk van het tij vertrekt u vroeg uit Telegraph Cove voor de oversteek per boot. Bij laag water struinen de grizzlies langs de waterkant op zoek naar voedsel. Met de boot kunt u ze erg dicht benaderen en wordt u in de gelegenheid gesteld bijzondere foto's te maken. Onderweg worden ook vaak zwarte beren, bruinvissen, dolfijnen en rivierotters waargenomen. De excursie duurt ongeveer 7 uur. Minimum leeftijd 10 jaar

Dag 6

Om 7.30 in de ochtend vertrekt de veerboot voor een 16 uur durende cruise door de fjorden van de Inside Passage. Deze wordt door SNP voor je geboekt. Mogelijk zie je onderweg walvissen, zeeleeuwen en zeehonden, maar in ieder geval wordt het een reis door een onvergetelijk landschap. Overnachting in de gezellige haven van Prince Rupert.
 
Houd er bij de planning van je reis rekening mee dat de boot Port Hardy (vertrek 07.30) naar Prince Rupert (aankomst 23.30) uitsluitend vaart op de volgende data. In  2019: 19, 21, 23, 25, 27, 29  juni (met extra stop in Klemtu of Bella Bella); in juli alle oneven dagen (met extra stop in Klemtu of Bella Bella) ; in augustus alle even dagen (met extra stop in Klemtu of Bella Bella); in september op 1, 3, 5, 7, 9, 11, 13 (met extra stop in Klemtu of Bella Bella).

Optionele uitbreiding
Vanuit Prince Rupert kun je de prachtige dagexcursie Khutzeymateen Grizzly Viewing (zie info hieronder) toevoegen, voor het bekijken van de enorme bruine beren aan de kust. Vanwege de lengte van de excursie is het dan wel noodzakelijk een extra nacht in Prince Rupert toe te voegen.

Overnachting in

Prince Rupert

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of bouwstenen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

rtr8291att75.jpg

BC Coast Mountains * Khutzeymateen Grizzly Viewing

Per boot reist u vanuit Prince Rupert noordwaarts door Chatham Sound terwijl u uitleg krijgt over de historische indiaanse nederzettingen. Houd uw verrekijker bij de hand want de kans is groot iets van het 'marine wildlife' van dichtbij te spotten: bruinvissen, zeerobben, zeeleeuwen en zee-arenden. U vaart de ongeschonden wildernis binnen van de befaamde Khutzeymateen Valley, thuis van een van de grootste concentraties girzzlyberen van Noord-Amerika. De kans is dan ook erg groot dat u op deze 6-7 uur durende excursie deze tot de verbeelding sprekende giganten langs de waterkant ziet scharrelen. Uitstekende fotomogelijkheden! Beste tijd om ze te zien (alhoewel er nooit een garantie gegeven kan worden) is van mid-mei tot en met juli. Vanaf augustus zijn de beren landinwaarts getrokken en is de kans zeer klein ze op deze excursie nog te zien. De excursie focust zich dan meer op het mariene leven.

Dag 7-8

Je volgt de Skeena River stroomopwaarts, dwars door het imposante kustgebergte en bereikt 450 km verder de grensplaats Stewart waar overnacht wordt in een prettig pension. Vooral het laatste stuk geldt als één van de mooiste wegen in Canada. Hier vind je de geweldige Bear Glacier. De volgende dag passeer je de grens met Alaska voor een bezoek aan het karakteristieke dorpje Hyder. Van midden juli tot begin september is de kans zeer groot hier zowel zwarte als bruine beren te zien vissen in Fish Creek, waar ze op de zalmtrek af komen. Hier zijn speciale viewing platforms voor geconstrueerd.

Overnachting in

Stewart

Dag 9

Op weg naar Smithers (330 km) bezoek je het Ksan Indian Village. Hier wonen sinds eeuwen de Gitksan en Wet-Suwet’En indianen op de oevers van de Skeena en Bulkley Rivers. Je kunt er alles leren over hun geschiedenis en cultuur, de longhouses en totempalen. De rijke tradities worden voortgezet in zang en dans gedurende de hele zomer.
Overnachting in Smithers nabij het Babine Mountain Park, het 'Zwitserland van Canada'.

