Fietsen in de Belgische Kempen

België - Vlaanderen - Kempen, 4 dagen Fietsen door de Antwerpse Kempen

« Terug naar overzicht
Privéreis - Fietsen

Fietsvakantie langs hotel

De streek rond Turnhout ontdek je het beste op de fiets. De vlakke weggetjes in dit zandrijke gebied voeren door schaduwrijke naaldbossen, langs heide en prachtige natuurgebieden. Je fietst langs prachtige abdijen en overnacht er zelfs in eentje. Gezellige stadjes als Herenthals en Turnhout zijn ideale pleisterplaatsen tijdens het fietsen. Geniet van zo'n lekkere Vlaamse lunch met pintje en peddel daarna weer vrolijk verder. Een perfecte dichtbijbestemming voor een paar dagen heerlijk fietsen.

Uniek aan deze reis

 • Vlakke routes door de groene Kempen
 • Gezellige stadjes als Turnhout en Herenthals
 • Verblijf in Priorij Corsendonk
 • E-bikehuur mogelijk
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Dit is een app only reis

Tijdens deze tocht volg je de route via de app SNP Routes op je smartphone of tablet. Bij deze reis ontvang je geen papieren routebeschrijving en kaartmateriaal. Alle reisinformatie vind je voor vertrek in de routeapp en in Mijn SNP. Kijk voor meer informatie op moeiteloos navigeren met de app SNP Routes.

Dag tot dag

België - Vlaanderen - Kempen

In het kort ziet je programma voor de komende vier dagen er als volgt uit:

 • Dag 1: aankomst Lichtaart, overnachting Lichtaart
 • Dag 2: rondrit via Herenthals, overnachting Lichtaart
 • Dag 3: fietsen Lichtaart- Oud-Turnhout, overnachting Oud-Turnhout
 • Dag 4: fietsen Oud-Turnhout - Lichtaart, einde arrangement
Voor meer details klik je op de betreffende dag.

Dag 1

Aankomst in je hotel, gelegen in de bossen buiten Kasterlee. Geniet van een smaakvol diner in het restaurant van het hotel.

Overnachting in

Lichtaart - Kasterlee

Dag 2

Het eerste deel van de rondrit vandaag voert naar Lille. In dit dorp - met Sint Pieterskerk - bracht wielrenner Wout van Aert zijn jeugd door. Over rustige landwegen fiets je verder, door gehuchtjes, langs weilanden, akkers en velden. Je passeert landgoed Grobbendonk met zijn kasteelhoeve en watermolen en peddelt verder naar het mooie stadje Herenthals. De terrasjes op de Grote Markt nodigen uit voor een lekkere Vlaamse lunch en een pintje. Je fietst via de jachthaven langs het kanaal Bocholt-Herentals terug naar Kasterlee. 

Overnachting in

Lichtaart - Kasterlee

Dag 3

Op weg naar Oud-Turnhout fiets je eerst door groendomein Hoge Mouw bij Kasterlee. Het is aangenaam fietsen door de uitgestrekte dennenbossen, langs zandduinen, heideveldjes en vennetjes. Via Prinsenpark, een groene oase van bossen en weilanden, fiets je naar de Kempense Meren en langs de Nederlands-Belgische grens met grenspalen. Geniet van een Vlaamse koffie of Belgisch biertje op het terras bij de Abdij van Postel. Neem een kijkje bij de Abdij, kruidentuin of abdijwinkel met streekproducten. Over onverharde paden door het stille natuurgebied rondom de Ronde Put fiets je verder naar je volgende hotel in Oud-Turnhout. 

Overnachting in

Oud-Turnhout

Dag 4

Een korte rit over rustige, geasfalteerde landwegen voert je terug naar Lichtaart. Je fietst tussen maisvelden, door bos en natuurreservaat en de voor België typische lintbebouwing met verschillende typen huizen. Na aankomst in Lichtaart eindigt het arrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

In de bossen bij Kasterlee verblijf je twee nachten in een comfortabel viersterrenhotel. Na een dag op de fiets is het goed toeven op het terras in de tuin. Je kamer beschikt over eigen badkamer, TV, airco, minibar en gratis WiFi. De laatste nacht van het arrangement breng je door op een bijzondere plek: Priorij Corsendonk. Dit voormalige klooster is een prachtig, eeuwenoud, beschermd monument compleet met gewelvenkelder en monumentale Kapittelzaal. Zoals het een klooster betaamd zijn de kamers eenvoudig, maar de locatie vergoed veel. Je hebt ook hier een eigen badkamer. De Priorij is omgeven door een grote tuin en een flink gazon.

