Terug naar Bhutan

Trektocht met tenten

De Jhomolhari trek is één van de mooiste treks van Bhutan. In zes dagen loopt u door prachtige valleien naar de majesteuze Jhomolhari en de Jitchu Drake. U steekt 3 hoge passen over waarvan de hoogste bijna 5000m is. De kampeerplek van Janghothang wordt gerekend tot de mooiste in de Himalaya! U wordt begeleid door een lokale gids, kok en hulpgidsen. Een prachtige hooggebergte trekking voor ervaren bergwandelaars.

Zwaarte
Comfort
vanaf € 1.259
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 283107
6 dagen

Bhutan - Jhomolhari hooggebergte trek

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

Vandaag beginnen we aan een fantastische 6 daagse trektocht richting de Jomolhari. ‘s Ochtends vroeg rijden we vanaf het hotel in 2 uur tijd naar Shana (2580), waar we worden opgewacht door onze trekking-staf: kok, hulpkoks, paardenmannen en natuurlijk de muilezels. De bagage gaat op de lastdieren en onze trekking kan beginnen. De eerste wandeldag is niet heel zwaar en op ons gemak lopen we langs de Paro rivier. We lopen door het Jigme Dorji National Park en kamperen bij Thongdazam. Wandelduur: 4-5 uur, 12 km, 360 m klimmen en 80 m dalen.

Overnachting in

kamperen in Thongdozam

Dag 2

We blijven de Paro rivier stroomopwaarts volgen en de vallei wordt langzaam weidser. Het pad is vandaag makkelijker dan gisteren. Eerst klimmen we door een mooi bos, daarna komen we in een landschap dat opener is en waar je vele bergruggen en sneeuwtoppen kunt zien. We struinen door yak-herders dorpjes waar we ons verwonderen over de levenswandel van deze vrolijke bergbewoners. De hoogte wordt voelbaar en tegen de tijd dat we in Jangothang (4080 m) aankomen kunnen we merken dat onze pas langzamer is geworden. We kamperen naast de ruines van de oude dzong van Jangothang. Jhomolhari torent met haar 7310 m hoog boven de camping uit. Wandelduur: 15 km, 5-6 uur, 480 m stijgen.

Overnachting in

kamperen in Jangothang

Dag 3

Vandaag hebben we een rustdag om de acclimatisatie te bevorderen en zo optimaal te kunnen genieten van de komende dagen die ons nog iets hoger zullen brengen. Morgen steken we de Bonte La over. Gelukkig is onze kampeerplek van uitzonderlijke schoonheid. Er wordt zelfs gezegd 'één van de mooiste in de Himalaya'. De reden hiervoor is het perfecte uitzicht op de symetrische Mount Jhomolhari (7310 m) en vanaf een meter of 200 van de kampeerplaats uitzicht op de de Jichu Drake (6850m). Uit respect voor de wensen van de lokale bevolking was de Jhomolhari een tijd lang verboden terrein voor klimmers. De berg wordt als zeer heilig beschouwd door bijna alle Bhutanezen. Soms wordt hij echter toch weer beklommen vanaf de Tibetaanse zijde, aangezien de Chinese overheid hier wel toestemming voor geeft. Mensen die zich fit genoeg voelen kunnen een mooie wandeling maken in de omgeving van het kamp. Als u iets van de hoogte merkt is het goed om te rusten.