Overnachting in

Smithers

Dag 10

Door een eindeloos binnenland van sparrenbossen en rivieren rijd je in 4 uur (380 km) naar Prince George. Onderweg kun je een kijkje nemen in Fort St. James, een authentieke Hudson Bay Trading Post uit 1896. In juli en augustus kun je op eigen gelegenheid rondkijken in dit levende museum: medewerkers lopen in authetieke klederdracht en voeren een authentieke taak uit.

Overnachting in

Prince George

Dag 11-12

Na 3 uur rijden bereik je Mount Robson, met 3954 m de hoogste berg van de Canadese Rocky Mountains. Een korte wandeling om de benen te strekken brengt je hier bij Kinney Lake. Hierna volg je de Yellowhead highway naar het tamelijk drukke doch gezellige bergdorpje Jasper. Vanuit een hotel in het stadje verken je het gelijknamige nationale park, met hoogtepunten als Maligne Lake, Mt. Edith Cavell, Athabasca Falls en de superieure Tonquin Valley. Mogelijkheden genoeg voor een mooie wandeling of excursie.

NB: Jasper is in de zomermaanden zeer druk. Met name in de weekenden zijn de hotels overvol. Indien je er rekening mee kunt houden wordt het aanbevolen een verblijf in Jasper buiten het weekend te houden. Ook moet je er rekening mee houden dat we hier vaak een alternatieve accommodatie moeten gebruiken. Indien alles in Jasper vol zit wijken we uit naar het vriendelijke en rustige dorpje Valemount, kleinschalig en met zeer goede wandelmogelijkheden!

Overnachting in

Jasper

Dag 13

Vandaag volgt een rit over de fantastische Icefields Parkway, door een subliem berglandschap naar het bergdorpje Lake Louise, waar je overnacht. Lake Louise is ideaal gelegen voor het maken van wandeltochten in de spectaculaire bergwereld van Yoho en het noordelijk deel van Banff National Park. Een eenvoudig tochtje langs het turqooise-blauwe meer of of een meer inspannende tocht naar de Plain of Six Glaciers.

Optionele uitbreiding
Wil je een mooi wandelarrangement toevoegen dan raden wij de 'hike-in' Shadow Lake Lodge (reiscode 242863) aan, na dag 13.

Overnachting in

Lake Louise

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of bouwstenen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

Dag 14-15

Met een uurtje rijden bereik je het mondaine bergdorp Banff. De variatie in wandelingen in het bekende Banff NP maar ook in het stille Kananaskis Country is schier onuitputtelijk, maar ook niet gek is een ontspannend bad in de Hot Springs. Je overnacht in een een hotel in de stad.

Optionele uitbreiding
Wil je de reis in de Rocky Mountains verlengen dan raden wij een verblijf in de fantastische Mount Engadin Lodge (reiscode 242560) aan na dag 15.

Overnachting in

Banff

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of bouwstenen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

Dag 16

Je volgt de Trans Canada Highway over een afstand van 280 km westwaarts over de Kicking Horse Pass naar Revelstoke. 's Middags neem je dan vanuit Revelstoke de 'Meadows-in-the-Sky-Highway', een unieke bergweg die je tot op grote hoogte brengt in Revelstoke National Park. Eenmaal op die hoogte is het heerlijk wandelen over de boomloze weiden vol alpiene flora en verstilde bergmeertjes.

Overnachting in

Revelstoke

Dag 17

Het is ruim 200 km rijden naar Kamloops, waarbij je langzaam het landschap steeds droger ziet worden. De bergen maken plaats voor canyons met brede rivieren. In de vruchtbare valleien langs de Thompson River zie je weilanden en grote veeranches.

 

Overnachting in

Kamloops

Dag 18

Je volgt de Coquihalla Highway over een afstand van 250 km (3 uur), waarbij onderweg tol betaald moet worden. Er zijn diverse wandelmogelijkheden onderweg waarbij een korte wandeling over een voormalige spoorlijn door de Othello Tunnels zeer bijzonder is. Maak je een omweg (extra 100 km) door het Manning Provincial Park dan zijn daar nog veel meer uitgebreide wandelmogelijkheden.
Je overnacht in Harrison Hot Springs, aan een groot bergmeer, waar dus ook genoten kan worden van de warmwaterbaden.