Maaltijden

Elke ochtend start met een stevig ontbijt. Daarnaast krijg je in Kasterlee op beide avonden een driegangendiner voorgeschoteld. In Oud-Turnhout laten we de keuze voor het diner aan jou: eet in de Priorij, in een restaurant in de buurt of fiets naar het 8 km verderop gelegen gezellige centrum van Turnhout. De lunch koop je onderweg zelf in of je vraagt je hotel om een lunchpakket.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • 2x diner
 • bagagevervoer
 • fietsroutes in SNP route-app
 • digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • fietshuur (bij te boeken)
 • persoonlijke uitgaven en verzekeringen

Ter plaatse te betalen

 • toeristenbelasting (ca. EUR 2,50 pppn)

Reisinformatie

Je volgt de route met de SNP Route App op je smartphone. Je krijgt dus geen apart kaartmateriaal of routebeschrijving mee. Zorg voor een goed opgeladen smartphone en een powerbank. In de reisinformatie staat hoe de route app te downloaden en te gebruiken. Alle benodigde informatie voor je reis ontvang je ruim 2 weken voor vertrek digitaal in Mijn SNP.

Over de activiteiten

Je fietst - op dag 4 na - ongeveer 70 km per dag over vlak terrein. Onze routes voeren over rustige asfalt- en betonweggetjes en goed begaanbare verharde en onverharde paden. Het uitstekende knooppuntensysteem biedt je de mogelijkheid de routes in te korten of verlengen. Je fietst met de SNP navigatie-app op je smartphone. Je krijgt dus geen apart kaartmateriaal of routebeschrijving mee.

Extra dagen

Je kunt in beide hotels extra dagen boeken. In de SNP route-app vind je voor een extra dag Oud-Turnhout een rondrit in de Noorderkempen over onverharde boswegen en rustige landwegen met weidse vergezichten. Je passeert natuurgebied Hoge Vijvers in Arendonk waar tot het midden van de negentiende eeuw alleen heide te vinden was en dat nu bestaat uit 500 hectare bos met graslanden en akkers. Vervolgens fiets je door Gewestbos Ravels met een grote variatie aan heide, vennen en naald- en loofbomen. Via het gezellige centrum van Turnhout keer je terug in Oud-Turnhout.

Fietsverzekering

Bij diefstal van of schade aan je huurfiets ben je persoonlijk aansprakelijk. Gestolen of beschadigd materiaal dient vergoed te worden aan de verhuurder. Wij adviseren, zowel bij huurfietsen als eigen fietsen, een reisverzekering met extra hobby- en sportuitrusting af te sluiten die deze kosten dekt. Je kunt via ons bij a.s.r. een reisverzekering inclusief dekking voor bijzondere sportuitrusting afsluiten.

Meer informatie over onze verzekeringen

Extra's

Fietshuur

Stadsfiets (vanaf € 80,- per persoon)

De huurfiets is van het type stadsfiets met 7 versnellingen. De fiets wordt afgeleverd en opgehaald bij het hotel in Lichtaart-Kasterlee.

Voorwaarden: Geef de huurfiets bij boeking aan.

E-bike (vanaf € 110,- per persoon)

E-bike met 7 versnellingen. De fiets wordt afgeleverd en opgehaald bij het hotel in Lichtaart-Kasterlee.

Voorwaarden: Geef de huurfiets bij boeking aan.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Kasterlee is ongeveer 130 km; vanaf Brussel rijd je in ongeveer 80 km naar Kasterlee. Je kunt gratis parkeren bij het hotel in Kasterlee.

Je kunt dit arrangement starten op iedere dag van de week in de periode begin april - eind oktober.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Vlaanderen ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis , uitgaande van  de heen- en terugreis met eigen auto.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Carmacal Vlaanderen Kempen cycling trip

Ga je binnenkort op reis naar België bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/belgie. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/belgie/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, o.a. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape en rekverband. Denk eventueel ook aan een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG. Een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum(GGD Nederland).

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Fietsen in de Belgische Kempen

België - Vlaanderen - Kempen

Fietsen door de Antwerpse Kempen

Fietsvakantie langs hotel

Zwaarte
Comfort
Fietsen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.