Overnachting in

kamperen in Jangothang

Dag 4

Vandaag steken we een hoge pas over: de Bonte La (‘La’ betekent bergpas). Vlak na het kamp starten we met een steile klim richting het Tshophu meer (4380 m). Samen met een tweede gletsjer meer is deze ruige vallei een adembenemende plek. Achter ons zien we nu Jhomolhari en Jichu Drake vlak naast elkaar liggen. Na het tweede meer klimt het pad steil omhoog alvorens het pad rechts af buigt richting de laatste klim naar de pas. Eerst komen we weer op een iets vlakker stuk in een weidse vallei met yaks. Op de hellingen zijn hier regelmatig blauwschapen te zien. De laatste 200 meter gaan weer steiler en we voelen de hoogte. De Bonte La is met 4890 m het hoogste punt van de trekking. De pas wordt natuurlijk gemarkeerd door gebedsvlaggen. De afdaling is steil en lang, maar nergens gevaarlijk of eng. Op de flanken van de hellingen zijn marmotten en blauwschapen te zien. Aan het einde van de middag komen we bij de kampeerplek in Soi Yaksa op 3800 m. Wandelduur: 16 km, 7 uur, 810 m stijgen, 1090 m dalen.

Overnachting in

kamperen in Yaksa

Dag 5

De dag start met een gpittige klim door een prachtig bos met veel soorten rhododendron richting de oostelijke bergkam van de Soi Yaksa valley. Vanaf hier hebben we mooi uitzicht op de bergen in het noorden. De toppen van Jhomolhari en Jichu Drake komen opnieuw te voorschijn als we een mooie lunchplek in een weidse vallei naderen. Na de lunch steken we na een korte pittige klim de Takhung la (4520 m) over en een korte afdaling voert ons naar de weidse grassige hellingen van de Thongbushong vallei. In deze vallei zijn vaak nomadische yak-herders te vinden die hun tenten van yak-wol hier opslaan. Wij kamperen op 4180 m, wat deze kampeerplek de hoogste van de trek maakt. Omdat we inmiddels zijn gewend aan de hoogte zal dit ons waarschijnlijk geen parten meer spelen. Wandelduur: 11 km, 5 uur, 720 m stijgen, 340 m dalen.

Overnachting in

kamperen in Thongbushong

Dag 6

We gaan vandaag nog één pasje over voor we definitief afdalen naar de Paro vallei. Een korte klim door rhododendron bosjes brengt ons op een bergrug die naar de top van de Thombu La (4380 m) voert. Vanaf de pas kijken we neer op de Paro vallei en de bergen ten zuiden daarvan. De afdaling is prachtig. Een goed pad over de bergrug biedt mooie uitzichten en er groeit hier overal edelweiss. Lammergieren worden hier niet zelden gezien. Een uur na de pas wordt de afdaling steiler. Als we uiteindelijk het legerkamp van Gunitsawa bereiken beneden in het dal zien we onze voertuigen staan die ons naar het hotel in Paro brengen. De rest van de dag komen we bij van alle fysieke inspanningen en prachtige herinneringen van de trek. Wandelduur: 11 km, 4-5 uur, 200 m stijgen, 1650m dalen.

Blader door het programma

Reisdetail

Inbegrepen

 • overnachtingen tent
 • alle maaltijden en drinkwater
 • begeleiding door Engelssprekende gids
 • bagagevervoer tijdens trek door lastdieren (12 kg per persoon)
 • kampeeruitrusting zoals kooktent, toilettent, slaapmatjes en keukenuitrusting

Niet inbegrepen

 • fooien
 • persoonlijke uitgaven

Praktische informatie

Je kunt dit arrangement starten van half februari tot eind mei en van begin oktober tot eind december.

Door de geografie van het land kent Bhutan vele klimaatzones, van een hooggebergteklimaat in de bergen tot een tropisch klimaat in het zuiden. Bhutan's klimaat wordt bepaald door de moesson die van juni tot begin september het uitzicht op de bergen in het noorden wegneemt en zorgt voor veel regen.
Het beste seizoen voor wandelen en trekkings is daarom het voorjaar (maart/april) of het najaar (oktober/november). In de wintermaanden kan het op de hogere kampeerplekken zeer koud zijn. Het najaar biedt de meeste kans op diepblauwe luchten boven de besneeuwde toppen, in het voorjaar is het landschap groener en zult u kunnen genieten van de bloeiende rododendronbomen. Temperaturen in het uiterste zuiden variëren van 15°C in de winter (december to februari) to 30°C in de zomer (juni t/m augustus).