Optionele uitbreiding
Wil je meer tijd om in ieder geval een volledige dagwandeling in Manning Provincial Park te maken dan kun je voor dag 18 het arrangement British Columbia * Manning Park (reiscode 242600) toevoegen.

Overnachting in

Harrison Hot Springs

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of bouwstenen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

Dag 19

Harrison Hot Springs ligt op ongeveer 2 uur rijden van het vliegveld van Vancouver waar je de huurauto inlevert en terugvliegt. Je kunt er dus voor kiezen de ochtend nog te besteden aan een wandeling nabij Harrison Hot Springs, of je rijdt meteen naar Vancouver waar je de stad bezoekt alvorens naar het vliegveld te gaan. Onderweg in Fort Langley kun je nog een openluchtmuseumdorpje bezoeken waar de historie van het westen zichtbaar wordt.

Optionele uitbreiding
Wilt je de reis besluiten met nog wat extra tijd in Vancouver dan kun je het arrangement BC Coast Mountains * Vancouver City Trip (reiscode 242517) toevoegen.

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of bouwstenen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Accommodatie in British Columbia is in het algemeen erg comfortabel. Kamers zijn ruim, met 1 of 2 tweepersoonsbedden, en altijd voorzien van douche/wc, tv en meestal ook telefoon en wifi. Ter vergelijking met Europese hotels zijn de meeste hotels in British Columbia nieuwer, moderner en groter, maar stralen minder sfeer uit. Toch hebben wij in het aanbod getracht om zoveel mogelijk op sfeer, locatie en duurzaamheid te letten. In de steden verblijft u in prima middenklasse hotels, bijvoorbeeld uit de keten Sandman Inn, Holiday Inn of Best Western, en daarbuiten vaak in mooie houten 'lodges', meer in de natuur nabij de Nationale Parken en met een authentieke sfeer.  

In Amerika en Canada worden in principe de volgende maten voor bedden gehanteerd:
single bed (eenpersoonsbed) 99 cm
twin bed (eenpersoonsbed) 99 cm
double bed (tweepersoonsbed) 137 cm
Queen bed (tweepersoonsbed) 152 cm
King bed (tweepersoonsbed) 193 cm
Indien er een tweepersoonskamer voor u is geboekt, zonder verdere omschrijving, dan kunnen daar alle typen bedden in staan. Een driepersoonskamer kent 2 tweepersoonsbedden, dus geen 3 losse eenpersoonsbedden. Indien u met 4 personen een kamer deelt met '2 x tweepersoonsbed', zonder verdere omschrijving, dan kan dat een combinatie van double/queen/king zijn. Indien u niet wilt dat iemand een bed moet delen dan moet u dus voldoende bedden of kamers aanvragen.

Inbegrepen

 • overnachtingen op basis van één kamer, in hotels en lodges
 • veerboot Port Hardy-Prince Rupert
 • autohuur standaard incl. verzekeringen en belastingen ((type B-Compact bij 1-2 personen, type C-Midsize bij 3 personen, type F-Fullsize bij 4 personen)
 • CO2 compensatie verreden kilometers met huurauto
 • informatiepakket met kaartmateriaal, wandelbeschrijvingen en dag-tot-dag programma

Niet inbegrepen

 • vlucht
 • maaltijden
 • entrees en excursies
 • bijkomende kosten huurauto (brandstof, evt. parkeer, evt. tol, evt. dropoff) 

Huurauto inbegrepen

De getoonde prijs is inclusief de huur van een standaard auto, type afhankelijk van aantal personen, inclusief verzekeringen en belastingen. Indien u een ander type auto wenst, meer wilt weten over optionele extra's en de huurvoorwaarden, verwijzen wij u naar de informatie onder de knop autohuur Canada. De totale rijafstand bedraagt ongeveer 3300 km. 

Ter plaatse te betalen

 • veerboot Vancouver-Nanaimo ($15,- pp en $ 50,- voor een voertuig)
 • toegang tot alle Nationale Parken middels Discovery Pass $ 135,- per auto.
 • eventueelveerboot Campbell River-Quadra Island ($7,- pp en $ 17,- voor een voertuig)
 • Over de activiteiten

  In het uitgebreide informatiepakket dat u ontvangt staan allerlei ideeen, kaarten en beschrijvingen voor excursies en wandelingen. Hiermee kunt u zelf bepalen of u een lichte of zware, een korte of lange wandeling wilt maken, waardoor u zelf de zwaarte van uw reis kunt bepalen. Met name in de maand juni kan het voorkomen dat er op grote hoogte nog sneeuw ligt, of opnieuw sneeuw valt, waardoor de hoog gelegen wandelingen niet uitvoerbaar zijn. Er zijn altijd alternatieve wandelingen voorhanden. Het is dan ook altijd verstandig een bezoek aan een natuurpark te beginnen bij het Visitor Center waar u een complete udate van mogelijkheden kunt krijgen, uw plannen kunt bespreken en eventueel kaarten kunt aanschaffen.

  Geschikt voor kinderen

  Deze reis is ook uitermate geschikt om met (jonge) kinderen te ondernemen. Omdat je met een eigen auto rondreist kun je zelf het tempo bepalen en stoppen waar je wilt. Onderweg, in de bezoekerscentra en in de accommodaties, vindt je allerlei foldertjes met leuke activiteiten voor de kinderen, die je zelf kunt toevoegen. Uit ons informatiepakket dat je bij de reis krijgt pik je zelf de wandelingen die je samen met de kinderen het meest aanspreekt, en natuurlijk maakt de kans op het zien van beesten de wandelingen ook voor de kinderen erg spannend. Je zult merken dat in een dergelijke setting wandelen met de kinderen een leuke activiteit wordt. Sommige hotels beschikken ook over een zwembad, dat zeker door de kids gewaardeerd zal worden.

  Praktische informatie

  Veerboot informatie

  De veerboot van Vancouver (Horseshoe Bay) naar Nanaimo (Departure Bay) op dag 2 is niet standaard gereserveerd. Deze reservering is niet noodzakelijk, maar wordt wel sterk aanbevolen zodat je eventuele wachttijden voorkomt.

  Klik hier voor meer informatie hoe je de overtocht met BC ferries boekt 

  De veerboot Port Hardy naar Prince Rupert (de Inside Passage) op dag 6 is wel inbegrepen en vooraf door SNP geboekt. 

  Houd er bij de planning van je reis rekening mee dat de boot Port Hardy (vertrek 07.30) naar Prince Rupert (aankomst 23.30) uitsluitend vaart op de volgende data. In  2019: 19, 21, 23, 25, 27, 29  juni (met extra stop in Klemtu of Bella Bella); in juli alle oneven dagen (met extra stop in Klemtu of Bella Bella) ; in augustus alle even dagen (met extra stop in Klemtu of Bella Bella); in september op 1, 3, 5, 7, 9, 11, 13 (met extra stop in Klemtu of Bella Bella).

   

  Vluchtinformatie

  Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Vancouver. Houd u er bij de planning van uw terugreis rekening mee, dat u - door het verschil in tijdzones - pas een dag later weer thuis bent.

  SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
  e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

  Nota bene
  U mag 1 stuks ruimbagage gratis inchecken (naast uw handbagage), met een maximum gewicht van 23 kg. Steeds meer vluchtmaatschappijen naar Amerika en Canada rekenen kosten voor het inchecken van een tweede stuk bagage per persoon (dus al in Amsterdam bij vertrek), en soms zelfs voor een eerste stuk bagage. Voor het tweede stuk bagage dient u vrijwel zeker € 50,- bij te betalen op het vliegveld. Indien u een stopover van meerdere dagen maakt, bijvoorbeeld in Toronto, alvorens naar uw eindbestemming te vliegen, dan wordt deze vlucht naar uw eindbestemming een nationale vlucht en moet u in de meeste gevallen extra betalen voor de bagage (ongeveer $ 25,- per stuk). Ook worden op deze nationale vluchten veelal maaltijden uitsluitend tegen betaling geleverd. De bepalingen van airlines hieromtrent wijzigen regelmatig. Op de internetsite van de maatschappij waarmee u vliegt vindt u de actuele informatie hierover.