Voor de trektocht dient u uw eigen slaapzak mee te nemen. Aan te raden is een slaapzak met een comfort temperatuur tot –5 graden Celsius. Realiseert u zich dat donzen slaapzakken vaak veel warmer zijn dan slaapzakken met een synthetische vulling.
NB. ter plekke kun je gratis een slaapzak lenen (gelieve dit bij boeking aan te geven). Om ervoor te zorgen dat je altijd een schone slaapzak krijgt, wordt deze grondig gereinigd. Hiervoor betaal je ter plekke ca. 30 USD.

Een slaapmatje van schuimrubber wordt verstrekt door onze lokale agent. Heeft u behoefte aan meer comfort neemt u dan u eigen opblaasbare slaapmatje mee als aanvulling op het schuimrubber matje. Tijdens de wandelingen hoeft u alleen een dagrugzak zelf te dragen. De overige bagage, tot maximaal 15 kg, kunt u afgeven en wordt door paarden vervoerd. Verpak deze bagage bij voorkeur in een plunjebaal, rugzak of duffelbag. De paarden schampen soms met de bagage langs struikgewas of bomen en bij regen of rivierdoorwadingen kan uw bagage ook nat worden. Houd hier rekening mee in verband met breekbare spullen en spullen die niet nat mogen worden. U reservekleding en slaapzak in een plastic zak verpakken doet al wonderen. Bagage die u tijdens de trektocht niet nodig heeft, zoals een schone set kleding, boeken en waardevolle eigendommen, kunt u veilig achterlaten in het hotel in Paro waar u na de trekking weer terug zult komen.

Er zijn op dit moment geen bijzonderheden.

Voor een verblijf in Bhutan hebt u een paspoort nodig, dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is.
N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).
N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Bhutan (zie nuttige adressen).

GELDZAKEN

Ngultrum en Chhertum
De munteenheid van Bhutan is de ngultrum (BTN), die is onderverdeeld in 100 chhertum. De Ngultrum heeft dezelfde koers als de Indiase rupee. Er zijn alleen nog munten in omloop van 25 en 50 chhertum en 1 ngultrum en bankbiljetten van 1, 2, 5, 10, 20, 50, 100 en 500 ngultrum.

Geld op reis
In Bhutan kunt u op de luchthaven en in grotere plaatsen pinnen. Het is wel verstandig om een aantal biljetten van 10 of 20 Euro (of Amerikaanse dollars) mee te nemen, voor het geval er geen pinautomaat in de buurt is. Deze zijn ter plaatse eenvoudig te wisselen, bij banken of hotels. 
Creditcards worden niet of nauwelijks geaccepteerd. Het is handig om kleingeld bij de hand te hebben voor giften in tempels.

Fooien
Het geven van fooien is in restaurants en hotels in Bhutan niet gebruikelijk. 
Uw gids, chauffeur, dragers en kok verwachten wel een fooi voor de bewezen diensten. Uiteraard is dit altijd vrijblijvend en hoeft alleen gegeven te worden als u tevreden bent. Geef de fooi aan iedereen persoonlijk. In onderstaand overzicht staan richtbedragen per gewerkte dag in US$, afhankelijk van de groepsgrootte en de hierarchie van de begeleiders.

Groepsgrootte    Gids   Chauffeur  Kok  Keukenhulp  Paardenman                   

>10                   20         15          12        10                3
8-9                    15         12          10         9                 3
6-7                    10          9            9         7                 3
4-5                     8           7            7         6                 3
2-3                     7           5            6         5                 3

Voorbeeld 1: u reist met 2 personen 10 dagen lang met een gids en chauffeur, dan kunt u hen na afloop in totaal 10x7 + 10x5 = 120 US$ geven, oftewel 60 US$ per persoon (of vergelijk bedrag in Euro of lokale valuta)
Voorbeeld 2: u maakt met een groep van 11 personen een 20 daagse reis met gids, waarvan 10 dagen met een chauffeur en 10 dagen trekking met kok, een koksmaat en 3 paardenmannen. Dan komt het totaal voor de hele groep op: 20x20 + 10x15 + 10x12 + 10x10 + 3x10x3 = 860 US$, oftewel 78 US$ per groepsgenoot.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Visum Bhutan
Het visum voor Bhutan wordt geregeld door SNP, dit kun je niet zelf regelen. De kosten hiervoor zijn inbegrepen in de reissom. Na boeking hebben wij een kleurenscan nodig van de persoonspagina van het paspoort waarmee je op reis gaat. Deze kleurenscan dient een hoge resolutie te hebben en van goede kwaliteit te zijn (en er mogen geen nummers uitgewist zijn; dit is tegen de Europese privacy richtlijnen, maar in Bhutan werkt het anders). Hiermee vragen wij je visum aan.

Visum India

Voor een reis naar India heb je een geldig toeristenvisum nodig en een paspoort dat minimaal nog 6 maanden geldig is vanaf de dag van aankomst in het land, met minstens 2 lege, tegenover elkaar liggende visumpagina's.

Klik hier om je E-visum (op zijn laatst 5 dagen voor aankomst in India) aan te vragen. 

Er zijn veel valse websites in omloop die visa voor India aanbieden, dit is de enige echte: https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html  Lees eerst goed de informatie onder de kop 'Visa Information' (links op scherm). Het visum is 60 dagen geldig en je kan er 2x India mee in (dual entry) via een grote luchthaven. De kosten zijn US$ 80. 

Wacht met aanvragen totdat je het informatiepakket van SNP hebt ontvangen en kijk op het vluchtschema op welke dag je precies in India aankomt. Zorg dat je alle benodigde gegevens, bestanden en je creditcard bij de hand hebt als je het formulier begint in te vullen. Bij aankomst in India worden biometrische gegevens, zoals vingerafdrukken en een gezichtscan, opgenomen.

Visum India in combinatie met Bhutan of Nepal

Op de internationale luchthaven van Delhi dien je eerst door de douane te gaan en je bagage op te halen (helaas kan de bagage niet worden doorgelabeld op de vlucht naar Paro of Kathmandu). Daarna check je in voor de vlucht naar Bhutan of Nepal (vertrektijd pas kort tevoren bekend). Voor het ophalen van de bagage heb je een visum voor India nodig. Meestal is er op heen- of terugreis voldoende overstaptijd om Delhi te verkennen. 

NB. Indien je via India over land naar Nepal of Bhutan (en terug) reist, geldt het E-visum niet. Hiervoor verwijzen we je naar de ambassade of het CIBT. Bovendien dien je het visum voor Nepal en Bhutan al vooraf in Nederland aan te vragen.  

Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Lees de website van de Indiase overheid over visa bepalingen goed door. Neem bij onduidelijkheid contact op met de ambassade van Bhutan, Nepal en/of India. Wanneer je niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Visum Nepal

Indien je via Kathmandu in Nepal naar Bhutan vliegt, dien je op de luchthaven van Kathmandu een transitvisum te kopen, ter plekke te regelen tegen ca. US$ 5 in contant geld. Er is geen officiële pasfoto nodig om dit visum te regelen. Verlaat je het vliegveld van Kathmandu, dan heb je een toeristen visum nodig. Dit dien je elf te regelen. Lees hierover bij een van onze reizen naar Nepal.

N B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Wanneer je niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neem hiervoor contact op met de ambassade of consulaat van Bhutan, Nepal of India.