  Vertrek tussen 15 juni en 10 september mogelijk.

  Houd er bij de planning van je reis rekening mee dat de boot Port Hardy (vertrek 07.30) naar Prince Rupert (aankomst 23.30) uitsluitend vaart op de volgende data. In  2019: 19, 21, 23, 25, 27, 29  juni (met extra stop in Klemtu of Bella Bella); in juli alle oneven dagen (met extra stop in Klemtu of Bella Bella) ; in augustus alle even dagen (met extra stop in Klemtu of Bella Bella); in september op 1, 3, 5, 7, 9, 11, 13 (met extra stop in Klemtu of Bella Bella).

  Beste tijd op de vissende beren bij Hyder te zien is tussen mid-juli en begin september.

  Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar British Columbia Grand circle ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 
  Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
  Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

  Hotels en duurzaamheid 

  Duurzame oplossingen in de toeristische industrie staat in Canada nog in de kinderschoenen. De meeste hotels hanteren wel wat basisregels: gebruik ledlampen, hergebruik handdoeken stimuleren, muur- en raamisolatie en dergelijke. Een doorn in het oog van de bewuste reiziger is het gebruik van wegwerpbestek, plastic bordjes en bekers bij het gratis aangeboden ontbijtbuffet in sommige hotels en het niet scheiden van het afval dat hieruit voort komt. Hierover is niet te overleggen met de afzonderlijke hotels. Onze oplossing hiervoor is dat je zelf een herbruikbaar bord, mok en bestek meeneemt. Door dit te gebruiken bij het ontbijt en daarna zelf even af te wassen maak je ook een statement naar andere reizigers in de ontbijtruimte. Tevens is het handig om deze spullen bij te hebben als je onderweg wilt picknicken.
  Sommige lodges, met name in de nationale parken, hebben wel degelijk een uitgebreid plan omtrent duurzaamheid.

   

  Overal in Canada kunt u makkelijk betalen met een creditcard zoals Mastercard, VISA, American Express. Houdt u er rekening mee dat in winkels en restaurant er bij de vermelde prijzen nog meestal tax bovenop komt (ongeveer 15 %). Voor een ontbijt moet u ongeveer $ 10,- rekenen, een lunch $ 10-12,- en een diner $ 20-30,- , afhankelijk van type restaurant. Kijkt u bij de dag-tot-dag-beschrijvingen en informatie over de accommodaties welke maaltijden wel al zijn inbegrepen. In restaurants wordt een fooi verwacht van 10-15 %. Eigenlijk is dit geen fooi maar het bedieningsgeld dat u rechtstreeks aan het bedienend personeel afdraagt. Tevens kunt u met uw bank- of giropas, mits voorzien van een 'maestro' symbool, in de meeste plaatsen geld pinnen uit een automaat.

  Van SNP krijgt u een uitgebreid informatiepakket met tips voor wandelingen en excursies, parkbeschrijvingen en een routebeschrijving. Met name in de steden kan het soms wat lastig zijn de routebeschrijving naar uw hotel te volgen. Een navigatiesysteem kan u daarbij helpen. Dit kunt u optioneel vooraf huren bij de auto of u neemt uw eigen navigatie mee.
  Het informatiepakket is afgestemd op de standaardreis en uw persoonlijke aanpassingen worden daarin niet verwerkt. Wel vindt u tevens informatie in uw reispakket van de door u geboekte aanvullende bouwstenen. Daarnaast krijgt u vooraf enkele eenvoudige kaartkopiën en een originele overzichtskaart van British Columbia. In de bezoekerscentra van de Nationale Parken krijgt u een gratis overzichtskaartje van het park uitgereikt, en zijn topografische kaarten tegen betaling te verkrijgen. Het totale SNP-informatiepakket is specifiek gericht op de natuurlijke belevingen. Het wordt dan ook aangeraden om hiernaast een algemene reisgids aan te schaffen.

  • bagage in rugzak, weekendtas of koffer
  • dagrugzakje (= handbagage in het vliegtuig)
  • lichte bergschoenen of stevige wandelschoenen
  • regenkleding (jas liefst van ademende stof)
  • luchtige zomerkleding (houdt u rekening met verbranden), zwemkleding en warme kledingstukken voor de  avonden en koude dagen 
  • zonnebril, zonnebrand, lippenvet en pet
  • fototoestel
  • evt. navigatiesysteem met wegenkaart Noord-Amerika
  • evt. verloopstekker met platte polen voor gebruik elektrische apparaten (voltage 110 volt) 
  • GELDIG paspoort en rijbewijs
  • Kopieën van paspoort, reis en ziektekostenverzekering 
  • Canadees geld, pinpas en creditcard 
  • Enkele EHBO benodigdheden, zoals tape, pleisters, snelverband, pijnstillers, pleister tegen blaren
   Heeft u vragen over de benodigde uitrusting, aarzel niet maar bel met onze medewerkers op kantoor

  • Ieder jaar zijn er in de zomer bosbranden actief in de staat British Columbia. U kunt vooraf de situatie raadplegen op http://bcwildfire.ca/Situation/. Eenmaal ter plaatse kunt u lokaal informatie inwinnen bij politie, rangerstations en in de hotels, met name om te checken of het veilig is waar u een wandeling wilt maken.
  • Let op! Indien u via de Verenigde Staten naar Canada vliegt, moet u een ESTA-formulier invullen. Bij het invullen hiervan dient u goed te letten op het correct invullen van een o (letter 'o') en een 0 (cijfer '0'). In het paspoortnummer van de Nederlandse reisdocumenten komt namelijk de letter "O" niet voor. Het is wel mogelijk dat het paspoortnummer het cijfer "0" (nul) bevat. Het is om die reden belangrijk dat u nooit de letter “O” invult maar alleen het cijfer “0” nul. De ervaring leert ons dat als men bij het paspoortnummer per abuis de letter O invult in plaats van het cijfer 0, u wel een bevestiging van ESTA krijgt, maar toch op de vlucht geweigerd wordt.
  • Reizigers met een vlucht naar de Verenigde Staten of Canada dienen vanaf juli 2014 rekening te houden met een extra controle op elektronische apparatuur in de handbagage.
   De maatregel geldt voor het vervoer van elektronica met batterijen, zoals telefoons, laptops en camera's. Wanneer de apparatuur niet aangezet kan worden of niet uit de beschermhoes kan worden gehaald, mag de apparatuur niet mee het vliegtuig in. De extra controle vindt direct aan de gate plaats.

  Voor een verblijf in Canada hebt u een paspoort nodig dat geldig is tijdens uw verblijf. 

  Vanuit Canada naar de Verenigde Staten
  Indien u vanuit Canada per auto of camper de grens met de VS overgaat hoeft u niet vooraf de ESTA (USA) aan te vragen. U betaalt ter plaatse soms ca. USD 10,00 per persoon voor een 'entry-visum' dat u ter plekke ontvangt. Wilt u per vliegtuig deze grensoversteek maken dan moet u vooraf de ESTA reistoestemming voor de VS aanvragen (zie hieronder). Heeft u wel al een ESTA voor de USA dan geeft u dat aan bij de Amerikaanse douane, want dat vergemakkelijkt de procedure voor een entry-visum. 

  Naar Canada via de Verenigde Staten
  Indien u via de Verenigde Staten vliegt naar Canada, moet u minimaal 72 uur voor vertrek de elektronische reistoestemming ESTA (USA) en eTA (Canada) aanvragen voor alle reizigers. Dit kunt u online aanvragen op de betreffende websites, mits uw reis niet langer duurt dan 90 dagen en u staatsburger of ingezetene bent van een land dat valt onder het Visa Waiver Program (VWP), waaronder Nederland en België. Zonder deze reistoestemming hebt u geen toegang tot het land, ook niet voor een tussenlanding of overstap.

  Leest u alle belangrijke informatie over deze Amerikaanse Reistoestemming (ESTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage door deze link te volgen.

  Leest u alle belangrijke informatie over deze Canadese Reistoestemming (eTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage door deze link te volgen.

  In verband met de verscherpte incheckprocedures is het niet langer toegestaan vloeibare artikelen in uw handbagage te nemen zoals, maar niet beperkt tot: tandpasta, gel, lotions, contactlenzenvloeistof, sprays, cremes, shampoo, zeep, drinken, aanstekers, etc. Indien u twijfelt kunt u het beste de website van uw vliegmaatschappij raadplegen.

  Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).

  Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Canada (zie nuttige adressen).

  Medisch paspoort
  Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

  Voor een verblijf in Canada van maximaal 6 maanden hebt u geen visum nodig. Indien u reist na 29 september 2016 moet u wel vooraf een elektronische reistoestemming aanvragen (eTA), net als voor de Verenigde Staten.

  Uw paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet u beschikken over een vliegticket voor een terug- of doorreis, een reserveringsbevestiging voor de eerste accommodatie en voldoende financiële middelen tijdens uw verblijf.

  Aanvraag ETA-reistoestemming
  Indien u het ETA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van eTA dan kost u dat $ 7,- dat u per creditcard via de website moet betalen. De reistoestemming blijft 5 jaar geldig of tot vervanging van uw paspoort. 

  Klik hier voor het eTA-formulier rechtstreeks


  Indien u geen betaling via de ETA-website wilt maken dan biedt SNP u de mogelijkheid deze reistoestemming via de VisumCentrale CIBT aan te vragen. Dit is wel een stuk duurder.

  N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Canada (zie nuttige adressen).

   

  Wanneer u via de Verenigde Staten naar Canada vliegt heeft u ook een Amerikaanse reistoestemming nodig, het ESTA


  Aanvraag ESTA-reistoestemming
  Indien u het ESTA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van ESTA dan kost u dat $ 14,- dat u per creditcard via de website moet betalen

  Klik hier voor het ESTA-formulier rechtstreeks


  SNP service visumverplichtingen
  SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

  VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Canada

  Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt.

  Gezondheidszorg
  Canada is een land met een hoge standaard van gezondheid en hygiëne. De medische voorzieningen zijn uitstekend maar niet gratis, dus een reisverzekering is verplicht.
  N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Voor een bezoek aan Canada heeft u geen vaccinaties nodig.

  Medicijnen
  Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen . Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
  N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

  Hygiëne
  Bij de bereiding van maaltijden wordt in hotels en restaurants hoogste zorg besteed aan hygiëne, zodat ziekten zelden voorkomen. Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas.

  EHBO
  U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, sporttape, rekverband, zonnebrand, zonnebril, ed.

  Praktisch

  • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
  • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.
  Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
  Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

  Voor een verblijf in Canada zijn geen vaccinaties verplicht.

  N.B. Indien noodzakelijk gevonden, kan iedereen, ongeacht de verblijfsduur, onderworpen worden aan een medisch onderzoek.


  Teken

  De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.
  Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

  Algemeen en persoonlijk advies inentingen
  Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

  Vaccinaties halen tijdrovend?
  U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

  De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

  • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
  • buiten kantooruren en in weekenden
  • vaccinatie door erkende artsen
  • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
  Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

  De criminaliteit in Canada is erg laag. Buitenlandse bezoekers zijn soms wel doelwitten voor zakkenrollers en andere dieven. Autodiefstal en diefstal van eigendommen vindt ook veelvuldig plaats. Loop niet zichtbaar met dure sieraden, fotocamera’s of uw portefeuille op straat.

  Wat kost deze reis?

  Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

  Lake_Louise_hiker,_shutterstock,_Zizka.jpg

  Canada - British Columbia Grand Circle

  Vancouver Island, Inside Passage & Rocky Mountains

  Rondreis langs sfeervolle lodges en hotels, inclusief huurauto

  Zwaarte
  Comfort
  Rondreizen
  Privéreis

  Welke variant kies je?

  Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

  Reisgezelschap & Accommodaties

  Vertrekdatum

  Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

  ma di wo do vr za zo
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
  Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

  Vertrekdatum

  Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

  Startdatum
  Aantal dagen
  Beschikbaarheid
  Prijs p.p.
  Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
  -text

  Kunnen we je helpen?

  Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

  SNP Natuurreizen wordt met een 9.3 beoordeeld door 377 klanten