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt een extra service waarmee je je kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief gebruik te maken van de Executive Service of van de Pre-Check inclusief invulservice. Klik hier voor de link naar de CIBT website.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen, een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen en eventueel de reisleiding hierover in te lichten.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Gezondheidszorg
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Economy Class Syndrome
In vliegtuigen is de lucht extreem droog. Hierdoor verliest u ongemerkt veel vocht. Het gevolg hiervan is dat uw bloed dikker wordt en makkelijker klontert. Dit, in combinatie met lang stilzitten, kan bloedpropjes in uw aderen tot gevolg hebben. Deze bloedpropjes kunnen als ze op de verkeerde plek terechtkomen beroertes en zelfs de dood veroorzaken. Tijdens lange vluchten moet u hier serieus rekening mee houden en veel water en vruchtensap drinken. Als u dit niet vanzelf wordt aangeboden moet u er bij de bemanning om vragen (NB. het drinken van alcohol en koffie werkt averechts). Als u genoeg drinkt moet u ook regelmatig naar de wc, wat goed is voor de bloedsomloop. Daarnaast geven airlines instructie voor oefeningen die u zittend op uw stoel kunt doen, om uw bloed in beweging te houden.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Drink alleen gekookt of met jodium gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees erg voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed. Eventueel ook middelen tegen wagenziekte op de bochtige wegen.

Praktisch

 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.

Hoogteziekte
Tijdens uw reis in Bhutan kunt u, als u een trekking maakt en hoger slaapt dan 2800m, last krijgen van hoogteziekte. Door het lagere zuurstofgehalte op grote hoogte moet het lichaam meer rode bloedlichaampjes aanmaken voor zuurstoftransport. Gun uw lichaam de tijd daaraan te wennen en doe het rustig aan. Hoogteziekte is onvoorspelbaar, iedereen kan het krijgen. Het treedt gewoonlijk op vanaf 3000 meter hoogte. Symptomen zijn kortademigheid, hoofdpijn, gebrek aan eetlust, duizeligheid en slapeloosheid. Dit gaat na enkele dagen over. Hogerop kunnen deze symptomen terugkomen. Bij aanhoudende en ernstige verschijnselen, bv. braken, duizeligheid of hardkloppingen, dient u zo snel mogelijk af te dalen of een arts raadplegen. Heeft u ademhalingsproblemen, hoge bloeddruk of hartziekten, dan verzoeken wij u dringend uw arts te raadplegen.

Acclimatisatietips
Enkele tips om de acclimatisatie voorspoedig te laten verlopen:

 • Ga uitgerust op reis en drink vooraf niet veel alcohol.
 • Drink op hoogte veel water (4 à 5 liter per dag).
 • Drink geen of weinig koffie en alcohol.
 • Rook niet.
 • Vermijd slaap- en kalmerende middelen; deze verminderen ademhaling en zuurstofopname.
 • Rustig aandoen, programma zo nodig aanpassen.
 • Raadpleeg bij twijfel altijd de dokter (via uw gids, hotel of reisleider)
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. 'Hoe blijf ik gezond in de hoogte'. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Bhutan binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Bhutan zelf komt geen Gelekoorts voor.

Malaria
In Bhutan komt in de zuidelijke vijf provincies het hele jaar Malaria voor: Chhukha, Samchi, Samdrupjongkhar, Geylegphug en Shemgang. Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een malariagebied altijd direct contact op met een arts.

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplicht/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Bhutan is één van de veiligste landen ter wereld. Er is nauwelijks criminaliteit, de Bhutanezen zijn zeer vriendelijk tegen toeristen en er heerst politieke stabiliteit. U dient uiteraard normale voorzichtigheid te betrachten in verband met uw waardevolle spullen.

NB. Indien u via India naar Bhutan reist is het raadzaam om daar beter op uw hoede te zijn wat betreft zakkenrollerij e.d.

Prijsinformatie

04 april 2020 - 31 mei 2020
2 personen (tweepersoonstent) € 1.259
3 personen (twee- en eenpersoonstent) € 1.201
4 personen (2 tweepersoonstenten) € 1.116

01 oktober 2020 - 31 december 2020
2 personen (tweepersoonstent) € 1.259
3 personen (twee- en eenpersoonstent) € 1.201
4 personen (2 tweepersoonstenten) € 1.116

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs